1.1. Fagyasztó bomba (sajnos nem sikerült képet találnom róla, mert a németeknél sincs.)
A lényege, hogy egy hatalmas tortatároló (arra is jó), amiben irtó sok vizet lehet megfagyasztani, és akkor az asztalon mint egy hatalmas hűtőtálca funkcionál. Gyümölcs és zöldség hűtőben tárolására is jó. 4990 ft.
1.2 Kannacsoda (egyelőre szintén kép nélkül)
2 literes kék színű, nagyon jól tervezett lapos kancsó, amiben szivárgásmentesen lehet szállítmányozni az italokat. Az Újhullám kancsóknál megszokott kiöntője van, nem csepeg. Lapos, így jól lehet hűtőbe tenni. 2790 ft
1.3. Jamaica szett (ilyen van nekem, ha akarjátok, lefotózom, én imádom)
Ez egy szögeltes tárolódoboz és egy mini komornyik kombinálása. Egymásra is lehet őket tenni, a komornyik ugye sajt és száraztároló, de a másik tető is jó rá, szóval nagyon praktikus, úgy kb 4in1 funkció. 5790 ft
1.4. Piknik evőeszköz szett (ilyenem is van, na meg valahol Kanbékának is van:))
Szines műanyag kés-villa-kanál), összekapcsolható. Pikknikkszett, na:)) Lefotózzam azér?:)) 990 ft.
2. Időszaki ajánlat
Sárgaszínű gyorskelesztő 2790 ft (katalógusi ár 3990) alja sárga, teteje fehér, amúgy pont oylan, mint a katalógusi termék.
3.Nyári Szettek
3.1. Szünidő szett (600ml-s kerek, piros mikrós edény+uzsidoboz) 4990
3.3. Vitamin szett: 3.6l IQ edény+reszelő+Kotnyeles Gömböc (=karalábévájó)
Ezekről már irtam korábban is, mert ezek régebb óta futnak.
4. Háziasszonyi ajándékok:
25E ftnál: Billenős száraztároló (hát én imádom, és most 2 doboz is van: 1literes+2.2 literes. Képet a németektől loptam: A képen 3 doboz van, ebből 2 a háziasszonyi, a legkisebb előjegyzési ajándék.
50E ft-nál: Szilikon királynő!! (olyan mint a katalógusi hercegnő, kerek tortaforma, csak hullámos a széle, mint a gyümölcstortáknak). Kép a németektől.
:-)) azért vagyok örök kúrázó, mert mindig felborítom. de mindegy is, az elébb voltam ruhát nézni és szép voltam benne... és egy hős vagyok azért mégis, mert elrakattam az orrom elől a vaníliás karikát. és a konyha-trükkökben is megmondták, hogy hős vagyok :))
nanecsigázz, a következő, amit beszerezni akartam, pont kelesztő!!!
mesélj, mi van még? és mi mennyi?
és a receptek nanáhogy érdekelnek!
kellene szerezni egy olyan fordítóprogit, szkennerem van.
és amit szerkesztettem, megnéztétek! monnyátok már, milyen ügyes vagyok! :-)))
és a leguccsó recepthez:
sztem ez tök jó lenne palacsintába is, esetleg vaj helyett tejföllel, hogy ne dermedjen meg annyira.
Én meg csak itt irigykedek, hotte bezzeg elég erős vagy, és tartod a fogyókurád, mig én...:) Pedig úgy, de úgy elhatároztam, és olyan de olyan jó kifogásokat találtam..:))))
Ha meg van oylan szuperizéd:))))) , akkor eccer fussunk össze, elárasztlak egy csomó recepttel:)) Van vagy 100, de sajnos papiralapú verzióban, a bedigizésükhöz pedig nem vagyok elég nagy hős:))
óhát. kinyitom a mikrót, oszt ott van benne: micro output 700 w.
5 fokozat van, a legkisebb a kiolvasztós. az kb mennyi szok lenni?
miccótok monnyuk 7 perc 5ös, és 9 perc 1es (kettes?) fokozat?
a tésztika kész, isteni, a meggyet még ki köll magozni, fúj.
ez egy ősrégi mikró, gyanítom, nem túl magas a wattizéje. (venni kéne valam digiset :-) )
és képzeld vannekemolyanszuperizém, kaptam! ezért lettem ilyen lelkes.
meg tegnap óta itt áll a meggy, és csinálni kék vele valamit, és iylen cuccok mind vótak itthon.
moes, nem jössz el valamikor megkóstolni? ha marad még holnapig :-)
Utolsó mondat: mos' mommeg, irok vagy 40 sort, te meg az utolsó mondatba köcc bele:) Mellesleg az is egy valós megoldás a problémára, és én csak a holisztikus szemlélet miatt..., tudod ;))
Nahát, még szemrevételezés nélkül sose analizáltam mikrót, de azért van itten pár dolog.
