Keresés

Részletes keresés

muttter Creative Commons License 2003.12.23 0 0 541
Nem csak én vettem észre? Megszámoltam a legutóbbi kiadványban 12 fényképe jelent meg a bájgúnár pártkatona elvtársnak. Gratulálok. Ezért kellett a lapot bőviteni, hogy ezt a kőkemény személyi kultuszfit ennyiszer lehessen nézni. Szobrot is kellene állitani neki a Feneketlen tónál, lenne mit a szinesfémgyüjtőbe vinne a számtalan hajléktalan egyikének.
Előzmény: Törölt nick (538)
sjesz Creative Commons License 2003.12.23 0 0 540
Molnár Gyula tavaly egy levelet juttatott el hozzánk is, melyben jelzik, hogy javítani kívánnak a parkolási rendszeren és csökkenteni a díjakat, ill. ésszerűsíteni.

Ez szükséges is lenne, mert undokolatlan a fél gellért-hegyen parkolási díjat szedni, továbbá az is indokolatlan, hogy a mellékutcákból a nem fizetőds főútra tereperkolni vágyókat.

Na Molnár Gyula szépen bizonyította a komcsi szavahihetőséget!!!!

Még jól el is lehetetleníti a kisvállalkozókat!

SZerintem Molnár Gyula egy hazug szar alak! Abcug Molnár Gyula!

És köszönöm a kellemes karácsonyi ajándékot!

Kedves Molnár Gyula! Karácsonykor fordulj fel !

Az ilyen hazug, szar alakokra nincs szükség! Főleg nem pártpaprikajancsiként!

Mi a célja? Tönkretenni a vállalkozásokat, polgárokat? A saját adófizetőit?? Akkor miből fog élni, maga semirekellő léhűtő???

sjesz Creative Commons License 2003.12.23 0 0 539
A XI, kerületben GÖRÖG ANDRÁS alpolgármester levele szerint új parkolási rendszert vezetnek be 2004 január 1-től. és az eddigi lehetőséget egy itt lévő cég 1 db gépkocsijának ingyenes parkolására

MEGSZÜNTETTÉK !!!!!!!!!

Vehetek 100.000 Ft-ért éves bérletet!

HÁT A JÓ BÜDÖS KURVA ANYJUKAT EZEKNEK A SZARHÁZIAKNAK.

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.28 0 0 538
Kedves Molnár tanácselnök et.!

Keveslem a közppénzből készült "kerületi kiadványuk"-ban az egy oldalra eső Molnár Gyula képek számát. Ezért valakit Kolimára kéne küldeni üdülni!

Még, még, még, ennyi nem elég!

Legközelebb lehetne olyan végre a kiadvány, hogy minden oldalon csak a Molnár tanácselnök elvtársról legyen kép, hiszen olyan szép ember. Az elejére is ilyen kéne. Meg esetleg a végére is. De a szatelitpártunk kék színe, mely dominál a kiadványban, az már tökéletes (csak hogy valamit végre dícsérjek is).

Szívélyes elvtársi üdvözlettel:
szakáll et., mozgalmár

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.31 0 0 537
Szélsőbaloldai-e? Hát nem az MSZP színeiben politizál? Na ugye. Oda okos, értelmes, udvarias ember meg nem megy politizálni...

Sajnálom, hónapok óta le akarom fozótni ezeket a házakat, sejtettem, hogy ez lesz a vége, de sosem volt rá időm. :(

Előzmény: sjesz (536)
sjesz Creative Commons License 2003.10.31 0 0 536
Én nem tudom, hogy MOLNÁR GYULA úr szélsőbaloldali ill, bolsevista-e, korábbi levelezésünk alapján csak azt tudom megállapítani, hogy buta, korlátolt és pofátlan ....

Előzmény: Törölt nick (535)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.31 0 0 535
És így működik a tavaly ősz óta szélsőbaloldali, bolsevik irányítás alá került polgári kerület, melyet MOLNÁR GYULA "polgármester "úr"" "irányít":

"


NSZ » Budapest melléklet » Bujkáló rontó-bontók a Budaörsi úton


Bujkáló rontó-bontók a Budaörsi úton

NSZ • 2003. október 31. • Szerző: Szendrei Lőrinc


A ház magától dőlt össze…

A ház magától dőlt össze…A Budaörsi úton elpusztítottak egy értékes házat. A hallgatás, ami az akciót körülveszi, legalábbis gyanút ébreszt.A telek úgy néz ki, mintha szőnyegbombázás érte volna. Szanaszéjjel hevernek az öles derekú fák, koronájuk széttörve, elernyedve teríti be a törmeléket. Kövek, betontömbök, téglakupacok lapulnak a csonka ágak alatt sárguló, száradó falevelek alatt.


