Szükségem lenne egy live kártyákhoz való MIDI adapter bekötésére.
Pontosabban szeretnék egy D-sub game/MIDI port > DIN MIDI IN OUT csatlakozót gyártani. Az utóbbi két hónapban már kutattam kérdezősködtem mindenütt, de senki sem tudott választ adni! Itt talán találok egy okos embert! Előre is köszi!
Sziasztok
sound blaster 5.1 live digital ezt a hangkártyát használom de a driverje nem megy fe (probáltam régebbit , újabbat de semmi) Az xp az látja a krártyát de a driver nem.
Az alaplapi integrált az ki van kapcsolva.
Mi lenne a megoldás ?
Hogy kell megcsinálni , hogy működjön?
A psziho.apu@freemail.hu ra is lehet válaszolni.
Köszi előre is
Sziasztok!
Az alábbi problémám lenne nékem a live-val. Ha a cake walkban a live hangjain szólalnak meg a zenék, akkor, ha mondjuk szól az egyik csatornán egy kitartott kis c, és ezzel egyidőben a billentyűzeten is nyomok egy kis c-t, akkor a csatornán a hang elhallgat. Ha a yamahán szólalnak meg a művek, akkor ilyen gond nincs. Van megoldás esetleg egy új driverrel, vagy vegyek egy jobb hangkártyát? Fontos lenne a dolog, mert bőségesen használnék sound fontokat. Ha új hangkártyát kell vennem milyet? Mindenképpen csak olyan érdekelne, aminél ez a probléma már nem jelentkezik. Ha esetleg új hangkártya jelenti a megoldást, mindenképpen olyasmi érdekel, ami támogatja a sound fontokat is. A választ ne a fórumra küldjétek, hanem az alábbi címre: erdody.viktor@mailbox.hu. Egyébként windows 2000 oprendszert használok! 700 megaherces proci, 256 mega ram.
Segítségeteket köszi!
Viktor
A gondom a kovetkezo.
Sb live hangkartyat raktam a gepembe.
A Creativ mixer gond nelkul lekezeli az 5.1 csatornat, de a Winampbol meg a Cd playerbol
nem akar szolni a Center hangszorom.
Raadasul van egy tv tuner kartya a gepemben, es mostmar az is vacakol, full screenben nincs normalis kepe hanem csikozza a kepet...
Plussz a Pixelview programbol sincs normalis hang, szval center nincs.
thanx, gyingyi, viszont a saját drivere nem kezeli a Live DSP-jét, ezért nem mennek rajta az ASIO-s cuccok. hjajj, valszeg egy Audigy lesz a megoldás...
télleg, az Audigy-k már saját driverükkel is tudnak ASIO-t, ugye? akár egy legbutább 15ezres OEM is? ugyeugyeugye?
Nem egy Creative oldalon olvasom a következőt: "XP -vel ne multimédiáz!". Bocsánat amúgy, hogy beleszóltam, de az XP nem zenélésre való. '98, de a legjobb az öreg maci...
Sziasztok.
SB Live!-om van, valamint pár problémám :-)
A kX driverével használom a kütyüt, hogy tudjak ASIO-s cuccokkal dolgozni (gitározom, és a D-Sound RT Player-ével és egy Amplitube VST pluginnel egész normális hangok jönnek ki a gépből is).
Most installtam újra a gépet (XP Pro Hu), visszatettem a kX drivert is, de valahogy a beállítás elég érdekes. Gitár line-in protra rádug, RT player elindít, Amplitube elindít, hallom, hogy van bemeneti jel (zúg), de semmi több. Pedig mindent jól csináltam, anno egy másik topicban supremacy topictárs tételesen leírta, mi a teendő, és mégsem. Mi lehet a problem?
Közben meg keresgélek némi audiowarez dolgokat is, kellemetlen, hogy az RT player és az Amplitube is csak demo... ;-)
Lentebb valaki azt írta, hogy két Live! kártya nem fér meg egy gépben. Keresd meg azt a hozzászólást és vedd fel a kapcsolatot a hozzászólóval.
Én személy szerint ezt el tudom hinni, emiatt bár van két Live!-on, de két külön gépben. Egyelőre a második gép nem üzemel, de egyszercsak fog és akkor valahogy MIDI-vel összekötöm őket, vagy egy külön keverőre, vagy az egyik gép audió bemenetére fog menni (ezt még kiötlöm) és akkor lesz csak finom zenélgetés!
Egy kérdés:
Mi van, ha a gépben 2db SBLive van? Midizésre használnám, és megfordult a fejemben, hogy jó lenne még 2db sountfont device, meg tudnék kérni még egy kártyát. Az érdekelne pl. hogy mindegyik külön adja a maga renderelte hangokat, vagy az egyiken összesítve jön ki? Írjátok meg, mik a tapasztalataitok, akár másmilyen 2 hangkártyás megoldásoknál! Kösz!
Üdv Néktek Creative Tech. Fan Club(bocsánat ,csak SB Live)!
Csatlakoznék!
Nekem is az vóna.Mégpedig C400-as,5.1-es hangelosztással.
Na ,kedves olvtársak,aztat hova sorolnátok.
Be a Live cat.-ba,vagy már Audigy-be,mert biza a kicsikém *.AUP file-okban menti el a settings-eket.
Úgy néz ki, hogy hamarosan sikerül gépet cserélnem és egy 1.7 GHz-s erőteljes P4-em lesz. Azt tanácsolta mindenki, hogy Windows XP-t tegyek fel.
A kérdésem az, hogy ragaszkodván a Soundfontokhoz SBLive!-val akarok továbbra is dolgozni. VAn valakinek tapasztalata az XP-ről, Live!-ról és pl. a Cakewalk 8-ról vagy a Sonarról? Így együtt?
Másik kérdés: Cakewalk esetén van valamilyen szoftver szintetizátor (a VST plugin-okhoz hasonlóan) amivel tovább lehetne színesíteni a hangzást?
Harmadik kérdés: hogyan lehetne Cakewalkban MIDI-recording közben változtatni a Soundfont paraméterein. Például a felfutást (attack)?
Most került hozzám egy Roland D-10 es szinti, abszolút nem értek hozzá, viszont csak arra kell, hogy legyen egy midibillentyűzet a gép előtt. Egy baj van azonban. Valahogy a MIDI jel nem megy be a gépből a Sb LIVE-ba, pedig már mindent kipróbáltam. Kifelé elmegy a jel, úgyhogy végképp nem értem mi van. Lehet, hogy a szintin állítottam el valamit? Vagy inkább a live-on nem állítottam be a dolgokat?
APSlive drivert használok, ugyanez volt a helyzet a Kx Diverrel is, a hivatalos drivert meg nincs értelme kipróbálni, ahhoz ugyanis nincs ASIO.
Tudna nekem valaki segíteni? Kezdő vagyok...
Cubase SX-et használok SB Live-al (bár most készülök Audigy-re cserélni). Az a problémám, hogy ki szeretném menteni a MIDI sávjaimat (mindegyiken SoundFont szól, 'SB Live Synth A' beállítással) Audio Mixdown-ba. Ez a VST hangszerekkel simán megy, a SoundFontokkal miért nem?
Nem mintha a 4 hangfal nem szólna atomul, de azért bosszantó.
A patch nevét leírnád? Mert csak egy magyar fickó programját találtam (switch), amivel elvileg megadható, hogy hány hangfalon jöjjön ki az ac3, de nem igazán tűnik úgy, mintha tényleg megcsinálná.