Keresés

Részletes keresés

Köki Creative Commons License 2004.05.26 0 0 2223
Sziasztok!
Vlad Tepes: biztosan fertőtlenítik, viszont én is szeretném erre a megnyugtató választ, mert nekem is többször eszembe jutott, bár, én általában elég hipochonder vagyok.
Kaktuszka?:)
és hogy sikerült a vizsgád???
Előzmény: Vlad Tepes (2222)
Vlad Tepes Creative Commons License 2004.05.26 0 0 2222
Hello,

vagy egy problemam, es szeretnem hallani egy-ket hozzaerto velemenyet. Az a helyzet, hogy tegnap egy fajos foggal elmentem egy maganorvoshoz, aki vegul be is tomte a fogam, nem is faj azota, viszont amit a kezeles kozben tapasztaltam, az nem hagy nyugodni. Egesz ido alatt ugy lattam, hogy a doki abszolute nem fertotlenit semmit, csak akasztgatta le egymas utan a furokat, meg mindenfele eszkozoket, rakosgatta a szamba es nekem vegig az a benyomasom volt, hogy azok ugyanazok a furofejek, stb. amikkel az elottem levo paciens szajaban dolgozott. Lehet, hogy ez hulyeseg, de en amennyire a gyerekkori fogaszati emlekeimbol felidezem, akkor ugy volt, hogy a doki cserelgette a gepben a furofejeket, amik valami fertotlenito lottyben aztak, vagy ilyesmi. Most akkor hogy van ez? Elkepzelheto, hogy egy (egyebkent budapesti) maganorvos ne figyelne az ilyen dolgokra, elofordulhat ilyesmi, vagy csak en vagyok tul paranoias, es nem vettem eszre valamit? :)
Egyaltalan manapsag mik az ilyen higienias eloirasok az eszkozokkel kapcsolatban?

Elore is koszi a valaszokat, es bocs, ha hulyeseget kerdeztem, de nem hagy nyugodni...

neutrova Creative Commons License 2004.05.25 0 0 2221
Sziasztok!
Egy igazán hozzáértő véleményére lennék kíváncsi. Nagyon őszinte választ várok, mert az orvosnál (mint bárhol a világon) nem biztos, hogy azt a véleményt kapom, ami az én érdekeimet szolgálja, hanem ami az orvosét.

Kérdés: A BriteSmile fogfehérítéses eljárás roncsolja a fogakat? Hosszú távon nincs rossz hatással a fogra vagy az ínyre?

Köki Creative Commons License 2004.05.24 0 0 2220
Kedves Kaktuszka!
Nagyon köszi!
Neked pedig sikeres vizsgákat kívánok:)
Előzmény: Kaktuszka34 (2219)
Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.05.24 0 0 2219
Szia Köki!

Olvastam mi történt veled, jó, hogy elmentél szájsebészetre. Amúgy nem vagyok orvos, csak egy fogászati asszisztens, jelenleg mélyen benne vagyok az egészben, holnap lesz a szakmai irásbelim. Amiket írtam neked,az vagy munkahelyi tapasztalatból vagy jelenlegi tanulmányaimból merítettem.

A granuloma idült(elhúzódó) gyulladás,éveken át is fennállhat, sarjszövet képződéssel jár, ami lehet gyökércsúcs körüli is. Na ilyenkor szoktak gyökércsúcsi rezekciót végezni de ez általában 1 gyökerü fogaknál a legsikeresebb.
Az, hogy még mindig érzel fájdalmat, szájsebészeti beavatkozásnál ez természetes. De most már biztos rendbe fogsz jönni, ha a szájsebész nem írt fel antibiotikumot akkor nem kell szedned. Jobbulást kivánok!!!

