Keresés

Részletes keresés

Panadora Creative Commons License 2003.11.20 0 0 405
Jajjjjjj, de jó ez a topic!!!!!!!!! Még csak most bukkantam rá!:-)))

Imádok nosztalgiázni, és annyira jó volt most így egyben olvasgatni ezeket a hozzászólásokat!

Nagyon sokszor eszembe jutnak régi, gyerekkori filmek, mesék, és azt hittem, ezekre már csak én emlékszem, hisz biztos nem is volt annyira közkedvelt, csak én szerettem őket. Például a Toronyház szelleme, a szellempárossal, akik a mosogatókagylóból jöttek elő, és kupán kellett őket vágni palacsintasütővel! :-))
Azt hittem, hogy a Hegy gyomrában c. film is csak nekem volt a kedvencem! :-))) Imádtam a Majkát is! Én is konzervdobozokat kötöttem a derekamra, mint ő(abban volt az energiája). :-))

Meg amiről már ti is írtatok, de a címét sajna elfelejtettem.... amikor a jövőből jöttek vissza fazonok, akik egy kisfiút kerestek (Adam). Zseni volt a gyerek, ő alkotta meg a szárazföldek eltolásának képletét, és emiatt keresték az időutazók....veszélybe került ugyanis a jövőben aFöld, és csak így lehetett megmenteni. Végül kiderült, hogy nincs is baj, csak kicsúszott valami ék a központi agyból, azért küldte a jeleket, hogy veszélyben a Föld. Tubusból kajáltak a jövőbeli emberek, kopaszok voltak (parókában), és volt egy szerkezetük, amivel meg tudták mondani, ki meddig él.

Vagy az Időlabirintus Gorgóval......juj, de imádtam!!! Csak már alig emlékszem rá.

Volt egy másik délelőtti gyereksorozat is, a Tengerparti nyár. Gyerekekről szólt, két csapatot alakítottak, volt egy hosszú hajú lány főszereplő benne, meg egy kissrác, akit Titinek hívtak. Már nem emlékszem semmi konkrétra belőle, de nagyon szerettem!

Azt hittem, a Messziről jött emberre is csak én emlékszem már! :-) Bár az én emlékeimben ez a film André szelleme címmel élt, nem tudom, miért. A szekrényből mászott elő a fickó, véres volt az arca, lánccsörgés....meg volt benne valami néma kocsis is, ugye? Ő volt a szemtanú!

Valamilyen félelmetes sci-fire is emlékszem, egy Hektor nevű robot volt a főszereplő, valami űrállomáson játszódott, az embereknek egy kis cső volt a tarkójukba építve, ha oda betöltöttek valamilyen patront, megváltozott a személyiségük, gyilkolni kezdtek.

Emlékeztek még a régi Kölyökidőre? Talán nem is ez volt még akkor a neve. Volt benne egy kis történet a Bors örsről. Geszti Péter is szerepelt benne, és Glaskó Balázs. Ez volt az indulójuk:
"Kicsi, de erős a bors
Kicsi, de erős az ors
Ors? Ors!
Örs! Örs!
Mert a nevünk BORS!"
Akkor még egyáltalán nem volt elterjedve az országban a video, és az egyik részben a család új videot vásárolt. Az örs tagjai a csajnál videoztak, mikor az egyik gyerek véletlenül beletörölt a család legkedvesebb filmjébe. Estére vendégek jöttek a családba, megcsodálni a videot, ezért gyorsan kellett cselekedni. Beöltöztek a gyerekek, és a kitörölt részt megpróbálták kijavítani úgy, hogy ők játszották el a jelenetet, és felvették a törölt helyre.

Juj, most hirtelen ennyi jut eszembe, de majd írok mág!

