Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
En ezt ugy hallottam, hogy a magyaroknak adtak mi-24-et, de nem hasznaljuk, a magyaroknak ajanlottak C-130-at, de nem kellett, a romanoknak igen, a magyaroknak ajanlottak leo-1-et, de nem kellett, a lengyeleknek igen, a magyaroknak ajanlottak mig-29-et, de nem kellett, a lengyeleknek igen.
Ennyi ido utan en is megunnam a helyukben a kerdezoskodest. :-(
Végülis én is elolvastam a "leveledet", s bár alapból egyetértek, azért:
1/
Kvassay híd a ksi-dunára épült, enm összevethető egy nagy-duna híddal.
2/
AIM-9C szavatossága is eljár, tehát nem hiszem, hogy vietnamból maradtakat sóznak ránk. (attól még nem ér sokat, az igaz).
3/
MÁV beruházás: a jegy papíraj nem az: 50,000 ft és éven túl szolgálni a céget, ez a beruházás definíciója (kivéve a kisértékű beruházást, de a jegy papírja akkor is anyagköltség marad).
4/
Lengyelek kapnak Block 52-t, mi nem kaphattunk volna.
Lengyelek laptak Leo II-t, mi nem.
Lengyelek geopolitikai tényező, 4sok ember, nagy ország, nagy sereg.
Mi nem...
Pontosan ezt a választ vártam, mert magam is ezt láttam "odaát". Az igazságos és igazságos ilyen módon történő magyarázata nekem elég naívnak és kissé képmutató felfogásnak tűnik. Ne csodálkozzunk, ha még a NATO-n belül is másképp látják a ugyanazt a jelenséget!
Corp! Ebből 2 darab KELL nekem! Hol/mikor/hogyan
lehetne megvásárolni? ( Mármint a repülőnapon kívül,
mert sajnos a nejemnek a hétvégi programokra vétójoga van, és gyakrabban él vele mint az USA a BT-ben! )
A póló színe default szürke lesz, vagy lehet fehér is?
Üdv:
csak kozben el kellett mennem kicsit dolgozni..szoval azt meg hozza is akartam fuzni, hogy itt hagyomanyosan bibliai terminus technicusokkal jelolik a rosszat, ami ellen a haboru ezert erkolcsileg igazsagossa valik.
"..Hogyan lehet fontos döntéseket meghozni úgy, hogy 'isten akarata,..etc..."
ez szvsz elsosorban az amerikai nepnek szol, hogy moralisan tamogassak.....
"..Mennyiben különbözik ez az 'Allah akbar, Bumm!'-tól ?.."
szerintem sokban...peldaul, hogy nem alapbol adott az ellensegkep mar a letezese okan...hanem azza valik valami miatt, meg biztos van mas kulonseg is, de most bocs mennem kell mert az ellenfelem var a virtualis normandiai csatateren..:-))
Meg a 'Will of God'. Persze autentikus forrásból.
Lehet, hogy GWB pont erröl beszélgetett a pápával. Átveszi a boltot. Ezentúl Ö a felsöbb kapcsolat. :)
De tényleg! Milyen már az, hogy a világ vezetö hatalmának az elsö embere (enyhén fogalmazva) egy vallási megszállott? Hogyan lehet fontos döntéseket meghozni úgy, hogy 'isten akarata, bomázzatok' ?
Mennyiben különbözik ez az 'Allah akbar, Bumm!'-tól ?
Hamburger!
szvsz itt a nagy lavoron tul kevesbe filozofiai alapon hatarozzak meg, hogy mi az igazsagos haboru es mi nem az.
Kicsit mas iranyelvek(pl. theozofiai moralitas) nyujtottak azt a keretet, ami segitett kijelolni, hogy kik a rosszfiuk es kik a jofiuk...legalabbis elvileg es altalaban...csak ebbe ujabban kemenyen beleszolnak egyeb kemeny(pl. gazdasagi) realitasok is..:-))
(legalabb is en igy igy latom)
Az USA-ban (és talán Kanadában) ha Marxot emlegeted, a legtöbb ember azt kérdezi, hogy melyikre gondolsz. Merthogy öten voltak (Chico, Harpo, Groucho, Gummo, Zeppo). Mármint a Marx testvérek. A 20-as évektöl kezdve baromi jó filmeket (vigjátékokat) csináltak. B?vebbet itt: http://www.marx-brothers.org/. Engelst meg egyáltalán nincs hova tenni.
