Köszi szépen! Nagyon hasznos infókkal lettem gazdagab. Az ARP Solina IV az pont a String Pad-okért felelős. Erre született már VST megoldás is, az a neve, hogy Shine On Synth (minő meglepő), és csak egyféle hangot tud előállítani, méghozzá ezt. Viszont ezt nagyon jól:)
Ennek ellenére, az általad említett oldalon találtam egy elég jó infót:
"MINIMOOG (1973 - 1981) - Basically it's the "trumpet" sound in "Shine On You Crazy Diamond". Known as the world's most popular analog syntheziser. Wright used the MiniMoog for many years mainly as a lead instrument. (FloydWaters note: I can't be sure, but it sounds as if this instrument appears after 1981...it sounds like this is the "trumpet" sound in "Wearing the Inside Out". Also, according to Terrence, this was also used on the DSotM tour.)"
Azt hiszem erre voltam kíváncsi. Mindjárt elő is veszem a SimSynthet, az elég jó MiniMoog szerű hangokat tud előállítani, majd meglátom mire mentem vele.
Viszont a mostani Waters turnén hallott hangokat még mindig nem tudom belőni. Megpróbálok fellőni valahová egy számrészletet. Ha tényleg magából a k2000-ből származnak a hangok, akkor sajnos meg vagyok lőve, nekem ugyanis nem telik rá:(
Wish You Were Here ügyben:
'75-ben még aligha volt X5D. Később aztán lehet, hogy olyanjuk is volt. Mér pont az ne.
Nekem úgy rémlik valahonnan, hogy ezt a bizonyos szóló hangot egy ARP-ből nyerték. Ezt a hiedelmemet látszik alátámasztani az alábbbi link is:
http://www.angelfire.com/home/FloydWaters/richardwright/equip.html
Kurzweil K2000-ből olyan analóg hangzást ki lehet hozni, hogy az beszarás! Életem egyik tévedése volt eladni, az MS20-al egyetemben. Szegény Waldorf XTk-m utol nem éri a K2000-t "analóg" versenyben.
A Korg T1 szerintem nem egy rossz gép. Én T3-at használtam egy fél évig. Pop és régebbi vágású rock zenéhez teljesen jók a zongik és orgonák.
Valahol a neten azt olvastam, hogy a Shine On Your Crazy Diamondban Korg X-5D -t használtak, ezt el tudnám képzelni a lead "okozójának". Nekem hasonló hangot a Korg NS5R hangmodulomból úgy sikerült kicsikarnom, hogy a kétféle GM WarmPad hangszínt kombináltam MagicFlute-vel ami egy szép magas fuvolahangszín és egy kis halk Alaska hangszínnel, ami egy vastagabb mélyebb fúvós. Rájátszottam a 95-ös Pulse verzióra és nem lógott ki nagyon. Azért egy kis meleg analóg pad hangszín kicsit hiányzott belőle.
Halihó!
Ennyire jó volna U20,220,110 zongorája?Egyszer volt nálam egy U hanmodul,már nem tudom melyik,csak arra emlékszem,hogy kevés az editálási lehetőség,hangjai a D10,110,20 sorozatra hasonlítanak,ami ugyan nem baj,csak nem értem miért siklottam el felette ha annyira jó.Nekem a JV sorozat zongorahangja jelenleg az etalon,persze még az M1-é is.Bár nem kezdem el boncolgatni nehogy ebből is vita keletkezzen.Tudom,vannak ennél is szebb zongorák,csak izlések és pofonok.Unalmas lehetne,ha mindenki egyforma gépparkon alkotna.Látott és hallott már valaki Korg T1 szintetizátort? Mennyibe kerülhet egy olyan?Shiverlead:január elejéig itthon vagyok.Még áll a találkozó?
Én egy kérdéssel/kéréssel fordulok hozzátok. Régóta próbálom reprodukálni a Pink Floyd Shine On You Crazy Diamond elején hallható Lead szinti hangját, de valahogy sosem sikerül igazán. Beleszerettem ebbe a hangba.
Az igazi probléma az, hogy ez a bizonyos hang az évek során sokat változott. Az eredeti hang "nyers" analóg, monó hangzását felváltotta egy lassú filteroszcillációval megáldott Quadro hang. Egyre jobb lett ez a hang, abban az értelemben, hogy az úszó, folyamatos lebegő érzést egyre inkább sikerült megoldani.
