Gondolom, egyik receptnek sem árt meg, ha hozzáteszünk vajat is, csak hát úúúúúúúgy örültem a vaj nélkülieknek, hogy az aztán bizos nem is hízlal, hiszen ollan kalóriaszegény:)))) És mit csinál vajon a szilikontepsi a zsíradék nélküli muffinnal?????
Kedves Krisssz! Tegnap én is hasonló tapasztalatokkal gazdagodtam (hát ez kissé hivatalos lett..), gyorsan leírom neked: szerintem az a muffin,amibe nem kell zsiradék (vagy csak 1-2 ek), mindig ráragad a papírra, a fele ottmarad, és nem lehet leszedni, papír nélkül sütve pedig a formába ragad. (Esetleg ha kivajazzuk a formát, talán kijön.) Aminek a tésztájába van vaj, én sütéskor papírformát annál nem is használok,de még ki se vajazom és minden ok.
Hát lehet hogy nem mentél sokra vele amit írtam! Ja!!!De hülye vagyok, elfelejtettem mondani hogy tegnap kész lett a répás narancsos és isteni finom! Igaz a cukromázat kissé elhigítottam, de tök jól ragadt és jó édes lett és szép fényes!
Elkészült és nagyon fincsi. A banánchips szerintem nem annyira érvényesül benne, mint amennyibe kerül:))
2 banánt összetunkolni 2 EK, rumban
10 dkg banánchips
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1/2 szódabikarbóna (az mit csinál???)
fahéj, só
3 tojás
10 dkg cukor (esetleg barna)
2,5 dl. yoghurt
tetejére csokimáz
Én barna cukorral csináltam, nem volt elég édes, hogy ez a barna miatt vagy egyébként is??
Viszont sok lett, a 12-esbe nem fért. 19 db. lett belőle. Nagyon finom, csak egy bajom volt vele. Az első muffinom a meggyes-mákos volt, abba kellett rakni 15 dkg Rámát, ebbe semmit, ami nem lenne baj, csak arról simán "leesett" a papír, erről meg csak veszteséggel sikerült leszedni. Muszáj a teflonba belerakni a kapszlit?? Lehet, hogy anélkül simán lejönne.
tepsi problemakra;
a muffint nyugodtan meg lehet sutni sima tepsiben es kockazni, igaz akkor nem olyan poen, de tokeletesen mukodik.
en abban a "lukas kozepu" tortaformaban csinaltam tobbszor. szep es jo.
lehet, h azert mert az eves es a nem fogyas az osszefugg?
egyebkent en is szigoruan fogyozok 10 hete, de muffint "egeszsegugyi okbol" eszek.
minden este 1 korpasat es minimum 2 pohar vizet ra, es ezzel minden emesztesi problema megoldva .... fogyokurasoknak ajanlott!
lejjeb irtam.
barna liszt, keves barna cukor, dio, gyumolcsok es sok korpa.
Csövi! Ma este megcsinálom már nem bírom tovább!!))) Én banánosat egyszer csináltam, (nem chipsből, sima banánból), finom lett, de többet nem csinálok (tényleg finom lett csak valahogy nálunk nem annyira fogyott.) majd azért meséld el milyen lett jó? Mégegyszer köszi!
Igen, de nyugodtan beleteheted a két tojást, jobb, mint kidobni. Narancsos cukormáz jó ötlet. Most egy banánchipsest néztem ki, valszeg holnap megsütöm.
jaj de ari vagy hogy ilyen hamar válaszoltál! Köszi szépen! Ugye 1 tojásfehérje és 2 egész tojás van benne (a többit értem) (sajnos németül csak a Zu risiken und nebenwirkungen lesen sie die... kezdetű gyógyszerreklámszöveget tudom). Mégegyszer köszönöm! El is hiszem hogy nagggggggggggyon fincsi!!!
Lehet hogy a tetejére teszek narancsos cukormázat!Kata
Az odalt már nem tudom, mert rengeteg helyről másoltam ki receptet, ráadásul változtatni is szoktam:)) Ez itt az eredeti.
80 g Mehl Type 405 /liszt
80 g Mehl Type 1050
100 g Naturjoghurt
100 g Karotten
80 g Zucker
1 Eiweiß
2 Eier
1 Vanillinzucker
1 TL Zitronensaft
2 TL Backpulver /sütőpor
1 TL Zitronenschale /citromhéj
2 EL Öl
Annyit változtattam, hogy az egyik sima liszt, a másik étkezési keményítő, hozzákevertem reszelt narancshéjat és kandírozott narancsot is. Szvsz még finomabb lenne cukrozott narancshéjjal, de az sajnos nem volt. Ha édesen szeretitek, lehet kicsit több cukor. Én barna cukrot tettem bele. Naggggggggggggggggyon fincsi:))
Kedves Krisssz!
