LUCzI FERencz :
Létezik ilyen. Neked praktikus lenne lemenni Somogybabodra, és keresni ilyen átalakított autót a tömegben, aztán már címről címre járva a dokumentáció is megszerezhető.
Napi használatra (pl városba) nagyon spártai maga az UAZ, de ha dolgozol, vagy egyébként sokat kell terepen, rossz úton közlekedned tiszteletre méltó választás.
Elég, ha annyit mondok, hogy az a gyár ahol a CJ-t gyártották ott most a Hummert gyártják???!!!
Mert az AMC 1986-ban eladta a Jeep NEVET (!!!) a Chryslernek.
Szóval alapvetően más 99.99%-ban a 2 autó.
Wrangler van olcsobban is.
A japán TáDé-król később, most dolog akadt.
JP
Prof:
Irok néhány árat a 4X4-ből.
Öreg Isuzu 2.0 benzines plusz holmikkal 850E
Toyota Land Cruiser 2.5TD '92-es 2,6M
Mahindra CJ540 '93-as 1,1M
Mitsubishi Pajero 2.5TD 1,75M
Toyota Land Cruiser 2.4TD '88-as plusz holmikkal 1,66M
Range Rover '86-os 3000-es Merci motorral 1,15M
Ezeket a márciusiból néztem ki.
Autózz ki Budaörsre, nézd meg az Off Road Pro Center választékát, ma ők a legnagyobb terepjárókereskedés.
Mivel régóta a terepjárózásban élnek ismernek minden eladó autót, és árat.
Pic. [Topic OFF] Fene tudja. Lehet. Starthelyen mostanság ritkán vagyok (munka dögivel, meg ugye nincs mivel feljutni). Klub XCC, ernyő Swing Mistral. Radióamatőr hívójel meg 5cst. Klub MOM. [Topic ON]
Szal nehéz ügy. Egy milla környékén tudnék kinyögni valamit pár hónapon belül. Talán még nyár elején is. Ennyiért elvileg kapnék egy igazán jó Samirai-t, de arra nagyon nem fáj a fogam. Kis szöcskének jó a kispolák, és ugyanennyiért már egy nem terepjáróból nagyon pöpec darabot kapok.
Patrol hogy áll?
Franc aki megeszi. Így is szétdolgozom az agyamat, mi lesz még, ha kajakra rágerjedek egy négykerekes csodára... :-/
Prof,
lehet, hogy mi láttuk már egymást? Merhogy szintén siklóernyős/rádióamatőr...
Alfred-nek igaza van, a kaszni az alu, de az alváz nem. Láttam én már olyan Rovert ahol már nem volt mihez hozzácsavarozni a kasznit:)
Mellesleg - az én tapasztalatom szerint- a Range-hez sok utángyártott alkatrész van elég olcsón. Az biztos, hogy hegyre nem fogsz 17 liter alatt feljutni, de ugyanúgy felmegy 5 emberrel+16 ernyővel. (Ez biztos mert kipróbáltam:) )
2,5-ért Wranglert csak lestrapáltat kapsz, akkor már inkább CJ. (Ami - bár ebben jpmaster a szakértő - nekem legalábbis jobban tetszik.)
Egy biztos, ha Te is komolyan használod terepen, akkor költeni is fogsz rá az biztos. Summa-summárum Alfred-hez csatlakozva javallanék én is egy szívódízel Patrolt. Elmegy mindenhol, és elfogadható az alkatrész. Olcsóbban kapsz (1.6) Landcruisert, de abból a 2.5 TD hamar megadja magát, a 3.4-hez meg nincs alkatrész...
Prof:
Gondolkodtam rajta, nézzél rövid Nissan Patrolt, vagy a KR160-as spanyolt, vagy GR-eket olyan 2 millió körül. Azok még jóállapotban lesznek néhány évig, kényelmesek - civilizáltabbak sokkal a Landynál - strapabírók, szóval valószínűleg jól megfelelnének.
3.3-as, illetve 2.8-as turbódízel hathengeres soros motor van bennük, sokat bírnak.
Prof:
Ja, aki komolyabbat akar...
"...iszonyatosan igénytelen alvázilag (a karosszériára is csak a rozsdásodás miatt kell figyelni). "
Azért előbb rohad ki alóla az alváz. A tűzfal és az ajtók kerete kivételével alumíniumból van a kasznija a Defendernek.
