Nos, elotte levo nap nem voltal ott Blue Timersen, ott hallhattal volna tapsot 2-4-re new country-ra (ahol azert a 2-4 nem olyan egyertelmu). Mindossze annyit kellett bemondaniuk a miksibe nota alatt, hogy "taps".
Mit jelent az, hogy haladni a korral? Ha azt, hogy toljuk el a country-t a country rock iranyaba, akkor nem ertek vele egyet. Ennyire erovel tehetnenk minden ala tucc-tuccot, mert hogy az a modern. Ha nagyon masra gondolsz, nyugodtan fejtsd ki... :)
Ha az emberek tobbsege eljutott volna oda, hogy bizonyos technikai szint alatt nem all ki szinpadra, akkor a szinpadgyartok ehen haltak volna (es en tuti nem foglalkoznek zenevel - persze ez meg akar jo is lehetett volna :)). Arrol nem is beszelve, hogy azt nem tudom elkezpelni, hogy egy zenekar 10 evet gyakorol otthon a szobaban, hogy vegre elmenjenek jatszani valahova.
A "gyerekek" tulleptek a felnotteken teljesen igaz, de csak mint zenekarra. Ha kiveszed oket a kornyezetukbol, akkor mondjuk egy Bordacs Attit vagy egy Bruce Lewist nehez megszorongatni. Ami latszik, hogy a Publixban nagy munka van. Viszont hogy ennek milyen emberi velejaroi vannak, azt lathatod Matyi kilepesen (vagy akar a sajatodon... :))
Azt, hogy Edeek nem gyakorolnak heti haromszor azt nem csodalom. Egyreszt az osszes zenekaraval kene akkor (marpedig ez a formacio az utobbi 7-8 evben nem igen jatszott - pl. Szlovak Lacit az eletemben nem lattam meg, pedig azert lattam mar par bulit), masreszt mivel felnott, csalados emberekrol beszelunk nem is tudnak megtenni (nem is beszelve arrol, hogy a legtobb zenesz kenytelen munkat is vallalni).
Ja, es egy Fekete Dako es Uhrin Benedeket hallgato kozonseget ne akarj Bluegrass-szel atnevelni, nem fog osszejonni. :) Meg ha Ohio helyett Fox on the runt is jatszol nekik.
Ha az emberek ismerték volna a műfajt, akkor kapásból 2-4-re tapsikoltak volna, ahogy az a műfajhoz illik, és nem 1-3-ra, mint a Csárdás Királynőben. Ezt Kniesz Viktor felismerte, és a Publix péel ettől jobb mint bármelyik zenekar itthon.
Az a baj, hogy nem haladunk itthon azzal, ami kinn történik. És nekem az a bajom, hogy azok a "dinoszauruszok" (hogy Ebedácsi hasonlatával éljek), akik technikailag és anyagilag megtehetnék, hogy haladjanak a korral még mindig Alan Jacksonnál tartanak, amikor már Garth Brooks is kiöregedett.
El kéne jutni odáig, hogy bizonyos technikai szint alatt NEM ÁLLOK KI a színpadra (nem a kocsma sarkáról beszélek). Ez az, amit pénteken lehetett érezni. Felnőttek a gyerekek, és túllépnek az öregeken. Technikailag biztosan, és nagyon remélem, hogy nótailag, és gerincileg is.
Nos, en ebben az el lett hasznalva dologban nem hiszek. Ennyi erovel meg annyi notat nem kene jatszanunk (House of the rising sun, Knockin' on heaven's door, hogy csak kettot emlitsek).
Az, hogy idehaza az ilyesmivel azonositjak a country-t, azt teny es valo, de ha elkezdenek a nepnek Buck Owens notakat jatszani 2 oran keresztul, attol meg nem fogja jobban ismerni es szeretni a mufajt, inkabb csak berogzul benne, hogy ez milyen szar.
Es meg ha igaz is ez a "ciki nota", meg hogy muveljuk a hulye kozonseget, ez akkor se volt itt a helyzet, mivel itt alapvetoen olyan emberek voltak, akik ismerik a mufajt.
"miert nem ferne bele egy Kan Tri Roads" Az rossz véleményem lenne, hogy azért mert nem bluegrass, mert brucék elhajoltak swingbe, meg különben se szeretem a műfaji korlátoltságokat.
Szóval: Sajnos bármilyen jó a nóta (mint ahogy a Hóhányó is alapvetően jó, úttörővasutas koromban sokat énekeltük), el lett használva. Érdemes összevetni ezt Esterházy Péter előadásával, amit a Mindentudás Egyetemén tartott.