Előzmény: Köki (2218)
Köki Creative Commons License 2004.05.24 0 0 2218
Sziasztok!
Na, megjöttem.
Granulóma /lehet, hogy nem így kell írni/ volt a kihúzott gyökerem alatt, itt a szájsebész főorvos /kórházi/ látta meg. Az rendetlenkedett. Hát, mit mondjak, nem volt kellemes a műtét. Vágás, ínyletúrás, fúrás /be volt tokozódva, valószínű évek alatt alakult ki és állandóan be volt gyulladva a mandulám és az az oldali állkapcsom alatti nyirokcsomóm/, aztán tisztítás. Kb. fél órát tartott, elég rémséges volt, igaz, annyi injekciót kaptam, erőset, hogy csak kicsit fájt.
Egy hétig otthon voltam, mert ráadásul begyulladt az ínyem. De találtam a gyógyszertárban egy igaz, drága, de nagyon jó gélt, Carbosan-t. Egy nap után már nem fájt annyira. Rá kell kenni az ínyre, négyszer egy nap. Iszonyatos íze van, de használ:)

Kaktuszka: te fogorvos vagy?
A sebem már nem fáj /kb. három-négy napig kellett cataflam-ot szedni, beszedtem én is egy doboz dalacint/, de a kihúzott fogam alatt, ha a nyelvemmel nyomkodom, fáj. Nem tudom, az ínyem-e, vagy mi, de az érzékeny lehet még? Kb. negyedik hetet kezdem a kihúzott fogammal, viszont állandóan tisztítgatni kellett, ahogy írtam. Lehet még érzékeny?
Nem kellene még szednem antibiotikumot?

Szerintem az lenne a jó, ha nem lenne drága a fogkezelés, szerintem időben el menne mindenki, legalábbis én addig, míg nem volt drága, félévente jártam, talán akkor nem fordult volna elő ilyen:(
Egyébként így, hogy kórházban csinálták, ingyen volt minden, sőt, még a fogköveim is leszedték szépen:)
A rosszban a jó.. azért jó lett volna, ha nem ilyen áron. Lehet, hogy a fogam sem kellett volna elvesztenem, lehet, hogy nem is azzal volt baj, hanem a baktériummal teli granulómát kellett volna csak kitisztítani, esetleg a gyökércsúcsot lecsípni /ezt írja az orvosi könyv/. MOst ugyan már mindegy, csak hát egy fogam hátul nincs:(
Remélem, nem jártok így, mint ahogy én.

Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.05.23 0 0 2217
Sajna, valószínű a húzás, bár ez még sokmindentől függhet. Ha volt már gyökérkezelve akkor azért nem fáj, csapos felépítés itt nem jöhet szóba mert 3 gyökerü a fog.
Mivel tömött volt, közepe sincs a fogadnak, így koronát sem lehet rakni rá.

Az amalgán majd " kijőn" nem fog gondot okozni, mert nem tud felóldódni.

Szvsz attól is függ a fogmegmentés, hogy milyen szinvonalú fogászatra mész! Valahol már csodákra képesek a dokik és a felszereltségük.

Előzmény: Törölt nick (2215)
Mallory Creative Commons License 2004.05.23 0 0 2216
Hol van ez a "bódító" szájsebész? Van 2 kiszedendő bölcsességfogam... :-(
Bár előbb egy rendetlenkedő szemfogamat (vagy mit) kellene rendbetenni, hetk óta fáj-fájogat édességre, meg ráharapásra... :-(((
Előzmény: gilikoti71 (2214)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.23 0 0 2215
Sziasztok!

6 éve tömték be az egyik bal felső örlőfogamat. A héten egy rész letört a fogból, majd ma délelőtt egy másik, nagyobb rész is. A tömés nem tudom hova lett, valszeg lenyeltem. Semmilyen fájdalmat nem érzek, de itt vagyok most egy fél foggal.

Mire számíthatok? Kihúzzák a fogat, vagy valamilyen más dolgot fognak csinálni?

Még valami:
A bélrendszerbe (gyomorba) került amalgám tömés okozhat valamilyen kárt?
(Félek, mert higanyt tartalmaz.)