Ha komolyan eldöntötted, hogy Defendert vennél hívjad föl a Baross utcában, a Landimexnél a Csörgő Lászlót, illetve sétálj el az Ajtósi Dürer sorra a Terep Járó boltba, az a Land Rover Klub vezetőjéé, neki is szoktak szólni eladó autók miatt.
Ha a Samurait nem találtad kényelmesnek, a Defendert sem fogod annak találni, különösen ha magas, vagy pocakos vagy...
Pontosan arról szólt a kérdés, hogy ugyan mennyi a „kis” és hol vala a már „elfogadható”.
Defener 90
Évjárat szinte mindegy (ne az első széria legyen). Bármelyik jó dízeles megjavítja, iszonyatosan igénytelen alvázilag (a karosszériára is csak a rozsdásodás miatt kell figyelni).
Viszont baromira nem lehet kapni. Az Expresszben látok 1990 utániakat. 2,5 millától. De ennyiért már inkább Wrangler. Viszont ennyi egyelőre nincs rá.
Szóval, mennyi is az annyi?
Samurai első elképzelésnek jó volt, amíg nem vezettem 20 km-en át. Elég volt. Ne többször. Kispolák terepjáró tulajdonságokkal... :-)
jo_lenne_tudni :
Kis pénzből megbízható autót nehéz venni, ha nagyot akarna és kényelmeset...
Ha jól tudom a siklóernyőt összecsomagolják, és akkor akkora mint egy csővázas hátizsák.
Lehet olcsón venni Patrolt, Isuzut, öreg Range Rovert, Uazt, Gazt. Az előbbieken már mindíg rossz valami, és egy vagyon az alkatrész, az utóbbi három viszont lezabálja a nadrágját, a két orosz pedig nem igazán nevezhető megbízhatónak, ha olcsón veszi meg.
Prof:
Vedd meg a 4X4 magazint, van benne vagy három oldal apróhírdetés, lehet csemegézni.
Prof:
Ne zárd ki a Lada Nivát, amire használnád kíválóan megfelel.
Ha nagyon nem akarod mégsem, akkor Suzuki Samurai, de abból is a zárt kasznis (mert az nem divat és olcsóbb), ami neked jó lehet.
JP mester toszogatott át ide a GPS listáról. Nem mintha ott nem maradtam volna áktív... :-)
Érdekes, érdekes, csakhát izé. Péndz kéne. És ha már itt tartunk. Ma mongyuk nem off-roadozni szeretnék, hanem mondjuk siklóernyővel starthelyre járni (off-road, csak nem versenyszerűen). Család nincs, méret nem lényeg (ha meg mégis lesz, majd valahogy összeszedem a nagy Yukonra). Városban nem használnám (csak alkalmanként). Mi az a minimum, amivel el lehetne kezdeni (Lada kizárva)?
Vélemények?
Prof
aki amúgy még: rádióamatőr, siklóernyő pilóta, off-road kerékpáros, amatőr fényképész, profi nyomdaipari szakember, amatőr sportlövő meg még egy csomó minden más... :-)
jpmaster:
Persze, hogy láttam a képeket nagyon szépek (egy igazi Land Rover tulajdonos nem felejti el, hogy a középkormányos, és a pre-széria első darabjai '47-'48-ban Jeep alvázra épültek), de az igazi már a sajátról készült képek lennének.
A srácnak, aki segített, nem tudom a nevét - szégyellem is magamat érte - a bece neve Gombi.
Odin:
Egy napra lemegyek, de csak bámészkodni.
Azért az egészet úgy képzeld el, mint egy igazi vidéki búcsut, amiben sokan terepjáróval császkálnak.
Sajnos sok a részeg német, és ordenáré módon viselkednek.
Alfred:
Gratula a csörlőzőhöz.
Csak nem valami Camel Trophy-s haverom segitett?(Bakonyi, Nagy D., Vigassy?)
Vigyázz ha csörlőzöl, én láttam elpattanni S.babodon, a Merci G. irtó ronda lett.
Van pár O.R. videó otthon, főleg CT, + némi saját archiv :))
(Emilt láttad?)
TOM:
Szeretettel várunk minden természetet szerető, és azt gépi erővel legyőzni vágyót 0-einkben
Odin:
Én ~12x voltam lenn és igy már "lepényevő verseny" szintre ment le nálam.
