Keresés

Részletes keresés

Joeyline Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4890
Be kellene írni a megyei természetbarát szövetségek címét is, elvégre ott is beszerezhetők az igazolófüzetek!

Könyörgöm, rugaszkodjunk már el legalább a turistaságban ettől az élet oly sok területén sajnos tapasztalható "minden Budapesten" izétől! :(

Előzmény: nagypapi (4877)
Joeyline Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4889
Természetesen meg lehet ott is szakítani, ahol nincs hivatalos bélyegzési pont, de akkor bélyegezni kell! Ugyancsak bélyegezni kell ugyanott, amikor újrakezded onnan.

OKT-jelvény-szám:
Én ugyan már elég rég csináltam meg először az OKT-t, de akkoriban általában mindenki tudta, hogy a majdani teljesítési jelvényünkben ott lesz a nyilvántartási számunk... Külön értéke van így, egyedi!

Erről jut eszembe:
Az egyik barátom pár éve vásárolt az Ecseri bolhapiacon egy sorszámozott OKT-jelvényt! Felkeresem Őt, és megpróbáljuk visszajuttatni annak, akit érdemel, hisz a számok olvashatók Vízkelety Laci bácsi jubileumi könyvében!

Előzmény: Güsziológus (4875)
Váci Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4887
Deeeeehogynem....:-)

Amikor én voltam ott, a közönséges utasok is csak tehetetlenül álltak és vártak. Mondom, hogy kinn volt. Talán a restiben? Ki tudja...

Előzmény: lükepék (4886)
lükepék Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4886
én véletlenül pont jegyet is vettem... Nem tudott trükközni a sárvári pénztáros..
Előzmény: Váci (4879)
Váci Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4885
Persze...:-)

Csak már beindult a péntek délutáni agy-zsibbadásom...:-)

Előzmény: Törölt nick (4884)
Zete Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4883
Off
Múzsla! Mail ment neked.
Zete Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4882
Kérlek! Igazán (majdnem) semmiség volt :)

"...ha valaki valami alapvetö dolgot kerdez, akkor csak beirjuk: "

ÍGY VAN! Ez a lényeg!

Előzmény: asciimo (4872)
asciimo Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4881
es a tura celja a küzdes maga.. :)
Előzmény: Güsziológus (4873)
asciimo Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4880
Pont az igazolo füzetet ideztem volna en is.

Jol elfelejtettem megnezni a jelvenyemet.
Edesanyam jött latogatoba, azert.
De majd a hetvegen!

Váci Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4879
Tisztula Visztula!

Azt irtad az OKT-fórumban, hogy "Én meg kopogtam agresszíven és egyből kaptam pecsétet, tegyétek ezt Ti is."

Amikor én ott jártam (Sárváron), a pénztárosnő "dörzsöltebb volt", és valahonnan kintről érkezett meg fél óra után.
Bár indulat-levezetőnek bejött volna az agressziv dörömbölés...:-)

Váci Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4878
A múltkor valóban beszéltünk erről a "dupla pecsételésről".
Akkor is azt mondtam, amit most: szerintem csak akkor van értelme, ha az adott pontnak két "luk" van a füzetben.
Ha menetközben szakitod félbe - én például (sajnos) szinte mindig csak kisebb résszakaszokat szoktam csinálni - felesleges a dupla pecsét, elég a dupla dátum. Én legalább is igy szoktam csinálni.
Igy fogom Káldon is.
Ha mész Káld-Sárvárra, lehet, hogy szivesen veled tartok, nekem is az "következik".
Előzmény: Törölt nick (4874)
nagypapi Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4877
"Ha bárkinek van még ötlete, hogy mi kerüljön bele, akkor nyugodtan jelezze"

Nos, ilyen szíves felkérésnek nem tudok ellenállni.

Jó lenne beleírni a MTSZ Gyalogtúra Bizottságának e-mail címét, ahova esetleg lehet problémákkal fordulni, illetve ahova az esetleges igazolásokat lehetne elküldeni, levél helyett.

Esetleg a Kéktúrával kapcsolatos egyéb site-okat (pl. kektura.lap.hu) is meg lehetne említeni!

Egyébként kitűnő a GYIK, hiányt pótol, örülök, hogy létrejött!

Előzmény: Zete (4871)
Múzsla Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4876
Megnéztem tegnap este a jelvényt.
Bele van vésve a szám.
Mik nem vannak?

Igen, ettől lesz igazán névre szóló.
Ném értem, hogy a másik két "nagy-kéknél" ez miért nincs meg.

Güsziológus Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4875
OKT Igazoló Füzet 3. oldal.

6. A teljesítés igazolása.
"A túraszakasz megszakításakor és újrakezdésekor is kell pecsételni."

Azon vitatkoztunk már, hogy ott is meg lehet-e szakítani, ahol nincs hivatalos "pont". Azt hiszem, igen. Én többször csináltam már ilyet, az RP-DDK vonatkozásában pl. Bakóca volt a kiszállás helye (duplán bélyegzéssel, természetesen, hisz onnan folytattam), de Árpád-tető sem hivatalos "pont". Ha emiatt nem fogadják el, haladéktalanul megírom.

Más.
Megnéztem tegnap este a jelvényt.
Bele van vésve a szám.
Mik nem vannak?

Előzmény: Törölt nick (4874)
Güsziológus Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4873
Szép, új világ.

A gép dolgozik, az alkotók pihennek.

Előzmény: asciimo (4872)
asciimo Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4872
Mi köszönjük, hogy összeszedted a dolgokat!

