Keresés

Részletes keresés

Fürtöske Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2593

Asszem igen, de nem tudom biztosra.

- meg a sárga virágú lóherét (ilyen laposkúszó micsoda, ami kinyomja a füvet) szeretném eltűntetni. -

Ennek a "gaznak" egy helyen örülök, és nem is bántom. A sövény alatt! Nem kell gyomlálni, mert szinte mindent kiutál onnan, és a sövény aljában még szvsz jól is néz ki.

Viszont nekem sok helyen nagy területen van rendes lóhere fehér virággal. És most virágzik. Mezitláb nem lehet a fűre menni, mert sok a méhecske, meg a darázs. Lányom barátnőjének a talpát a hétvégén már egy meg is találta.

Előzmény: Herr X (2592)
Herr X Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2592

Én az acatot, meg a sárga virágú lóherét (ilyen laposkúszó micsoda, ami kinyomja a füvet) szeretném eltűntetni.

Ugye jól tudom, hogy levélen keresztül szívódik fel?

Előzmény: Fürtöske (2591)
Fürtöske Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2591

Nem sokat tudok róla. Nekem is úgy ajánlották, de van egy "kollégám", aki itt dolgozik vele. Ő a minisztériumból van kihelyezve, és különböző növényeket, szereket, vegyszereket ellenőrzi. Tőle kérdeztem, hogy érdemes-e venni ezt a szert.

Amiket az előbb leírtam, nagyjából ő mondta el nekem. Minden esetre megfelelő adagolásban állítólag a füvet nem bántja, de sok gyomot, főleg asszem az egyszikűeket kitakarítja. Engem inkább a "gyermekláncfű" idegesít, de állítólag ez erre is jó.

Még nem próbáltam.

Előzmény: Herr X (2589)
james007 Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2590
Szoval akkor a substral nem jo semmire ,de akkor milyen tapot adjak nekik ( petiso ) ?!
Herr X Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2589

Mesélnél egy kicsit a dezormonról? Nekem is ezt ajánlották, de még nem mertem bevetni.

Előzmény: Fürtöske (2588)
Fürtöske Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2588

*napot!

Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a Dezormon, és a hasonló hatású hormonkezelésű növényvédő szerek szigorúan engedélyköteles készítmények.

Ha valamiért haragszol a gazda-boltra, csak add meg a címét, és augusztusban már lehet, hogy nyitva sem lesz.

Ha elégedett vagy velük, akkor ezt a vásárlást inkább ne reklámozd.

Ezt a szert főleg a búzatáblák gyomírtására használják, amikor még a búza serdülő korban van. Ilyenkor még a hajtásai kicsik, lándzsaszerűen merednek az ég felé, és a kipermetezett gyomírtó ezekről könnyen lepereg, míg a többi "gyom"növény elterülő levelein megtapad, és felszívódva kiváltja a megfelelő hatását.

Óvatosan bánjál vele, mert nem konyhakerti vegyszer, kiszámíthatatlanok a mellékhatásai, felszívódási területe.

Előzmény: hamiuu (2584)
rferi Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2587

Sajnos ebből a képből nem lehet egyértelműen kakaslábfűnek diagnosztizálni.

Lehet ez még talpas muhar és csillagpázsit is.

-

Egyik jobb, mint a másik.

Egy jó módszer van rá:belocsolod, és handarbeit!Vegyél elő egy közönséges villát, és azzal nyúlj alá a közepének, azzal gyökerestől ki tudod szedni, és gyorsan.

Belocsolás után várj két órát, és akkor könnyebben jön.

