58:41 Lovasz moves to block Lejeune, but Delerce is totally free on the wing. No one in particular to blame. Collective MISTAKE. 28-26.
"-Before this goal, there were two offensive faults!!! Good defense not "collective mistake"
-Offensive mistakes? I think you are right that Korfanty makes an illegal screening on Bohus after passing the ball. However, I don't think Lejeune committed one on Lovasz as she is moving sidewards and not directly into her, and Lovasz is acting quite a bit. In general, I would agree that all the close decisions went the way of France in the last 10 minutes. Typical refereeing gesture to hand some gifts to the (presumably) losing team."
A pontonként írt dolgokkal majdnem teljesen egyet is értek. Azzal nem, hogy szerinte le kellett volna hozni a teljesen megzavarodott Göbiczet, és hogy Farkas és az ő hibái vezettek a vereséghez.
A tételek nagyjából jók, a végkövetkeztetés hibás. Szerintem.
"Egész pontosan a neki felrótt hibák többségét valóban elkövette, azonban a cikk nem számol a lány pozitívumaival, hogy az utolsó percekben is szinte ő vitte egyedül a csapatot"
Ez oké is, de a cikk lényege a "mi romlott el", nem pedig a "meccs pozitivumai" voltak. Egyébként pedig irja is pld a 28. gólnál, hogy Görbicz passza brilliáns volt. Szerintem ez egy korrekt cikk, volt mivel a faszi szvsz abszolut nem elfogult.
"talán kizárólag előre kell néznünk a tanulságokat nem feledve"
Szerintem a két tagmondat ellentétben áll egymással. Ahhoz, hogy fel lehessen dolgozni a korábbi tapasztalatokat, hogy be lehessen azokat építeni a jövőre mutató stratégiába, elengdehetetlen, hogy kielemezzük azokat, azaz nézzünk a múltba is.
Ezt angol eredetiben már napokkal ezelőtt betette ide valaki, akkor elemeztük is a szöveget kicsit. Konkrétan a cikk legnagyobb részével egyetértek, kivéve a Görbéről írottakat. Egész pontosan a neki felrótt hibák többségét valóban elkövette, azonban a cikk nem számol a lány pozitívumaival, hogy az utolsó percekben is szinte ő vitte egyedül a csapatot. Azt még az Origo szerkesztője sem bírta ki, hogy ne szúrjon be egy zárójeles megjegyzést az utolsó gólra vonatkozólag. ha azt megadják, akkor Mo. a világbajnok, hála a "megzavarodott", "rengeteget hibázó" Görbicz Anitának. Azt pedig valaki már leírta (talán nem itt, hanem a Görbe FanSite-on?), hogy a fordítás is hibázik, a cikk végén lévő, személyekről szóló értékelésben hiányzik egy teljes, Görbéről jót író mondat.
"Mondjuk az meglep B.ZS.-nek mennyi szavazata van."
És ha ezt továbbgondolod, egy kicsit érthetőbbé is válik az a 4M$. (Ha nem is elfogadhatóvá... Egyébként elvben ezt a családnak vissza kell fizentie, de attól tartok, abból semmi sem lesz).
Sztem a nők is szeretik, legalábbis a tesóm 7 éves kislánya együtt zokogott Görbével a lefújáskor, és most is gyakran emlegeti őt. Elhatározta, hogy kézilabdázó lesz, pedig most látott először meccset :-)))
Ez rendben is lenne, de itt nem ösztöndíjról, hanem különdíjról volt szó. Ha a kettő ugyanaz akkor bocs. Másrészt akkor meg kellene mondani, hogy ez az év tehetséges, fiatal sportolójának jár, és nem folyton azt hangsúlyozni, hogy miniszterelnöki különdíj, mert így tényleg nagyon PR szagú. Maga Görbe sem tudta, miért kapta, lásd a tegnapi NS interjút.
Uram Isten miről beszélünk? Már az is baj, hogy a mndenkori magyar miniszterelnök kitüntet egy sportolót? Baj, hogy díjat adott Görbének? Ilyen erővel akkro minden művészeti díj nem egy művésznek, hanem az adott társulatnak szól? Egy Kossuth-díj nem annak jár, akik kapja, hanem egy egész társaságnak? Neeeee máááááááááár..... Nem védem MP-t, de igenis szép húzás volt (mégha egy kicsit pr-ízű is) odaadni egy díjat valamelyik kézis csajnak. Hogy pont Görbe, az már legyen az ő dolga..... de ha végiggondoljátok, akkor logikus választásnak tűnik. Dunaújvárosinak nem fogja adni, mert ott ugye azért erős a szoci részéleg, Győrben már nem annyira, így csak természetes, hogy oda adja, hogy hozzon az mszp-n egy két százalékot. Tudom, most azt mondjátok, hogy ez politika, de minden kitüntetés valahol az éppen regnáló kormány politikai pr döntése..... Ezt tudomásul kell venni.
Hogy Baumgartner és az elfecsérelt 4 millió dolcsi? Imádom a kézit, de várjuk meg a végét ennek az elfecsérelésnek. Szerintem gazdaságilag nem rossz húzás ez. Kamatostul visszajön a pénz még akkor is, ha Baumgartner nem szerepel majd jól.....
Lehet, hogy nem jól tudom, de a miniszterelnök minden évben egy-egy fiatal, tehetséges sportolót miniszterelnöki ösztöndíjban részesíti. Tavaly ezt Risztov Éva kapta, ha jól informálódtam, akkor most Göbre is ebben az elismerésben részesült. Tehát, ez a díj - még ha a csapatnak is része van benne - a Görbiczé. A férfi pólósokat pedig - bármennyire is szeretem a kézilabdát - ebben az évben nem lehetett überelni.
Más a dolga Medgyessynek és más Görbicznek. Medgyessynek az a siker, hogy tudja vezetni a kormányt, hogy ő vagy az MSZP következő jelöltje kormányt alakíthasson 2006-ban. Ehhez elég egy relatív többség elfogadása. (Még szeretete sem kell.) Most nem áll nyerésre éppen, de még az ő olimpiai ciklusa a felénél sem tart.:->
Görbicznek sok szempontból egyszerűbb mérni a teljesítményét:-) Ha sikeresen játszik a válogatott, a népszerűsége az egekbe szökhet. (Az ellentmondásról: a "hozzáértő" szurkolók egy része az utolsó másodpercett miatt szidja ("Bozsik, mi' csinálsz?"), nem jut eszébe az, hogy Görbének (is) oroszlánrésze van a sikerben. Kisoroszlán:-)
Rendben, legyen írónia, OK. De hasonlatnak eléggé erőltetett, és még finom vagyok.
Továbbá:
Görbe sokkal népszerűbb mint M. Ha együtt emlegetik és mutatják őket, az M-nek jó. Sőt, Görbe az őt ért balszerencse miatt, vagy bárminek is nevezzük, vagy a szépsége és kecses játéka miatt a vesztes csapat legnépszerűbb tagja. Ezért választották a díjra sztem. Ennek játszik alá CSG, lehet, hogy nem tudatosan, azzal, hogy idétlen hasonlatában egy kalap alá veszi László Csabát Görbével.
A történet lényege az, hogy az "év sportolója" díjakat már december elején eldöntötték. És utána jött a kézilabda VB. A sierkes szereplés után a már kialakított sorrendet nem akarták felbolygatni, ezért kapott a csapat különdíjat.