Már többször kifejtettem a véleményemet, hogy sajnos itthon ezzel a két nótával (és egy illetve két zenekarral) azonosítják a műfajt (na, még mellécsapják Paffot és Mikimanót), és nem hajlandóak továbbnézni. Pont a zenészek felelőssége lenne az ilyen irányú nevelőmunka. Egy kocsmában nincs mese, be kell venni a műsorba, de egy alapvetően zenei koncerten nem. Pláne egy Orange Blossom után...
1.) es 2.) szerintem is ez volt.
Na de a 3.)... miert nem ferne bele egy Kan Tri Roads? Mondjuk Ti meg egy Ohiot se vagytok hajlandoak jatszani... :)
Timersrol nem is tudom hogy mit lehetne irni. Az elejen a beallasnal mar sikerult jelen lennem, es teljesen rendben volt a hangzas... de persze amint elkezdtek jatszani mindenki belemaszott a hangszerbe, es maris halkak lettek az enekek meg ilyesmi (mondjuk Bruce meg allandoan tul kozel ment penteken a miksihez).
Szula Miki gitarhangzasaba nem lehet belekotni, ugy szol, ahogy az a nagy konyvben... altalaban a tobbi hangszerrel se volt gond, ugyhogy azert jol szolt az egesz, es nem is halkan.
Balazs (B1B, vagy bivanbi, vagy milyen neven irt ide anno) teljes nyalcsorgatast rendezett a Brad Paisley - Mud on the tires notara, de szokas szerint Chris Rea Road to helljetol a Fox on the runig volt minden, jo kis szines musor sikeredett.
Kozonseg inkabb zeneszekbol allt (ugy tunik azok ernek ra csutortok este :)), es nem is voltunk annyian mint penteken, viszont a rendezveny szerintem nagyon rendben volt. Egesz buli alatt a vigyorgas, mokazas ment, es olyan zeneles, hogy ahogy a szakmaban mondjak lefostuk a csizmankat. A demojuk hangzasa kevesbe tetszett, es azutan nagyon jo volt ezt igy hallani.
Mivel Pelyhes Gabor banjojahoz tartozo hangeropedalban kiment a 9V-os elem a vegen meghallgathattunk 2 notat torzitott banjoval, es rogton mondhattuk neki, hogy nem is kell villanybanjot venni... :)
Zsoldos Akos meg mondta a buli utan, hogy nyugodtan menjek fel kiprobalni a basszusgitarjat a szinpadra (Balazs eddigre mar eltunt)... kesobb megbeszeltuk, hogy 1900 juroert vette valahol a sogoroknal (szokasos modon az egesz banda kaparja a penzt ossze ezerrel... :)), ugyhogy jo kis tarsasag ez...
Sajnos csütörtökön nem tudtam elmenni Bluetimersre, állítólag nagyon jó volt, majd Peti ír valamit róla, ha akar
1.) Kezdett Publix. Kérem szépen, itten irgalmatlan fejlödés történt. Ede bácsi jól fogalmazta meg, hogy meg lett szorítva a tökük az öregeknek. A brancs színpadképes, hihetetlen biztonsággal oldottak meg mindent.
Remélem a tőlük szokatlan visszafogottság csak most volt jellemző, az utolsó nótákra már a jól ismert energia jött le a színpadról.
Pintér Zsolt gitározása kifejezett élményszámba ment.
2.) Kentucky Homeboys (Szlovák Laci, Ede bácsi, Bruce, Bordács Atti)
Hát, ha nincs Bruce és Atti, akkor a koncert eleje elveszik. Szlovák Laci a 3. számtól megtalálta magát, onnantól üdítő pilinszkázást rendezett. Vége felé Ede bácsi is sikeresen meg- megvillant, feledtetve a kezdeti botladozásokat.
3.) Jam. Én azt a Kántriróccot az adott helyen nagyon nagy kapufának tartottam. Ez nem az a rendezvény volt, ahova befér.
--------------------
Akkor demófikázás:
Kezembe került a Publix új demója. Egy két nóta belassult, finomabban ki lett dolgozva, ismét azt kell mondjam, hogy a lendület rovására (azért a "be allright tomorrow" dörren). A vokálokkal egyszerüen nem lehet vitatkozni. A két saját nóta (föleg a Föld címü) teljesen hibátlanok, jól felépítettek. A hangarányok, hangszínek is kellemesek, mindenből nagyjából annyi szól, amennyi kell.
En is azert kedvelem a Country rajongokat (es azokat akik nem rajonganak, csak mint jo zene meghallgatjak azt is - ld. Stmt... :)), mert teljesen jo szokott lenni a legkor, zeneszeknel sincs arcfenthordas, mindenki kozvetlen mindenkivel.
De hat akkor is, hogy egy forum tali igy osszejojjon! Szervezni se lehetett volna jobban...
Sziasztok!
Na, hazaértem végre BPestről!
Mostmár tudom a kérdéseimre a választ!:-D Astoriától 47-es villamos! Móricz Zsigmond körtértől a negyedik megálló!
Nagyon jól éreztem magam, jobb így hallgatni, mint a gép előtt ülve és a netről töltögetett dalokat mazsolázni!
Örültem a találkozásnak, mostmár oda tudlak képzelni Titeket a hozzászólásaitokhoz!
Fura, mert olyan otthonosan éreztem magam, pedig úgy mentem oda, hogy senkivel sem találkoztam még személyesen az ott lévők közül!
Köszönöm Nektek!
Remélem, hogy még sok buli lesz a bluegrass műfajában, amin tudok, ott leszek és remélem, hogy Ti is!
Péter, Neked mégegyszer külön köszönök mindent!
Valamit majd kitalálok még a bluegrass találkozóig Neked!!!
Na, megvolt az ossznepi forumtalalkozo is... :)
Nekem teljesen tetszett a koncert, bar mintha a Kentucky Homeboys kicsit kohogosen indult volna, de nehany nota utan az is beallt... A poenkodas a 2 banda reszerol meg egyenesen frenetikus volt... a konnyem folyt a rohogestol.
A vegen a 9 ember a szinpadon is teljesen jo volt.
Itt egy kep ha valaki be akarna rakni az archivumaba.
Na, végre itt, újra!!!
Szóval lenne pár kérdésem a pénteki bulival kapcsolatban!!!
A Keleti pu.-tól hogy tudom megközelíteni???
Mennyi a belépő???
Meddig tart???
Hát röviden ennyi!!! Aki nékem megválaszolja, csókot adok érte!!!(de ne e miatt ne reagáljatok rá semmit!!!)
Köszönöm szépen előre is a segítségeket!!!
Sziasztok!!!
Azok a programok, amiről én tudok a következők (most már jó, Tibi?):
márc. 27-28. River-koncert (Utazási Kiállítás, Szeged)
ápr. 2. "Fonó" Kentucky Homeboys és Kentucky Publix koncert (lehet, hogy más is lesz még a fellépők között, de arról nem tudok)
jún.4 . Fonográf-koncert
jún. közepe: Pesterzsébeti country-feszt.
JÚL. 16-18. SZEGED KAMIONOS COUNTRY-TALI
***JÚL. 30-31. GÁRDONY COUNTRY-FESZT. ***
aug. 13-15. Abaliget Bluegrass-feszt.
Azok a programok, amiről én tudok a következők (köszi az infokat Tibi!):
márc. 27-28. River-koncert (Utazási Kiállítás, Szeged)
ápr. 2. "Fonó" Kentucky Homeboys és Kentucky Publix koncert (lehet, hogy más is lesz még a fellépők között, de arról nem tudok)
jún.4 . Fonográf-koncert
jún. közepe: Pesterzsébeti country-feszt.
JÚL. 16-18. SZEGED KAMIONOS COUNTRY-TALI
***JÚL. 30-31. GÁRDONY COUNTRY-FESZT. ***
aug. 13-15. Abaliget Bluegrass-feszt.
Na ez most azt jelenti, hogy az eneket? Mert nem remlik, hogy en abban enekeltem volna... Basszusgitar meg szerintem bele se hallatszodott a telefonba... :) ott 300 Hz alatt vagni szokas mindent.
Húha, látom nagy a pörgés, nekem is fejlődöm kellett kicsit, az indexnek már kevés volt a 100 :-)
ptolgyes:
Csak annyi a "hír" hogy a mi Vidéki Kislányunk a múltkori hangposta üzenete után már 200 km-es távból már vakon is megismeri Nagy Rézbőrű Testvérünk törzsi táncának aláfestő hangjait, akár telefonon keresztül, kihámozva azt a háttérzajból...
Húha, látom nagy a pörgés, nekem is fejlődöm kellett kicsit, az indexnek már kevés volt a 100 :-)
ptolgyes:
Csak annyi a "hír" hogy a mi Vidéki Kislányunk a múltkori hangposta üzenete után már 200 km-es távból már vakon is megismeri Nagy Rézbőrű Testvérünk törzsi táncának aláfestő hangjait, akár telefonon keresztül, kihámozva azt a háttérzajból... :-)