Előzmény: hamiuu (2578)
csurtus Creative Commons License 2004.07.12 0 0 2586
Tapasztalatom szerint minden Substral termék olyan, mint halottnak a csók. Azaz qrvára nem ér semmit, csak a lelkiismeretét nyugtatja az ember, hogy: na, ezt is megtettem...
Előzmény: james007 (2585)
james007 Creative Commons License 2004.07.12 0 0 2585
haliho Erdeklodnik itt a guroktol .hogy az ujonnan vetet fumemnek mikor adhatok egy kis tapot es hogy milyet.A fu most lesz 4-5 hetes alapota egyes helyeken 10-12 cm mashol meg csak 4-5 cm, ontozorendszer van. Szoval szeretnem olcson meguszni hisz vagy 800m2 -rol van szo. Latam mar ilyen olyan talan (substral) meg miegymas csodaszereket a baumax praktiker polcain dehat azok nekem elsore draganak tunek .....(masodikra is)....vagy tenyleg megerik az arukat ?! elore is koszonom a segitseget
hamiuu Creative Commons License 2004.07.10 0 0 2584

Sziasztok!

Ma voltam gazda boltban és adtak Dezormon-t.

Állítólag ez kiveszi a fűből a kakasláb-fűvet.

Majd meglátjuk ha jutok valamire jelentkezem.

Üdv.

hamiuu Creative Commons License 2004.07.09 0 0 2583

Mi a véleményetek a COMPO és a többi gyeptáp és gyomírtó gyomkiszoríto hasznosságáról.

Egy kicsit drágának találom ezeket.

Vagy ennyire jó?

Milyen gyomokat írtanak ki?

hamiuu Creative Commons License 2004.07.09 0 0 2582

:-)

Már azt hizzem hogy van valami csodaszer amivel ha belocsolom akkor utat enged a fünek.;-)

Én kis naív...

Szóval marad a tékedés?....

Előzmény: Herr X (2581)
Herr X Creative Commons License 2004.07.09 0 0 2581
semmi különleges, csak jól sz.rrá áztatod a talajt, hogy gyökerestül jöjjön ki. Különben csak a zöldjét "legeled" le, aztán csökérről visszanő.
Előzmény: hamiuu (2580)
hamiuu Creative Commons License 2004.07.08 0 0 2580

Köszi a gyors választ!

A belocsolás pontosan mit jelent?

Eléggé amatőr vagyok a kertészkedésben. :-)

Előzmény: Herr X (2579)
Herr X Creative Commons License 2004.07.08 0 0 2579

Hát, ez eléggé fűféle, azaz egyszikű. Ha vegyi utat választasz, akkor glialka, de az mindent visz.

Szelektívnek marad a belocsolás, kihúzkodás.

Tippem amúgy "kakasláb-fű".

Előzmény: hamiuu (2578)
hamiuu Creative Commons License 2004.07.08 0 0 2578
Talán most sikerül a kép is :-) 
hamiuu Creative Commons License 2004.07.08 0 0 2577

Sziasztok!

Segííítsetek légyszíves!

A május hónapban újratelepített füvemben megjelen egy gyom ami, úgynézem szépen kinyomja a gyenge füvemet.

A kertész srác aki telepítette a füvet lepermetezte 3 hete de semmi eredménye.

Mellékelek egy képet ha valaki rá ismer és megtudná hogy ez milyen gyom és mivel lehet eltávolítani azt nagyon megköszönném.

Légyszi azt neírjátok hogy kapával vagy kézi kihuzogatással. :-)

Üdv: Hamiuu

noizreduction Creative Commons License 2004.07.08 0 0 2576

Hali!

Nekem is van egy ilyen kütyüm és én is hasonlóan jártam vele. Próbálkoztam már vele úgy, hogy szűrőt tettem a tartály tetejére, hogy a lyukat ne tömje el a szemcsés táp. Amire még rájöttem, hogyha úgy tartod a cuccot, hogy a tartály lefelé van, akkor a vizet felfelé spricceli. Kipróbáltam fordítva és nekem az volt az érzésem, hogy ezt úgy tervezték, hogy a tartály fölfelé legyen, mert akkor nagyon szépen tudod irányítani a vízsugarat és szépen adagolja a cuccost a vízhez. A szilárd cucc így is okoz gondot, de nem rakódik el a tartály aljára, hisz onnan kapja a vizet. Folyékony trágya esetén meg az a gáz, hogy nem tudod, hogy mikor fogy el belőle a cucc.

