Keresés

Részletes keresés

Pillerin Creative Commons License 2004.05.05 0 0 5059
Szia ghora03! Sziasztok!
Inkább olvasója vagyok a topicnak, mint hozzászólója. Ha valami érdekes, vagy hasznos jut eszembe billentyűt ragadok.
Lapacho teát úgy tudom bioboltokban lehet kapni és mintha némely teázóban is (talán a Kicsi@Világban). Én a Múzeum körúti teadiszkontban veszem. Ezek zacskóba csomagolt kéregdarabok, teatojással, vagy leszűrve lehet fogyasztani.
Előzmény: ghora03 (5047)
erkki Creative Commons License 2004.05.05 0 0 5058
Kedves Candidatus! A finomított cukor (ha édesség alatt ezt érted)és a fehér liszt a legalattomosabb mindennapi egészségkárosító. Nemcsak a fogakat teszi tönkre, hanem a hasnyálmirigyet is és az immunrendszert is, ami elôsegíti a gombák elszaporodását a szervezetben. Mindez csak hajlam és idô kérdése. Nemcsak a candida diétásoknak kellene leszokni a finomított cukorról (a barnának nevezett kristálycukor is az!), hanem mindenkinek. A cukorhoz szokott szervezet édességkívánása hasonló, mint a dohányosok nikotinéhsége, mert a cukor ugyanúgy mûködik, mint a többi mindennapi kábítószer (kávé, cigi). Akkor derül ki, ki mennyire függô, hogy hogyan reagál a cukor megvonására. Stb., stb...
nagyon ajánlom mindenkinek újra: William Dufty(asszem):Cukorblues (Kétezeregy kiadó)
Előzmény: Törölt nick (5057)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.04 0 0 5057
Szia aNDA!

Koszi. :) Bejelentkeztem a Szent Laszlo korhazba (ezen a forumon talaltam a tippet, koszonom!), majd irok, ha kiderult, hogy mi a helyzet...

Lenne meg egy kerdesem: neked, nektek mar kezdetben is rosszulletet okozott a cukros etelek fogyasztasa? Vagy ez csak akkor jellemzo, ha az ember egy ideig tartja a dietat, majd hirtelen edeset eszik? Ez nem teljesen vilagos... Mert en semmi rosszat nem eszlelek, ha edeset eszem, sot, neha nagyon kivanom. Hogy is van ez?

Előzmény: aNDA (5056)
aNDA Creative Commons License 2004.05.04 0 0 5056
Szia!

Már miért haragudnánk? Nagyon jól teszed, hogy kivizsgáltatod magad! Ne izgulj, még nem biztos, hogy a candidatól érzed magad rosszul, előre ne ess kétségbe, várd meg az eredményt!!! Utána természetesen jöhet az ezer kérdés, biztosan többen is segítünk neked.

Bárhogyan alakuljanak is a dolgok, kitartást és jobbulást kívánok!

aNDA

Előzmény: Törölt nick (5055)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.02 0 0 5055
Sziasztok!

Par napja olvasgatom ezt a topicot, es nagyon hasznosnak tunik, viszont legnagyobb szomorusagomra csak meg jobban megerosit abban a gyanumban, hogy en is candida-problemaval kuzdok. Fo tuneteim: hosszu evek ota vissza-visszatero huvelyfolyas, ujabban gombas fertozes a kezen es az arcon - utobbira most kaptam ketfele kencet a borgyogyasztol, ezek, remelem legalabb tunetileg segitenek majd valamit. Ezen kivul mas problemaim is vannak, de nehany nappal ezelottig nem gondoltam, hogy osszefugghetnek a gombas fertozesekkel... faradekonysag, alvaszavarok (hiaba vagyok hulla faradt estenkent, nagyon nehezen alszom el), emlekezet es "gondolkodaszavar", allergiak (por, allatszor, hisztamin). Vettem egy konyvet, kivancsi lennek a velemenyetekre, ha van koztetek, aki olvasta: Toth Gabor: Allergia- es Candida-kalauz. A konyvben leirtak es az ezen a forumon olvasottak sajna azt mutatjak szamomra, hogy eselyes, hogy a fenti problemaim mind osszefuggenek egymassal es a candidiasis-ra vezethetok vissza. Meg kell mondjam, ez eleg ijeszto perspektiva szamomra. A leirt dieta betartasat, a teljes eletmodvaltast alig tudom elkepzelni.. marmint, hogy lenne hozza eleg akaraterom es kitartasom. :) Mindenesetre az elso, hogy elmegyek kivizsgalasra, hogy kideruljon, tenyleg ez-e a baj egyaltalan.

