Sziasztok!
Ismeritek a CD Magazenét? Minden féle zenei irányzat képviselteti benne magát. Engem nagyon megfogott, jó cikkek jelennek meg, értelmes riportok. Ami fontos számomra, hogy a 80'-as évek és a jazz is állandó téma. Szerintetek?
Ha valaki ilyen zenét keres, a következő album asszem "kötelező": The Brecker Brothers - Détente. Elég jó... az elején van egykét slágeres, diszkós-funkys-jazzes énekes téma, aztán a végére erősen jazzfunk lesz belőle... Breckerék olyanokat fújnak, hogy lefosom a bokámat. A zenekar sem rossz, van egy csomó nagy név - Steve Gadd, George Duke, Marcus Miller(20 évesen!).
Most találtam rá: Cannonball Adderley - Lovers[1975]. Cannonball utolsó lemeze, utolsó szólója. Asszem a lemez kiadása előtt meghalt. Ő is érezhette ezt, fájdalmasan szépeket játszik.
Earth Wind and Fire Experience feat Al McKay's All Stars
ooh, micsoda disco fever a 35 C fokos délutáni melegben
valami fenomenális volt ahogy ezek az arcok énekeltek, bakelit minőség, recsegés nélkül
Funky (blues) szamokat keresek.
Ha mp3-ban le is tolthetoek a netrol, az kulon jo, de ha csak eloado+cim-et adtok meg annak is nagyon orulnek. Olyan szamokra gondoltam, mint
Jaco Pastorius: Funky Blues
Jose Feliciano: High Heel Sneakers (aszem az eredeti B.B. King, de az atdolgozas sokkal dogosebb)
vagy amilyen szamokat jatszott Ferenczy Gyuri a 90' evek kozepen, vagy +/- amilyen szamokat jatszik a Szorp, Muther Funkers, stb.
Nem baj, ha kisebb-nagyobb elteres van a 12-es blueskortol, vagy jazz-blues korben van, sot!
A kollégám is ismeri, sőt már mind a ketten dudolgattuk is:-) De nem jut eszünkbe a szám címe és az előadja. Biztos megvan valahol. Tegnap már átnéztem néhány régebbi zenét, de
még nem találtam meg.
..new romantic moon is gonna shine.." - erre tuti emlékszem, mert benne van a new romantic:-)
Nem tudom, hogy 80-as évek vége vagy 90-es eleje, de volt egy hatalmas zene: Montana Sextet - Who needs eminem whit friend like you, szilofonos, ritmusos igazi bulizos szám.
Ezt sem sikerül sehonnan sem megszereznem. A Hewie Vibes c. albumukat levadásztam, de azon csak a feldolgozása van.
Nem tudom, hogy 80-as évek vége vagy 90-es eleje, de volt egy hatalmas zene: Montana Sextet - Who needs eminem whit friend like you, szilofonos, ritmusos igazi bulizos szám.
Ezt sem sikerül sehonnan sem megszereznem. A Hewie Vibes c. albumukat levadásztam, de azon csak a feldolgozása van.
Viszont a Twins válogatás albuma - rajta van a Baletttáncos is - megvan.
Talán itt táptalajra a talála reklámom:
Szombattól (okt. 27.) minden péntek és szombat este Disco-Nosztalgia a Senorita vendéglőben (III. ker. Huszti út 40.)
A zene anyag 70-es, 80-as évek zenéire lesz kihegyezve. No tuctuc, no Jimmy.
szóval a műsor 92-93 körül volt, akkor volt a Geszti műsorvezető a Danubiuson, a szám viszont 80-as évek közepére tehető, legalábbis a hangzása és stílusa alapján. Leginkább a Camouflage számaira hasonlít, egy fickó énekli (kissé németes akcentussal). Kicsit szintipopos, de inkább gitár és szaxofon szólók vannak benne.
Esetleg ha a Maksa olvasgatja ezt a fórum topicot... Ha jól emlékszem, ő vitte be a saját kedvenc Cd-it a stúdióba, és a beszélgetés közben ezek a számok mentek (Camouflage, boytronic, ez, stb.)
Látom, régóta nem járt itt senki. Mégis: tud valaki valamit annak a számnak az előadójáról v. címéről, aminek a szövege (darabjai, pontosabban):
"..new romantic moon is gonna shine.."
