Sziasztok!
Lenne egy irtózatosan fontos kérdésem! Meg lehet valahogy azt oldani, hogy este a forgalomban lévő szerelvények lámpái reflektorral világítsanak? Mert nézegettem az eng fájlokat, de nem tudtam kitalálni, aztán megnéztem minden fájlt ami az activity ezen részéhez tartozik, de ott sem találtam semmit. Ha tudtok, akkor segítsetek légyszi.
A modell jelenleg kb.30-40%-ban van kész képet egyelőre még nem mutatnék róla, de annak is eljön majd az ideje. Remélem miután beindul az MVV több időm lesz vele foglalkozni. Jó éjt mindenkinek!
meg lehet vhogy oldani azt hogy bármely Bzmot tolatva is tudjon menni.vagyis pontosítva:körüljárás és kapcsolódás után tolatva el tudja húzni a melléket.persze az lenne a legtökéletesebb ha egy hátsó fülke nézet is lenne,mint az M44-ben,meg a végzárlámpát is lehetne váltani a fényszóróval mint a gysev 5047-ben,de már az is elég lenne amit legelőször említettem.
Állj! Félreértettétek, mit mondtam. Nem Cabview nem lesz benne, hanem a kívülről látható vezetőállás. Illetve lesz majd, csak nem tudom mikor. Ráadásul így is 13000 poligon kürüli a modell.
Hamarosan elkészül a Gysev teherpackom ami a terveim szerint a következő kocsik átfestéséből fog állni:
Es-üres,rakott és különbözőpályaszámúak
Eas-y-kopott,frissen fényezett,üres,rakott.
Ggs
Gbgs
Kijavítottam a MOL tartálykocsi és a BVTmot hibáit. A csomagok már javított verzióban tölthetők le, és felkerült mindkét modellhez a javítópakk is, hogy kevesebbet kelljen töltögetni, ha már megvannak a gépek. Bocs a hibákért.
Csak helyenként piros, ahol már a nap leégette, vagy magátol lekopott a szürke festés, elég vékony réteg lett rá felkenve, így nem darabosan kopott, ebből a szempontból könnyű dolgom volt.
A másik a levehető tetőpanel volt, valamelyik gépével összecserélték, és egy sárgásabb került fel rá, azóta is az van rajta, ezért csináltam meg én is így.
Amúgy kész van, de még az eredeti modell ki sincs adva, ha meg kiadnám, Balogh szétrúgná a valagam, az biztosss. :D
És kösöznöm a bíztatást, celli révén könnyű dolgom lesz M41 átfestésben, hiszen Celldömölk a csörgők fellegvára.
Az előbbi kérdésemet megkönnyítendő, képek a mozdonyokról: http://web.interware.hu/dvm10/diesel.zip Mindegyik mozdonyról 4-4 kép. Ami a képeken nem biztos, hogy látszik: GM66 - 4182 poligón, angolszász mértékegységséges kabin (tehát mérföld, psi, stb...), 5 szintű lod (200, 350, 500, 750, 2000), Dash9 hangok (mondjuk ez ki lesz cserélve Nohab hangokra), Me26 és RN 232 között van teljesítményben Me26 - 5838 poligón, Taurus kabin (the-train.de -n van 1 general Siemens kabin, azis hasonló), DR120 hangok, nincs lod, viszont ő a legerősebb. RN 232 - 14540 poligón(!!!), saját hangok és kabin, nincs lod és ő a leggyengébb
Jött egy kérdés, hogy miért nem rakok rá két szergejt, mert akkor magyar gép lenne előtte. Namármost: Szergej 17255 poligón. Ebből 2 az már 34510. És akkor szerelvény még nincs is mögötte, és se forgalom se semmi, mindez a Bakony pályán. Biztos kellene? Ha mindenáron magyar géppel akarnám csinálni akkor 2 Nohab jöhet még szóba. Az 10374*2=20748, az több mint 10000 polival kevesebb, de még mindig több mint a Ludmilla, ami Szvzs erősebb is mint 2 Nohab. Egyébként a 2 Szergej több mint 10000 poligannal több, mint a szerelvény, amit vontatnának :)
Sziasztok!
Rájöttem mi baja volt az activitinek amit lészítek, most már csak 1 dolgot kellene eldönteni, milyen mozdony legyen a Ro-La vonat előtt?