Annyira jó ez a topic, írjatok minél többet!!!!!!!! :-))))))

C.C.Viki Creative Commons License 2003.11.18 0 0 404
Hoppá - szegény Strossmayer -, hát mégis! Először ez a halálos kimenetelű verzió rémlett nekem is, de hát elég "gyerek" voltam még akkoriban és csak megszépít mindent az idő:-)))

Viki

Előzmény: _Balázs_ (401)
h-alga Creative Commons License 2003.11.18 0 0 403
Szóval te egy reinkarnáció vagy?
Az a tíz év ezen filmeknél belefér. :o)
Előzmény: amanibhavam (402)
amanibhavam Creative Commons License 2003.11.18 0 0 402
nem lehetséges, mert én vagyok dr_strange, és GroundZero vagy tíz évvel fiatalabb nálam:-)
Előzmény: h-alga (400)
_Balázs_ Creative Commons License 2003.11.18 0 0 401
Strossmayer a sorozat végén meghalt.(
Előzmény: C.C.Viki (397)
h-alga Creative Commons License 2003.11.18 0 0 400
Átolvastam a topikot.

Arra tippelek, hogy egy ilyen drStrange, Pirx, GroundZero korosztályba tartozom.
Erre utalnak: Zorro, Józsi az úthengeres, Arsene Lupin, Daktari, Minden lében..., Angyal, Orion, Alfa holdb..., stb

David Vincent-et emlegettétek: a fejlődő idegen egyedek nejlonzsákokban mocorogtak, s ha meghaltak nyom nélkül eltűntek, (mi ölte meg őket, a víz?)
"David Vincent látta őket"
"egy komor nyári estén kezdődött, amikor túl fáradt volt, és letért az útról" - ez nyilván nagyon távoli közelítése az eredeti narrációnak.

dr_strange #206:
valami embernek rosszat akartak tenni a rosszakarói, bemásztak hát éccka hozzá a hálószobájába és az arcára ragasztottak egy olyan igazán élethű színházi gumiálarcot, na a pasi reggel felébredt, belenézett a tükörbe és meglátta azt az idegen arcot és szabályosan megtébolyodott és kiugrott az ablakon,
Ez engem is évekig nyomasztott. Jó sok évvel később is volt olyan álmom, amiben kisöcsém talált ilyen álarcot, nem tudta mi az, felpróbálta és nem tudta levenni.
Számomra ez volt a horror.

tejbegrrr #246:
Szerintem Fantomasnak nem volt füle. Tévednék?

A német krimisorozatok (Derrick,Tetthely,Két férfi egy eset) közé: Az öreg

Rajzfilm:
Baltazár professzor, Öcsémmel rajongói voltunk.
Lolek i Bolek valamint Moha és Páfrány mellé: Cirbolya és Borbolya

_Balázs_ #364:
És a "Mindent tudni akarok" c. szovjet sorozatra?
Bizony. Ez volt szinte minden - akkor még egynapos - hétvégén a délelőtti műsor fontos része.
Tulképpen mit tudhattál meg belőle? Azt, hogy a világ mily csodás természeti dolgai, s a tudomány mily csodás felfedezései vannak a Szovjetúnióban.

Kígyó #370:
"Összefüggések. James Burke rendhagyó gondolatai a változásról."
Kedvenceim közt volt a Kozmosz Carl Sagannal, bár ez már nem gyerekkori emlék.

Kígyó #372:
Az tény, hogy Aladár űrbéli kalandjait Romhányinak köszönhetjük. Könyv a polcon.

Zsebtévé és Macska örs húzta elő emlékezetem mély mocsarából a következőket:
Papírsárkány (szvsz innen származik a Macska örs)
Cimbora
Tízen túliak társasága

OFF
Tán drStrange és dongenaro emlegetett édességeket:
Emlékeztek a kb 10 cm hosszú 2 cm széles ceruza alakú télifagyi-jellegű édességre? Ovis-korom egyik kedvenc nyalánksága volt.

dongenaro #218:
Nagy részükre emlékszem, bár van jó pár év köztünk a javadra.
Játék: csipegető felhúzható kiscsirke.