Emiatt igazából 3 (különbözö időben készült) hang is érdekelne, pontosabban az, hogy véleményetek szerint milyen szintivel játszották fel, illetve az, hogy egy átlag analóg szoftverszintin milyen beállíátokkal lehetne talán megközelíteni ezt a hangot.
Az általam említett 3 verzió az eredeti 1975-ös Wish You Were Here album verzió hangja, a másik kettő pedig élő felvétel: az 1994-es Pulse koncert verzió, illetve a Roger Waters 2000-es In The Flesh turné verziója. Talán ez utóbbi a legjobb. Sajnos nem tudok linket adni a számokhoz, mert elég hosszúak, de minden forrásból elérhetőek.
Annyit tudok még, hogy koncerten egy Kuzrweil k2000-es, illetve k2500-as szintin játszották a dallamot, de ez igazából nem jelent semmit, mert a háttérben volt vagy 20 szinti, és mindegyiket a Kurzweillel vezérelték, másrészt nagyon szép analóg hangja volt.
Sajnos sok Shine On preset kering a neten, de mindegyik a szőnyegszinti hangzását boncolgatja, én pedig a Leadre vagyok kíváncsi, arról meg semmi sincs. Pedig szeretném beépíteni a zenémbe ezt a hangot. Ha lenne kedvetek segíteni, megköszönném.
Hali shiverlead!
Ráhalóztattál a U220-ra. Most szoftvereket fogok szerezni, megnézem, mit tudnak a szoftszintik, ehhez veszek közepes minőségű hangkártyát. Azután jönne egy ilyen jellegű régebbi hangmodul.
Szerinted jó a sorrend?
És szoftverre mit ajánlasz? Én a Cubase és a Reason-ra gondoltam. Ezeket használják a legtöbben?
KellKarácsonyt mindenkinek!:)
Hello!
U20-am volt,ennek modulja az U220.Az U110 úgy tudom gyengébb hangminőségű,nincs effektprocija és talán kevesebb hangmintával rendelkezik.
U220 előnyei az én szemszögemből:
Nagyon jó hangminőség(D/A konverter miatt,amit a későbbi rolandoknál hanyagoltak)
Kiváló minőségű effektproci(24bit)
Olcsó bővítőkártyák
Legendás zongorahang
A kis Yamahától lényegesen professzionálisabb megoldás.Otthoni szórakozásra lehet,hogy a Yamaha jobb lehet.Pl. a szeki,gondolom több hangszín,stb.Bár asszem effektproci nincs benne.
PCM yamahám nekem sem volt,így általánosan nem tudok róluk nyilatkozni.
Az U220 igazi profi cucc,nem egy mindenttudó turmixgép.Tehát igazi kihasználásra nem árt még néhány cucc mellé.Persze 1db U220-szal is elvan az ember(Pláne bővítőkkel),nem mindenki csinál trance-et.Tehát otthoni bütykölődésre alkalmas lehet.
Ha lehet,hallgasd meg őket.Döntsön a füled.
Esetleg nyálazd át róluk a felhasználói véleményeket:
http://www.harmony-central.com/Synth/Data/
http://www.sonicstate.com/synth/
ha nem találsz ott QY20-at,olvasd a QY22-t!Hasonszőrű lehet.
Sziasztok dUpLo és shiverlead!
Vettem egy hét és fél oktávos master keyboardot.
Mindketten a Roland U220/110-es hangmodulokat ajánljátok. Szimpatikus darabok, tetszik a több kimenet és a rack-os ház. Viszont ebben az árkategóriában ráhalóztam egy egész kicsi hangmodulra, amiben van sequencer is (Yamaha QY20), talán '94-es modell lehet. Mit javasoltok? U220 vagy nem szól észrevehetőbben csúnyábban a kis Yamaha?
előre is köszi
Markoh a d5 nek mint mondtam nekem a teljes gombsora ment ki, amikor vettem mág egész rendben volt aztán egy 1,5-2 év múlva vége lett. a javítás 15-20 eforintba volt ha jól emléxem! a szinti árához/értékéhez kicsit húzós. ha már most vacakol akkor még nézz körül egy kevessel többért már akár d20 is beesik (annak másaok a gombjai) vagy akár egy dx7 de az meg nagyon fm:))
a psr szvsz felejtős. az u20/220/110 ben valóban nagyon komoly a zongora!!
