Utánad negyed órával hazaértem én is :) A kapott feladatok egyikét el is kezdtem, megvan a Szombathely, a feliratot és a kört majd holnap...illetve ma:) körérajzolom.
Most érkeztem haza az alakuló ülésről!
Örülök, hogy sikerült elindulnunk, a java még csak most kezdődik, de úgy érzem sínen, akarom mondani nyílt vízen vagyunk!
Sajnos kicsit elkéstem. 18.15-kor értem oda. A kaputelefonon semmi hegyet, hullámot nem találtam. Két kijövő embertől érdeklődtem eredménytelenül, majd bánatosan hazajöttem.
A késés sajnos kivédhetetlen volt, a fantáziám meg kevés.
Legjobb tudomásom szerint az a hajó megy a Balatonra, az lesz az egyik az újak közül. Az viszont biztos, hogy a Monarchia m/s cégéhez semmi köze. Úgy kerül arra a pontonra, hogy az az ember hozta be az országba a hajót, akié az a ponton, tőle bérli a Monarchia cég is. (egyébként tudtommal a Monarchia egy cég a Jászain álló KékDuna m/s-sal)
A Kvassaynál is készül egy moszkva, teljes panoráma ablakokkal alul felül, és Z hajtással, ezáltal hosszított utastérrel. Látni még nem láttam.
SOS munka miatt, sajnos nem tudok menni,
-éjfél előtt nem végzek- de a "belépési
nyilatkozatot" amennyiben megvalósítható
utólag bármikor aláírom.
Szíves tájékoztatást várva.
Lassan már teljesen lemaradok mindenről.
Kicsit sok volt a terep ismét, most az eső hozott be. Sajnos ismét későn tudtam meg mindent a topictaliról, és megint nincs rá időm. De majd egyszer végre... :-)
Azért bízzatok bennem, hogy egyszer eljutok ide.
Valószínűleg nem a Budapesten álló Lelle típusú hajó kerül majd a Balatonra. Ha minden igaz, akkor amit a BHRT megvett, az Dunaújvárosban van. Esetleg látta ott valaki? A szintén Balatonra kerülő török hajót 2 hét múlva hozzák fel Budapestre.
Azt nem tudod veletlenul, hogy ez a Gulak Artyemovszkij kie, ez dunai hajo volt/van/lesz, vagy ez mar az a hajo, amit a BHRT jovo nyari uzembeallitasra (felujitas utan) vasarol/vasarolt a Balatonra?
G.
Holnap sajnos nem tudok menni, illetve csak 8 után, ha még lesz értelme. Tegnap ugyanis a zenekarom továbbjutott 1 tehetségkutató versenyen és vadul kell készülnünk a középdöntőre.
Tegnap setaltunk a fiammal a Margit-szigeten es lattunk a pesti oldalon kikotve ket erdekes hajot, csak a szurkulet miatt nem tudtuk elolvasni a nevuket. Tudtok segiteni?
Az egyik egy olyan hajo, ami nagyon hasonlit a Balatonon jaro Csobanchoz. Mi a neve ennek a hajonak?
A masik egy Lelle tipusu hajo. Ha jol lattuk vilagoskek csikkal az oldalan (ezt takarta egy melle kikotott masik hajo). Ez a hajo az a hajo, ami a Balatonon a "Lelle 3" lesz?
muggli 4464
"Jól belilult a Lánchíd!:-)))))))))) "
... de nem a fotótól, t.i. tegnap valóban ilyen fura lila volt, a pillérek meg nem voltak megvilágítva az útpálya alatt. Vajon mi történt? Milkareklám?
guberavera 4465
I. kerület, Logodi u. 7., O.K. De milyen gombot nyomjunk a kapucsengőn? (guberavera? O:))))
Uraim,
Úgy tűnik ma van a Szabadkikötő 75 éves születésnapja. Ha megengeditek, egy üveg 97 évjáratú villányi vörösbort holnap kibontuk, és ebből az alkalomból is koccintunk minden vízenjáró (hajós, tengerész, vitorlás, evezős stb) egészségére.