Hát ennyi!

Akinek van tapasztalata azzal, hogy milyen szemcsés trágyával működik jól, az megírhatná nekünk "tudatlanoknak"! :o)

Előzmény: zolchieka (2573)
nefes Creative Commons License 2004.07.06 0 0 2575

jjééé, most hogy mondod, tényleg halványan rajta az ára.

...szóval akkor hogy kell használni ammónium nitrát kiszóráshoz?

hogy állítod be az adagot (10g/m2)?

Előzmény: rferi (2572)
Fürtöske Creative Commons License 2004.07.06 0 0 2574
*reggelt!
zolchieka Creative Commons License 2004.07.05 0 0 2573

Sziasztok!

Eddig csak olvasgattam a topikot, de rferi által felrakott képen megakadt a tekintetem. Nini, hiszen ilyen eszköz nekem is van, és mondhatom, hogy idáig nem túl nagy becsben tartottam. Többször is próbáltam vele por alakú (nevét most nem tudom) tápszert kijuttatni, de gyakorlatilag csak asszonyszórakoztatásra volt jó, mert állandóan az lett a vége, hogy a víznyomás levágta az átlátszó műanyag  tartályt. Úgy a tizediknél megelégeltem, azóta nem használom. Ráadásul nagyon sok tápanyag bentmaradt a tartály alján. Szóval gyakorlatból való ellenpéldát tudtok mondani, mert ha én rontottam el, akkor majd jól előveszem, bocsánatot kérek tőle, és használom megint:)

rferi Creative Commons License 2004.07.05 0 0 2572

Nefes!

Ezt a szórót, mint látható is, 1870 forintért vettem a New Gardenben.Kapható még obiban is.De lehet, hogy még tucatnyi helyen, nem tom.

Előzmény: nefes (2571)
nefes Creative Commons License 2004.07.05 0 0 2571
drága táp vétele nélkül hol lehet ilyesmi, vag y hasonló szóróberendezéshez jutni?
Előzmény: rferi (2565)
Tozatu Creative Commons License 2004.07.02 0 0 2570
Elképzeltelek,ahogy rohangálsz a flakonnal.:)
Előzmény: Törölt nick (2568)
rferi Creative Commons License 2004.07.02 0 0 2569

Jaja!Én is.Ezért ficcen az ammóniumnitrát.

Meg az izraeli és osztrák (mindkettő magyar kiszerelésben) wolldünger

Előzmény: Törölt nick (2568)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.02 0 0 2568
Tudom, de én csak egyszer vettem ilyen Compo-t, mivel nagyon húzós az ára. Viszont a flakon tök jó a pétisóhoz is.
Előzmény: rferi (2567)
rferi Creative Commons License 2004.07.02 0 0 2567
Ezeket a fajta - baromi jó - tápokat nem csak ezzel a szóróval, hanem a gardena szórókocsival is tökéletesen lehet kiszórni.A kocsin még az is le van írva egy táblázatban, hogy melyik táppal, hányszor kell végigmenni  afelületen a kívánt dózishoz
Előzmény: Törölt nick (2566)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.02 0 0 2566
Én is szeretnék képet iderakni! Compo szóróedény
rferi Creative Commons License 2004.07.02 0 0 2565

Ezer szónál többet ér egy kép.

Egynél több a kettő, nesztek itt van a szóró, amiről beszéltem:

Előzmény: nefes (2557)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.02 0 0 2564
Mint kiderítettem, a pétisó az egyenlő ammóniumnitrát mészkőporral (dolomit) keverve. Ezért nem olyan az oldódása, mint a "sima" műtrágyának. Viszont tartalmaz kálciumot és magnéziumot is.
Előzmény: rferi (2556)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!