- meg a sárga virágú lóherét (ilyen laposkúszó micsoda, ami kinyomja a füvet) szeretném eltűntetni. -
Ennek a "gaznak" egy helyen örülök, és nem is bántom. A sövény alatt! Nem kell gyomlálni, mert szinte mindent kiutál onnan, és a sövény aljában még szvsz jól is néz ki.
Viszont nekem sok helyen nagy területen van rendes lóhere fehér virággal. És most virágzik. Mezitláb nem lehet a fűre menni, mert sok a méhecske, meg a darázs. Lányom barátnőjének a talpát a hétvégén már egy meg is találta.
Nem sokat tudok róla. Nekem is úgy ajánlották, de van egy "kollégám", aki itt dolgozik vele. Ő a minisztériumból van kihelyezve, és különböző növényeket, szereket, vegyszereket ellenőrzi. Tőle kérdeztem, hogy érdemes-e venni ezt a szert.
Amiket az előbb leírtam, nagyjából ő mondta el nekem. Minden esetre megfelelő adagolásban állítólag a füvet nem bántja, de sok gyomot, főleg asszem az egyszikűeket kitakarítja. Engem inkább a "gyermekláncfű" idegesít, de állítólag ez erre is jó.
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a Dezormon, és a hasonló hatású hormonkezelésű növényvédő szerek szigorúan engedélyköteles készítmények.
Ha valamiért haragszol a gazda-boltra, csak add meg a címét, és augusztusban már lehet, hogy nyitva sem lesz.
Ha elégedett vagy velük, akkor ezt a vásárlást inkább ne reklámozd.
Ezt a szert főleg a búzatáblák gyomírtására használják, amikor még a búza serdülő korban van. Ilyenkor még a hajtásai kicsik, lándzsaszerűen merednek az ég felé, és a kipermetezett gyomírtó ezekről könnyen lepereg, míg a többi "gyom"növény elterülő levelein megtapad, és felszívódva kiváltja a megfelelő hatását.
Óvatosan bánjál vele, mert nem konyhakerti vegyszer, kiszámíthatatlanok a mellékhatásai, felszívódási területe.
Sajnos ebből a képből nem lehet egyértelműen kakaslábfűnek diagnosztizálni.
Lehet ez még talpas muhar és csillagpázsit is.
-
Egyik jobb, mint a másik.
Egy jó módszer van rá:belocsolod, és handarbeit!Vegyél elő egy közönséges villát, és azzal nyúlj alá a közepének, azzal gyökerestől ki tudod szedni, és gyorsan.
Belocsolás után várj két órát, és akkor könnyebben jön.
Tapasztalatom szerint minden Substral termék olyan, mint halottnak a csók. Azaz qrvára nem ér semmit, csak a lelkiismeretét nyugtatja az ember, hogy: na, ezt is megtettem...
haliho
Erdeklodnik itt a guroktol .hogy az ujonnan vetet fumemnek mikor adhatok egy kis tapot es hogy milyet.A fu most lesz 4-5 hetes alapota egyes helyeken 10-12 cm mashol meg csak 4-5 cm, ontozorendszer van.
Szoval szeretnem olcson meguszni hisz vagy 800m2 -rol van szo. Latam mar ilyen olyan talan (substral) meg miegymas csodaszereket a baumax praktiker polcain dehat azok nekem elsore draganak tunek .....(masodikra is)....vagy tenyleg megerik az arukat ?!
elore is koszonom a segitseget
Nekem is van egy ilyen kütyüm és én is hasonlóan jártam vele. Próbálkoztam már vele úgy, hogy szűrőt tettem a tartály tetejére, hogy a lyukat ne tömje el a szemcsés táp. Amire még rájöttem, hogyha úgy tartod a cuccot, hogy a tartály lefelé van, akkor a vizet felfelé spricceli. Kipróbáltam fordítva és nekem az volt az érzésem, hogy ezt úgy tervezték, hogy a tartály fölfelé legyen, mert akkor nagyon szépen tudod irányítani a vízsugarat és szépen adagolja a cuccost a vízhez. A szilárd cucc így is okoz gondot, de nem rakódik el a tartály aljára, hisz onnan kapja a vizet. Folyékony trágya esetén meg az a gáz, hogy nem tudod, hogy mikor fogy el belőle a cucc.
Hát ennyi!
Akinek van tapasztalata azzal, hogy milyen szemcsés trágyával működik jól, az megírhatná nekünk "tudatlanoknak"! :o)
Eddig csak olvasgattam a topikot, de rferi által felrakott képen megakadt a tekintetem. Nini, hiszen ilyen eszköz nekem is van, és mondhatom, hogy idáig nem túl nagy becsben tartottam. Többször is próbáltam vele por alakú (nevét most nem tudom) tápszert kijuttatni, de gyakorlatilag csak asszonyszórakoztatásra volt jó, mert állandóan az lett a vége, hogy a víznyomás levágta az átlátszó műanyag tartályt. Úgy a tizediknél megelégeltem, azóta nem használom. Ráadásul nagyon sok tápanyag bentmaradt a tartály alján. Szóval gyakorlatból való ellenpéldát tudtok mondani, mert ha én rontottam el, akkor majd jól előveszem, bocsánatot kérek tőle, és használom megint:)
Ezeket a fajta - baromi jó - tápokat nem csak ezzel a szóróval, hanem a gardena szórókocsival is tökéletesen lehet kiszórni.A kocsin még az is le van írva egy táblázatban, hogy melyik táppal, hányszor kell végigmenni afelületen a kívánt dózishoz
Mint kiderítettem, a pétisó az egyenlő ammóniumnitrát mészkőporral (dolomit) keverve. Ezért nem olyan az oldódása, mint a "sima" műtrágyának. Viszont tartalmaz kálciumot és magnéziumot is.