Szevasz Shiverlead!
Köszi a hozzászólást! Nincs konkrét elképzelésem, de valami egyedi hangzású zenét szeretnék felpötyögni PC-re. Egy régebbi szinti + hangmodul párosításnál kissé aggódom a gombsorok(Roland D5) tönkremenetlétől. Szinte az összes általam megnézett példánynál gond volt a kis mikrokapcsolókkal. Elgondolkodtat az is, legközelebb talán a billenytűkkel lesz-e gond.:(
Egy PSR-szerü szinti viszont vadi új, de nem volt profi hangszer a 80-90-es években:)
De szerintem a második megoldás következik.
Kár, hogy nincs lehetőség meghallgatni egyszerre a következő zongorahangokat: Yamaha QY20, Roland CM-32 és a PSR-275 szintiét. A D5 kicsit FM-esen szól. Sajna
Hi!
Lényeges lenne,hogy milyen zenére szeretnéd használni.Konkrétan milyen hangszíneket keresel,stb.Otthoni használat az elég tág.Ha szép zongorahangot szeretnél,tudnám ajánlani pl. a Roland U-220 modult.Nincs billentyűnként 28x mintavételezve 8 oktávon keresztül,viszont nagyon szép hangja van és élmény rajta játszani.Nekem jobban tetszett néhány modernebb szinti sokmegás hangjánál.Szóval lényeges lenne a cél,amire használni szeretnéd és nem baj,ha az összeg sem titok.Lehet van jobb megoldás is.
Remélem többen is válaszolnak majd Neked,hogy könnyebb(esetleg nehezebb) legyen választanod.
üdv.
Sziasztok! Sajnos nem értek szintikhez, így ebbe a topikba irányítottaka kérdésemmel:) Mit javasoltok otthoni használatra igy elsőként:
a. Roland D5 + Yamaha QY20 hangmodul
b. Roland D5 + Roland CM-32
c. Yamaha PSR 275
A zenei kiséretet nem használnám a PSR-ből, de kb. egy árban lennének a lehetőségek. A D5-höz mindenképp szeretnék egy hangmodult, hogy számítógép nélkül is legyenek szép zongora hagjaim.
Mit javasoltok???
Hááát,a sárga irigység már szét is ette a fejem.Előbb-utóbb össze spórolok egyre az tuti.Nekem M3r volt picit más hangzásvilággal,de sok hasonlósággal.Elégedett voltam vele.Az effekt hangzás is tetszett,az editálhatóság is kafa volt.
besett egy m1 a sufniba két napja. nem bírok lejönni róla!!
nagyon kemény, full 80-90 évek::)))) habgzásvilág és a felhasználói (combi) üzemben veszett dolgokat lehet kihozni belőle
a billentyűzetéről alant kiveséztetek már mindetn (valóban teljesen dx) tehát, szuper.
a hangjától majd hanyat estem (a prophecy azóta néma:) a kezelhetősége (programozása ) előtt pedig le a kalappal.
ha lenne helyem maradna a kicsike de így most megy (majd eccer fixen beépül :))
ha tud valaki közületek működőképes!!! editort pcre és sysexet azt nagyon megköszönném, a dolog már combi szinten megy valamelyik demo verzióval de a patceket nem bírom rátolni. tanx, tanx
igen ennek is baromi határozott és masszív a billje, a gombok még mindíg jók, a négy kimenet mármár határtalan, az effektek variálhatóséga és editálása!! pedig komoly:)))) ez az m1:))
d fanok!! nem minden d sorozatbelinek volt ugyanplyan a gombsora, tehát ne izgulj a medve bőrére előre (vagy hogy van:)) (nekem d5ből ment ki a 20é tuti nem olyan volt)
Én odáig vagyok a DX7 billentésétől így az M1 még nagyobbat nőtt a szememben.Nem vagyok egy zongorista,de azért számít.
A JV90 ugyanaz hangkeltésre,mint a JV80?Úgy tudom a JV80 finomabb felbontású mintákat használ,mint az újabb JV-XP széria,ezért szebben is szól.Édemes lehet bővíteni,egyre olcsóbbak hozzá.
