Keresés

Részletes keresés

dream tharokker Creative Commons License 2003.12.16 0 0 300
Be kell látnunk: Győrnek varázsereje van!
Nyomtuk mi is a Horánszkyban a hármas royal partikat (félóra volt egy 12 leosztásos...), az összetétel is jó volt: Görény és a Bromberg - és e g y e t l e n e g y trófea nem volt.
Gyuri! Mi a fene van Győrben?
Kisugárzás??? Royal-légköri-trófeafény???
Trofea-magneticus, ami vonzza a nagy kombinációkat?
Vagy egyszerűen ilyen jók vagytok...:(
??
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2003.12.16 0 0 299
A Horánszky center a főnök magánrezidenciája az elnöki tarokkstadionnal (ami egy zöld asztal). :-)

Mi is szoktunk kártyázni karácsonykor, mert mást nem lehet csinálni, 25-én általában tarokkozás, 26-án meg King parti(k).

Előzmény: Mollly (297)
Mollly Creative Commons License 2003.12.16 0 0 298
Jó, ne fogalmazzunk így ,akkor mondjuk azt, kiengedték a meccset a kezükből, azt hivén, hogy az már meg van nyerve, aztán persze, nem tudták újra fölvenni a tempót. Nagyon bírtam egyébként, hogy a magyar csapat húzó embere Bojana Radulovics (remélem, jól írtam), a franciáké meg egyértelműen egy fekete hölgy volt.
Marczy, én megértelek, de engem a családom darabokra szedne, ha 25-26-án közölném, hogy akkor én most családlátogatás helyett inkább tarokkozni megyek.
Előzmény: marczy__ (293)
Mollly Creative Commons License 2003.12.16 0 0 297
Merre van ez a Horánszky-Center?
Előzmény: dream tharokker (294)
Mollly Creative Commons License 2003.12.16 0 0 296
Nagyon szeretnék menni, de eléggé lerobbantam az utóbbi pár napban, és nem szeretnélek megfertőzni benneteket, bár ez az "utolsó klubnap" elég nagy motiváció. Ha 25-től szilveszterig nonstop tarokk megy, akkor 25-26-án kívül is jut elég játék nap.:))
Előzmény: dream tharokker (295)
dream tharokker Creative Commons License 2003.12.16 0 0 295
Legfrissebb:
VP gurul a körúton, hozza a jlapokat:
kupadöntőbe jutott A Malom!
(Malom - Őrmező volt, Betlehem kellett a tjutáshoz.)
Az egyik ágon tehát ÖMalom - a másikon holnap játsszák (ha igaz) a Shegy - Kispestet a döntőbe jutásért.
Gyertek holnap, az utsó psti klubnap lesz ebben az évben!!!
dream tharokker Creative Commons License 2003.12.15 0 0 294
Ki újonc, még nem tudná:
évtizedes hagyomány: karácsony (25-től is, Mollly!) és szilvi közt Horánszky Centerben nonstop zsuga!!!!!!!!!!!!!
marczy__ Creative Commons License 2003.12.15 0 0 293
Hogy elbízták magukat, azt azért így nem mondanám. Egyszerűen kapkodni kezdtek, számomra teljesen érthetetlen módon.

Egyébként meg valahogy nem kenyerem december 23-án KIBASZOTT nagy tömegben buszozni meg vonatozni, pláne nem 6-7-8 órákat Seggedínből Sábbászhelyre. Aztán szépen ott hagyok két-három (!) rongyot a Magyar Álomvasutak (úgy is mint Ungarische Scheißeisenbahnen AG) vagy a Faszi Folán kasszájában. Vajon megéri? Épp elég lesz Pestre menni, úgy csak maximum a felét hagyom ott. 25-én már más a helyzet, mert alig van olyan faszfej, mint én, aki képes a tarokk miatt Pöcstre fölbumlizni.

Mollly Creative Commons License 2003.12.15 0 0 292
Jó, jó, akkor neked nem esik ki. (Nekem igen) Nem az a baj, hogy a lányok nem jobbak a franciáknál, hanem az, hogy elbízták magukat a végén, és elengedték a meccset.
Előzmény: marczy__ (291)
marczy__ Creative Commons License 2003.12.15 0 0 291
A csigazabálóknak meg legyen meg a karácsonyuk, tombolják ki magukat, mert az olimpián meg ŐKET fogjuk agyonverni, ahogy most a dánokat meg az ukránokat.

Én még láttam azt a meccset, amikor a még juniorkorú Farkas Ági az Építők KC színeiben kihagyta a kulcsfontosságú hetest a büntetőpárbajban, a bajnoki döntőben. Azóta már nemcsak a magyar bajnokságot nyerte meg.