Egy ismerősöm azt mondta, hogy este nem lehet hajókat fotózni, mert a víz mozgása következtében bemozdulnak. Hát, egy-két ellenpéldával hadd kedveskedjek Néktek:
Volt egy pár pici hajó, azokat valóban nagyon dobálta a Duna.
OFF
Mugli!
Sikerült dűlőre jutnod az Arles c. programmal?
Rá szoktam nézni, de azt annyira nem szeretem. A dpg-st használom inkább, de az sajna nem mindent fogad. vikingstar@index.hu -ra írj, ezt viszont minden nap nézem. Nem baj az, ha öregecske, arról ha lenne fotód az nagyon érdekelne. Te, ebből a kollekcióból csinálhatnál egy "torlódás a nemzetközin" témájú "terepasztalt" is akár:) Arányosak egymáshoz a hajók?
Szia Viking!
Légyszi add meg a mail címed. és akkor küldök képet!
Az oldaladon lévő címet úgylátom nem ellenőrzöd.
A kötelet majd odamontírozom! :-)
Ennyire sajnos nem vagyok precíz!
A Sofiám elég öregecske, de még szép.(5 éves)
Üdv.
A Szombathely ma így néz ki. Külső szemlélő nem tenne bele egy grandot se, de szerintem nem reménytelen. Ott leszek az egyesület alapításánál, de azt hiszem fel kell pörögni mert a hajókat november 11.-én árverezik...
Szia! Ez a Swiss Coral nagyon jól néz ki!! Még a ponton is megvan, a kötelek, a híd...tényleg nagyon rendben van! Az orrához is kéne egy kötél a part felé, és akkor lekicsinyítve a képet pont olyan lenne mint az eredeti! És még működőképes is...hmmm, én eddig csak a River Cloud papírmásáig jutottam el, az is csak félig van meg:)
Látom te is rajzolsz:) A Fidelio nálam is megvan, csak még Blue Danube színekben:)
Mekkora méretarányban készíted a hajókat? A Sofiádról nincs kép véletlenül? Az engem különösképpen érdekelne. A kedvenc hajóm.
A menetrendet egy ismerőstől kapom minden hó elején, amiben a Budapestre rendezett kabinosok szerepelnek. Majd küldök mailen belőle, mondd melyikek kellenek, de beszkennelhetem az egészet is, csak sajna most nincs még meg a friss, majd kb hétfő-kedd magasságában lesz.
Elvileg a kep.tar.hu/kurdeejay címen van fent egy pár kép, csak mindíg döglődik.
Milyen kabinosról van makettem?
Soroljam?
Mozart
A'Rosa Bella
Viking star
Fidelio
Blue Danube II
Austria
Steaua Deltei
Moldavia
Volga
Der Kleine Prinz
Amadeus
Sofia
Symphonie
Heinrich Heine
Most készül a Calipso motoros, működőképes modellje!
A télen még egy jópárat szeretnék elkészíteni!
Neked honnan van meg, hogy mikor melyik kabinos jön?
Jó lenne nekem is tudni egy párat, mert úgy könnyebb lefotózni,és elkészíteni!
Üdv.
Szóval ez akkor akadozik, ha többen is nézzük?
Mert néha szinte folymatos a kép, néha meg csak pillanatképet produkál. (Most is.)
És hogy kell "lőni" a kamera képeire?
Valóban lesz egy új Swiss és egy új A'Rosa jövőre, és nem csodálkoznék, ha hamarosan egy új River-ről, esetleg egy új Amadeus-ról is hallanánk... új Vikingről nem is beszélve:)
A Swiss Coronáról a neten csak a Scylla lapján találtam képet a 'flotte' menüben
de szkenneltem egyet a jövőévi prospektusból, amit kb 1 hete küldtek ki, mondjuk ezen sem látszik túl jól, meg még igen csak félkész állapotban van itt is:
Milyen kabinosokról van modelled? Miből készíted őket?