Ez a hozzaszolas nem tul "topic-epito", ne haragudjatok, de talan ti is megijedtetek az elejen, es talan tudtok mondani nekem valami biztatot... Ha igen, azt nagyon megkoszonom. :)

Erzsébet33 Creative Commons License 2004.05.02 0 0 5054
Szia, Yumi,

nagyon szivesen, örülök, ha segitettem, a süti receptjét a honlapomon megtalálod, remélem izlik majd!!!!!
Colon terápia: nekem is javasolták, és hozzáfűzték az árát is, amitől rögtön elment a kedvem. Valaki javasolta a beöntést, de nekem gyerekkorom óta egy kúpot nem lehet adni, nem hogy beöntés. azért vettem egy beöntő készüléket, és hosszan szemeztem vele.Hátha!!!! :)
ÉS akkor jött az áttörés, egy parfétorta személyében, amit egészen egyszerűen muszáj volt megennem!!!!!!Nos, éjszaka nem aludtam a haspuffadás, feszülés, émelygés, és hányinger miatt, mivel egy kanál cukortól is a gombácskáink kétszer akkorára nőnek.
Reggel rávettem magam a beöntésre, ami, mivel magamnak csináltam nem is volt olyan rossz! Hát még utána.... Régen nem éreztem magam ilyen jól "odalent". Azóta nekem heti program, meg is kérdeztem szakembertől hogyan kell csinálni, és már a kávés beöntést is alkalmazom, merthogy a kávé igy jótékony hatású a candida által amúgy is gyötört májamra!
Szóval, bátorság!!!!! Már csak azért is, mert nem tudom tudod-e, de a döglött gomba (amit már grapefuittal,stb. kiirtottunk) MÉRGEZ! Tehát, ki vele!!!!!
Amúgy a kukoricával kapcs., ha túl vagy az első néhány keményen betartott diétás szakaszon, akkor már ehetsz, de csak keveset!
Szia

Előzmény: Yumi (5052)
DZSANNA Creative Commons License 2004.05.02 0 0 5053
Sziasztok!

Nagyon sokat tanultam már a Candidáról mivel hetek óta olvasom a fórumot.
A munkahelyemen nagyon furán néznek rám amikor megjelenek egy hatalmas adag salátával, máskor egy szál sárgarépával vagy karalábével. Az emberek nagyon nem értik, de aztán lassacskán elfogadták. :)
Ezt csak azért mesélem, mert ne lepödjetek meg, ha megkérdezik, hogy elment az eszetek, vagy cukrosak vagytok.
Apropó ti mit szoktatok mondani, ha megkérdezik miért nem ehettek cukrot? Én nem szívesen mondom el, hogy mi bajom. Kinek mi köze hozzá. Átlalában "Az orvos mondta", de olyan hülyén érzem magam töle.

Olvastam olyat, hogy milyen teát lehet inni és mit nem. Én nagyon szeretem a mentateát. És reggelente mint egy frissítö iszom. Ezzel veszem be a grépfruit-olaj cseppet. De most elgondolkoztam, hogy jó-e ez nekem. Tudtok erröl valamit? És a gyümölcsteák (persze szigorúan cukor vagy méz nélkül)?

