Egyébként a szavazásról jut eszembe, micsoda szégyen hogy a világ legjobb és legcsinosabb kapusának nincs saját topikja :-)
Valaki sürgösen potolhatná ezt a súlyos mulasztást :-))
Jó Mocsait is meg lehet érteni, én nem is hibáztatom őt, igy utólag nekünk, könnyebb mondani mit, hogy lehetett volna csinálni.
Pld lehet Farkast azért se cserélte le, mert látta hibázik ugyan, de úgy volt vele ki nem szarja le, hogy 7-5-3 vagy 1 gólal leszünk VB-k.
Aztán meg nesze :-) bár ez nem vicces.
Lehet, hogy jobb lett volna. ha csak eggyel kevesebbszer adja ellenfélnek a labdát, már jobb. Énszerintem (de persze ez csak tipp) Mocsai nem merte becserélni Farkas helyett, mert félt, hogy ha kikapunk, akkor a sajtó ezt a cserét fogja támadni, és legfőbb hibaként megjelölni. (Ami mellesleg Tóth Timi lelkivilágának sem tett volna jót, bár a vasárnapi teljesítményét látva, ennél már sokkal rosszabb amúgy sem lehetett volna...)
Nem sokat mutatott és azt se mondom jobb lett volna, mert utólag kár ilyet mondani. De Farkas nem csak az utolsó 8 percben csinált 4-5 hibát hanem elötte is. Igy szvsz senkinek egy szava se lehetett volna ha lecserélik. Rosszabb szerintem nem lett volna a helyzetünk.
Az a baj, hogy - mivel Ferling addigra már a nézőtéren üldögélt, Szrnka pedig nem lett nevezve - egyedül Tóth jöhetett volna a helyére, ő pedig mindaddig a VB-n nem sokat mutatott (mivel nem is játszott, úgy meg nehéz). Ha Mocsai behozza őt, és aztán kikapunk, akkor senki le nem mosta volna róla, hogy egy rutintalan játékos becserélése miatt veszítettük el a VB-döntőt.
Na, ezt még nem láttam! Köszi! Nagyjából ugyanazt látták a pályán, amit mi. És teljesen biztos vagyok abban, hogy így is meg lehetett (meg KELLETT) volna nyerni a meccset, de szerintem ez a bíráskodás kihatott a lányok lelkiállapotára is.
58:41 Lovasz moves to block Lejeune, but Delerce is totally free on the wing. No one in particular to blame. Collective MISTAKE. 28-26.
"-Before this goal, there were two offensive faults!!! Good defense not "collective mistake"
-Offensive mistakes? I think you are right that Korfanty makes an illegal screening on Bohus after passing the ball. However, I don't think Lejeune committed one on Lovasz as she is moving sidewards and not directly into her, and Lovasz is acting quite a bit. In general, I would agree that all the close decisions went the way of France in the last 10 minutes. Typical refereeing gesture to hand some gifts to the (presumably) losing team."
A pontonként írt dolgokkal majdnem teljesen egyet is értek. Azzal nem, hogy szerinte le kellett volna hozni a teljesen megzavarodott Göbiczet, és hogy Farkas és az ő hibái vezettek a vereséghez.
A tételek nagyjából jók, a végkövetkeztetés hibás. Szerintem.
"Egész pontosan a neki felrótt hibák többségét valóban elkövette, azonban a cikk nem számol a lány pozitívumaival, hogy az utolsó percekben is szinte ő vitte egyedül a csapatot"
Ez oké is, de a cikk lényege a "mi romlott el", nem pedig a "meccs pozitivumai" voltak. Egyébként pedig irja is pld a 28. gólnál, hogy Görbicz passza brilliáns volt. Szerintem ez egy korrekt cikk, volt mivel a faszi szvsz abszolut nem elfogult.
"talán kizárólag előre kell néznünk a tanulságokat nem feledve"
Szerintem a két tagmondat ellentétben áll egymással. Ahhoz, hogy fel lehessen dolgozni a korábbi tapasztalatokat, hogy be lehessen azokat építeni a jövőre mutató stratégiába, elengdehetetlen, hogy kielemezzük azokat, azaz nézzünk a múltba is.
Ezt angol eredetiben már napokkal ezelőtt betette ide valaki, akkor elemeztük is a szöveget kicsit. Konkrétan a cikk legnagyobb részével egyetértek, kivéve a Görbéről írottakat. Egész pontosan a neki felrótt hibák többségét valóban elkövette, azonban a cikk nem számol a lány pozitívumaival, hogy az utolsó percekben is szinte ő vitte egyedül a csapatot. Azt még az Origo szerkesztője sem bírta ki, hogy ne szúrjon be egy zárójeles megjegyzést az utolsó gólra vonatkozólag. ha azt megadják, akkor Mo. a világbajnok, hála a "megzavarodott", "rengeteget hibázó" Görbicz Anitának. Azt pedig valaki már leírta (talán nem itt, hanem a Görbe FanSite-on?), hogy a fordítás is hibázik, a cikk végén lévő, személyekről szóló értékelésben hiányzik egy teljes, Görbéről jót író mondat.
"Mondjuk az meglep B.ZS.-nek mennyi szavazata van."
És ha ezt továbbgondolod, egy kicsit érthetőbbé is válik az a 4M$. (Ha nem is elfogadhatóvá... Egyébként elvben ezt a családnak vissza kell fizentie, de attól tartok, abból semmi sem lesz).