Köszönöm.

gilikoti71 Creative Commons License 2004.05.14 0 0 2214
Sziasztok! Szeretném megosztani mindazokkal akik rettegnek a fogorvostól...Én is sokakhoz hasonlóan az iskolafogászati rendelésen szerzett "élmények" kapcsán, kb 20 évig nem mertem fogorvoshoz menni. Néhány éve győzködtem magam, hogy rengeteg káros egészségügyi következménye van a rossz fogaknak, gócoknak. Tavaly begyulladt egy már csak fél fogam, és egy hét szenvedés után elmentem szájsebészhez. Bódítást alkalmaztak, és mivel nagyon gyulladt volt már minden, volt egy-két szörnyű pillanat, de tényleg csak pillanat, és egyáltalán nem fájt. A bódítás megváltoztatja az időérzéket, úgy tűnt, mintha tök rövid idő alatt lett volna minden. Össszevarták, beszedtem egy doboz Dalacin-t és még csak nem is fájt, közvetlen a műtét után sem. Egyszóval szuper volt, nekem elszállt a félelmem nagy része. Nemrég még két gyökeret ki kellett venni, (szintén már csak fogmaradvány) egyáltalán nem fájt. Még az amalgámtömések cseréje, és kisebb tömések várnak rám (még keresem hozzá a fogorvost), de teljesen elmúlt a rettegésem. Igen, ez már teljesen más, és köze nincs ahhoz mikor annak idején minden érzéstelenítés nélkül brutálisan szétfúrták a fogamat, azzal a felkiáltással, hogy "nem igaz, hogy ennyire fáj" :-) Szóval szánjátok rá magatokat, én is meg bírtam tenni! És a rossz fogak okozta ragyák is elmúltak az arcomról .... :-)
Köki Creative Commons License 2004.05.14 0 0 2213
Kaktuszka és Zillus, nagyon köszönöm nektek! Zillus, mintha már hatna a gyógyszer, bár most kicsit el kezdett fájni.
Kaktuszka, azt mondta a doki, valamelyik nap, hogy tiszta. TEgnap, miután a röntgent látta, azt mondta, végül is nem lát bele, mert ferde volt a gyökér. Akkor hogy láthatta, hogy tiszta?
Ezért nem értem, és nem nagyon bízom benne. Most egy szájsebésszel szeretnék majd beszélni, megmutatom a röntgenképet neki.
Tudod ez az orvos azt mondta, hogy 4000 Ft a tisztítás, utána már nem kerül a többi pénzbe. Most mégis? Megnézhette volna előbb röntgennel, mikor mondtam, hogy fáj, nem? Nem tudom, én nagyon laikus vagyok. És azt mondta, az antibiotikum nem ér semmit. Itt viszont még jó, hogy nálatok olvastam a gyógyszerről, mert még mindig nem szedném. Na majd hátha a szájsebész mond valamit, még várom, barátom elvitte neki a röntgenképet:( Azért kicsit félek...
Olyan jó, hogy válaszoltatok! És Zillus, hidd el, inkább szültem volna még, ehhez a fájdalomhoz képest kisebb volt. Szerintem az orvos azt hihette, hogy csak nyafogok:(
Kaktuszka: ha kicsi fogszilánk, akkor az nem látszik a röntgenen? Megnyugtattál, hogy az magától kilökődik és nem csinál bajt, köszi!
Szép hétvégét nektek, hétfőn megírom, mi volt, ha lesz valami, jó? /sajnos otthon nincs gépem/
Köki
Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 2212
Szia Köki!