A szemplerkérdés ugyanaz,mint a szinti.Melyiket szereted jobban a Reason-t,vagy a Juno 60-ad?Az is kérdés mire akarod használni?Loopokkal legózni,vagy egy nyers hangú cuccot hangszerként használni.Mivel úgy látom hozzám hasonlóan gondolkodsz,leírom hogy nézem én a dolgokat.Szerintem dobokat csak szemplerből.Hiába lenne 1 TR-909-em,akkor sem tudnám felvenni a hangját úgy,mint 1 profi amerikai hangmérnök,1 profi amerikai stúdióban,méregdrága berendezéseken.Sajna igaz ez a szintihangokra is.Sajna csóró ember jó minőségű zenét,nagy részben szemplerek segítségével csinálhat.Nekem nincs sok szintim,de így is több van,mint amennyire a zenéhez szükségem van.Mert szeretem őket.Mivel szereted a régi hangzást,az első 16 bites cuccokat ajánlanám.Emulator III,Emax II,EPS16plus,S1000.Ezek elég vaskosan szólnak.Az Emulator a legdrágább,de simán megéri az árát.Durva hang,analóg szűrő,stb.Nem hinném,hogy bármilyen szoftot a közelében lehetne emlegetni.Múltkor egy Emax II r-t láttam egy újságban 60 E Ft irányáron.Ha lett volna lém,már itt hasalna az EPS16 tetején.Tehát ezek az én ízlésemnek megfelelő cuccok.Viszon sok ember szemében vackok ezek a néhány megájukkal.Ezért lehet őket értékük alatt megvenni szerencsére.Az Emulator(280 E körül) és az S1000(100 E körül) sznobcucc,ezért drágábbak.Nekem az EPS16 2 megájában egy teljes hangszerelés elfér.Egy kisebb winyót használok hozzá,de a jó minőségért cserébe a floppyzás sem riaszt.Szerintem érdemes befektetned egy ilyen jellegű cuccba,a dobok miatt is.Azért hallgasd meg más véleményét is.
EX5-tel kapcsolatos topic:
http://www.absolute.hu/forum/contributes.php?thread=722
Remélem tudnak segíteni.
Akkor kapkodj gyorsan,mert mintha most láttam volna az absolute-on egyet.Ez a JV széria elődje,csak akkoriban a Roland nem sajnálta az alkatrészt belőle.Az még tudott szólni.Az első Roland PCM szintik(U20,D70,JD) hangzásban lealázzák a későbbieket.Nekem U20 volt és gyönyörű gazdag hangja volt.Azt Neked nem ajánlanám,mert kevés benne az edit lehetőség.Esetleg,ha szép zongorahangra és néhány szép,hagyományos szintihangra van szükséged akkor tuti gép.A zongoráját mind a mai napig emlegetik,pedig 89-es model.A JD800-at viszont tuti nem unnád meg.Full JV edit kipakolva manuálisan a cucc fedélzetére,ráadásul ennek hangja is van a későbbi JV-XP-kkel szemben.Ezekbe a régi Roland PCM-ekbe még jó minőségű D/A átalakítót raktak.Azért egy JV1080-nal még el lehet lenni,de a JD az királyabb.Ebből a szemszőgből a JV-knél is nagy a szórás.A JV1010 kb. egy 2 kazettás magnó szintjén szól.A hangok jók,csak a hangzás szemét.Ma nagy divat ez a Rolandnál és a Korgnál is előfordul.Azt mondják ugyanazok a hangok vannak benne,mint a csúcsmodelben,csak kevesebb funkció(szoftverrel helyettesíthető).Ez igaz
,csak nem szólnak úgy.A CD lemezen is ugyanaz a zene van,csak nem mindegy,hogy egy 150 ezres 3 gombos Rotel lejátszón,vagy egy 30 ezres mindentudó music centeren szól.A Triton hangra már nem emlékszem,de a Triton LE hangjától már nem estem hanyat.Tutira nem szól úgy,mint a nagy.Na vissza a JD-re kapsz JV editet(szerintem ez a lelke a JV-knek.Nagyon komplex-spéci dolgokat lehet vele csinálni),ráadásul az összes funkció kipakolva tolópotik formájában,komoly hangzással.Asszem talán a hullámformák sem ugyanazok,mint a JV-kben.Mivel a JV edit nagyon hatékony és mind a 10 ujjadat ráteheted 1-1 potira(nem az utálatos menü.1 óra 1 hangszín),tutira ott ülnél előtte reggeltől-reggelig.Martin Gore a mai napig használja.Az Exciter album munkálatai alatt is ott vicsorított előtte(van róla képem).Én is nagyon bevállalnám,de egy darabig sajnos nem tudok ennyit áldozni hangszerre.Esetleg ha lemondanék valamelyik jelenlegi cuccomról,de nem akarom megint megszakítani a szívem egy válással.Ha ki tudud csengetni rá a lét,szerintem nem bánod meg.Meghallgatni azért meg kell,hogy megfelel-e az ízlésednek.Bár a gyári presetek,vagy az előző tulaj hangjai gyakran negatív képet mutatnak egy kiválló hangszerről.Én csak a hangminőséget szoktam figyelni.Nem túl gyakran árulnak ilyen hangszert,inkább többen keresnek.