Persze vannak vájtfülü szélsöségesen ballib értelmiségiek, akik kivülröl fujják a dialmattól kezdve a polgazig az egész katekizmust. Söt, komolyan is gondolják. És sirnak, mert sajnálják, hogy összeomlott a szoc kártyavár.
Igen ez igy szepen hangzik, csak addig megoregszik meg egy nemzedek... Es ha nincs tanar, a tanitvany sem lesi el azt amit nem kellene :) Ha mast nem, hat a bekesebb modszerekbol kellene valogatni... puccs esetleg :) vagy mi.
Ugyan miért kellene siettetni? Hogy a jelenlegi idióták ne töltsék ki idejüket és ezért az egyszerű emberek úgy emlékezzenek rájuk (vagy ami rosszabb, a nézeteikre), hogy: "azé' Medgyessy/Orbán idején jobb volt"?
Egyék csak meg amit itt felinstalláltak rendszerváltás, európa és demokrácia néven. És bukjanak bele!
Teljesen igazad van minden vonatkozásban. M-E sem a kis ujjából szopta ki elmélet nagyrészét, hanem ötvözték az "elődöket" a "saját szájízük" szerint. Ettől függetlenül nyugaton mégis általában őket emlegetik, ha a témáról esik szó és nem St.Augustine-t! A németeknél legalábbis így volt, mint ahogy sok más témában is. (Élvezhettem az "előképzettségemet!) Lehet, hogy a "nagy lavóron" túl másképp van?
Hm, Hat elgondolkodtam rajta mi lenne, ha ezt a kivalasztodast kicsit megsiettetnenk... Hany egyedrol is lenne szo? Szerintem relative olcson el lehetne intezni :)
A két párt "nagy emberei" nem tűrnek maguk körül tehetségeket. Ezért a "nagy emberekkel" pártjaik is eltűnnek. Ez különösen igaz Lampira. Ugyan mi és ki lenne ô Kovács László és Horn Gyula nélkül?
Amúgy tényleg egymástól tanulnak és a hülyeség pártjaikon belül öröklôdik a régi tagoktól az új tagokra. De az új tagok közül csak azok maradnak talpon, akik elég hülyék ahhoz, hogy ne jelentsenek veszélyt a régiekre és elég szervilisek egyéniség hijján. A gerontokrácia és a JEL távoztával (senki sem szent örökké) kábé annyi marad belôllük mint egy kollektíve lesántult gazellacsordából a szavanna húsevô állatai közt. (ne feledd, a szadesz -és az MDF- ugyanígy számolta fel önmagát, míg mára csak öreg intrikusok és parlamenti küszöb maradt)
Na akkor majd (és ez kicsinyt közelébb van, mint az unokád érettségije), rendbejöhetnek az ország ügyes-bajos dolgai.
Aham, es szerinted miss Lampi micsoda nemzedek? Mert demagognak demagog pindurt. Szerintem tanulnak egymastol, es a hulyeseg orokletes... max abban remenykedem, ha lesz valaha unokam es magyarorszagon jar akkor talan neki jobb lesz.
Es mondjuk nem akarjak porig alazni, ha egy honvedsegi URAL-t akar megvenni, vagy esetleg GEPARD ra faj a foga :) vagy akarcsak sportfegyvert szeretne, esetleg beveri az orrat a lakasaba este hivatlanul betevedo sotetborunek, vagy akarmi...
Nem érzem úgy, hogy én a balkánon lennék. Persze ettôl még sokan élnek a hazámban olyanok, kiknek valahol dél albániában jobb helyük lenne.
Talán ha végetérne már a rendszerváltás és a maradék posztkomacs a rendszerváltó "értelmiséggel" együtt elhúzna a búsba...aztán persze felébredtem.
Node semmi se tart örökké! A maszop gerontokráciája már nagyon öreg, míg a rendszerváltók közül mostanra csak Orbán maradt talpon. De ha még elveszt néhány választást ô is nyugdíjba vonulhat. Szal, nem olyan rossz a helyzet.
Jesszus.. igazad van. Vegulis a balkanon vagyunk. Vagy inkabb mogotte... Sajna tul sokan vannak, akiknek szet kellene verni a hulye fejet, nem jutnek el a sor vegeig...
Azt a reszet, hogy mondjuk egy sehonnani bevandorlonak tobb joga van perpill. mint nekem, valamint hogy torvenyes jogaim sem ervenyesithetem, csak hosszas huzavonak utan.