Őszintén együtt érzek veled, és remélem nem lesz komolyabb bajod!!! A foghúzásnál előfordulhatnak különbözö sérülések ( lágyrész, csont, arcüreg) az utóbbi csak felső fognál. A rtg kikéne, hogy mutassa ha bennt marad egy gyökér vagy egyébb.
Esetleg apró csont szilánkok is maradhatnak, de ezek nagy problémát nem okoznak általában, mert ahogy húzódik össze a fog helye, kiszoktak löködni maguktól. Ha kitisztította és azt mondta tiszta, akkor ezzel sem lehet gond. Lehet, hogy összekellett volna varrni rögtön a foghúzás után.
Lázad volt esetleg, mert az mindenképpen gyulladásra utaló jel, és akkor antibiotikum javasolt. Már valaki írta neked, erre Dalacin C-t szoktunk felírni. Az akut gyulladás 8-10 napig tart.
Azt nem hiszem, hogy felkéne vágni, bár nehéz így messziről bármilyen diagnózist felállítani.
Lényeg, hogy bízzál a dokidban, mert sokszor lép fel olyan probléma ami előre nem látható. Biztos vagyok benne, hogy az ő érdeke is ,hogy segítsen rajtad. A rtg-t maszek rendelőbe kikell fizetni, csak szakrendelőben jár sztk-ra. Jobbulást kivánok!!!

Előzmény: Köki (2210)
Zillus Creative Commons License 2004.05.13 0 0 2211
Szia Köki!

Bár én laikus vagyok, de kérdezetél. Szóval, szerintem vagy egy pici darab maradhatott benn vagy pedig csonthártyagyulladás lehet a dologban. De ez csak az én tippem, az semmiképpen sem normális, hogy húzás után ennyire fáj a fogad. Nekem a csonthártyagyulladásnál még hetekig erősen fájt, ebből az első 2 hét nagyon kemény volt, pedig nem én vagyok túl érzékeny. A Dalacin hatni fog és rendbejössz, szerintem. Nagyon dukkolok neked!

Zillus

Előzmény: Köki (2210)
Köki Creative Commons License 2004.05.13 0 0 2210
Sziasztok!
Két napig nem kellett cataflam, de ma délben megint el kezdett fájni a fogam helye, lüktetett is. Bedagadt egy nyirokmirigyem az állam alatt. Na most, én kértem a fogorvost, hogy fáj, hogy nem lehet-e, hogy benne maradt egy darab? /persze szép finoman, nehogy.../ azt mondta, tiszta. Nem röntgenezett meg, másfél hete. Most igen, azt mondta, előbb kellett volna, mert a röntgenről nem látni, hogy benne maradt-e. HOgy holnap, ha még fáj, megnézzük. De a tisztítás is nagyon fájt két injekció után. Most ez biztos fog fájni. Dalacint a körzeti orvossal írattam ma fel, mondom, ha nem használ, akkor sem árt. Szerintem. Most majd a röntgent is ki kell fizetnem és a kivételt is? Ha mondom, hogy nagyon fáj, miért nem piszkálta meg előbb ennyire? Miért nem röntgenezte meg előbb? /két perc-öt percig tartott kb., míg előhívták/ Ha nem vágja fel, mit fog csinálni? Van itt valaki fogorvos? Kaktuszka? Félek nagyon!:(( Ha valaki tud, válaszoljon, kérlek benneteket! Köszi előre is!
/Egyébként az egészet nem értem. Ha valaki mondja, hogy fáj, akkor nem kellene komolyan venni?:(/
Köki
Köki Creative Commons License 2004.05.11 0 0 2209
Kedves Zillus, Kaktuszka, Jegyzőkönyv:)
Nagyon köszönöm, hogy ilyen kedvesek vagytok. Jó, hogy itt lehet olvasni olyan dolgokról, amikről az ember lánya nem tud, azt hiszi, hogy csak vele történtek meg a dolgok. /Persze nektek ez nem jó:(/
Gyógyszeres csíkot tett még mindig bele, a múlt héten minden nap ezt csinálta, most is. Hétvégén kimaradt egy, lehet, hogy ezért durrant jobban be. Aztán az hatott estig, amikor nagyon el kezdett fájni, lüktetett, a cataflam is csak egy óra múlva hatott. Persze lehet, hogy benne volt az, hogy nagyon sokat ettem, mert egész nap nem mertem enni, kedvem sem volt. Aztán éjszaka jót aludtam, ma lekopogom, már csak kicsit fáj. Ma megyek vissza, addig cseréli, amíg ez fáj. Röntgen nem volt, az antibiotikumra azt mondta, hogy nem kell, mert lokálisan gyulladt, szedhetem én, nem használ, csak az, hogy ha helyileg kezeli. Nagyon rendes egyébként, le is írom a nevét, hátha van itt más kecskeméti, akinek szüksége lesz egy rendes fogorvosra. Zsoldos Péter. A telefonszámát is leírom, ha majd kell. Nagyon köszi a drukkolásért nektek!!!
Zillus Creative Commons License 2004.05.11 0 0 2208
Szia Köki!

