Csuti! Ez túl szép:)) Megesz a sárga irígység. A csatos dobozt hol szerezted be?
Ja vödröt és hagyományos kaspót a Rákosi úti Postánál lehet csontszinben legolcsóbban beszerezni. Nem tudok mutatni belőle, mert a múlt héten lenyúlták az utolsó kettőt:(
Hópihe. Az én poháralátétem /a katicás/ már 1 éve használva van, és kutya baja. Igaz, hogy kétszer legalább lakkozam és vasalással fixáltam. De erre legfeljebb forró tea kerül.
Krisz! A pasztelkréta a gyerektől lett orozva, amikor még nem volt antik pasztám és patinám. Lehet, hogy én találtam ki?! Kikevertem egy csontszínű alapot/ sok mindenre jó/ arra felfírkáltam sűrűn a barna színt, és közelről lefújtam a fixálóval,/így lesz foltos/ ami a pasztellhoz van. A kacsásnál a kacsát is bekentem és messzebbről fújtam.
Jamina! Szépek:)
Szép jó reggelt Mindenkinek és üdvözlet az Újaknak!
Megnéztem néhányat a legujabb alkotások közül.
Jégmadár nagyon tetszenek a munkáid, de leginkább a szafaris dobozod.
Krisssz nagyon klassz lett a tengeris képed, Jamina, Szpidi, a Ti műveiteket is megnéztem,tetszenek nagyon.
Ma reggel végre sikerült feltennem a képeket, amit igértem a mult héten.
Azt hiszem a harmadik lesz a vasalóstechnikával készült telibeszalvétázott cappucinos doboz.
És most megprobálok linkelni is,remélem sikerül.
Hahó! Alszotok??? Ilyenkor?:))
Na mindegy. Felraktam két albumot a táramba, az egyik anyukám pár darab goblein képeit tartalmazza, a másik fotókat a fiamról és a házi kedvencről. Nézzétek meg ha van kedvetek.
Sziasztok! Jó éjt!
Agi szia!:))
Köszönöm szépen:)) Nagy képnél nem merek ragasztani, egyszer csináltam de már közelelebb voltam a kidobáshoz mint a befejezéshez! És akkor jöttetek ti és adtátok ezt a jó ötletet. Most már neki merek fogni.
sera, bármily meglepô, Catan TELEPESEI a magyar cím! :-) Nálunk egy kölcsönpéldány van, sajna, de a gyereknek mindjárt szülinapja van. Szerintem a magyar ve zió teljesen olyan, mint a német, én nagyon meg vagyok elégedve a minôséggel!
Művek lefotózva, még ki kell találnom, hogy működik a tar.hu.
Mindenféle hülye ötleteim támadtak. Szerintetek lehet valahol South Parkos szalvétákat kapni? Meg még olyan érdekelne, ami középkori kínai vagy japán erotikus festmények alapján készült. Szerintem hiú remény, hogy itthon találok ilyent, de hátha valaki külhoni tud segíteni...
Szia,3D ügyben tudok tanácsot adni, rém egyszerű.
A 4 egyforma motívumot jól felragasztom egy dipára rendesen kopácsragasztóval, és ha megszáradt onnantól ugyanúgy kell kivagdosni meg minden, mint a 3D papír esetében.
Szalvétavásárlásnál figyelni kell, amin 4 egyforma kép van azok gyakran tükörképek és az nem jó.
Nagy mintáknál meghullámosodhat a papír, azt szárazon érdemes megvasalni vagy lepréselni.
Ti aztán jól belehúztatok a hétvégén! Mindenkinek gratulálok, nagyon jók lettek az alkotások. Én sajna csak most jutottam a fórumra, de már mennem is kell fürdetni a gyereket. Már így is nagyon késő van, szegény már alig lát az álmosságtól.
Azért két kérdésem lenne:
Mit jelent a vasalásos technika és hogy kell csinálni?
Hogy kell szalvétával 3D-s képet készíteni?
Aha, ragasztottam, nem is keves anyaggal, majd lekapargatom a felesleget. :) Ez a ragacs olyan gumiszerure szarad, jol lejon.
