Keresés

Részletes keresés

megatron Creative Commons License 2004.03.06 0 0 7
Persze hogy értem, és szomorú vagyok, hogy ma Magyarországon ezt meg lehet csinálni, hogy a tehetség helyett a származás alapján hirdetnek győztest. Mert szép dolog a fölzárkóztatás, szükség is van rá, de amikor már a magyarok kárára történik, ott valami nem stimmel. Vera szerintem is nagyon kulturált, intelligens, a zenei hozzáállása is üdvözlendő, és annak is örülök, hogy egyre jobban néz ki.
Előzmény: retisonic (5)
Szögrágó Creative Commons License 2004.03.06 0 0 6
Bocsánat, nem akartam megsérteni senkit.
A konzervzenével egyébként semmi bajom, ha otthon hallgatom. Pláne nem azt kifogásolom benne, hogy elektronikus eszközök kellenek hozzá, hanem azt, hogy determinisztikus. Ez a determinizmus teljesen idegen a koncertek lényegétől. A Megasztárt csak azért hoztam fel, mert többnyire ott is konzerv háttérzene kísérettel kopírozzák az ismert számokat, többnyire rendkívül erőltetett módon. Ezek legfeljebb jobb-rosszabb cirkuszi produkciónak tekinthetők. Tátraiéktól viszont többet vártam.
Előzmény: megatron (3)
megatron Creative Commons License 2004.03.06 0 0 4
Schmidt Verára gondoltam, Barbara már kiesett, elnézést a pontatlanságért.
Előzmény: megatron (3)
megatron Creative Commons License 2004.03.06 0 0 3
Szerintem ne szidjad a Megasztár versenyzőit, mert a legtöbbjük nagyon tehetséges, belőlük lesznek az igényes zene megmentői. Ott van például Kandech Evelyne, aki szépen énekel és szép is, vagy Schmidt Barbara, aki szintén szépen énekel és mostmár kezd szép is lenni, ráadásul Ákos-rajongó, tehát száz százalékos mértékben igényesnek mondható. A gyöngébbeket meg kiszavazzák, ez már csak így van az életben is. A „konzervzené”-vel sincs semmi baj, hiszen a modern hangszerekkel ugyanolyan színvonalas zenét lehet lehet létrehozni (sőt talán még jobbat is), mint a ma már elavultnak számító, kihalófélben lévő gitárral.
Előzmény: Szögrágó (-)
Szögrágó Creative Commons License 2004.03.06 0 0 1
Nekem kifejezetten tetszik a zenéjük, csak a koncertnek csúfolt bohóckodásért vagyok rájuk dühös.
Most olvastam, hogy tavaly Emerton-díjat kaptak.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.04 0 0 0
Szerény véleményem szerint az a két "bohóc" a mostanában divatos latin zenéjével legfeljebb a Fásy mulatóba férne be.
Előzmény: Szögrágó (-)
Szögrágó Creative Commons License 2004.03.04 0 0 topiknyitó
Szánalmas dolog a konzervzenét az élővel vegyíteni. Ma koncertre készültem, ehelyett két zenebohócot látttam. Tátrai és Szűcs. Nem tudom eldönteni, hogy sajnáljam őket, amiért ily megalázó módon, gépzene kísérettel játszanak, vagy dühös legyek rájuk, mert ennyire lenézik a közönséget. Parasztvakítás. Lelki szemeim előtt a New Yorki Filharmonikusok jelennek meg, amint egy nagy metronóm himbálózik előttük Bernstein karjai helyet. Jasha Heifetz egyszál maga megy hegedűversenyeket játszani, zsebében a CD a zenekari kísérettel.
Vagy ne hozzájuk hasonlítsam őket, hanem a Megasztár "művészei"-hez?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!