Nekem volt ilyen, karácsony környékén írtam erről ebben a topicban. Nekem is 3 fogam fájt egyszerre, a dokim is és én is közülük a középsőre tippeltünk, de húzás után is nagyon sokáig nagyon fájt, de azért az idő múlásával egyre jobban csökkent a fájdalom. A dokim szerint csonthártyagyulladásom volt. Kaptam rá antibiotikumot, Dalacint.
Volt még egy hasonló esetem régebben, akkor a doki egy ici-pici fogdarabot benne hagyott az inyemben húzáskor, ettől bedurrant az egész. Na, azt nem kívánom senkinek sem! Akkor is Dalacint kaptam és nagyon nehezen múlt el a fájdalom, akkor amikor a fogdarab kilőködött magától.
Szóval, szerintem antibiotikumot szedni nem ártana - de ezt persze a dokinak kell eldöntenie -, és majd csökkenni fog a fájdalom. Addig is kitartás!
Drukkolok neked! Írd meg, hogy mi történt!

Zillus

Előzmény: Köki (2204)
AmalgamJack Creative Commons License 2004.05.10 0 0 2207
Eldöntöttem, kicseréltetem mind a 12 amalgámtömésemet. Már el is kezdtem, kettőtől már megszabadultam. A fejem még mindig fáj, de optimista vagyok!
Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.05.10 0 0 2206
Hát semmi esetre sem jó, hogy még mindig fáj és vérzik. A sebbe, ha nehezen gyógyúl szoktunk gyógyszert tenni, ami felszívódik és többször is lehet. Nem volt rtg?
Akkor tud majd begyógyúlni a seb, ha a vér megalszik és azt nem szabad kipiszkálni, mert az védi a sebet az elfertőzéstől.
Szerintem mire ezt olvasod már bizonyára megjártad a fogdokit, mi történt??
Előzmény: Köki (2204)
jegyzőkönyv Creative Commons License 2004.05.10 0 0 2205
én ugyan nem, tudom, de nagyon csúnyán hangzik Te szegény...
én "csak" egy gyökérkezelésen estem túl pénteken, de túléltem, legalábbis egyelőre...
Előzmény: Köki (2204)
Köki Creative Commons License 2004.05.10 0 0 2204
sziasztok, van itt gyorsan valaki?
Múlt héten nagyon fájt a fogam, persze itt, Kecskeméten nincs ügyelet. A cataflam nekem is használt egy ideig, aztán újra. /szerencse, hogy van ez a gyógyszer./
Elmentem egy dokihoz /aki a legközelebb volt/ hétfőn, hosszas nekidurálásra kiszedte a bal alsó hatosom. Nem volt benne biztos, hogy az, adott tükröt, hogy melyik is fáj a három közül.Persze mind fájt, akinek fájt már a foga, az tudja, hogy ilyenkor az egész állkapocs:(
Aztán nagyon fájt a helye, két napig, amikor elmentem maszek egy orvoshoz, aki két másodperc alatt kikapta a bölcsességfogam egy éve, azzal nem is volt gond. Azért nem ehhez az orvoshoz mentem a hatosommal, mert nem tudtam, rendel-e:((
Ez a maszek orvos kitisztította, két injekció után is nagyon fájt és gézcsíkokat tett bele. Még mindig kell a cataflam. Egy hete:( hét végén kihúztam a csíkot, mert mondta, hogy szedjem ki, vérzett és nagyon fájt. Még ma is, mikor öblítettem a fogaim, vérzett és nagyon fájt. Ma már két cataflam van bennem:(( mindjárt megyek a dokihoz, lehet ilyen foghúzás után? Nektek volt már ilyen? Jaj, sürgős lenne, vagy mit fog csinálni? Antibiotikumot nem adott:(( Ha valaki itt van és tud, válaszoljon, kérlek! Köszönöm: Köki
family Creative Commons License 2004.05.10 0 0 2203
A gyökérkezelés magában foglalt 2 röntgent, többszöri átöblitést, gyógyszeres tömést és próba tömést is.
Előzmény: Nyafatka (2200)
Nyafatka Creative Commons License 2004.05.07 0 0 2202
Döbbenet.
Talán tényleg jobb fizetni mint a kisangyal.
Mrs. Diablo Creative Commons License 2004.05.07 0 0 2201
3 csatornás fog gyökérkezelés: 13900 (2 röntgen, gyógyszeres gyökértömés, 2 átöblítés, végleges gyökértömés)
És még nincs betömve :(
Az lesz még anyagtól függően 4500-9500.

