Keresés

Részletes keresés

mézontófű Creative Commons License 2004.05.18 0 0 2275
:-)))
Ferihegyen is bárányok legelik/legelték!
Párizsban sok évvel ezelőtt nyuszik voltak a reptéren.
Én abszolút outsider vagyok, de ezt láttam sokx.
Mézontófű
Előzmény: sujgojo (2274)
sujgojo Creative Commons License 2004.05.18 0 0 2274
sziasztok, meg nem irtam errefele.
elso kerdesem a funyirasra vonatkozna. en nagyon nem szeretek fuvet nyirni, foleg azert mert zajos es monoton. raadasul nalunk nagyon sokat kellene (1000nol). gyakorlatilag allandoan nyirhatnek. amire vegzek kezdhetem elorol, pedig annyi sokkal elvezetesebb kertimunka lenne. innentol kicsit off a tema, lehet az allattenyeszto topikban kellene rakerdeznem, na de...
szoval mostanaban azon gondolkodom, hogy egy nagyobb funyiro, vagy traktor helyett nem lenne e jobb valami allatot tartani. azonkivul, hogy ez mennyi egyeb maceraval jar, hallott valaki erre a celra alkalmas "tipusrol":)?
a kecskerol azt mondjak, hogy gyokerestul mindent megeszik, fak lombjat is leragja, szoval meg kikotve se franko. esetleg barany?
gyerekkorombol emlekszem, hogy egy olyan domboldalon jatszottunk, ahol baranyokat legeltettek. nagyon szep zold, eleteros fu nott ott. en sokkal szivesebben szedegetnem a baranysz@rt madarcsicsergesben, mint egy traktor botkormanyat huzigalni hangzavarban.
variaga Creative Commons License 2004.05.18 0 0 2273
Nekem műanyagnak tűnt, mert sötétzöld.
Ha ma este vagy holnap reggel lesz ott értelmesnek kinéző ember, szívesen megkérdezem, utána itt leírom Neked.
Előzmény: vikiviki (2272)
vikiviki Creative Commons License 2004.05.18 0 0 2272
milyen vastagon tesznek alá kavicsot meg homokot?
Előzmény: variaga (2270)
vikiviki Creative Commons License 2004.05.18 0 0 2271
sajna Veszprémi vagyok. Ez amúg fémrács vagy műanyag?
Előzmény: variaga (2270)
variaga Creative Commons License 2004.05.18 0 0 2270
A rácstelepítés technikáját az Örs vezér téren tanulmányozhatod, ha arra jársz. A Kerepesi út 80. előtti sarki szakaszon épp most alakítják ki ezt a környezetbarát parkolótípust.
Úgy látom a rácsok alá valami világos (fehér) követ/ kavicsot tesznek, arra okker színű por alakú homok állagú valamit, arra a rácsot, majd belesöprik a földet. Minden rétegnél tömörítettek.
Elég pipecnek fest féli kész stádiumában.
Előzmény: vikiviki (2263)
gépdoki Creative Commons License 2004.05.18 0 0 2269
Szerintem is az a legjobb mergoldás, ha az életfeltételeit szünteted meg. Ha nincs kaja - nem megy a földedre!

Szórj ki talajfertőtlenítő szert, ami elpusztítja a férgeket, rovarokat. Ezt minden gazdabolt tartja.

Utána helyezzél ki vakondriasztókat (rezgéskeltő), ami távol tartja a vakondokat.

A talajfertőtlenítést idővel meg kell ismételni, ugyanis a vakondrisztó önmagában nem elég! Ha nagyon éhes a "betolakodó", és kajaszagot érez, tehetsz ki bármilyen riasztót, fütyül rá!

Én ezt a módszert alkalmazom, és eddig bevált, pedig a szomszédban túrnak!

Üdv. gépdoki

Előzmény: gabácska (2265)
Tozatu Creative Commons License 2004.05.17 0 0 2268
A vakond csak kajálni megy,sok a lótetűd,pajorod,stb.
moonshadow Creative Commons License 2004.05.17 0 0 2267
szedd el a földet és hagyd meg a lyukat, akkor nem fog újat túrni.
Egyébként meg örülj neki, hogy ingyen megeszi a pajorokat.:)
rferi Creative Commons License 2004.05.17 0 0 2266
Üdvözlünk a klubban! :-))
A témát részletesen az Ámokfutó vakondokok topicban taglaljuk, néha istenkáromló alapossággal :-))
Nagy harc, az biztos...
gabácska Creative Commons License 2004.05.17 0 0 2265
HELP! Vakondunk van. Ez nem dicsekvés, de gyanítom senki nem is irigyel érte. :((( A frissen telepített füves (már egy hetes a fű)földet előszeretettel túrja a kis dög. Nem tudom hogyan tudnánk megszabadulni tőle. Valami jó ötletet várnék.
Kaptuk a jó tanácsot, hogy ki kellene figyelni mikor túr, és egy határozott gyors mozdulattal kilapátolni a földből. Ennél kevésbé időigényes megoldás érdekelne. Ki hogyan birkózott meg ezzel a gonddal.
Köszi előre is!
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.16 0 0 2264
Szerintem ne tegyel ala betont mert akkor hamar kiszarad a fold felette es kieg . Lehet hogy eleg "beletaposni" utolag ? Mert ugye ha letepited akkor eloszor lerakod majd betakarod foldal mejd vetes.
Előzmény: vikiviki (2263)
vikiviki Creative Commons License 2004.05.16 0 0 2263
Sziasztok!
Az udvarunkba mindig beállnak a vendégeink kocsival. Ezért a fű sajnos elég áldatlan állapotban van. Szeretnénk ilyen fém fűrácsot alkalmazni, ami alig észrevehető, mégis védi valamennyire a füvet. Hogy kell ezt lefektetni? Kell alá beton, murva, vagy egyéb dolog? (mert akkor ugye nem sok helye van a fűnek nőni...)

Köszi előre is.

gépdoki Creative Commons License 2004.05.15 0 0 2262
Szia Moonshadow!

Még mindig azt mondom, hogy a gyűjtős fűnyíró traktor lenne a végleges megoldás.

Az alternáló fűkasza nem szedi össze a levágott füvet, tehát gereblyézhetsz, ami ekkora területen borzalmas meló!

Ha nem nyírod a füvet gyakran, akkorára megnőhet, amit már a Viking MB 555 sem tud lenyírni, nem is beszélve arról, hogy a fűgyűjtő mérete mindenképpen elmarad egy traktorétól.

Üdv gépdoki

Előzmény: moonshadow (2242)
gépdoki Creative Commons License 2004.05.15 0 0 2261
Sziasztok!

Damilossal nem ajánlanám, mert az nem vág, csak tép, és roncsol, esetleg gyökerestöl is kiszedheti a fűszálakat.
Szerintem, addig, amíg meg nem erősödik a fű semmivel sem szabad nyírni. Amikor már erősebb, akkor nagyon éles késű fűnyíróval le lehet nyírni.

Üdv gépdoki

Előzmény: Tozatu (2259)
Tozatu Creative Commons License 2004.05.15 0 0 2260
Ha széttaposod,jó fehérje forrás lesz.:)
Előzmény: Törölt nick (2256)
Tozatu Creative Commons License 2004.05.15 0 0 2259
Sőt először nem is ajánlják a fűnyírást,hanem sarlóval,damilossal megcsapatni,ha ráérsz.Vigyázz rá,mint a hímes tojásra.
Előzmény: arkanoid (2257)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.15 0 0 2258
Nálunk "gyönyörű" csoportokban bukkantak fel, ahol nincsenek, ott hangyaseregek túrták szét a füvet. De ez még mindíg jobb, mint a szomszéd vakondjai.
Előzmény: Törölt nick (2256)
arkanoid Creative Commons License 2004.05.15 0 0 2257
Ma azt hallottam, hogy a frissen vetett fűnek nem tesz jót a gyakori nyírás, mert így nem tud elég energiát fordítani a gyökerekre ( mm ha állandóan nyírjuk, tehát új levelet, szárat kell fejlesszen ).

Akkor most kinek van igaza?

Törölt nick Creative Commons License 2004.05.15 0 0 2256
Nalam is kiugrottak egy kicsit pedig szelőztetve is volt ...
Előzmény: Tozatu (2255)
Tozatu Creative Commons License 2004.05.14 0 0 2255
Valószínű nem levegőzik rendesen,mivel a gomba a nedves,párás részt szereti.Mielőtt elszórná a spóráit tapossátok el,többször,mélyebben nyírjátok a füvet.Sok eső után nálunk a napos helyeken is kukucskálnak.
Előzmény: Törölt nick (2252)
Tozatu Creative Commons License 2004.05.14 0 0 2254
Hiszi apiszi.:)
Előzmény: Törölt nick (2249)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.14 0 0 2253
Igen Pardner e neve a gyomirtonak es 4200 ft/liter II. szer tehat gha valakinek van zoldkonyve az veheti meg es 2-3 ml kell 115 literbe holnap megyek erte
Előzmény: macmester (2246)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.14 0 0 2252
Tud valaki segíteni?
Szép a fű a kertünkben, de az árnyékosabb részen álandóan foltokban újra meg újra gomba nő. Mi nem szeretnénk. Kilehet írtani?
macmester Creative Commons License 2004.05.14 0 0 2251
OK, egyenlőre 2-3 naponta nyírom, a gond, hogy bizonyos helyeken 2-3 foltokba több a gaz mint a fő, erre gondoltam...Mivel rá akarok füvesíteni...bár lehet, hogy nem gond...a gaz

kicsi feleség abszolut bio... :)

Előzmény: Tozatu (2247)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.14 0 0 2250
Nehéz lesz eldöntened. Szerintem csak ősszel, mások egész évben javasolják. Csak évek múlva derül ki a hatás. Egy könyv szerint ilyenkor nem szabad használni, mert nem tud a fű oldalhajtásokat hozni, ősszel viszont pontosan ezt segíti elő. Szvsz. jobb, ha vársz vele!
Előzmény: MARGARIN (2248)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.14 0 0 2249
Nejem hetente nyírja a füvet, de a gyomok rá sem hederítenek. :-( Élnek vígan tovább.
Előzmény: Tozatu (2247)
MARGARIN Creative Commons License 2004.05.13 0 0 2248
Ilyenkor lehet-e még késes szellőztetővel dolgozni, vagy már csak ősszel inkább ?
Tozatu Creative Commons License 2004.05.13 0 0 2247
A kétszikűeket öli az állandó fűnyírózás is,mert nem tudnak utána megújulni,mint a fű.Kár rögtön ágyúval vadászni.Kicsi feleségeddel vagyok.
Előzmény: macmester (2246)
macmester Creative Commons License 2004.05.13 0 0 2246
Valahol lenteb olvastam valami kukorica gyomírtót a fűre...ha nagyon gazos...
A kétsziküeket őli-e (remélem) és hogyan hat (remélem levélen és nem gyökéren), mivel nem szeretném a frissen ültetett fáimat kinyírni, arról meg ne is beszéljünk, ha kicsi feleségem kertjében kárt teszsek mi történik... :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!