Szpidi, szolj csak bele nyugodtan, ezert vagyunk itt. :) Egyebkent is mindig jol jon a jotanacs a profiktol. Az elozmeny az volt, hogy van egy jokora sotetbarna uvegem, amit orvul le akartam alapozni, de Pihike acsit intett. :)) Azt mondta, ravesz az uvegfestesre, de kiprobaltam es nem akartam elbarmolni, a szalvetan szebb a minta, mint amit festeni tudnek. Viszont kozben kezdek az atlatszo (hatter, festes) fele tendalni, ugyhogy lehet, hogy ez a matricas megoldas jon majd be. Amugy vizezni nem akarom, taroloedeny lesz, ami nem art, ha lemoshato, de nincs ugy igenybeveve, mint egy bogre. A bogrerol viszont kerdezek majd. :))
Hopihe igenis ertettem, varok. :)) Meg fejben nincs kesz a dolog (nemcsak technikailag, az elrendezest is meg kell almodnom), borostyanos szalvit ujra be kell szerezni, ma mar nem allok neki, mint egyesek tennek. :)
(Na ja, tanulnom is kene ma meg, elpacspagoztam a hetveget... :))
Amugy meg nezegettem a tarakat, es azert azok a konyvek... fantasztikusak. Hmm, meggondolando, lehet, hogy ez lesz a kovetkezo aldozat? :)
roozis,
kérdezz csak :))
A vágódeszkás kerete festve van, az alapszín és a festett között repesztve.
A csetreszek (mármint az agyagok) roppant különleges festékkel vannak kezelve :); Héra diszperzit+Aquakolor színező. Lakk nincs rajta, mert csak díszek, nem kerül beléjük virág.
Amelyik fehér-mázas, az gyárilag ilyen.
Valaki múltkor írta, hogy utál apró motívumokat kivágni. Akkor nézzétek meg azt a fehéret :), egyenként van rajta kivágva minden apró motívum. Nekem ez a feszültség-levezetőm :)
Krissz,
igen, a felső festékréteg van gyűrt papírral száradás előtt visszaszedve, így ott kilátszik alóla az alapozó szín.
Szívesen megnézném a munkáitokat, de van egy bibi: én modemes vagyok, korlátozott idővel :(((((, és ebben a hónapban -hát ajaj, de sokat voltam fenn! A kép.tár meg amúgy sem modem-barát :(
Úgyhogy majd febr. 1-én mindenkihez bekukkantok. :))
Jamina
roozis én is ajándékba csináltam szintugy,mint te de nem is láttam sehol azota sem szerintem a szekrény mélyére biggyesztette, viszont olyan szépre sikeredett,hogy kiprobálni sem mertem.
------------------
sera,azért aggodalmaskodtam,mert eddig fára gipszre nem vászonr kentük a lakkot... de igy megnyugtattál..
A játékról már hallottam, de még nem volt érkezésem megnézni. Pedig sokat társizunk mi is.
A kép hátulját itt láthatod. A vásznat szomszédom szerint (ő a zseni), legjobb úgy feltenni, hogy előtte bevizezed. Ő egy spricnivel vizezte az enyémet, és úgy tűzte rá a tűzőgéppel, ugyanis nálam nem működött a masina. A következő poject lehet, hogy egy szafaris kép, de még a megoldást ki kell ötleni. Aki a vásznashoz keretet akar, a barkácsokban rengeteg formázott szegőléc van, azt is lehet, vagy van mindenféle vékony hungarocellből. Ezzel helyettesítik a gipszet, Sok méretben láttam. Festményesekhez meg lehet próbálni.
Akkor rosszul lattam a fonatot?
varj megnezem a taradat,most meg becsuktam es kezdheti megegyszer feltölteni.Tudod,nagyon lassu.
Pihe! en eddig mindig lakkoztam,tehat ecsettel.
en csak azert nem egysegesitem a dekopacslakkal a kimarado reszeket,mert nagyon draga a ragasztolakk,de semmi gond nincs a kenhetö lakkal,hiszen az is vizesbazisu es a lefesteni valo felület szaraz
Krissz! a tarsas pontos cimet nem tudom,csak leforditottam a nemetböl,de tudom,hogy van magyarul is.Fiam megkapta nemetül karacsonyra,erre fel az unokatesoja is kicsikarta a szüleitöl szilveszterre ;)
Kicsit spartaibb verzio ill. keszitmeny,mint a nemet,tehat babuk,hazak,utak /emiatt volt is nagy csalodas az unokatesonal/