Ezentul annyi a dolgunk, hogy ha valaki valami alapvetö dolgot kerdez, akkor csak beirjuk:

http://ttt.tr.hu/okt/oktfaq.html

Előzmény: Zete (4871)
Zete Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4871
Látom, felkerült az OKT-GYIK. Gyorsan átfutva egyetlen elírást találtam csak, az alábbi mondatból kellene kiszedni a "hozzá" szót:

"Mit tegyünk, ha nem tudunk hozzájutni hozzá a hivatalos OKT vagy MÁV bélyegzőhöz? "

Asciimo, Güszi: köszi a segítséget.
Ha bárkinek van még ötlete, hogy mi kerüljön bele, akkor nyugodtan jelezze.

Váci Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4870
Sziasztok!

Tegnap előtt DDP-ztem egyet a Mecsekben, Cifra-malom (Kőlyuk) és Mecsekszentkút között.
Nagyon szép és kényelmes, "egydélutános" program.
Ciframalomnál nyalóka a malom falán, az Állatkertnél a pénztárban lehet választani DDP-nyalóka és TKM-pecsét közül, végül Szentkútnál, pontosabban jóval utána, az Orfűi országút keresztezése utáni vadászháznál szintén nyalóka található.

Múzsla Creative Commons License 2003.11.07 0 0 4869
A levertséged valószínűleg pszichikailag is erősítve lett a "bezárással".
Jobbulást kívánok és amíg kúrálod magad, nosza tervezd meg a következő túráidat!
Előzmény: Güsziológus (4867)
lükepék Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4868
Ide is alkalmas hsz:
Sürgősen kiadó három hely vasárnapra autóban, Szarvaskő-Bélapátfalva kéktúra majd kellemes ejtőzés az egerszalóki termálban c. programunkhoz! Igény szerint lődörgés ill. célirányos kiegészítő progi Egerben!
Güsziológus Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4867
Köszi a jókívánságokat.
Tudod, most pár napig nihil van. Két évig nem voltam beteg, egy héttel az utolsó túra előtt betaknyosodtam, fáj a torkom, levert vagyok. Pedig milyen büszke voltam, hogy mióta túrázok, nem fog ki rajtam a betegség. Úgy látszik, ha leenged az ember, akkor a kór képes azonnal támadni.

A körről.
Nincs jelentősége, de én bezártam a kört. Rudabányácskánál ui. úgy szakítottam meg a túrát, hogy "átmentem" a sátorhegyeken, a régi kéken, Sátoraljaújhelyig. Nem maradt ki egy méter sem:o)

Talán egyszer kitalálják az illetékesek, hogy átkötik a kéket valamilyen jellel. Mindegy az alakja, csak kék legyen.

Ja, és a Duna (Visegrád - Nagymaros) is kék. És nincs jelzés!

És a Tisza (Mindszent) szőke.
Volt.
Réges-rég:o(

Előzmény: Múzsla (4855)
Güsziológus Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4866
Én is megnézem.

Hogy mik nem vannak?

Előzmény: asciimo (4859)
Joeyline Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4865
Előbbi nem, az egy másik turista újság volt a 20. század első felében! Lényegében ennek a jogutódja az újraélesztett Turista Magazin. Az egy más kérdés, hogy aztán azóta már más adja ki.
Előzmény: Jesper Olsen (4858)
Tibet Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4864
Vasárnap van valakinek kedve Kékezni BP közelében? BUdai-hg, vagy Cserhát, Börzsöny?
kvte Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4863
Zsurek József! Emlékszem rá, annak idején cirkalmas betűkkel írt levélben kért tőlem segítséget az útvonallal kapcsolatban. Ő sincs regisztrálva a békés megyei teljesítők között, pedig ott is az elsők közt lehetett! Igazi turista, korát messze meghaladó teljesítményeket vitt véghez!

kvte

Előzmény: Joeyline (4854)
Múzsla Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4862
Az által is említett

Az efemm által is említett

Előzmény: Múzsla (4856)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4861
Gyerekkoromban volt egy Magyarország nevű, erősen külpolitikai orientáltságú hetilap. Amikor Pálfy József amolyan akkoriban divatos "politikai vitakörre" jött a suliba, megkérdeztem, miért hívják így, ha mindenről szó van benne, csak Magyarországról nem. Amire ő őszintének hangzó választ adott: egy régesrégi főszerkesztő vagy alapító atya (nevére nem emlékszem) azt mondta, hogy aminek a nevében benne van a magyar, azt itt jobban el lehet adni. És ez még az átkosban is így működött. :-)
Előzmény: Güsziológus (4857)
asciimo Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4860
Es pecsetelt is?
En ugy tudom Dora Laszloek voltak az elsok, bar lehet, hogy ugy elsok, akik egyben csinaltak.

Amugy meg lenyegtelen ki volt az elso. Azert mert x.y. 1900ban elsonek csinalta meg az 1899-ben meghirdetett turat, azert nem tartom többre, mint aki most csinalja meg.

Előzmény: Joeyline (4854)
asciimo Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4859
"hátoldalába nincs bevésve a sorszám. Ezek szerint ez csak az OKT jelvényekre igaz?"
Bele van vesve? Na ezt meglesem ma este, ha hazamegyek!
Előzmény: Múzsla (4855)
Jesper Olsen Creative Commons License 2003.11.06 0 0 4858
Nem voltak túl fantáziadúsak a cimválasztásban. Gondolom a turistát mindenképpen benne akarták hagyni a cimben. Lehetett volna Turisták Lapja, Turista Újság, ...?
Előzmény: Güsziológus (4857)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!