A D50-nel kapcsolatban köszi a segítséget,de sajna eléggé kiköltekeztem évvégére,így egy darabig lapítanom kell.De azért még nem mondtam le róla.
Úgy veszem észre,hogy kezd letisztulni a D-50,TB,DX stb. harc.Végre elfogadjuk,hogy nem vagyunk egyformák.Képzeljétek milyen unalmas is lenne,ha mindenki ugyanarra esküszne.De ha egy Jarre-nak,egy Vince Clarknak,Vangelisnek,Mode-nak és még más nagyágyúnak megfeleltek ezek a hangszerek,akkor nekünk halandó magyarnak,kiknek ezek jutottak,csak elegendőnek kell,hogy legyen.Rossz hangszer nincs,csak a felhasználás milyensége befolyásolhatja annak értékét.
Shiverlead:
A DX7 és az M1 billentése annyira egyforma,hogyha kiveszed és megnézed a billentyűket,mechanikailag 100% egyforma.Bár nekem a DX-é valahogy jobban kézre áll.A JV-ben vannak gyárilag a dobok amiket hallottál.Sajna nincs felbővítve .Az M1 szekijét nagyon ritkán használom.S első komolyabb hangszerem egy D20-as volt.Annak eleinte használtam,később áttérve Cubase-ra feledésbe merült bármi más használatának gondolata. A samplert amióta megvan még sohasem használtam egy zenémben sem.Pedig sokáig vágytam egyre,de ha nem S550-em lenne más volna a helyzet.Lusta vagyok lemezezni,sérül elveszik így eddig kihagytam a használatát.Szeretnék átpártolni egy Akaira vagy Emu-ra,de döntésképtelen vagyok mire kőltsem nehezen beszerzett bankóim csekély mennyiségét.Van egyáltalán értelme samplert venni ebbe a elszámítógépesedett szoftveres világban?Az EX topicot nem találtam meg.Hol van pontosan?
Nemcsak 30 múltam, hanem több mint 30 szintim (keyboardom, samplerem) volt, úgy értettem. Az azért eléggé mérvadó, hogy mennyi idő alatt unod meg a szintit. Az a jó szinti amit soha nem lehet unsz meg. Bár az is előfordul, hogy utólag megbánja az ember az eladást.
Nos, ha szükséged lenne 1 D50-re, asszem, lenne egy, ha érdekel, megkéredem, megvan-e még, 110.körül.
Ami engem érdekelne, az a JD-800. Állítólag az egy csúcs hangszer. Arról csak képet láttam, de az nagyon brutál. Egy digitális szinti, amin minden poti kinn van?
Chá!
Jé,én is elmúltam 30.Legalább ebben hasonlítunk.
DX7 töltögetése nem gáz.Használd a Midilib-et.Ez sok helyről letölthető demó verzióban.Ha érdekel valakit elküldhetem a trükköt amivel ki lehet használni nehogy már ezért is fizetni kelljen.Egyszerű trükk,biztos sokan rájöttek..D10-110-20,DX7(mind),Mirage,K1 amelyekhez használható.
"Tényleg jó lenne, 15 évvel korábban járni az időben. (Milyen fess, fitt, jóképű fiatalember voltam is..)"