És még valami, ami tartja bennem a lelket és nektek - páros lányoknak - is eröt adhat:
A korábban szuper szexuális életem a nullára esett vissza a Candida miatt. Nagyon megsinylette a kapcsolatunk, mert én még a leggyengédebb érinteés sem tudtam elviselni. A testem sokszor annyi ingert küldött az agyamnak, hogy még a paplan nyomása is idegesített. És akkor még persze a párom is közeledett volna csak egy ölelés erejéig és én nem bírtam. Szörnyü volt, mert nekem is jó lett volna, de a testem nem tolerálta.
Szóval 2 hete diétázom és nagyon sokat javult a dolog! Már csak néha érzem a testem minden pontját egyszerre, akkor is csak 1-2 percig. És kezd visszatérni a szexuális érdeklödésem is.

Persz ilyenkor túl kell élni a párom enyhe sértettségét, hogy most persze jó... De mi nagyon sokat beszélgetünk és amennyire egy egészséges férfi meg tudja érteni, szerintem megteszi.

Szóval csak ennyit írnék mára, és mindenkinek jó diétázást! Megéri!!!!!

Yumi Creative Commons License 2004.05.01 0 0 5052
Kedves Ghora03 és Erzsébet!

Nagyon-nagyon szépen köszönöm a tanácsaitokat! Renegeteget segítettetek!
A dinnyének örülök, a kukorica nagyon fáj, hisz le tudnám élni rajta az életem, annyira imádom, simán só s minden nélkül párolva.. ez van, a gombáim ugyanazt szeretik mint én. fene az ízlésüket!
Rengeteget eszem az engedélyezettekből, két hete tart a diétám s 54 kilóról most 47-re fogytam, ugye stabilizálódik ez egy idő után?

Hüvelygombákra amit az orvos tanácsolt, s szerintem működik: pár csepp graphefruit olaj a tamponra, s este tejsavas irrigálás.

Nagyon rá akartak beszélni a Colon-hirdoterápiára. Szerintetek ez feltétlenül szükséges? Az orvos azzal indokolta, hogy így "látható", ahogy ürülnek a gombák... valahogy bizar volt elképzelni, ahogy utánuk kutat..:)))

Előzmény: ghora03 (5048)
Mylady23 Creative Commons License 2004.05.01 0 0 5051
Sziasztok!

Nem tudok bekapcsolódni a fórumba már jó ideje, de olvasom szorgalmasan.
Kérdésem van nekem is jó pár:
- a ruhákat (főként a fehérneműket) miben-hogyan érdemes sterilizálni? Domestos,hypo vagy valami hasonló? Olvastam, valaki grapefruitmag olajat használ. Azt bele kell keverni az öblítőbe?(mosógépes mosásra gondolok)
-Édesítőszerek közül akkor most melyik az ajánlott? Mondátok a sztíviát, de úgy hallottam elég drága. Melyik az ami a legminimálisabb szénhidrát mennyiséget tartalmazza? (szóval melyik a legkevésbé káros?)
Én is majd meghalok az édes ízekért, ezért mostanában rákaptam a kakaóra (édesítővel)...

Üdv mindenkinek, és előre is köszönöm válaszaitokat!