Remélem, a Görbe is túl fogja tenni magát ezen, és akkor az olimpián már akkor se fognak minket megállítani, ha kilenc játékos van a pályán az ellenféltől.

marczy__ Creative Commons License 2003.12.15 0 0 290
Lófaszt esik ki, szarom le a karácsonyt...
Mondtam, hogy szeretném, ha előrehoznánk.

Három éven keresztül DECEMBER 25-én rohantam föl Pestre. TAROKKOZNI.
23-án vizsga, utána nem akarok 8 (Sábbászhely) + 4 (Pest) órát utazni, csak hármat, PESTIG.

Mollly Creative Commons License 2003.12.15 0 0 289
Én, csak szóljatok, hogy mikor, hol. A 25-26 kiesik, gondolom nálatok is, de utána bármikor.
Előzmény: marczy__ (282)
Mollly Creative Commons License 2003.12.15 0 0 288
Ennél azért lehetünk bizakodóbbak.
(Ha most nem kapott Mocsai szívrohamot, akkor semmitől.)
Előzmény: marczy__ (282)
Mollly Creative Commons License 2003.12.15 0 0 287
Ami a kézilabdát illeti: megérdemeltük a vereséget, mert elbíztuk magunkat, és a franciák megérdemelték a győzelmet (pedig rohadtul utálom őket:(), mert ők kitartottak. Foci: Fábry mondta erre, hogy a futball csarnokokat le kellene fedni, és plazát létesíteni bennük, vagy feltölteni őket vízzel, és odaereszteni a vízilabdásokat, akkor talán némi pénz vissza is jönne a beleinvesztáltból.
Előzmény: dream tharokker (280)
marczy__ Creative Commons License 2003.12.15 0 0 286
Amúgy fater volt Moszkvában, és speciel kézilabdaedző.
marczy__ Creative Commons License 2003.12.15 0 0 285
Szerintem érdemes, mert nem mostanában lesz még1x ilyen közel olimpia.
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2003.12.15 0 0 284
Pfű, azt még nem tudom, nincs kizárva, de most éppen nem vagyok hangulatban...majd tavasszal elgondolkozom rajta.
Előzmény: marczy__ (283)
marczy__ Creative Commons License 2003.12.15 0 0 283
Ja, Gyuri, Athénba mész?
marczy__ Creative Commons License 2003.12.15 0 0 282
Zolikám, Sydney-ben is ezt mondtad, amikor néhány esélyes bakizott, hogy "jó ha öt aranyat nyerünk ezen a qrva olimpián..." Azért a 8 csak összejött.

Más kérdés, hogy az én számolgatásomban benne volt két "alapember", akik, hááááát....
Az egyik a Csollány volt, a másik a Likerecz Gyöngyi. Ez utóbbiról annyit hoztak nyilvánosságra(!!!), hogy a csuklója ment szarrá.

Számold bele azt is, hogy Moszkva óta először KÉT kézicsapatunk megy az olimpiára. A fiúknál, ha mindenki felépül, meglepetést szimatolok (azért az arany túlzás lenne, de...). Ha a Sterbik Árpi nálunk játszana, azt a csapatot nem lehetne megverni!
Aztán ott a vízilabda, a csajok is relatíve könnyű csoportba kerültek, szerintem kijutnak.

Nos, kik mennének karácsonykor vagy utána tarni??? Nem volt véletlen, hogy 30-ára nem raktam vizsgát, pedig megtehettem volna!

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2003.12.15 0 0 281
Borzalom volt. Még most sem hevertem ki, ma nem is megyek kártyázni, mert nincs kedvem. Elképesztő balkáni viszonyok a jegyekkel, helyekkel, aztán a rendőrök elvitték az autót (450 kuna bünti) pedig kint volt a mozgáskorlátozott igazolvány, az autópályán egy nyitott fizetőkapu, fél ötre értünk haza, és nem vagyok rózsás hangulatomban. Utoljára az elvesztett szkopjei BL-döntő után volt ilyen nyűgös hangulatom. Persze az élet megy tovább, de kell pár nap míg magamhoz térek ebből.
dream tharokker Creative Commons License 2003.12.15 0 0 280
...ahol pénz van (foci, kosár, bridzs, golf, autó stb.) ott sehol se vagyunk, ahol meg jók vagyunk, (öttusa, vívás...) senkit nem érdekel...
Mindenki baszkurálja a magyar focit (se eredmény, se néző) pedig ez már rég kőkemény üzlet:
pl. az Abramovics a Chelsea helyett a Vasasba szeretett volna bele, elég lett volna, ha megveszi a Realból a kidobandó Figót meg a Rault, az első edzésen (!!) kint lenne húszezer ember...
Micsoda csatársor lenne:
Figo, Hámori, Raul...
Ja, és megnyernénk a bajnokságot is, még a kurvaszar Ronaldinhot is leigazolva mennénk egy-két kört a BL-ben is... stb.
Lenne néző, lenne eredmény.
Ennyit, miért rossz a magyar foci.
Mert szegény, ilyen egyszerű.
Off.
dream tharokker Creative Commons License 2003.12.15 0 0 279
Folytatva az offot: szerintem minden idők legnagyobb égése lesz az athéni olimpia... Csak Kovács Katiban bízok, a többiek... hát...
marczy__ Creative Commons License 2003.12.14 0 0 278
picit off

Zoli utálja a kézilabdát, de szegény Wersényi Gyuri... Azért a tarokkasztalnál remélhetőleg vigasztalódik majd.
Hát remélhetőleg az olimpiát nem kúrjuk el Athénban. Harmadszorra csak össze kell jönnie. Gyuri, tervezitek az athéni utat?