Én mintha egyre jobban néznék ki.De lehet,hogy csak beképzelem magamnak.
Nekem PSR volt az FM kisérőautómatikás szintim.Ez volt az első 5 oktávos billentyűm.Tényleg 4 operátoros.Én a DX7-tel sem versenyeztetem a D-50-et,mivel teljesen más dolgokra jó mind2.Én nem fikázom a 480-ast.A TB-t is csak a "kedvedért" fikáztam.(ne csak nekem legyen rossz).Én valójában minden hangszert szívből szeretek.A dorombtól kezdve a hegedűn át a Shakuhachi-ig.Így igazából nem is tudnék egyet sem szívből fikázni.Minden hangszernak megvan a célfeladata,még a játékoknak is.Gyűlölni őket baromság egy zenésznek.(a szomszédok biztos szerették az akusztikus dob nevű hangszert,főleg amikor püföltem.Azt mondták,már repedeznek a falaik)
Valóban LA van írva a D-50 és a D-70 fedelére,de hidd el másról szól mind a két cucc.Bújj bele alaposan mindegyik programozásába és látni fogod.Vagy mittomén töltsd le a manuáljukat.Nem hasból beszélek,a D szériával csináltam a legtöbb hangot(meg Poly800-akkal),a 909 lábdoboktól az acid hangokig,stb.Hogy a Roland mit ért LA alatt,gőzöm sincs.Talán a részletesebb burkolókat.Igazából az oszcik körül van a fő külömbség.A D-50 inkább szinti a Te szemszögedből nézve,mint a D-70.A D-70-nek PCM a lelke,míg az 50-nél a PCM csak kiegészítés.Én a Polysix lehetőségeit sem tapasztaltam ki néhány óra tekerészés után,pedig azt eccerű programozni.Jó ideje megvan már,de még mindig jönnek elő új dolgok.De lehet,hogy csak béna vagyok.
Ja,a Gallai nagy D user.Azért ha kiismeri az ember ezt a hangszert eléggé bele lehet szeretni.Sajnálom,hogy Neked nem jött be,igaz ízlések és pofonok.Én azért szeretem,mert közel áll a lelkivilágomhoz a hangzása és nem találtam mást,amivel pótolhattam volna.Igaz nem is akarom.
Nemrég sikerült szert tennem egy Kawai SX 210 részben analóg szintire! Az ára számomra nevetséges volt, az eladó csóka nem értett hozzá azt hitte rossz (utólag kiderült részben igaza volt) - pedig csak a filterek maxra voltak tekerve, nomeg a VCA minimumon volt, meg egy kis megszüntethető kontakthiba - így potom 5000 Ft-ot fizettem érte! :)))) Poly 8, Poly 4 no meg mono módban lehet rajta bűvészkedni. Nagyon állat, szép vastag bugyogós hangszíneket lehet produkálni vele! De… És akkor jöjjön a probléma, amiben a segítségeteket kérném. Poly 8 módban nem szól mindegyik billentyű (megkockáztatom oszcillátor, mivel 8 poly = 8 oszcillátor de ha nem javítsatok ki). Feltételezem javítható, csak az a kérdés mennyiért! Előre is kössz!
"Kevés meddőbb dolgot tudok elékpzelni, mint arról beszélgetni, hogy melyik szinti a jobb"
"Aztán mollpe pl. azt állítja, hogy a PCM szinti nem szintetizátor. Ez ugyan terminolgiai kérdés, de az én véleményem szerint minden olyan hangszer szinti, aminek a hangkeltése nem korlátozódik hangszínek kiválasztására, hanem lehet azokat szerkeszteni is. Ilyen értelemben egy csomó samplernél is vannak editálási funkciók, ezek tehát sok esetben keverednek, de azért ez elég jól behatárolható."
Nos, a pcm alapú "szintetizátorok", tulképp. olyan samplerek, amiben előre rögzített minták vannak, ezeket editálhatod, valamilyen szinten,tehát egy sampler, amiben vannak kitörölhetetlen minták (is), azokkal szórakozhatsz lehetőségek szerint.
De maga a hangkeltés nem változik állandóan, mint pl. egy subtractiv szintézisen alapuló szintiben, ahol soha nem ugyanazt hallod, a keletkezett hullámforma állandóan változik. A pcm szinti, midíg ua. mintát játsza neked vissza.