erkki Creative Commons License 2004.04.30 0 0 5050
Azoknak a candidás nőknek írok, akik a hüvelygomba ellen küzdenek. 9 hónapi diéta és kisérletezés (hüvelyöblítés tejsavas oldattal,fűzfateával, teafaolajos oldattal, protexinos oldattal, fokhagymás lével; diétakiegészítés hasonlóan sokféle természetes anyaggal - mindezek nem hoztak gyógyulást) után kínomban kifejlesztettem egy kenőcsöt, ami végre hatott. Még nem mertem abbahagyni (a diétát bizonyos lazításokkal folytatom), de a tünetek elmúltak. Gyógyszertárban kapható glicerin-borax oldatot (ami hámlasztó hatású, segíti eltávolítani a gombával fertőzött hámréteget) össze kell keverni szárított fokhagymaporral (ez a gombaölő maga), pl. a bioberta elég jó, mert teljesen finomra van őrölve. Ezzel esténként be kell kenni a hüvelyt belülről. Jó büdös! Páros nőknek a kúra idejére különszoba ajánlott. Én csak egyheti adagot (kb. egy teáskanál fokhagymapor) merek bekeverni, nehogy elromoljon, és azt is hűtőben tárolom.
Gyógyulást mindenkinek! Ne egyetek finomított cukrot és azt tartalmazó élelmiszert, még a diéta után sem!
erkki Creative Commons License 2004.04.30 0 0 5049
Szia, hosszú szünet után én csak olvasgattam ezt-azt, lehet, hogy már válaszolt neked valaki, de azért azt leírom, hogy a főzőmosás helyett (azt csak a fehérekkel lehet megcsinálni) a vasalás töltheti be a fertőtlenítő funkciót. A nem fehér fehérneműt mindenképpen érdemes vasalni és kerülni kell a zoknik és alsóneműk együttmosását.
Előzmény: blackcoffe (5015)
ghora03 Creative Commons License 2004.04.30 0 0 5048
Egyéni érzékenységtől függ hogy mit ehetsz és mit nem, de az én véleményem:

kukorica --- TILOS
dinnye --- görög (nyáron) igen, sárga NEM
abonett szerű "kenyerek" (Wassa,stb.) --- IGEN
burgonyát --- SIMÁN, főleg héjában főve, vajjal elkeverve
szója szószt? --- kóstold meg és figyel a reakciót
risztésztát? --- IGEN
olyan biopéksütiket, melyek nem tartalmaznak élesztőt, csak teljeskiőrlésű tönköly- v. búzalisztet, s növényi erjesztőket? --- tönkölylisteset enyhén megpörkölve IGEN!!!
néha egyszer diabetikus csoki? --- álmodban!

Szia
g

Előzmény: Yumi (5045)
ghora03 Creative Commons License 2004.04.30 0 0 5047
Kedves lelkes74,

Igen, kiváló teát választasz a laPachao teával, gyógyító erejét órákkal ivása után érezni fogod.
Mo.-n úgy tudom csak porított formában lehet kapni Actimun néven, de igazándiból az eredeti fa kérgét kellene megfőzni.
Főzése: beleteszed a tasakot a vízbe, pár buggyanásig felforralod, majd utána MIN. 20 percig állni hagyod a forró vízben, ui. csak így aktivizálódik a benne lévő gyógyító erő.
...
Remélem segítettem!
Szia

Előzmény: lelkes74 (5042)
Erzsébet33 Creative Commons License 2004.04.30 0 0 5046
Szia,

sajnos amiket leirtál, saját tapasztalataim szerint, nem nagyon eheted!
Az édesség miatt én is nagyon kinlódtam, először jöttek a boltban kapható candida-sütik, de ezeket nem szerettem. Ekkor kitaláltam egy sütit, ha akarod elküldöm az emiledre, de ezt a sütit sem eheted sokszor, hetente max.kétszer, s napi egy szeletet.És nem csak a süti van!!! Amugy én is utáltam már a zöldségeket, viszont a sárgarépában lévő cukor sokat segit. Ilyenkor amugy a candida "kéri" az édességet.
Fogyás: én most kb. 10 kilónál minusznál tartok, ez szerintem függ attól, hogy hány kilóról indultál.
Viszont, érdekes módon én ugyanazokat a nadrágokat hordtam amiket tavaly is, viszont 10 kilóval nehezebb voltam, és semmit sem sportoltam, hogy az izom nehézségére lehessen fogyni. Most ugyanannyi vagyok, mint régen, de az az egy biztos, a candida diéta egészséges, és biztos fogyókúra. Irjunk egy könyvet, és gazdagodjunk meg belőle, tuti siker! : )))))
A gyógyszerekhez sajna nem tudok hozzászólni, én csak grapefruitolajat szedtem.