Az olimpián várható aranyérmekről talán annyit, hogy a számolgatásnál "kajak-kenu: 4" után nálam most a csapatsportok következnek!

Nálunk kőkeményen szóba került az is, hogy mivel 23-án vizsgázom, a karácsonyt előrehozzuk, és a vizsga után Szegedről Pestre mennék --- TAROKKOZNI!

Mollly Creative Commons License 2003.12.10 0 0 277
Ne félj, amíg engem látsz.:) Jó játék ez a hármas royal, nagyon tetszik nekem, kár, hogy a fáradtságtól majdnem lefejeltem az asztalt, sikerült úgy feldoppingolni magam, hogy most meg nem tudok aludni. :((
Előzmény: marczy__ (276)
marczy__ Creative Commons License 2003.12.08 0 0 276
megint megmurdelt a topic?
Theking Creative Commons License 2003.12.04 0 0 275
Hárman játszák :).

Az osztó (támadó elfogó) kiosztja a lapokat, úgy mintha a balján ülne a védő indító, teljesen a royal szabályok szerint.

A védő megnézi mindkét lapot, meggyőződik, hogy van-e 3 tarokk.

A védő elfogó a saját lapjait zártan kezeli a parti végéig.

Csak a támadók licitálnak, csak ők érhetnek el pontot.
A támadóknak mindig 60, a védőnek pedig 80 a consija.
A licitálás befejezése után a védő a védő indító lapját kiteríti, abból is ő játszik. (t.k. a védő tölti be mindkét védő szerepét)

A leosztás lejátszása után a szerepek eggyel jobbra tolodnak. Igy 3 leosztásban mindenki 2-szer támad és egyszer védekezik.
Minden Trófea megjátszható!!!!

Jó játékot!

Előzmény: Mollly (274)
Mollly Creative Commons License 2003.12.04 0 0 274
?????? Ezt taníccsátok meg nekem is! Lécciléccilécci!! :)
Előzmény: dream tharokker (271)
Theking Creative Commons License 2003.12.04 0 0 273
Talán nekünk van legnagyobb tapasztalatunk a hármas Royalban.
Nagyon kellemes (szórakoztató) és tanulságos, hiszen többnyire (a négyesben) nem tudjuk, nem érdemes ponosan belicitálni a lapot. Itt meg nagyon komoly ellenjáték szervezhető, főleg a gém-bridzs körben.
Pontos támadólicit esetén ugye ismerjük az összes lapot, ez meg a trófeázást segíti.
Mindenképpen érdemes megtartani.
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2003.12.04 0 0 272
Valóban jó, szerintem klasszisokkal a Raubernél, ami engem igazán nem fogott meg. A hármas azonban jó, a sebességre jelelmző, hogy amig szombaton mások versenyeztek, mi nemhoyg befejeztük a mienket, hanem lenyomtunk egy hármast is. Jellemzően kedvez a dolog a trófeagyűjtéshez is, ez látszik a játszmalapon, mert vagy szerepel a trófea neve, vagy ott a nagy nullázás, ami héja-gyanús :-)
Szegény partnerem csak kapkodta a fejét, amikor már a második Spadille-t csináltam ellene, majd fogtunk XXI-t úgy, hogy két visszalopatás is bejött "véletlenül" ki lehetett számolni, hogy lesz meg.
dream tharokker Creative Commons License 2003.12.04 0 0 271
W-k!
Már nem csak Győrben hódít a hármas, a "keddiek" is a räuber helyett kezdenek erre rákapni. Gondolhatjátok, CSÁr mennyire örült, az ő trófeázó kedvének ez nagyon fekszik: az első három leosztásban mindjárt háromszor mondott Spa/Manillet!
(Kis szépséghiba, hogy mindhárom elbukott... de azért nem hagytuk abba... és lőn, aztán lett is egy jó Kentaur - nekem.
Azért jó CSÁ-unk is bevert egy Spadillet a végén, és aszonta, RáM-val: ez kujó!, hármasban jáccuk ezt.)
Új jelszó: megvagyunk hárman? Akkor royalozhatunk!
Szép, nem????
(De legalább is praktikus, és a kezdők is irtó sokat tanulhatnak belőle - ugyebár duplatámadás van.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!