3 választási lehetőség van:
Siemens-Dispolok Me26 (Siemens Me26)
Railion 232 (Ludmilla)
Freightliner 66609 (GM66)
Nagyon szép a csörgőd, én nem találtam benne semmi kivetnivalót, egyszerűen csodálatos. ( alig várom hogy letölthető legyen, ugyanis én nagy csörgő rajongó vagyok ) :)))
Gyöngyszem! Egyebet nem tudok elmondani. :)
Sajnos részleteiben nem ismerem a mozdonyt annyira, hogy tudjam mondani hogy lemaradt egy kallantyú, eggyel több a csappantyú... :)
Baloghgabika66 a szergej nagyon pöpec lesz, hát még a többi, így tovább! Az én CabEditorom is hülyül.
Srácok, valamit mondhatnátok a már a 2169-es csörgőről, eddig csak egy ember alkotott véleményt! Építőjellegű kritikákat is szívesen látok! Aki nem tudja miről van szó, az nézzen pár hozzászólással lejebb, ott a kép is.
Pipáld be a "Create bitmap (for cab backgrounds and controls)"-ot, majd a "Clamp output"-okat, ahova írd be a 1024-et és 768-at.
Ne felejtsd bepipálni az alfát sem, különben nem lesz átlátszó.
Egy apróságra nem emlékszem: Hogy üres területtel kellett kiegészíteni a 768 magas képet 1024-re, vagy nyújtani kellett. De erre már tapasztalatból rájössz.
Én a dízel-cab problémát úgy kezelem, hogy begyűjtök minél több vezetőállást a train-sim.com -ról és megnézem melyiket illeszthetem be. A Nohab a legszerencsésebb, mivel az amerikai F7 dízelcsalád kabinja a megszólalásig hasonlít rá. A Szergejé sajnos elég egyedi megjelenésű (azzal a Zsiguli kormánykerékkel - ez nem vicc.) idáig nem tudtam helyettesíteni.
Most azzal foglalkozom és egy kérdés erejéig a segítségeteket kérem, hogy egy amerikai animált gőzöskabint idomítok a 303 -as hoz, mert a betett 424.287 -es kabinfotó biz' nincs ínyemre. Tudott dolog, hogy a 303 -a ún. Stocker gépi széntüzelésű volt, üzem közben állandóan zárt tűztérajtóval. (Egy gonddal kevesebb, nem kell ajtót animálni.) A tga -vá alakított fotóra felszereltem egy hasonló tűztérajtót, mint amit a Füstiben láttam. (A 303 mozdonysátor-ajtaja egyébként le van lakatolva, belső fotókat készíteni ezért bajos.)
Ez az összkép:
http://virginbunny.uw.hu/303 cab.jpg
(Persze a 303 -asé nem pontosan ilyen, de ezért kárpótol a képminőség és animáció.)
Most vissza kellene alakítanom ace -vá az 1024x768 méretű 72 dpi -s tga -t.
A WinMakeAce azt üzeni, ő csak max. 512 méretűvel hajlandó ezt tenni.
Mit csináljak ? Méretezzem arányosan kisebbre előtte a Photoshopban ? És a felbontást mennyire állítsam ? Ellensúlyozásképp agyobbra lehet ?
A csillogó díszléc szerintem hihetetlenül elcsúfítja a gépet. Teljesen más formát ad a mozdony orrának. Hihetetlen, hogy egyetlen alkatrész mennyire meg tud változtatni egy egész kasztnit.
Kreáltam hozzá új külső hangokat, amelyek kicsit élethűbbek.
Egy rossz hírt kell közölnöm veletek. Az M62 ( amiről sokan azt hiszik, hogy egetrengető lesz ) sajnos egyenlőre vezetőállás nélkül fog kijönni, mert amint beletettem a vezetőállást, egyből elkezdett "send error to bill gates's shit", ezért úgy döntöttem, hogy egyenlőre e-nélkül lát majd napvilágot. Fogadjátok el ilyennek, amilyen, remélem később meg tudom csinálni hozzá azt a szart.
A KMJ svéd pályán indultam északról a vasúti múzeumtól. A fővonalon odapakoltam neki mindent. Én is meg voltam lepődve, hogyan gyorsul. Lehet, hogy ot jelentős lejtővan, nem néztem.
A Bakonyban gépmenet megvolt a 160.
Az eng módosítást hagynám. Próbáltam kicsit belepiszkálni, de nem lett jelentősebb változás. Lehet, hogy a kocsikkal is gond van, de azt nem néztem más mozdonnyal.