"Mondjuk az meglep B.ZS.-nek mennyi szavazata van."
És ha ezt továbbgondolod, egy kicsit érthetőbbé is válik az a 4M$. (Ha nem is elfogadhatóvá... Egyébként elvben ezt a családnak vissza kell fizentie, de attól tartok, abból semmi sem lesz).
Sztem a nők is szeretik, legalábbis a tesóm 7 éves kislánya együtt zokogott Görbével a lefújáskor, és most is gyakran emlegeti őt. Elhatározta, hogy kézilabdázó lesz, pedig most látott először meccset :-)))
Ez rendben is lenne, de itt nem ösztöndíjról, hanem különdíjról volt szó. Ha a kettő ugyanaz akkor bocs. Másrészt akkor meg kellene mondani, hogy ez az év tehetséges, fiatal sportolójának jár, és nem folyton azt hangsúlyozni, hogy miniszterelnöki különdíj, mert így tényleg nagyon PR szagú. Maga Görbe sem tudta, miért kapta, lásd a tegnapi NS interjút.
Uram Isten miről beszélünk? Már az is baj, hogy a mndenkori magyar miniszterelnök kitüntet egy sportolót? Baj, hogy díjat adott Görbének? Ilyen erővel akkro minden művészeti díj nem egy művésznek, hanem az adott társulatnak szól? Egy Kossuth-díj nem annak jár, akik kapja, hanem egy egész társaságnak? Neeeee máááááááááár..... Nem védem MP-t, de igenis szép húzás volt (mégha egy kicsit pr-ízű is) odaadni egy díjat valamelyik kézis csajnak. Hogy pont Görbe, az már legyen az ő dolga..... de ha végiggondoljátok, akkor logikus választásnak tűnik. Dunaújvárosinak nem fogja adni, mert ott ugye azért erős a szoci részéleg, Győrben már nem annyira, így csak természetes, hogy oda adja, hogy hozzon az mszp-n egy két százalékot. Tudom, most azt mondjátok, hogy ez politika, de minden kitüntetés valahol az éppen regnáló kormány politikai pr döntése..... Ezt tudomásul kell venni.
Hogy Baumgartner és az elfecsérelt 4 millió dolcsi? Imádom a kézit, de várjuk meg a végét ennek az elfecsérelésnek. Szerintem gazdaságilag nem rossz húzás ez. Kamatostul visszajön a pénz még akkor is, ha Baumgartner nem szerepel majd jól.....
Lehet, hogy nem jól tudom, de a miniszterelnök minden évben egy-egy fiatal, tehetséges sportolót miniszterelnöki ösztöndíjban részesíti. Tavaly ezt Risztov Éva kapta, ha jól informálódtam, akkor most Göbre is ebben az elismerésben részesült. Tehát, ez a díj - még ha a csapatnak is része van benne - a Görbiczé. A férfi pólósokat pedig - bármennyire is szeretem a kézilabdát - ebben az évben nem lehetett überelni.
Más a dolga Medgyessynek és más Görbicznek. Medgyessynek az a siker, hogy tudja vezetni a kormányt, hogy ő vagy az MSZP következő jelöltje kormányt alakíthasson 2006-ban. Ehhez elég egy relatív többség elfogadása. (Még szeretete sem kell.) Most nem áll nyerésre éppen, de még az ő olimpiai ciklusa a felénél sem tart.:->
Görbicznek sok szempontból egyszerűbb mérni a teljesítményét:-) Ha sikeresen játszik a válogatott, a népszerűsége az egekbe szökhet. (Az ellentmondásról: a "hozzáértő" szurkolók egy része az utolsó másodpercett miatt szidja ("Bozsik, mi' csinálsz?"), nem jut eszébe az, hogy Görbének (is) oroszlánrésze van a sikerben. Kisoroszlán:-)
Rendben, legyen írónia, OK. De hasonlatnak eléggé erőltetett, és még finom vagyok.
Továbbá:
Görbe sokkal népszerűbb mint M. Ha együtt emlegetik és mutatják őket, az M-nek jó. Sőt, Görbe az őt ért balszerencse miatt, vagy bárminek is nevezzük, vagy a szépsége és kecses játéka miatt a vesztes csapat legnépszerűbb tagja. Ezért választották a díjra sztem. Ennek játszik alá CSG, lehet, hogy nem tudatosan, azzal, hogy idétlen hasonlatában egy kalap alá veszi László Csabát Görbével.
A történet lényege az, hogy az "év sportolója" díjakat már december elején eldöntötték. És utána jött a kézilabda VB. A sierkes szereplés után a már kialakított sorrendet nem akarták felbolygatni, ezért kapott a csapat különdíjat.
Igen,a csapat is kapott különdíjat,de sztem ez is hülyeség. Ugyanis ha megnyerik a vb-t,akkor nem különdíjasok,hanem rendes díjazottak (nem mondom,hogy elsők,de dobogósok).