De aki mostanában kezd lejárni annak jó, érdekes program, csak very expenziv társak nélkül, IMHO füzz + barátokat, lányokat.
Ott van látványosság+túra lehetőség.... ilyesmi. Lehet, hogy +tetszik nekik.
Akkor en is hozzaszolok,hogy ne haljon ki a topic!
Off Road cool,csak en nem autoval,hanem enduro motorral uzom,illetve fogom amikor is kihozom a motoromat ide Besztercebanyara...Nagyszeru hegyi utak vannak errefele,igaz tobbseguk csak motorral jarhato,de vannak jo terepjaroval is jarhato utak (marmint szep utak). Ha erdelek Benneteket megnezhetem milyen fasza utak vannak itten...
Udv,Tamas
jpmaster:
Csörlő fönntvan a Landy orrán, és hétvégén ki is próbáltuk.
A Land Rover Klub szervezett kirándulást a Bakonyba, és néhány kilométer után már lehetett is csörlőzni. Nekem nagyon tetszett, főleg, hogy életemben most kezeltem először csörlőt. Szerencsémre egy srác, aki elég járatos volt a csörlőzésben, kezdettől fogva segített, igy nem tettem kárt semmiben-senkiben.
Alfred!
A GPS topic-ot át kellene hozni ide, mert mindkettő eléggé perifériája ennek a T. tasztalnak, hátha igy összejönne 1 hasonló érdeklődési 0-ő társulat (off road, GPS, tábortűz, erdőtűzoltás :)) stb. )
JP
Szasz pic!
Mi is az a Delta? (én igy nem ismerem)
Van 4 db 8x15-os acélfelnim a Korandora (a Full Size Blaserból maradt a gyári, állitólag jó rá + a Pajeróra) ha tudtok valakit, mert csak a helyet foglalja).
"a nagy melegben az ablakot is előrehajtom." Ja, és akkor jön a vidám motoros effektus, - teli van muslicával a fogad. :)))))))))
Én felteszem a Bikini Top-ot, mert a kopasz fejem qrva gyorsan leég. :))))
Alfred láttam ám a 4x4-ben a masnis képet. Megest nagyon tetszett.
Sajna most eladom a Rovert, a Delta azért megmarad - nekem amúgy is jobban fexik terepen a rövidebb tengelytáv.
Vettem egy Korando-t - amolyan fél város/fél terep használatra. Egy Roveres cimbi se szó se beszéd leköpött mikor megtudta :))). Hiába mondtam, hogy csak átmeneti állapot...
Egyszer csak összejön egy új(abb) Landy.
jpmaster
Először is kösz a topic-ért. Levett ajtó, ponyva rulez. Émmég a nagy melegben az ablakot is előrehajtom. 1x állított meg a rendőr ajtó nélkül és csak anyit mondott:
-Na ebben hiába mondom, hogy lassan nyissa ki az ajtót :)))
Én ott merem hagyni nyitottan is. Sok kárt nem tudnak tenni a fém műszerfalban, ha beülnek meg nem baj, túl sok meg itthon nem fut Deltából.
oRaNGe!
off
1, A fékút 15-20%-kal kissebb, mert optimális fékhatást biztosit az adott felületen és kormányozhatóságot, csak annyira mint a cruise, ami pont az adott sebességhez mérten vezérli (felülirja) a computert - injectort. Pont egy Orvissal tartottam bemutatot ezügyben.
2, A Wendy's nálam is játszik! :))
on
Az USA-ban mások az autóvásárlási szokások, de nem az átlagfizetésűek 2.kocsija a Grand. A papa feszit a Caprice Classic-ben.
A haverom is azért adta el a Gr.-t, mert nem akart belefejelni egy nem neki szánt ólomdarabba, csak mert szinre olyan mint a ..... + nagyon keresett biz. helyeken, (-2 időzóna).
A transfer case (osztómű) problémához: javitásra vitte be, nem cserére, se gari, se szavatosság. Az mutatja, hogy első körben "kidodták". És nő volt az illető, de vagány magának vette, NEM kapta! Egy YJ-t. Csipem az ilyen csajokat( bocs ezt offos lett).
Kellemes hétvégét!
JP
A DB-Ch- weddingről csak annyi a véleményem, oly kicsik vagyunk ehhez, mint ez a . a neten.