Előzmény: Yumi (5045)
Yumi Creative Commons License 2004.04.30 0 0 5045
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni, két készítménnyel kapcsolatban, melyet abban a gyógyközpontban írt fel az orvos, ahol megállapították, hogy bizony a beleimben kissé több a candida..
(Sajnos egyik készítmény sem tartalmazott bővebb tájékoztatót.)

AC-Zymes - Acidophilus
CaliVita- Paraprotex

Próbáltátok már ezeket? Hatásosak, s elegendőek a kezeléshez?
A kérdések a diétával kapcsolatban, ahogy lenni szokott menet közben adódtak, lehet enni a következőket?
kukorica
dinnye
abonett szerű "kenyerek" (Wassa,stb.)
burgonyát
szója szószt?
risztésztát?
olyan biopéksütiket, melyek nem tartalmaznak élesztőt, csak teljeskiőrlésű tönköly- v. búzalisztet, s növényi erjesztőket?
néha egyszer diabetikus csoki?

Van valami édes ízű melyet a kis parazitáimmal fogyaszthatok? Meghalok valami édességért!
az az igazszág fogalmam sincs mit egyek, így két hete... zöldségre nézni se bírok már.. mennyi számít normális fogyásnak a diéta mellett? nagyon veszítem a kilóimat!

Köszönöm a segítségetek előre is!

lelkes74 Creative Commons License 2004.04.30 0 0 5044
Hát lehet, hogy kicsit nagy a hajtás, vagy sok a stressz... ezek nem igazán kézzelfogható magyarázatok... legalábbis szerintem...
Előzmény: Erzsébet33 (5043)
Erzsébet33 Creative Commons License 2004.04.30 0 0 5043
Lelkes74,
nem irod, hogy mi a terápia lényege? Diéta? Gyógyszerek? Sok múlik az ember lelkiállapotán is! MIelőtt a feleséged visszaesik nem történik vele valamilyen feldolgozhatatlan esemény, stressz, Merthogy ez is okozza a visszaesést!
Előzmény: lelkes74 (5042)
lelkes74 Creative Commons License 2004.04.30 0 0 5042
Bocs még valami,

igaz hogy az immunrendszer erősítésre kiváló a "LaPacho tea..???????

lelkes74 Creative Commons License 2004.04.30 0 0 5041
üdv mindenkinek,

hosszú idő után sajnos újra vissza kellett térnem a fórumhoz, ugyanis segítség ill. tanács kellene. Tavaly valamikor augusztus elején-közepén jártam itt utoljára ugyanis afeleségem megbetegedett és kiderült, hogy Candidas. Azota próbáltuk a diétát több-kevesebb sikerrel meg mindenféle orvosokat végül egy természetgyógyászál kötöttünk ki. Kb. 3 hónapja kezeli az illető hölgy s az eredmények lassan -lassan de kezdtek javulni. Valami azonban változatlanul megmaradt minden 3. (jó esetben )4. hét után visszaesik: láz, levertség, vesefájdalmak, torokfájás...stb.... tanácstalan vagyok. Nem tudom ez velejárója a gyógyulásnak vagy az egész csak humbukk és a kezelés nem segít..??
Ha van valakinek ilyen vagy ehhez hasonló tapasztalata kérem ossza meg velem(lünk). A segítséget köszönöm....

hsarkany Creative Commons License 2004.04.30 0 0 5040
A dzsadzsát a honlapodról koppintottam. Egyébként majdnem minden V. F.-könyvet elolvastam. :)) (Bár az újabbak szerintem meg sem közelítik a régiek színvonalát.)