És itt jön elő az,hogy a magyaroknak csak az arany jó,ugyanis egy csapat vb ezüsttel nem lehet bekerülni,csak a különdíjasok listájára...Mert olyan könnyű ám csapatsportágban aranyat szerezni akárhol is...
Csurka Gergely László-Görbicz hasonlatához:
Halotta már valaki azt a szót, hogy irónia? Kezeket a magasba! (Mellesleg szerinetm nem túl jól sikerült)
Amúgy azokhoz, akik azt mondják, hogy nem tudunk nyerni: milyen igaz. Az elmúlt időszakban csupa kudarc ért bennünket.
Néhány nekem is eszembe jutott az elmúlt 15 évből: Veszprémi kézisek KEK győzelme, Dunaferr BEK győzelem
Fradi, Dunaferr egyéb "kicsiny" kupasikerei.
Férfi pólósok VB, EB, olimpiai arany
UTE BEK győzelem.
Női póló: EB, VB arany
Azoknak, akik Sidney ezüstöt siratják, azért emlékezetetőül: a legjobb nyolc között Ausztria ellen két perccel a vége előtt három góllal égtünk, és mögöttünk volt már egy nagyon alapos verés a koreaiaktól
Zágrábhoz: a tizedik meccs elbukásához kilenc meccsen oda kellett érni
A győzni képtelen női kézi csapat Romániában EB-t nyert. (Aki látta a románok elleni EB döntőt és azt mondja, a csapatnak nics tartása - lelke rajta)
Megnyert tenisz versenyek, profi kerékpárversenyek, sakktornák és páros meccsek.
Nem gondolkodtam különösebben, ezek ugrottak be.
És a megnyert ezüstök, bronzok, helyezések.
Csupa-csupa kudarc kudarc. Hajaj. Szegény mi.:->
Más: tudom, hogy én rosszul működöm, de nekem végig a döntő hosszabbítása alatt az volt a fejemben, ami Cs. G-nek: a lányokat sajnáltam, akik, tíz tizenöt húsz évet dolgoztak, dolgoznak egy ilyen lehetőségért. De én a vébén azt láttam, hogy ez a csapat posztonként nagyon erős játékosokból áll, és ha megmarad cspatként, akkor biztos hogy lesz még döntőjük, nem is egy.
Még valami: idén és két éve is a junior csapat is "csak" vébé ezüstötm nyert. Erről van akinek az jut eszébe, hogy nem tudunk nyerni. Nekem az, hogy két egymást követő generáció is a közvetlen világelit tagja. Úgyhogy a női kézisek következő tíz tizenöt évében jónéhány siker lesz még, ebben biztos vagyok. (Csak maradjon meg legalább ilyen az utánpótlás nevelés)
A miniszterelnöki díjhoz: ha van ilyen díj (és van), azt a miniszterelnök annak adja, akinek akarja. Különböző szavazásokon Pálinger Kati is "egyedül" mérettetik meg, nem csapatban. Látszólag. Mert Lovász, Görbicz, Radulovics, Kulcsár, Ferling, és a többiek is ott vannak ezekben a díjakban. Bármelyikük kapott elismerést, azt többiek is megkapták virtuálisan. Csak a játékosoknak több eszük van, mint nekünk szurkolóknak, és ők ezt pontosan tudják.
Ezzel teljesen egyetértek. Átvehetné a csapatkapitány, vagy Görbe kijelenthetné, hogy a csapat nevében veszi át, nem a sajátjában. Nekem egyáltalán nem tetszik, hogy év végi sportgálán politikusok adnak díjakat. Adjanak edzők, adjanak sportújságírók, (bár a munkájuk színvonala messze elmarad az általuk díjazott sportolókétól szvsz), esetleg szavazzanak a játékosok maguk, vagy a közönség.
Bár kicsit off, de sztem ez a díj úgy született, hogy a miniszterelnök PR-esei látták, hogy 10 000 magyar kiment Zágrábba, 750 000 megnézte kábeltévén, nosza mi is dörgölőzzünk oda egy kicsit. Ez önmagában nem olyan nagyon nagy baj, de dörgölőzni úgy is lehetne, hogy megnövelik a kézilabda támogatását. De az is sokkal szerencsésebb lett volna, ha tényleg a csapatot tüntetik ki. Mondom ezt annak ellenére, hogy én is rajongok Görbéért:-)))
Egyébként sztem a PR-esek is sejtik már, hogy belenyúltak, és ha Görbe átveszi a díjat, akkor most borítékolom, hogy MP a díj átadásakor vmi olyasmit fog mondani, hogy az egész csapatnak szánja, bla, bla, bla...
Az igaz,hogy Görbe megérdemel minden díjat. De a CSAPAT jutott be a döntőbe,és a CSAPAT vesztette el azt.Szal szerintem vagy az egész csapatot díjazzák,vagy senkit,mert ez nem fair,bármennyire is kedvelem Görbét!