h-alga Creative Commons License 2003.11.18 0 0 399
Halihó!
Évtizedek után ma eszembe jutott az általad említett filmsorozat (Parittyás Thierry), amiből már semmire nem emlékszem, csak arra hogy gyerekkorunkban folyton néztük. Kollégáim egyike sem emlékszik rá, ezért leültem, hogy a neten rákeressek.
Próbáltam többféleképpen beírni a címben szereplő nevet, de nem igazán sikerült találnom utalást.
Gondoltam, lássuk az index-fórumot. Mint látom, itt sem nagyon emlegetitek. Emlékeztek rá?

Te így írtad: Parittyás Thierry
Valaki egy kvízjátékban a következő nicket választotta: Parittyás Tyierik
Most az IMDB-n próbáltam keresgélni.
Feltételek: 1980 előtti (de inkább 196x) sorozat, főszereplő neve Thierry.
Névre keresés után a lista elég bőséges. Nekem ez tűnt valószínűnek. Ez lenne az?

Előzmény: Murphy (1)
amanibhavam Creative Commons License 2003.11.17 0 0 398
Daktari
A négy páncélos és a kutya
Kloss kapitány
Orion
Stirlitz
Onedin-család
Polip

ezekre emlékszem talán a legszívesebben

C.C.Viki Creative Commons License 2003.11.17 0 0 397
:-))
Na ja, de el is vitte a szívroham majdnem, ha jól emlékszem:-))

Viki

Előzmény: _Balázs_ (396)
_Balázs_ Creative Commons License 2003.10.26 0 0 396
Na igen, de azért Strossmayer doki még közel a nyugdíjkorhatárhoz is fűzögette az 50-es ápolónőket!:))
Előzmény: C.C.Viki (389)
FFeri Creative Commons License 2003.10.25 0 0 395
Csak sajnos a szinkron teljesen új...
Előzmény: kroll (394)
kroll Creative Commons License 2003.10.24 0 0 394
Épp most nyomatnak újabb 13 részt belőle a cseheknél, az eredeti szerplőkkel.

Vasárnaponként fél 11 körül a Hazárd Megye Lordjai megy az RTL-en.

Előzmény: TTTom (388)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.24 0 1 393
Ott pedig Hauser volt a kemény srác. Egyszer összetört valami mosdót a folyosón, és ki kellett fizetnie. Erre így szólította fel az igazgató, vagy a tornatarár, már nem tom: "Gyerünk Hauser, köhögd ki a zsózsót!"
Előzmény: Spidermans Friend (331)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.24 0 1 392
Marek Wojzinski
Előzmény: _Balázs_ (359)
lenolaj Creative Commons License 2003.10.24 0 0 391
utanam sracok,
var egy uj nap
masok vitaznak
mi legyunk vidaamak
utanam sracok
jobaratok
megmutatjuk a vilagnak

:-))

volt valami ezeregyejszakas sorozat is. talan a juhasz jacint boklaszott es keresett valami kincset...vagy az elrabolt szerelmet..emlexik ra valaki?

Jutka Creative Commons License 2003.10.18 0 0 390
Dorka komondor kalandjai
C.C.Viki Creative Commons License 2003.10.17 0 0 389
Sziasztok,

Bizony, a cseszkóknak jobban átjött a sorozatukban az angol hidegvér, nem kapkodtak ott el semmilyen mozdulatot. Az E.R.-ben meg olyan villángyorsak, hogy lassan egy Forma 1-es kerékcserébe is beleférnek a betegellátással:-))Persze, könnyen ment a szomszédban az öreguras tempó, ott a dokik átlagérettkora is a nyugdíjkorhatárt súrolta:-)

Üdv,
Viki

Előzmény: TTTom (388)
TTTom Creative Commons License 2003.10.16 0 0 388
Kórház a város szélén.
Hol vannak Kárter dokiék ehhez képest... :))

T

C.C.Viki Creative Commons License 2003.10.16 0 0 387
Sziasztok!