A pcm szinti, nem a szó kalsszikus értelmében szintetizál hangokat, (mint egy analog), hanem csak arra korlátozódik, hogy adott rögzített pcm
mintát editálhass. Ami egyáltalán nem baj, de máshogy szól egy analog square bass, mintha azt akárhány bites feldolgozással, akárhány kHz-en rögzíted, majd egy sampleren újra megszólal. Persze, ki tudja mit hoz a jövő.
Hát, már 30-on felül járok, ha a birtokomban (volt)lévő szintikről beszélünk, nem két darabról, akár midis, akár nem. Amennyit buktam rajtuk, abból vehetnék még 8-at, 10-et.
Valóban nem volt D50-em, de rengeteget nyomgattam, és a véleményem már leírtam róla.
A DX-7-es picit ismerem, hidd el, qrvajó hangszer, bár csak nehézkesnek tartom a felhasználói hangszinek töltögetését.
"Eszem-f.szom megáll.Bárcsak 15 évvel korábban lenne mi?Vársz még 1 évet lesz még 60 ezerért is meglásd!"
Igen érdekes megállapítás. Szerintem nem az számít, mikor "csináltak" egy szintit, vagy mikor használták inkább, hanem az, mennyire szereted a hangját.
Az ára meg.... Ha 2500-Ft, akkor is ugyanazt tudja, mintha 250000-Ft, vagy nem?
Hidd el sejtem, hogy nem a tb303 a roland "csúcsmodellje". :-))
Tényleg jó lenne, 15 évvel korábban járni az időben. (Milyen fess, fitt, jóképű fiatalember voltam is..)
De, írok 1 igazán érdekeset. Ismered-é, a
yamaha PSS-480-as szintit? FM szinti, asszem 4 operátoros, mini billentyűs játékszer. (89-ben adták ki asszem, nem úgy szól, mint a DX-ek, akkor legalább fél évi keresetbe került) ezzel a kis köcsöggel, olyan hangokat produkálhatsz, hogy a D50-esed sírva-ríva dobod, egy közepes méretű kukába. Amíg nem hallgatod meg a 480-ast, ne is fikázd légyszi. Bárkinek ajánlom, aki jó kis agytépő (akár moog-szerű) basszus és lead hangokat akar kicsikarni.
"Ha már bárhanyas,a D-70 nek égvilágon semmi köze a többi D-hez.A D-70 az U-20 tesója."
Háát.. A D50 és D70, nem azé' LA synthesizer, mert az angyalok városában készült, hanem mert mindkettő hangkeltése a linear-arithmetic synthesis-en alapszik...
Ha meg igazán frankó D50-es hangokat akarsz hallani, hallgass Bikinit, az ex-piramisos csóka, majd mindenre azt használ.
Látom ez itt szakértők oldala. Ha tudtok segíteni az alábbiakban : KORG MS20 esetleg MS10 analóg szintit vennék megfelé, esetleg MOOG régi analóg is érdekelne, meg KORG VC 10 is.
Kedves shiverlead,
megijedni nem kell, csak akkor, amikor nagyon muszáj! :)
Az ilyen gombcsere eksönökre azért nehéz ajánlatot mondani, mert igazábl akkor látszik a pálya, amikor az ember szétkapta már a szintit. Fölöslegesen nem kell nyomógombokat cserélgetni, viszont néha akkor is indokolt lehet, amikor az ember még stabilnak érzi őket. Pont a lent leírtak miatt.
Egyébként van néha olyan is, mint amit írsz, hogy a kevesebbet használt gombok begyógyulnak az oxidációtól. Ezeket precíziós kontaktsprével is rendbe lehet tenni, ha más bajuk nincs. (A sprayt nem szabad felülről, a sapkák melletti nyíláson benyomni!)
Sajna, a PolySix gombokkal mindig bajaink vannak. Ez a fajta a legnehezebben beszerezhetők közé tartozik, ennél nehezebben márcsak a szögletes sapkáját lehet begyűjteni. Ha konkrétumok érdekelnek, hívd fel Gyuri kollegámat nap közben, elmondja a gombokkal kapcsolatos konkrét árakat, beszerezhetőségeket.