A telek két oldalán kopottságukban is látványos épületek. Az elsőn megfakult felirat olvasható: John Fowler Co. Valamikor – a lebontott középső házzal együtt – a három épület annak az angol gépgyártónak a tulajdonában volt, aki megtervezte és megépítette a londoni metrót, ami a budapesti földalatti előképe volt. Később fia, Robert Budapestre is telepített gépgyárat, kereskedelmi céget. Ennek nyomai tűnnek el végleg a Budaörsi út 101.-ből a napokban. A három épület közül ugyanis csupán az elsőt (Budaörsi út 101/A) sikerült a fővárosi védett épületek listájára venni, a másik kettő viszont kimaradt a megkülönböztetett figyelemből. Lapunk korábban már foglalkozott a különleges, de pusztulásra ítélt épületek sorsával. (A Fowler-kastély végnapjai, Népszabadság, 2003. július 16.)


Bukdácsolunk a hatalmas gépek felszaggatta telken. Törő Attila, a 101/C épület lakója mérnöki pontossággal idézi vissza, mi történt itt az elmúlt napokban. Megjelentek a dózerok, a bontó és szállító munkások. Az évtizedes elhagyatottsága miatt amúgy is megrokkant épületet szinte órák alatt romba döntötték, majd hihetetlen gyorsasággal elhordták a törmelék javát. A munka közben elszakították a villamos vezetéket, megsértették a földben húzódó vízvezetéket is. Emiatt a 101/C-ben lakó emberek áram és víz nélkül maradtak.


– Kérdeztük, kerestük, ki a megbízó? – idézi vissza a kellemetlen órákat, napokat a kétgyermekes családapa. – Senki nem akart velünk szóba állni. Végül kaptunk ilyen-olyan névkártyákat, amelyekkel aztán nem mentünk semmire. Megpróbáltunk az önkormányzatnál érdeklődni. Meg akartuk tudni, milyen engedély alapján kezdődött a bontás, a fák kivágása? Szerettük volna megtudni, ki a középső telek tulajdonosa. Elutasítottak. Senki nem volt hajlandó korrekt választ adni.


Miközben visszaidézi a megszégyenítő próbálkozásait, egy férfi érkezik. A közeli romos garázsból került elő, ahol éppen a közeledő éjszakára igyekezett elvackolni magát. Érdeklődik, mit keresünk, mit akarunk itt? Milyen engedélylyel tartózkodunk az egyébként kidöntött kerítésű területen? Kísérőm megnyugtató válaszaira már beszédesebbé válik. Megtudjuk, hogy alkalmi őrként vigyázza az építkezés területét. Némi információval is szolgál. Egy névkártyát kínál lemásolásra. „Rontó-Bontó Bt.” – olvasom a lapocskáról. Ez a cég végzi a bontást, és náluk érdemes érdeklődni a tulajdonos iránt.


De kapok más tanácsot is. Varga Tamás közös képviselő javasolja, hogy keressem a kerületi önkormányzatnál Trotancsik Editet, ő foglalkozik az ingatlan ügyeivel. Varga úr is megajándékoz egy névkártyával, amit Herzfeld Endre, az M-Maker Kft. vezetője hagyott nála. Mint a keresett tulajdonos társa és megbízottja.


Másnap hívom is a városháza alkalmazottját:


– Semmit nem mondhatok – hárít el Trotancsik Edit. – Forduljon a jegyző asszonyhoz, csak az ő engedélyével nyilatkozhatom. Hívom a jegyzőt. Éppen testületi ülésen van. De a titkárnő ad egy ötletet: keressem Szantner Ernőt, aki ugyancsak ismeri az ügyet.


– Semmiképpen nem mondhatom meg, ki a tulajdonos – zárkózik el Szantner úr is, majd hosszas jogi magyarázatba kezd a hallgatás indoklására. Végül azért, a helyzetet legalább némiképp tisztázandó kérdéseimre válaszolva csak elárulja, hogy a tulajdonos ugyan adott be bontási engedélyt, ám az nem emelkedett jogerőre. A hivatal még nem ért az ilyenkor kötelező és szükséges eljárás végére.


Rákérdezek:


– Azaz engedély nélkül bontották le az épületet, és vágták ki a fákat?


– Igen – érkezik a lakonikus válasz a vonal másik végéről, amihez még hozzáteszi. – Természetesen emiatt kiszabjuk a bírságot.