"..watching me just stomp your feet,..
"..dancing to the rhythm of the tam-tam.."
"..every move you make, a lion in the jungle searching for a way.."
"..get down tonight, you gotta fight, your body is just burning from desire.."
"..people gotta move and they gotta lose, we're singing on together to the moon.."
"..don't be afraid come close me tight.."
"..looking through the night,
feeling so excited,
take your prayer in the sky,
on the voodoo,
on the voodoo-night"
Ez valami nagyon német pop szám a 80-as évek közepéről, és még akkor vettem fel, amikor a Geszti a Danubiuson volt DJ, és a Maksa volt a vendége. Azóta keresem az előadójának a nevét, meg a szám címét.
Üdv!
Hátha még benéztek ide...
Tudtok olyan weboldalakat, ahonnan funky számokat lehet letölteni? Mert mindenhol csak a legújabb nóták vannak fenn.
DM-es, HIM-es, Tankcsapdás stb. létemre nagyon szeretem a funkyt!!!
sztyepp:
Sajnos én is csak -gatok, -getek. Valahogy nagyon csendes eddig ez az év nekem. Nekem nincs új gitárom, de letöltöttem az Acid 3.0 és vagy 200 MB loop-ot, azzal szórakozgatok, ha nem éppen a WC-t festem. :-)
Ratti... (bocs, hogy megkurtitalak):
Az, hogy a topic életre keljen rajtad is múlik. Ásd még elő az emlékeidet, hátha kicsit jobban topicba illőek is előkerülnek. Egyébként van másik topic is a 80-as évek sztárjairól, ott többen utaznak a z elektronikus vonalon. Itt inkább a fekete zenékre beindulók nosztalgiáznak.
fú, épp kezdtem megörülni ennek a topicnak, aztán ahogy olvastam akkor láttam csak, hogy ez ennyire haldoklik. mindegy is.
tulajdonképpen csak annyit akartam, hogy nagyon szeretem a 80-as évek zenéjét, meg a mait is, meg a 60-as... szóval igazándiból tök mindegy milyen korszakról beszélünk, jó zenék mindig voltak. mondjuk nekem iszonyatosan bejön a 80-as évekból az ún. meleg irányzat, eza jimmy sommerville, marc almond, erasure etc vonal, de mondjuk azt is meg kell hagyni, hogy én az ekkori madonnáért is ugyanúgy oda voltam, mint a maiért.
és akkor még nem beszéltem a kraftwerkről, aki most mekkora sikereket érhetne el, hiszen teljesen újraszületik az ő irányzatuk (gondoljunk mirwais-re például). és persze a pet shop boys, a being boringgal, vagy a régiek közül az elvis feldolgozás a you're always on my mind.. jesus, a 80-as évek a király:)
Volt valaki tegnap a Kool and the Gang-en? Nagyon királyul nyomták az öregek, mintha még mindig 20 évesek lennének. Kár, hogy a magyar hangmérnököknek megint sikerült bebizonyítaniuk tehetségtelenségüket és a buli háromnegyed része úgy szólt mint a fos.
Már nem emléxem, de a refrént bizti, hogy anglishul nyomták. Illetve volt egy rövid blokkjuk, amikor kb. 5-6 nagy rap-nótát kavartak össze kb. két percbe, de elég Rapülős stilusban.
Este sajnos elinstalláltam-szivtam az időt, de reszkess Hancock... :-)
Pedig a Cantaloop eredetileg Hancock szerzemény. :-)
A Gesztis feldolgozást én is csak tv-ben láttam, gondolom csak ezen a bulin játszották. Nekem nem tetszett magyar szöveggel. A Rapülők Walk This Way változatát nem ismerem. Az is magyar nyelvű? Nekem valahogy a magyarosított feldolgozások nagggggyon nem jönnek be.
Kicsi vagyok és butus. A Cantaloop-ot még nem is halottam Hancock-tól. Vagy észre sem vettem, hogy ő volt az? Este utánajárok...
A Gesztis-verziót csak tévén láttam. Valószinűleg egy élőbulis feeling sokat dob rajta, de a GP van olyan ravasz róka, hogy ezért nem tette lemezre. A Rapülőknél is belenyaltak a Walk This Way-be, de azt is csak koncerten. Demeter Gyuriék egész jól vokáltak bele, de lemezen az is buktás lett volna.