Úgy látom ez a Police-hoz legközelebb álló topic (nem is tűnik annyira aktívnak...), ezért ide firkálok.
Bemutatkozásként: kiskorom óta nagyon sok Police hallgatok. (Első zenei emlékeim is ehhez a bandához kötődnek.) Stewart Copeland szerintem a rock zene egyik legérdekesebb dobosa, kár, hogy nem lehetett őt hallani annyit a mai napig be nem jelentett feloszlás óta. Sting-et viszont csak mérsékelten szeretem. Elmegy. Néha egész jó. Néha idegesít.
Letöltöttem most egy Police kalózt: Crimewatch - 1980 ápr. 28. A dátum egész jónak tűnik, de sajnos Sting bizonyos számokban messze alulmúlja a lemezen megismerteket. Például: Truth Hits Everybody. Ettől függetlenül nagyon jókat zenélnek rajta.
tegnap megvettem ezt:
1) Radio Version
2) Batson-Doc-Will-I-Am Remix
3) B Recluse Mix
+ VIDEO:
1) Radio Version
2) Batson-Doc-Will-I-Am Remix
3) B Recluse Mix
de ezeket miert megint csak vinyl-en adtak ki?
A1: Dave Aude's Extended Vocal Mix (7:26)
A2: Dave Aude's Vocal Edit (4:05)
B1: Richard "Humpty" Vission Big Floor Funk Mix (6:28)
B2: Dave Aude's Funk Dub Mix (7:29)
C1: Dave Aude's Haunting Dub Mix (8:40)
D1: Richard "Humpty" Vission Acidic Groove Mix (6:13)
Stinggel elégedett voltam, de azért sok mindennel nem.
Először is, aki betervezett egy kivetítőt pontosan a színpad elé középre, azt saját kezűleg szeretném hülyére pofozni. Persze lehet, hogy direkte az volt a dolog üzenete, hogy ha nem tartozol a pár kiváltságos meg VIP-vendég meg Dózsa György úton dolgozó közé, akkor ne akard te élőben, ingyér látni Stinget.
A keveréstől sem voltam elájulva, a billentyűsökből nagyon kevés hallatszott, a basszust meg annyira felnyomták, hogy csak torzultan rezonált össze-vissza.
A közönség nyilvánvalóan nem volt ugyanaz, mint egy fizetős koncerten, sajnos kicsit közelebb volt a magyar átlaghoz. Gondolom, a repertoár is emiatt lett egy kicsit jobban kihegyezve a slágerekre.
Sting szerintem jó fej volt és mennyiségben, minőségben egyaránt hozta az elvárásokat.
Gondoltad volna valaha, hogy egy nap Stingnek írsz levelet? És azt gondoltad volna, hogy valóban el is olvassa azt? Szerintünk egész biztosan! Jó helyen jársz, jó időben, itt a lehetőség, hogy üzenj valamit Stingnek! Négy éve sikerült! Pontosabban a Magyar Sting levelezőlista és Fanklub alapítójának, Gregnek és társainak. Hat kontinens 50 országának 300 rajongója által írt üzenetét gyűjtötte össze az internetről, melyet egy könyvbe kötve sikerült átadnia személyesen Stingek 2000 júniusában! A legfiatalabb levélíró 8, a legidősebb pedig 50 éves volt. Ez volt a 'Message In A Fanbook'. Az idén ismét sikerrel fogunk járni!
Küldj szeretetet Stingnek!
Az akkori találkozásról a Sting.hu weboldalon lehet olvasni:
"... Tudtam, hogy nem szabad beengednem az ajtón, mert akkor vége az akciónknak! Ezért egy rövid ideig vele együtt lépdeltem a szálloda
főbejáratához, s jobb oldalról közelítettem meg "Sting! Sting!" kiáltásokkal, amiket sajnos először nem hallott meg... Majd amikor már
szinte a forgóajtóhoz nyúlt volna, odaléptem közvetlenül hozzá és nagyon határozottan, higgadtan és gyorsan megszólaltam (más választásom nemigen volt): "Hi Sting! Welcome to Hungary!" (Helló Sting! Isten hozott
Magyarországon!). Ő rám nézett és halkan köszönt nekem: "Hi!". Pont az utolsó pillanatban sikerült elcsípnem, mert ha belép az ajtón, talán sohasem találkozunk vele ilyen közvetlen közelről..."
"...Jen Marcusnak sikerült Phoenix-ben (USA) találkoznia és néhány szót váltania Stinggel a fellépése előtt, s a beszélgetésük végén azt is
megkérdezte, hogy hogyan tetszett neki a fanbook, amit Budapesten kapott. (...) Sting meg is kérdezte Jentől, hogy ismeri-e az illetőt, aki
készítette, és erre azt üzente nekem, hogy köszöni szépen, s igazán nagyvonalú emberre vall, hogy annyi fáradtság árán elkészítettem. Utána megölelte és megpuszilta Jent, és még azt is hozzátette, hogy adja majd át nekem... :))) ..."
Írd meg saját gondolataidat Sting zenéjéről, meséld el személyes történeteidet Stinggel kapcsolatban vagy oszd meg álmaidat vele! Küldd el saját fényképedet is! Üzenetedet és fényképedet június 1-ig az alábbi weboldalon adhatod fel - ha lehet, angol nyelven!
http://love2.sting.hu
A weboldalon ezen kívül számos letölthető dolgot találhatsz: fényképeket, háttérképeket, képernyővédőt, csengőhangokat és képeket mobiltelefonodra! Letölthető és elolvasható a teljes 'Message in a Fanbook', amit 2000-ben
Sting is elolvasott!
Sting június 5-én ingyenes koncertet ad Budapesten, ahol a Fanbookot személyesen adjuk át neki!
Üdvözlettel:
Greg és Attis
A Magyar Sting Levelezőlista és Fanklub alapítói
Teljesen belezugtam a the book of my life-ba!!!!:)
a heten vegre sikerult mexerezni az album japan verziojat, most pedig elkezdtem letolteni rengeteg mp3-at a www.sting.hu sms-es megoldasarol:) nagyon orulok, hogy most meglesznek vegre a send your love mixek (legalabbis egy reszuk)
Sting egy ingyenes koncerten lép fel Magyarországon, Budapest történelmi nevezetességen a Hősök Terén 2004. június 5-én szombaton, a T-Mobile támogatásával. Sting hivatalos rajongói klubja 500 jegyet oszt szét a tagjai között!
A Westel kapcsolatok koncertsorozatának idei főfellépője tehát Sting lesz. Addigra valószínüleg a Westel már anyacégének a nevét fogja használni, vagyis a T-Mobile-t, mely egész európában ismert márka.
A hírt a magyar Universal és a Sting.com is megerősítette. További hírek később!
Most hallottam először a CD-t. Hát mit mondjak... a BND sokkal jobb! Ami tetszik: The Book of My Life, Stolen Car, Inside (talán ez a legjobb), Send Your Love, Forget About The Future. A 2 bónusz szám nem kellett volna. (különös tekintettel a Send... remixére! Förtelmes!) A Shape of My Heart meg olyan semmilyen! Pedig de jó az eredeti verziója! A többi számban semmi fantáziát nem látok! Ennyi nagyon röviden, egyszeri meghallgatás után sokkal többet nem igen tudok írni! De attól félek ez többszöri hallgatás után se nagyon fog tetszeni...
hát én sem dobtam hátast az új lemeztől, de valahogy nekem is stingesebb lett mint a BND!
a stolen car-t már rongyosra hallgattam, egyre jobban tetszik, pláne mióta odafigyelek a szövegére is...
reggel a buszon tökéletes hangulatkeltő!:)
a duett-től többet vártam, végülis nem olyan rossz, de nem lesz a kedvencem!
a send your love, sacred love témák abszolút nem jönnek be, semmi köze sting-hez szerintem. bár lehet hogy csak én vagyok régimódi!
a többiről még nincs véleményem, egyenlőre hallgatom szorgalmasan!
Itt van rendelhető promo bakelit a Send Your Love-ból:
"official limited promos with CALDERONE mixes"
http://www.djshop.hu
Nekem ezek vannak meg RealAudio-ban, de nem egy nagy élmény hallgatni őket:
- Dave Aude extended Vocal Mix
- Dave Aude massive Dub
- Calderone + Quayle Future Mix
- Calderone + Quayle Dub Mix
- Minge Binge Electric Mix
MP3-ban várhatók az alábbiak nemsokara:
- Calderone + Quayle Future Mix
- Calderone + Quayle Dub Mix
- Calderone + Quayle Radio Mix
- Minge Binge Electric Mix
- Minge Binge Sex & Music Dub
A Josh Wink féle remixeket még én se hallottam, rájuk még kiváncsi vagyok, remélem, hogy ez nem akkora kalap s**r, mint a többi, már elnézést.... Ha esetleg tudsz egy FTP helyet szívesen felrakom őket valahova...
osszegyujtottem az igenyeimet (hatha masnak is kellenek/esetleg megvannak)
SEND YOUR LOVE
album version*
radio edit*
Dave Aude remix edit*
Dave Aude extended Vocal Mix
Dave Aude massive Dub
Calderone + Quayle Radio Mix
Calderone + Quayle Future Mix
Calderone + Quayle Dub
Minge Binge Electric Mix
Minge Binge Sex & Music Dub
Josh Wink's Deeper Vocal Interpretation
Josh Wink's Minimal Interpretation
Tud valamelyikotok olyan helyet a neten (vagy olyan uzletet akar) ahonnan a Send Your Love remixei (es nem csak a Dave Aude-fele) letoltheto/megvasarolhato? