Keresés

Részletes keresés

NeomatiK Creative Commons License 2004.07.14 0 0 151

Helló!

Nem kevés pénzt kérnek érte. Én is sokallom, nem is kicsit!

Egy ajtót kibontani nem lehet több 20 percnél, ahhoz képest 5ezer Ft, háááát....

Szerintem kérjél be még több árajánlatot, vagy ha te magad is meg tudod csinálni, akkor az lenne a legjobb.

Én megfogadtam, amit csak meg tudok csinálni, azt én magam fogom megcsinálni, különben a százezer forintok számolatlanul gyorsan eltűnnek.

Az egyik nagyon informatív honlapon van norma leírás is. http://www.balintker.hu/

Ebből nagyjából vissza tudod osztani, hogy milyen órabért jelent az adott munka, bár bontási munkálatok nem szerepelnek benne.

Előzmény: fougamin (148)
HHapci Creative Commons License 2004.07.14 0 0 150

Szia Progress!

Elárulhatnád hogy hol és milyen kőzetgyapotot vettél?

A régi ház témában tényleg nem érdemes régit felujítani , többe kerül mint újat építeni.

Üdv

Előzmény: progress (145)
FLA Creative Commons License 2004.07.14 0 0 149

A munkadíj attól is függ, hogy kell-e állványozni vagy sem.

A külső hőszig. lakása válogatja, de általában 20-40%-os gázszámla mínuszt jelenthet. Bizonyos polisztirol vastagság felett a hőszigetelési érték már csak degresszíven növekedik.

Előzmény: lexaa (146)
fougamin Creative Commons License 2004.07.14 0 0 148

Sziasztok!

Egy Budakörnyéki településen levő 3. emeleti lakás felújítására adott árajánlatban szereplő tételekre kérem véleményeteket. Én sokallom...és Ti?

MUNKADÍJAK ANYAG NÉLKÜL:

Válaszfal bontása sittlehordással az épület elötti konténerbe: 20 eFt/m3

Padló és csempebontás sittlehordással: 2 eFt/m2

Aljzatbetonkészítés az új burkolat alá: 2,5 eFt/m2 (ez inkább a meglevő felület javítását jelenti)

Ajtó bontás sittlehordással: 5 eFt/db

Ajtóbeállítás faljavítással: 8 eFt/db

Parkettabontás: 800 Ft/m2

Gipszkarton falkészítés: 2500 Ft/m2

kanadai bádog-os Creative Commons License 2004.07.10 0 0 147

Szia!

A hőszigetelés nem csak spórolás miatt kell!

A lakhatóság-konfortérzet sokkal többet ér a fűtésszámla csökkenésénél!

Nem penészednek a sarkok, megszűnnek a hőhidak stb.

Egy ismerősöm 7 cm-es nikecellt ragasztatott fel, ő tudja miért.

Előzmény: lexaa (146)
lexaa Creative Commons License 2004.07.08 0 0 146

Sziasztok,

én is épp most dilemmázok megéri-e az utólagos hőszigetelés a házunkra. Kértem árajánlatot 5 cm dryvit szigeteléssel + 2 cm-es keret az ablakok köré 200 nm-re 1 millára jött ki. Elég húzós, pláne hogy a felére számítottunk kb. Ebben benne van a színezés is. A munkadíj, amit tartalmaz 2500 Ft/nm. Szerintem ez az összeg min. 30-35 év alatt térülne meg és ki tudja milyenek leszenek az igények és lehetőségek már akár 10 év múlva.

progress Creative Commons License 2004.07.07 0 0 145
Még egy dolog. Tesóm építész, és építési cége van (sajnos nem ott ahol én lakom, hanem Győr környékén és Pesten vállal munkát, így nem tudtam vele csináltatni az egészet) és nagyon sokat segített az anyagbeszerzésben, amin rengeteget lehet spórolni. Egy példa. a külső hőszigeteléshez 700 forint/nm áron vettem vakolható kőzetgyapotot... Ennyiért én EPS-t sem tudtam venni. A kőzetgyapot kb. 40 százalékkal drágább.
progress Creative Commons License 2004.07.07 0 0 144

Sajnos egesz juliusban nem vagyok otthon es nincs nalam a fajl amiben irtam a dolgokat.

Amiert nem fizettem:

- alapozas munkadij (kalaka)

- fűtés és vizszerelés munkadíj )apósom csinálta szeretetből - ez kb 350e lett volna, mert kértem árajánlatot mástól

Sajnos fejből nem tudok többet mondani. Egyebkent a 100e mindenfele berendezes nelkul ertendő, tehát mondjuk a konyha ára, amit gépekkel együtt több mint 600e forintra becsülök, vagy a külső munkák, tereprendezés térburkolás, még erre ráfog jönni.

Előzmény: Belabacsi (143)
Belabacsi Creative Commons License 2004.07.07 0 0 143

Szia Progress,

meg tudnád osztani velem a költségvetésedet? a 100 e körüli ár tényleg nagyszerű... mi mindent csináltál magad? minden lépést külön brigáddal csináltattál, vagy egy céget kerestél meg?

Bélabácsi

Előzmény: progress (142)
progress Creative Commons License 2004.07.07 0 0 142

Mi most építkezünk és alig több mint 100e körül jön ki az új építésű 160nm házunk építési költsége. (38-as Porotherm fal, külső 5cm-es kőzetgyapot szigeteléssel, Bramac cserép, dupla garázs, 1,1W/nmK-s fa nyilászárókkal. Szóval régit felújítani tényleg csak végső esetben.

Belabacsi Creative Commons License 2004.07.06 0 0 141

Sziasztok,

köszönöm mindenkinek a segítséget.. Ezek alapján szinte úghy néz ki, hogy csak akkor éri ez meg, ha a ház adott (pl. nagyszülőké volt, vagy örökölt). Egyébként pedig tényleg célszerűbb újat építeni akkor. Sajnos, ahol én lakom (dunántúli megyeszékhely) iszonyatosan elszaladtak a használt házak árai, nem szégyenlenek 30-40 Mft-ot is elkérni egy 40-50 éves házért.. Ezek alapján, ha tud venni az ember telket ca. 12-13 körül, akkor egy kb 140 nm-es házat fel lehet építtetni 22-23 Mft-ból (garázzsal és extrákkal) is már talán, tehát ez jobban megéri így...

Mindenesetre köszönöm mégegyszer, megnyugtató válszok voltak...

Üdv

Bélabácsi

fortune Creative Commons License 2004.07.06 0 0 140
Üdv Bélabácsi, Azért gondold meg! Hasonló cipőben járunk, 2 éve vettük a házat (130 nm) és belevágtunk a felújításba. Utólagos vízszigetelés (hagyományos, aláfalazásos módszerrel) + 2 rétegű aljzatbetonozás: kb. 1,3 milla anyag+munka (Villas+7000 km. tömör tégla+Austrotherm+vasalás) és ebben benne vannak olyan járulékos költségek, mint az összes vakolat leverése, állványozás, zsaluzás néhány helyen, stb. Anyag azóta sokat drágult, most kb. 1,5-re saccolom. Tetőcsere: faanyag teljesen új, cserép részben a régi, részben újjal pótolva: 1,2 milla (anyag+munka, bontással együtt, bádogozás is benne) Betonkoszorú az új tetőre: kb. 0,5 millió (anyag+munka) Néhány egyéb elkerülhetetlen kőművesmunka (falak áthelyezése, áthidalók, új ablakhelyek, 2 új kémény, tervek, engedélyek, stb.): kb. 0,5 milla Hőszig. ablakok + új bejárati ajtó: 0,9 milla ( igaz SOFA) Új villanyhálózat + fővezetékcsere: 300 ezer (anyag+munka) Víz+szennyvízrendszer + fűtéscsövezés aljzatban: 300 ezer (anyag+munka) Belső vakolás: 600 ezer anyag+munka Külső hőszigetelő rendszer: 1 milla anyag+munka és akkor még nincs kazán, radiátor, belső ajtók, szaniterek, csempe, burkolás, festés... Munkadíj erősen vidéki ár, anyag legtöbbször saját beszerzés. A kőműves az első felméréskor, ajánlatadás előtt azt mondta, hogy szerinte 9-10 millió körüli összegben gondolkozzunk. Nem tévedett sokat a dolgok jelenlegi állása szerint. Ha nagyon olcsón veszed a házat akkor milliókat spórolhatsz. (Eddigi költségek és a hátralévő alapján a ház komplett vételárát számolva nekünk kb. 105 ezer/nm-re jön ki a végére. Ha nem olyan olcsón, egy ekkora méretű háznál a vége akár több is lehet, mintha újat építenél. Üdv, f.
Előzmény: Belabacsi (138)
progress Creative Commons License 2004.07.05 0 0 139

Szia,

Nem akarlak elkeserteni, de egy régi építésű ház esetében sokszor csak tényleg a falakat veszed meg. Ahogy már irtad is vezetékezést kell cserélni stb. Szerintem csak akkor érdemes megvenni egy régi építésű házat, ha kivételesen jó helyen van és esély sincs telek vásárlásra reális áron a környéken. Mi pont most építkezünk és a költségek több mint 70%-a azután jött, hogy már álltak a falak mondjuk a födémmel együtt, ahonnan te is kezdenéd. Általában mindenről kiderül, miután megbontottad a burkolatokat, hogy bizony már ráférne  acsere...

Előzmény: Belabacsi (138)
Belabacsi Creative Commons License 2004.07.05 0 0 138

Sziasztok,

gondolkodom egy nem új építésű családi ház vásárlásán, amin minimum a tetőt le kell cserélni, új nyílászárók kellenek, és a szigetelést is meg kellene csinálni, a villanyvezetékek és az épületgépészet cseréje mellett.

Mennyi költsélggel érdemes nekem számolni egy kb. 120nm-es ház esetén? anyaggal, mindennel együtt.

Előre is köszönöm mindenkinek, ez egy nehéz döntés nekem..

Üdv, Bélabácsi

monyesz Creative Commons License 2004.07.04 0 0 137
Progress ! Köszi. Akkor a 200ft/m2 körüli ár elfogadható, nekem is ennyit mondtak. Az állványozás ebben persze nincs benn, az függ az épülettől.
Előzmény: progress (135)
szicsu Creative Commons License 2004.07.02 0 0 136

Polisztirol

EPS:Expandált

XPS:eXtrudált

Utóbbinak sokkal kisebb a vízfelfétele, viszont nagyobb a nyomószilárdsága. Főleg lábazati hőszighez alkalmazzák, de 50 centiig homlokzatra is mehet. Középületeknél akár két méterig is felviszik. Sajnos sokkal drágább, mint az EPS!

üdv

szicsu

Előzmény: Dióhéj (133)
progress Creative Commons License 2004.07.02 0 0 135

A mi családi házunkra 2040/nm + ÁFa áron vállalták. Ebben nincs benne az állványozás, annak 600 forint nm-e. Benne van a szigetelés, és a színezés.

Előzmény: monyesz (131)
MZ/Y Creative Commons License 2004.06.26 0 0 134
Épp' az építéses topikban kérdeztem, mit takarhat a Homlokzati vakolat készítése, nemesvakolat készítése tétel 1600 Ft/m2-ért?
Ha ez alapvakolatot és nemesvakolatot is jelenr (csak ezt nem tudom, nem jött válasz), akkor soknak tűnik a csak nemesre 1500 Ft. A Drágább ajánlatomban 904 Ft/m2 volt az alapvakolat + 904 a homlokzati szinező felhordása.
Előzmény: _Coco_ (130)
Dióhéj Creative Commons License 2004.06.26 0 0 133
expandált vagy extrudált polisztirol ha jol tom
Előzmény: Loponczi Pál (132)
Loponczi Pál Creative Commons License 2004.06.26 0 0 132
mi az az eps?
Előzmény: monyesz (131)
monyesz Creative Commons License 2004.05.29 0 0 131
Engem komplett homlokzati hőszigetelés (utólagos) érdekelne (EPS-sel) munkadíja érdekelni.
_Coco_ Creative Commons License 2004.05.28 0 0 130
Nemesvakolat (lélegző) felhordása mennyibe kerül mostanság ?

Nekem 1500 Ft/m2 dija-t mondott a mester (aki 900 Ft/m2-ért csinálta egy hónapja a lábazat alapvakolását nekem). Ez jó ár itt vidéken ???

MZ/Y Creative Commons License 2004.05.04 0 0 129
Mivel még terv nincs, csak elvben érdeklődtünk. (Kíváncsiak voltunk, tényleg megadják-e az ígért kedvezményt. Meg.)
Annyit kérdeztem, lehet-e a téglát az építkezés helyén lerakni, szállításiköltség mentesen, azt mondták igen. De akkor derül ki, ha konkrétabban érdeklődünk/szerződünk.
Előzmény: amator1 (128)
amator1 Creative Commons License 2004.05.04 0 0 128
Ezek szállított árak? (Már mint benne van az építkezés helyére a fuvarköltség is?) A Construma ideje alatt a Grand-Ács és a TOMM Kft. adott jó árakat (szállítás nélkül 295 ill 305 PH 38 N+F bruttó)

Amator

Előzmény: MZ/Y (94)
szelesutca Creative Commons License 2004.05.03 0 0 127
Köszi!
Előzmény: Törölt nick (125)
novzol Creative Commons License 2004.05.03 0 0 126
Arra akartam kilukadni, hogy nem volt jo az ajanlat. De mivel arban jo volt, ezert nem akartam elbaltazni. Le kell irni, hogy ki mit gondol. Es meg az ajanlat kerelem elott.
-alap: 50*100, 8-as kengyelek 35 cm-enkent.
Minel reszletesebb, annal jobb!
Előzmény: réce (124)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.02 0 0 125
szelesutca:

Pl. egy a sok közül a Doka.

www.doka.hu

Attila

Előzmény: szelesutca (123)
réce Creative Commons License 2004.04.30 0 0 124
Három méteres munkamagasságig nem lehet belső állványt elszámolni. Egy 1,20 méteres bakról el lehet érni egy 2,70 méteres fal tetejét falazáskor vagy vakoláskor. Persze, ha van galériád...
Előzmény: novzol (118)
szelesutca Creative Commons License 2004.04.30 0 0 123
Sziasztok!

Tud valaki Budapest környékén egy olyan helyet, ahol lehet monolit födém készítéséhez zsalut bérelni?
download@freemail.hu
Köszi!

Lacivill Creative Commons License 2004.04.30 0 0 122
Ja ebben az árban már bennevan a mérőszerény+biztitábla...LACI

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!