De jó volt megemlíteni a szódát!

Balázs,
Ahogy olvastam az összefoglalódat a sorozatról, bennem is felidéződtek a "kavarós", a kajahordásos, és a végéről a kórházos jelenetek:-))) A Lajost talán a Szacsvay László alakította, nem? Hirtelen az ő "bamba" arca ugrott be a karakterről:-)

Üdv,
Viki

Előzmény: _Balázs_ (383)
Spidermans Friend Creative Commons License 2003.10.16 0 0 386
Vagy ilyesmi.
Előzmény: Spidermans Friend (385)
Spidermans Friend Creative Commons License 2003.10.16 0 0 385
Szafari c. cseszlovák filmsorozat, az okos csimpánzzal meg a gyogyós állatgondozóval.
Ász volt a zenéje.

Szafari, szafari!

Indul a víg kölyökhad
Nyomában reng a föld
Tigris és párduc fut át
Rejti a bozót ?t

Perzsel a napfény, alig fúj a szél, rohan a kerge vad
Óvjad és védjed ?t, vadász, meg ne l?dd, szeresd és élni hagyd!

Jutka Creative Commons License 2003.10.16 0 0 384
Daktari
_Balázs_ Creative Commons License 2003.10.13 0 0 383
Szálka hal nélkül rulez!!

"Wágner és fia, generálszervíz, azonnal házhoz megyünk!"

Egy ócska VW Bogárral nyomult az öreg meg a fia (Lajos) az asszony meg hordta utánuk a kaját és a végén mindig megverték őket.
Az öreg mindenhol kavarta a lét, a kórházban levezette a szülést, az ügyvédi irodában megírta a szerződéseket. A srác meg mindig versrészleteket szavalt, készült a felvételire, az öregek meg persze próbálták beprotezsálni az egyetemre.

Jó volt, Gyurkovics írta a forgatókönyvet, aztán megjelent könyvben is.

Előzmény: Jutka (379)
_Balázs_ Creative Commons License 2003.10.13 0 0 382
Abban mintha Sztankay lett volna a főszereplő, nem?
Előzmény: Kígyó (380)
Malac_11 Creative Commons License 2003.10.12 0 0 381
Szintén nagy kedvencem volt.
Feledhetetlen szőrös, nylonharisnyás lábak, és nagy kondér krumplisaláták....:)
Előzmény: BahnScorper (370)
Kígyó Creative Commons License 2003.10.12 0 0 380
A "Ki csinál szódát" asszem még Bikini lemezcím is lett.

K

Előzmény: C.C.Viki (377)
Jutka Creative Commons License 2003.10.12 0 0 379
Pirx és a "ki csinál szódát " is volt már több hozzászólásban, a Pirx alapmű, nem is értem, hogy fognak a mai gyerekek felnőni nélküle:-)
A másik a Szálka hal nélkül c. sorozat volt, Bodrogi volt az egyik főszereplő, akinél mindig kifogyott a szóda
Előzmény: C.C.Viki (377)
suto Creative Commons License 2003.10.11 0 0 378
Én is emlékszem valami ilyesmire, de a címét sajnos nem tudom.
Előzmény: Kígyó (375)
C.C.Viki Creative Commons License 2003.10.11 0 0 377
Sziasztok!
Hogy mikre emlékeztek itt! Pirx kapitány meg ilyesmik:-)))

Kigyó,
Szégyen, de csak rémlik a Romhányi név a stáblistáról:-)

Eszembe jutott egy magyar "remek" is a 80-as évek elejéről (talán akkor készült:-): a 78-as körzet. Abban fogyott állandóan el a szóda, asszem. Ez volt a család legnagyobb és állandó problémája:-))

Csaó,
Viki

Előzmény: Kígyó (373)
Váradi Március Creative Commons License 2003.10.11 0 0 376
PIRX KAPITÁNY!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!