Ezek után hívom a Rontó-Bontó Bt. ügyvezető igazgatóját, Kovács Lajost, aki eleinte semmiről nem akar tudni.


– Nem adhatom ki a megrendelő nevét! – hárítja el a kérést. – Valójában mi nem is bontottunk, hiszen az épület önmagától összedőlt – igyekszik magyarázkodni az ügyvezető igazgató, ám elharapja a mondatot, amikor megtudja, hogy a munkát végző embereiről, gépeiről számos fotó készült. De arra a kérdésre, hogy látott-e bontási engedélyt, nem tud vagy nem akar válaszolni.


Utolsó kísérletem az M-Maker Kft. Herzfeld Endre nem kevésbé zárkózott, mint mindenki, akit eddig megkerestem. A kérdésekre kérdésekkel válaszol. Nem érti a lakók panaszait. Ő sem tud az elszakított villanyvezetékekről, a napokig tartó áramszünetről. Ezzel ellentétben kritizálja a nyughatatlan szomszédokat, akik olyasmibe szólnak bele, amihez semmi közük.


Közben azért lassan összegyűlnek az információk. A C épület lakóitól megtudom, hogy a bontást megrendelő tulajdonos az LSI Alapítvány mögött álló külföldi cég. A Gábor Dénes Informatikai Főiskola részére kívántak a területen kollégiumot, irodaházat építeni. Ma azonban már – legalábbis ezt hallani – lakóházat terveznek a területre.


– Nézze, ha jogilag tiszta, korrekt ügyről van szó, egy szavunk sincs – mondja a szomszéd ház közös képviselője, Varga Tamás. – Csakhogy erősen kérdéses, mi is zajlik itt valójában. A másik szomszédban is építkeztek. Ők bemutatkozással és a tervek ismertetésével kezdték a munkát. Végig nagyon figyelmesen dolgoztak, egy rossz szavunk nem lehet rájuk. Még segítséget is kaptunk tőlük. Ezzel szemben most idejöttek ezek a bontók. Senki nem állt velünk szóba, titkolóztak, gorombáskodtak velünk. Ráadásul az önkormányzat sem úgy kezelt minket, mint teljes jogú állampolgárokat. Ezek után talán nem véletlenül kérdezzük: mi zajlik itt?


Itt tartottunk, amikor telefonhívást kaptam. Sárdi Péter jelentkezett, mondván, hallotta hogy keresem a tulajdonost. Ő a tulajdonos megbízottja – közölte –, és találkozna velem, hogy tisztázzuk az ügyet. Kérdésemre megnyugtatott, hogy megmutatja az érvényes bontási engedélyt is. Másnapra beszéltük meg a találkozót. A megadott időpont előtt húsz perccel lemondta a randevút. Délutánra újabb randevút egyeztettünk. Nem jött, nem telefonált. Újabb kísérlet, újabb időpont-egyeztetés. Újabb lemondás. Három napon keresztül egyetlen ígéretét sem tartotta be Sárdi Péter, aki annyit sem volt hajlandó elárulni, hogy ténylegesen milyen cégnél dolgozik, mi a megbízó neve, ki áll a háttérben. Utolsó beszélgetésünkkor is természetesen ígéretet tett, hogy ha lesz ideje, találkozunk. Ekkor rákérdeztem: magával hozza-e az építési engedélyt?


– Én ilyet soha nem ígértem! – tette le kurtán a telefont.


Időközben a Budaörsi út 101/C-ben négy napig ismét nem volt áram a bontás miatt.


"
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.31 0 0 534
Ma 12 perc volt egy kb. 5-600 méteres távolság megtétele. Az már majdnem 3km/h-s sebesség! Száguldoznak a BKV uszok itt a Világvárosban!

Hadd gratuláljak Molnár elvtársnak!

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.30 0 0 533
Valamelyik okostojás jóléti renccerváltó komcsi alpolgármester vagy képviselő igazán megmondhatná, mi a bánatos pacifütyi kedvéért nem bírnak egy forgalomirányító rendőrt odarakni reggelente a Kosztolányira, illetve a többi csomópontra reggelente, ha már voltak akkora méretes faxok és úgy építették ki az utat, mintha már járna a metró??!! Talán azért tesznek így, hogy jobban szívjon a méregdrága bérlettel BKV-ző nép, miközben a sok komcsi elvtárs a tőlünk lopott pénzen vett luxusverdákkal viteti be az elhájasodott hátulsó felét a munkahelyére??!!

Csak, mert akkor talán nem 25 perc lenne egy Hamzsabégi-Kosztolányi távolság busszal!!!!!