Az SZTK-ban is voltam, ahol kijelentették, nem is lyukas, és hazaküldtek. 2 nappal később éjjel egykor kopogtattam a non-stop fogászaton...

Jó ez az "ingyenes" fogorvosi ellátás. Olyan is.

Nyafatka Creative Commons License 2004.05.06 0 0 2200
Ja persze és ez még függ attól is, hogy hány csatorna, ugye ? Eszem megáll.
Ha már ott van az ember szájában nem mindegy, hogy kettővel többet szed ki agy sem ? :(
Előzmény: family (2199)
family Creative Commons License 2004.05.06 0 0 2199
Nekem kb. 1 hónapja 12.000 volt a gyökérkezelés (2 csatorna)+ 1 felszínű fehér tömés pedig 7.000 Ft.
Előzmény: Nyafatka (2195)
jegyzőkönyv Creative Commons License 2004.05.06 0 0 2198
szerintem 10-12 körül van. holnap megyek én is orvoshoz, majd mondom, hogy mennyi a tarifa, mert félő, hogy nekem is gyökerezés lesz. De ez szegedi ár lesz.
Előzmény: Nyafatka (2197)
Nyafatka Creative Commons License 2004.05.06 0 0 2197
Aranyat soha :)
Mondjuk nem az sztk áraihoz kértem a viszonyítást, de talán volt olyan emberke akinek mostanában gyökérkezelték a fogát.
Árajánlatokat kérek! :)
jegyzőkönyv Creative Commons License 2004.05.06 0 0 2196
kicsit sok, nem? aranyból lesz a tömés? :-))
Előzmény: Nyafatka (2195)
Nyafatka Creative Commons License 2004.05.06 0 0 2195
Szerintetek mennyire reális 25 ezer forintot fizetni egyetlen fog gyökérkezeléséért+tömésért?
Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.04.26 0 0 2194
Én is írtam verset a fogfájásról, kicsit gyerekes de csak 14 éves voltam.

Ó te átkozott, mikor hagyod már abba,
fejem fáj és hangyákat érzek rajta.

Megkéne tőled szabadulnom, de ez oly nehezen megy, 8 évig türtelek, most meg dobjalak el mint egy szemetet?

Mikor még jó voltál, én is boldog voltam,
a cukorropogtatást bizony rajtad gyakoroltam.

Nem szóltál semmit, egy darabig türted
most visszakaptam, én szenvedek tőled.

Alagutat furtál kicsi számba, hogy ne legyen
egy nyugodt éjszakám az ágyban.

Kérlek hagyd már abba, nem bírom már, nem
unod még, nem vagy fáradt?

Holnap elmegyek, kihuzatlak és beteszlek a vitrinbe...
Vajon ki a bünös, én vagy te? Lehet, hogy keveset látott a fogkefe? 1985.10.28.

Előzmény: Törölt nick (2191)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!