Ha 850 W a max, akkor valszeg sütésre (600 körül) jó lesz az utolsó előtti fokozat.
A 360-ra meg talán a legalsó, az én mikrom ugyanis 900 W-os, és 360 a legalja.
Megtudhatod amugy a mikró használati útmutatójából, de gyanírtom, az nincs éppen kéznél:)
Általánosságban: ha alacsonyabb a fokozat (bármiért, az enyém pl 600-t nem tud, csak 540-t vagy 720-t), akkor picit több idő, és ugyanott vagyunk. (pl nekem 9 perc 540-n) Ilyen esetben (pl.) az 540-t szokás választani, mert alacsonyabb fokozaton nem lesz baja a kajának, csak picit tovább tart a művelet. Magasabb fokozaton viszont vagy hamarabb lesz kész (jó eset), vagy kiszárad, esetleg megég, és nem lesz finom (rossz eset).
Tedd be a kulimászt, kapcsold be a 600 körülire, süsd kb. az előirt ideig. A 360 W direkt alacsony, azzal lehet jó állagú sütiket gyártani. Nagyon magas fokozaton 2 tüntetet láttam: ha elég nedves a tészta, akkor van gőz, ami jó, de a gyors sütés miatt benne marad, és a kihülés után nagyon összeesik. (kicsit midnen süti összeeshet, de azért nem nagyon:)) A másik lehetőség: nincs benne elég nedvesség, akkor viszont kiszárad. Ezért szokás alacsony fokozaton sütögetni.
Na szóval az alacsony fokozatra tedd be, és ha kb kész szurkáld meg. Tűpróbáig sütheted igy. Ha kész, hagyd állni még 2-3 percig a kikapcsolt mikróban, az jót tesz neki!
Másik tényező: ha joltom, neked nincs mikropluszod (még), tehát minden időhöz hozzá kell adnod valamennyit. Hogy mennyit, az az edénytől függ. Ha jénai, akkor többet, ha műanyag, akokr kevesebbet. Ki kell kisérletezni.
Na, a saláta recept még nincs meg, de találtam itt valami finomat nektek:
Túrós-almás felfújt
Hozzávalók: 10 dkg cukor, 3 egész tojás 1 ek. vaníliás cukor 10 dkg vaj 6 ek. búzadara 50 dkg túró 1/2 citrom 1/2 kg alma 1 ek. fahéjas cukor
A 3 egész tojást a 10 dkg cukorral, az 1 ek. vaníliás cukorral és a 10 dkg vajjal habosra keverjük. A búzadarát és a túrót hozzávegyítjük. A fél citrom levét, reszelt héját is hozzáadjuk és a massza felét a mikropluszba tesszük. Az almát meghámozzuk, kivesszük a magházát, finomra felszeleteljük, ráhelyezzük a túrós masszára, majd meghintjük 1 ek. fahéjas cukorral. Végezetül a massza másik felét is rásimítjuk. 8 percig 600 Watt-on elősütjük, majd további 8 percig 360 Watt-on készre sütjük.
Mosogatógép: mehet minden. Ha nagyon alaposan akarsz eljárni, akkor a tortagyűrű fehér fedelét ne tedd a gépbe.
Majonézes sali: valahol van egy ilyen receptem, ha lesz egy kis időm, előásom,és beirom ide.
Gyakorlatilag azonban: bármilyen olyan saláta, ami elbir egy kis tejet simán megy úgy, hogy 2-3 ek zselatint 1-2 deci tejben megmelegitesz (nem forralsz), és belekeverd a többi kulimászba alaposan. Fontos, hogy valódi zselatin legyen, tehát ne tortazselé. A legjobb állítólag a horvátrozi.
Köszi mindkettőtöknek, elsőre inkább majd "sima" Gyermelyi-tésztával próbálkozom.
Elolvastam a Tupper oldalán a használati útmutatót, és úgy gondoltam, ennyire dinnye nem lehetek, hogy még ezt is elrontom :)
De akkor csak a durum tészta kicsit tovább fő...
A desszertes gyűrűhoz, mint már írtam, kaptam egy joghurtos torta receptet, azt megpróbálom, de amit szívesen kipróbálnék még benne, az valami majonézes saláta-szerűség, egy kis zselatinnal megfogatva - vendégvárásnál elég jól néz ki. Egyszer már láttam ilyet, bár a őzgerincformában volt.