Hogy állnának órákig dugóban a luxusautóikkal, s folyna a nyakukba az mocskos esőlé, mint az történik a buszokon, ha pedig kiszállnak, úgy csapja le őket pocsolyából egy busz a faltól falig felújított :)) Bartók Béla úton, hogy az alsógatyájukból is csavarniuk kelljen a vizet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Persze az is király lenne, ha este a 30 perces járatsűrűségnél valamivel gyakrabban járna a fekete hetes. No persze nyilván lenyúltak egy évet alatt már mindent a kerülettől, s közben a népre már nem gondolnak. Esetleg arra, hogy mit lophatnának még el tőlünk...

Hogy szakadna az ég össze az összes mocskos tolvaj ingyenélő népnyúzú komcsi kerületi politikusra!!!

ufonauta2 Creative Commons License 2003.10.26 0 0 532
Hali

Ebben ugyan semmi politika nincs, de ide is kiteszem. Minél többen olvassátok, annál jobb.
Nov. 1-éig lehet beküldeni a megfejtéseket.A TV11 Természetismereti játéka

Túraajánlónkban új természetismereti játékot indítottunk amelyre még
ezen a héten várjuk a megfejtéseket. A kérdés a Sport11 végén
hangzik el, de megtekinthető a www.tv11.hu -n is a hét témája oldalon
a természetismereti játékot választva. A helyes válasz megadásához
segít a Vácrátóti Botanikus Kert honlapjának felkeresése és figyelmes átnézegetése.
A nyertest természetesen megjutalmazzuk.------------
Hali UFO
Kelenföldi webportálka

ufonauta2 Creative Commons License 2003.09.21 0 0 531
Köszi!
Akkor engedelmeddel, ezt megválaszolom a kérdezőnek.

------------
Üdv UFO
Kelenföldi webportálka

Előzmény: Görög András (529)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.21 0 0 530
Há1 nem megmonntttam, hogy a dempszli nem segít... Több pénz... a tanácselnök et.-ak tejüveg zsebibe...!!! :DDDD
Görög András Creative Commons License 2003.09.21 0 0 529
A csütörtöki képviselő-testületi ülésen döntöttünk arról, hogy a stratégiai alapra beadjuk a pályázatunkat, így ha minden igaz elkezdődik a kivitelezési tervek elkészítése.

Görög András

Előzmény: ufonauta2 (527)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.20 0 0 528
Dehonnem ígérték. Ígérni nagyon tudnak a komcsik.

De egyelőre nem épül, s ahogy így elnézem: erről leginkább a Fidesz és személy szerint Orbán Viktor tehet.

Szabaccság et.-ak, éljen Medgyessy et. és Demszky et.!

Előzmény: ufonauta2 (527)
ufonauta2 Creative Commons License 2003.09.19 0 0 527
András, ha jársz erre!

A fórumomban kérdezi valaki, hogy a külső Bartók Bélával terveztek-e valamit.
Sajnos én nem tudok érdemben válaszolni, mivel nem tudom, mik a tervek.
Ha jól emlékszem volt valami olyanról szó, hogy meg lesz csinálva.(esetleg fővárosi segítséggel?)
Ez tervben van még? Esetleg pénzhiány miatt csúszik a dolog? Szóval, mit írhatnék a kérdezőnek?
Előre is köszi!