Ez a narancsos répás nagyon felkeltette az érdeklődésem!! Segítenél hogy hol találom? Nagyon köszönöm a segítséget! És jó sütögetést!Kata
Ezek épp voltak itthon:))) Ahhoz választottam a receptet. Mert annyi, de annyi van, hogy őrület. De ha minden nap muffint sütök, el fogunk hízni!:)) Egy banános-csokist nézegetek éppen:))
mi az hogy senki?
mi is itt vagyunk, tobbiek :-)
de en nem tudok ilyen extra-muffint sutni, csak olyat, amihez van is otthon valami
de abbol aztan mindig mas lesz
Köszi kreativtucsok. :-)
Sejtettem, hogy zabpehely lesz, de mitől gyors (quick) és mitől hengerelt (rolled)? :-)))
Szerintem a buttermilket már párszor kitárgyaltuk, hogy író, de nyugisan lehet yoghurtot használni, ugyanolyan jó bele.
akkor mar megprobalom magyaritani, persze ha felreertem, majd valaki javit
Kethleen fele Bananos-zabpelyhes muffin
1 cup (legyen 2 dl) teljes kiorlesu (buza) liszt
1 cup zabpehely
1 cup osszesen : (vegyesen:) buzakorpa, zabkorpa es buzacsira
2 teaskanal(tk) sutoszoda (szodabikarbona)
1/2 tk so
1/2 tk sutopor (pupozott teaskanal)
Elkészites:
keverjunk ossze: 1 tojas, 3/4 cup barnacukor,
1+ 1/2 cup pepesitett banan, 1/2 cup joghurtot, vagy iros vajat(irot) vagy tejszint, kicsivel kevesebb mint 1/3 cup olajat es egy tk vaniliat
majd adjuk hozza az osszekevert szaraz anyagokat
s konnyeden keverjuk ossze,
majd 180fokon sussuk kb. 20 percig
kb ennyi, de a buttermilk szamomra nem ismert hazai "anyag", hasznaljatok joghurtot
Épp én is reklámozni akartam a Spar akcióját, de látom, valaki megelőzött. :-)
És van egy receptem is, a kanadai sógornőmtől. Bocsássatok meg, most nincs időm lefordítani, na meg nem is egészen tudom, hogy pl. a "rolled quick oats" pontosan mit jelent... [Ha valaki kiismeri magát ezekben az amerikai gabonaipari szakkifejezésekben, elárulná?]
Ez amolyan "health-food", állítólag szokták más gyümölcsökkel is csinálni.
Kathleen's Modified Banana Oatmeal Muffins
dry ingredients:
1 cup whole wheat flour
1 cup rolled quick oats
1 cup of mixture of wheat bran, oat bran and wheat germ
2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon (rounded) baking soda
Combine: 1 egg, 3/4 cup of brown sugar, ~1 1/2 cup of mashed banana, 1/2 cup of yoghurt or buttermilk or sour milk, a little less than 1/3 cup of oil, a teaspoon of vanilla.
Add to dry ingredients, stirring as little as possible.
Bake ~22 minutes at 350 Fahrenheit. (kb. 180 C fok)
a stahl-féle meggyesmákost már én is előadtam kétszer. igaz, elsőre mindjárt mákos-őszibarackos lett :)
mindenesetre én keveslem benne a gyümölcsöt, tehát a 15 deka biztos nagyon tuti benne, ugyanakkor szerintem a sütőpor is kevés kicsit. az a jó a muffinban, hogy bele lehet piszkálni :-)
Hát nekem semmi bajom nem volt vele, nem ragadt a papírba a tészta. Ez nagyon olcsó volt, és már nagggggyon akartam muffint sütni. A Tiéd milyen fajta és mennyibe kerül?
bka,jó nagy kupac volt, csak kapsz még! Én az óbudaiban vettem.
Ma újra megsütöttem a tegnapi meggyes-mákost, de már vettem magamnak a bátorságot, hogy változtassak a recepten. Ez a Stahl-féle recipe, a meggyet megnöveltem 15 dkg-ra, a 12 dkg lisztet felosztottam 8 liszt + 4 étkezési keményítő, tej helyett pedig egy kis meggylét és rumot tettem. Nem gondoltam, hogy a tegnapit lehet überelni, de sikerült!!!!!! Iszonyatosanfantasztikusangigafinom lett:))
egyetlen baj van vele: ha kiolajozod, ha nem, beleragad, ha kapszlit teszel bele, akkor meg a kapszliba ragad a teszta
nekem is van, de a szilikonok ota elo sem vettem
a szilikon kenyelmesebb, kapszli nelkul sem ragad
meg en nagynak talalom a muffint ami benne sul
ja, tegnap racsodalkoztam: Tudjatok, hogy a tescoban hol talalhatok a muffin-papirok? a tejtermekeknel a vajak, margarinok folott loggggggg
de miert ott?!
hat ezert nem talalni meg semmit ezekben az aruhazakban :-(
Ugyan látom, hogy erre a madár sem jár, de azért megemlítem, hogy kiderült, naggggggggggyon szeretjük a muffint. A Stahl féle meggyes-mákost választottam első muffinomnak, és eszméletlen finom lett. Tetejét olvasztott csokiba tunkoltam:)) Szóval annyira bejött, hogy párom elviharzott az Interspárba még egy tepsit venni, mert az a 12 db. kb. 12 percig tartott:)))