Határozott üvöltéssel... ez nagyon tetszik!
Akár a www.skodaklub.hu -ra is átkukkolhattok. Szép lassan beindul és nagyon baba az oldal. Mindenestre problémamentesebb mint az index...
Engem se fizettek le... =)
Ha valaki tud elfekvö Rapidot, mondjuk felújítás elött (közben), az szólhatna.
Nem mintha most lenne pénzem, de jövö ilyennkor már elég aktuális lesz... =)
Az üzemanyagjelző pilács elvileg 5 liter alatt kezd világítani, de mikor fel-fel villan, akkor 10l még biztos van benne (miénknél legalábbis így van). Az ablakmosó fúvókája egy gumigyűrűbe van bepattintva, szóval egy határozott üvöltéssel kiemeled fölfelé.
Két kérdésem lenne 120-assal kapcsolatban:
1: Amikor el kezd világítani az üzemanyagszintet jelző lámpa, akkor még mennyi van benne? Mennyit lehet még menni?
2: Az ablakmosó fúvókát hogyan tudom leszerelni? Eldugult.
Nos én tudok ajánlani egy helyet. Mi ide visszük szervizeltetni a kis Skoda-t. Ma is volt ott, és gyógyultan jött haza, ereje teljében!
Kelemen Gábor - autószerelő mester
1223 Budapest, Aszály u. 6/a.
Tel: 362-1728; 362-5830
Helyileg: A C*mpona mellet van egy banzinkút, azzal szemben kell felmenni. Szinte teljesen fel a hegyre. De mielőtt a tetejére érnétek bal oldalt egy traktor gumira (azt hiszem) ki van írva a név. Ott be balra és kb a harmadik családi ház jobbra (van mellettük egy másik szervíz is, nehogy összetévesszétek a kettők!)
Tisztességesek, korrektek, és szerintem egyáltalán nem drágák. A Skoda már rég óta oda jár, úgyhogy lehet ránk hivatkozni (a topikban szereplő narancssárga Skodára).
Én a saját kispókomat is oda viszem, ha valami nagyobb probléma van vele. Foglalkoznak mindenféle autóval. De Skoda szerviz volt kezdetben.
Ja, és nem kaptam ezért semmi pízt vagy kedvezményt! :-)
Sziasztok! ....na jó 105-ösre.....Olcsó gumis Párkányban tudtok valami címet? esetleg árat? 2 autósboltot is felhívtam Párkányban, de egyik sem forgalmaz gumit :( AZ itthoni Matador árak eléggé húzósak, az akciós szupermarketek nevesincs gumiaihoz meg nincs sok bizalmam... Vagy ne vacakoljak, hanem vegyek ott?
Aha, ez a rosszabbik eset :(
Ha nincsenek autószerelői ambícióid + szerszámaid, akkor a szervíz tényleg jobb megoldás.
Javasolni nem tudok neked ilyet, mert én inkább magamnak csinálom meg. De biztosan akad olyan, aki ismer megbízható korrekt szerelőt (ilyet nehéz találni).
Amúgy egy-egy "verseny Gecó?" :o) motorbőgetés nem segítene rajta, ahhoz legalább 10-15km országúti tempó kell bemelegedett motorral.
De ettől függetlenül nem kellene beköpnie a gyertyát.
Nemrég lettem büszke tulajdonosa egy 120L Skodának, viszont motor (valszeg karbi) és fékproblémáim vannak.
Azt szeretném kérni, hogy ha tudtok Budapesten megbízható, pontos, nem túl drága szerelőt, aki ilyen autókkal foglalkozik, akkor értesítsetek.
Írhattok ide vagy az emilemre: vtybi@freemail.hu
Előre is ezer köszönet.
Úgy értettem hogy mindig ugyanabban a hengerben köpődik be a gyertya, csak hülyén fogalmaztam. Az alacsony fordulattal a reggeli csúcsban nem tudok mit kezdeni, max néha előadok egy "verseny gecó?" motorbőgetést. Amúgy piszkálgattam már az autót, de a motort még nem bontottam meg. Szerintem ebből szervíz lesz.
Sajna mindig ugyanazt gyertyát köpi be. Itt arra gondolsz, hogy mindig ugyanannál a hengernél van a bibi, bármelyik gyertyát teszed bele?
Vagy arra, hogy ha a gyertyát átteszed egy másik hengerbe, akkor abban a hengerben köpődik be a gyertya, ahová áttetted?
Még egy ötlet - ez sem jobb :(
Lehet, hogy nagyon kikopott a hengerfejben valamelyik szelepvezetőd és ott ömlik bele az olaj.
Ha sokat jársz alacsony fordulaton, főleg nincs ideje bemelegedni a motornak, akkor a gyertya nem tisztul meg és ezért köpi be az olajos keverék.
Lehet lesz másnak még ötlete, de nem hinném.
Sajna mindkettő (gyűrű v. szelepvezető) ellenőrzéséhez meg kell bontanod a mocit...
Először is köszi a tippeket.