------------
Üdv UFO
Kelenföldi webportálka

kisember Creative Commons License 2003.09.19 0 0 526
Na ennek én is, "csak voltam" toleráns,liberális ember(gyülölö)szeretetö képviselö. Igen ez igy már EU.kompatibilis ez kell a kerületnek. Na ennek most én is ürülök itt a város központnál... Jó irányban haladunk de lehetne még jobb is.
kisember Creative Commons License 2003.09.18 0 0 525
Ja ja, mármint a badacsonyi utcában lakóra gondolt Ön???
Előzmény: Zegzug (520)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.09.18 0 0 524
Hű de örülök, hogy csak 4 évig voltam önkormányzati képviselő! (Azóta vagyok embergyűlölő...Ö :-))))
najsebva Creative Commons License 2003.09.18 0 0 523
Tisztelt Görög András!
Megérkeztek, mind a három:) Köszönöm szépen. Lovagias gesztusát értékelve, elállok attól, hogy a könyvjelzőkkel és az akcióval kapcsolatos kifogásaimról értekezzem:) Jó egészséget kívánok!
Előzmény: Görög András (514)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 522
Vissza Osztapenkot a M1-hez!
Előzmény: Törölt nick (502)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 521
khm..khm.
Farkasrét 1999-2001!
Előzmény: ufonauta2 (491)
Zegzug Creative Commons License 2003.09.14 0 0 520
Megvan a megoldás. Fűthető kavicsok helyett fűthető Molnár Gy. szobrokat kellene a körtérre állítani!:) És akkor télen a nép fiai kifejezhetnék teljes szeretetüket vezérük felé amikor átkarolják Gyuszi szobrát erősen magukhoz ölelve:) Maga Gyuszi pedig odáig lenne az örömtől amikor ezt látná, hogy a nép egyszerű fiai milyen intenzíven fejezik ki szeretetüket nagyszerű polgármesterük felé!:) Ország világ idejárna, még külön észak-koreai küldöttség is vizsgálná hogyan tudnák átültetni e követendő mintát saját országukba:)
Hímnemű egyedek a Gyuszis szobor felé tett látványos megnyílvánulásának pedig az SZDSZ is roppantul örülne majd!:)
Előzmény: kisember (519)
kisember Creative Commons License 2003.09.14 0 0 519
Szobra?? jaj ne, azonnal költözök de (Bécsbe!)
Télapó ?? nem léapasztó eftŕrs? inkŕbb.
Előzmény: Zegzug (511)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.11 0 0 518
Hát, az elvtársak mindent megtesznek, hogy lezüllesszék, elgettósítsák ezt a jó kis normális kerületet. Remélem, az agitációs kampányosztagokból jut a Körtérre is legalább 2. A továbbra is szó szerint koszos Dezső térre is elkéne egy másik rohamosztagos ifjúgárdista csapat. Foghatnának bézbólütőtsöprűt a kezükbe és dógozhatnának. Már ha ugye egy kommunistának nem lenne büdös a munka...
hokiedző Creative Commons License 2003.09.11 0 0 517
Bocs' a házszámot elfeledtem! D209!
Előzmény: hokiedző (515)
najsebva Creative Commons License 2003.09.11 0 0 516
Kösz:) Mail ment.
Előzmény: Görög András (514)
hokiedző Creative Commons License 2003.09.11 0 0 515
Krasznaja plosagy, pered Mavzolej imenyí Lenina, már akinek ez mond valamit!:)))
Tud valaki Molnár-Bollók keresztárfolyamot? Ebben a zaklatott világgazdasági helyzetben az ember sose tudhassa hová fektessen be! Ld: $-€
Előzmény: Görög András (514)
Görög András Creative Commons License 2003.09.10 0 0 514
Jöhet a cím, megy a könyvjelző. :)
Előzmény: najsebva (510)
muttter Creative Commons License 2003.09.10 0 0 513
A meleg kövek tuti nem a kerületi fiatalok találkahelye lesz. Ha a kerület még nem látott hajléktalan inváziót, na majd ez jön. Gyönyörü látvány várható, kupacban fognak tenyészni mocskos csavargók a meleg kövek közelében, vagy rajtuk. El se fogják hagyni, ott fognak alkoholizálni, már látom mint a Karinthy F. uton, ha felállnak alattuk maradó szemét kosz, üvegcserép rongyos ruhák mindenfelé, rendes ember meg sem közeliti ezeket a padokat. Tehát ez várható a Körtéren, javasolom Molnár polgármesternek, szerződtessen egy takaritóbrigádot és egy rendőrjárőr párt a meleg kövek mellé feltétlen. Érdemes sok pénzt áldozni a Körtérre, ha ez a perspektiva? Elkeseritő.
Előzmény: kisember (509)
hokiedző Creative Commons License 2003.09.10 0 0 512
Vazze'! Te nem mersz elég nagy lenni! Öledbe pottyan egy óriáspószter, oszt nem találsz hozzá elég nagy könyvet, hogy könyvjelzőnek használd! Felajánlok érte két Lenin és egy Sztálin mellszobrot, esetleg szerzek egy "árvízi hajós kolbászba kapaszkodva menti népét" képet a XXII-kerbőlk és befizetlek a XI. ker. legszebb állóhajójához vezető villanyrendőrhöz három körre, ami azért nagyvonalú ajánlat, mert a főv. önkori is befizetett rá tíz gurigát, habár a közlekedési lámpákra máshol sokkal nagyobb szükség lenne.
Ja, a nép nyelve... aztat hallottátok, hogy a hajónak nemsokára névadó ünnepsége lesz? Gyuszkó avatja, nem tudni, hogy tulajdonosi v. pm. minőségben, a neve pedig az lesz, hogy: MSZP-HEZ KÖZEL állóhajó!
Előzmény: najsebva (510)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!