Sajna még csak átfutottam a receptek egy részét, ha kicsit több időm lesz, alaposan átnézem, és jelzem az észrevételeimet. :)))

Előzmény: Erzsébet33 (5039)
Erzsébet33 Creative Commons License 2004.04.29 0 0 5039
Bébiétel: én is figyelek a tartósitószerekre, nagyon, és találtam egy fajtát, amiben semmi ilyen nincs, és cukor se, csak tisztán sárgarépa. Ez egyébként csak végszükség esetére, merthogy ugyebár nekünk állandóan főzni kell, és néha nincs rá idő, főleg este, és ilyenkor nagyon jó a püré, mert gyors.
Canderel: sajnos ez még a legolcsóbb,a jobbak közül. Én is próbáltam más szereket, de hosszú távon megfizethetetlenek. Én majd nyáron kapok jobbat, remélem, addig is marad a Canderel.
Dzsadzsa: netán szintén egy Vavyan Fable rajongóhoz van szerencsém?
Szerinted elég egyértelmű a recepteknél, hogy kinek melyiket ajánlom?
Amugy pont azért csináltam a honlapot, mert mikor beteg lettem,semmi használhatót sem találtam a neten, csak általánosságokat, és a saját bőrömön kellett kitapasztalnom mindent.
Még szerencse, hogy ráakadtam erre a topicra, és találkoztam sorstársakkal, akik kitanitottak.
Előzmény: hsarkany (5038)
hsarkany Creative Commons License 2004.04.29 0 0 5038
Erzsi!

Nagyon dzsadzsa a honlap! Köszönet érte minden jelenlegi és leendő candidás nevében. :)))

Két észrevételem lenne (biztos lesz még, egyelőre nem sikerült az összes receptet végigolvasnom). A sárgarépapürénél javaslod a bébiételt. Nem vagyok jártas a etéren (sajnos), de nem tartalmaznak számunkra tiltott dolgokat (pl. cukrot, tartósítószert)? A készételekkel nagyon kell vigyázni!
A másik a Canderel. Én is szemeztem már vele többször (szeretném lecserélni a ciklamát tartalmú édesítőszeremet), és úgy emlékszem, jócskán van benne szénhidrát! Vannak ám olyan édesítőszerek (pl. maltitol, szorbit), amit úgy hirdetnek, hogy cukormentes, és cukorbetegek valóban fogyaszthatják (mert nem hirtelen löki meg a vércukorszintet, hanem folyamatosan), viszont candidások nem, mert mindegyik vmilyen cukorszármazék, és a c. bizony jó étvággyal falatozik belőle. Én csak a szénhidrátmenteseket merem használni.

Azért ide írtam, mert a többiek véleményére is kíváncsi vagyok ez ügyben.

Előzmény: Erzsébet33 (5037)
Erzsébet33 Creative Commons License 2004.04.29 0 0 5037
Hát akkor: http://candida.uw.hu Ez a honlap cime, és szeretném még bőviteni, hiszen ezek csak az én tapasztalataim, de mint a tünetek is sokfélék, igy a gyógyulás is az lehet. Tehát a honlapon van egy üzenet rész, oda kérlek irjatok!És köszi!
hsarkany Creative Commons License 2004.04.29 0 0 5036
Honlapot nyugodtan lehet ajánlani.
Én hálás köszönettel veszek minden segítő tanácsot... :)))
Előzmény: Erzsébet33 (5035)
Erzsébet33 Creative Commons License 2004.04.28 0 0 5035
Sziasztok,
én fél éve küzdök a betegséggel, le is irtam a tapasztalataimat, recepteket, stb, ami hasznos lehet candidásoknak. Érdekelne valakit? Nem tudom, hogy a cimet ide lehet-e irni, bár a honlap csak segitő szándékú.
Anci72 Creative Commons License 2004.04.26 0 0 5034
Kedves hsarkany és mindneki!