A gyertyacsere megvolt, "gyuszikábel", elosztófedél kicserélve. Sajna mindig ugyanazt gyertyát köpi be. Főleg akkor van, ha az olajszintet jóval a minimum fölé töltöm, vagy ha sokat pöfögök alapjáraton és/vagy araszolgatok városban. Most hogy mondom, egy ideje a szokásosnál is nagyobb füsttel indul. Ez az olajlehúzó-gyűrű törés nem hangzik túl biztatóan.
A gyertyákat mikor cserélted utoljára? Sajna nem egyszerre szoktak megpusztulni.
Esetleg cseréld fel őket, hogy így is ugyanaz köpődik-e be, ekkor tuti gyertyahiba. Ha tudod, tégy bele új gyertyát, hogy azzal mit csinál.
Ha mindig ugyanannál a hengernél köpődik be, akkor lehet gyuszikábel vagy elosztófedél hibád, avagya esetleg olajlehúzó-gyűrű törésed.
Szerintem a felsorolásnak megfelelő sorrendben nézd végig a cuccokat, talán így a legolcsóbb megkeresni a hibát.
Skodamágusoktól szivesen vennék pár 5letet. Van egy 21 éves 120L-em. Pont úgy jártam mint djt-122. Az egyik gyertyát kb. havi rendszerességgel beköpi az autó. Az olajat mindig is ette. A fura az, hogy a többi gyertya csodaszép őzbarnára ki van égve. Nem lehet benne több 90000 km-nél. Agyonhajtva nem volt. Gyűrűzés? Komplett motorgenerál? Gyújtás? Zsák pénz ráköltése?
A válaszokat előre is köszönöm.
A környéken autózók biztosan nem örültek volna nekem :o)
Egyébként utálok kézifékkel fordulni, mióta a régi kilósunkat nekicsaptam a balhátsóval a járdának -> felnicsere lett a vége :( Persze az én bénázásom volt az oka, de akkoris...
Chris: ne keseredj el, majd találsz jobbat ennél.
Egyébként nem volt mit "szakérteni", ránézésre látszott, hogy nem érdemes vele foglalkozni, csak a "tisztesség kedvéért" néztem körül.
A fuvar meg belefért, legalább az öcsém is hamarabb hazaért :o)
Uhuj!!! Ez a műszerfal nagyon ott van!!! Grat! Sajnos az autó, amit megnéztem, csak az interneten nézett ki jól!
Élőben... :( elkeserítő volt a karosszéria állapota. Egy épp eleme nem volt. Még a tetőn is volt egy bemélyedés, az egyik küszöb sérült volt cseppet és a 61000km-hez (?) képest eléggé lelakott állapotban volt. Nem szerették az az autót. Lalának innen is köszönöm a célbajuttatást, valamint a szakértői szemeket! :)
Figyelj! Szerintem 100at simán megér!!!! Nem nagy gond ez a beázós dolog! Könnyen, házilag meg tudod oldani. A legfonotosabb a karosszéria, az esetlkeges rozsdák. Azt sokért javítják ki. Ha tényleg GLS, akkor annak szép a műszerfala, és 5ös a váltója! Ennyit mindenképpen megér!
Egész héten a kocsimmal foglalkoztam, teljes műszerfal csere, műszeregységtuning, ködlámpa bekötés, zene, hangfalak, ehhjjj! Nagyon szuper lett! :) Né:
és
Több kép, és info: winnie.obuda.kando.hu/skoda és itt a kézifék visszajelző menüpont! :)
Szia! Ha az autót használták a télen, vagy legalább is az elmúlt időben amikor esett az eső, akkor előfordulhat hogy beázott. A belső szőnyeg kárpit alatt van egy másik "kárpit" inkább csak egy vastagabb rongyos filcdarab. Ha elöl mindkét sárvédődob előtt ahol kanyarodik a szürke szönyeg dob előtt ott be lehet nyúlni alá és meg lehet tapogatni az alatta levő filcet. Mivel a szürke kárpit alja PVC borítású, így nem sok levegő jut oda, tehát nem számít, hogy garázsban áll e vagy sem, nem tud az olyan könnyen kiszáradni. Szóval, ha ez a filc vizes akkor sem kell elkeseredni, csak lehet alkudni az árból. Utána egy kis szerelés (ülések ki kárpit ki) locsolás utána keresgélés hol jön be a víz, sziloplaszt utána locsolás..... és a végén nem fog beázni :-)
Konkrétan a padlókárpit melyik része alá nyúljak? Félek, hogy mivel már garázsban áll nem lesz vizes (esetleg rozsdás lehet... na akkor viszlát :) ). Egyéb tippek? Tipikus GLS betegségek esetleg? Minden infót szívesen várok!
Szerintem érdemes, de ha ügyes vagy azt a 10 est leakudod az árából és akkor egy szép kerek összegért van autód :-) Ja és mielőtt megveszed nyúlj be a padlókárpit alá, hogy nem vizes-e? Mert ha igen, akkor valószínűleg beázik valahol a kicsike amit ne is oly egyszerű megtalálni.