Küldöm a választ. Valószínűleg mindenki másként látja a dolgot egy picit, talán azért még érdemes elolvasni.

Kedves jó saniko! Aki a candidiasis ellen nystatint vagy más anti mikotikumot ad, az több dologgal nincs tisztában: 1/ mi a gombák élettana, 2/ mi a resistentia, 3/ hogyan mûködik az emberi lélek, valamint a vegetativ idergrendszer, s 4/ mindezek hogyn függenek össze egymáûssal, 5/ hogyan hatnak ezek a fizikai testre. Kérem olvassák el: www. elixir.hu/magazin/egészség/cikkemet: gondolatoka a candidiasis elleni harc kapcsán-ebben benne van a nystatin hatás is-szeretettel Béky László

Boszycica Creative Commons License 2004.04.24 0 0 5033
Sziasztok!

Régóta olvasgatom már a hozzászólásokat, bár volt egy nagyobb szünet benne...:)

Régebben diétáztam, akkor Candcellt szedtem.
Úgy tudom, megszűnt.
Ti tudtok erről valamit?

Ha tényleg nincs már, mit érdemes szedni helyette?

Köszönöm a válaszotokat előre is. :)

Boszy

Hofi 47 Creative Commons License 2004.04.23 0 0 5032
Sziasztok!

Az Egészségfarm személyre szabott étkezési utasításainak betartása mellett a Dr.fit - azaz Dr. Lenkei Gábor által összeállított, nagyon tiszta amerikai forrásból származó vitaminösszeállítást szedek, mely a hivatalosan javallt, nálunk törvénybe iktatott RDA amerikai ajánlás sokszorosát tartalmazza hatóanyagokban.
Dr. Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség c. könyvében megtalálhatjátok annak - független amerikai orvoscsoportok által igazolt - okát, hogy ez miért hatásos a legtöbb betegség ellen immunrendszerünk és szervezetünk megfelelő mennyiségű és minőségű "üzemanyaggal" történő ellátása révén.

Amióta - egy hónapja - ennek három fokozatából az alapot szedem, még jobban érzem magam, és teljesen megszűnt az amúgy egy hetes szünetekkel jelentkező AFTÁM - szájnyálkahártya sebesedésem - a szájüregemben, mely elég fájdalmas szokott lenni.
Úgy gondolom, hogy a speciális táplálkozás a gombák számának jelentős csökkentésével nagymértékben javította a felszívódást szervezetemben, a hivatkozott vitaminkomplexum pedig nagy részben pótolja mindazt, amit természetes táplálékokból még a diéta és válogatott táplálékok mellett sem kapott meg eddig szervezetem a talajok elsavasodása tápanyaghiánya és számos étkezési termésféle vegyszerezése miatt sem. Dr.lenkei Gábor és a vitaminkomplexum honlapja több más érdekességgel is - ami sokminden félrevezetésre rávilágít, amit a gyógyszergyárak rendeznek velünk, hogy az egészség és a betegség határán tartsanak bennünket - www.drfit.hu.

hsarkany Creative Commons License 2004.04.22 0 0 5031
Nyugodtan írd be, Anci, ahová csak gondolod. Okuljanak belőle minél többen.
Tudom, a N-ról nagyon megoszlanak a vélemények. Van, aki szerint kibabrálunk a májunkkal, ha szedjük, de olvastam olyan véleményt is (könyvben, orvostól), miszerint talán a leghatásosabb gombaölő, igen csekély káros mellékhatással. Azt tudom, hogy annak idején én nagyon rossz állapotban voltam, és rohamosan javultam, míg szedtem a Nystatint (persze mellette hónapokig betartottam A-tól Z-ig a legeslegszigorúbb diétát, egyetlenegy megingás, "bebűnözés" nélkül).
Előzmény: Anci72 (5029)
Anci72 Creative Commons License 2004.04.22 0 0 5030
Bocsánat az elgépelésekért.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!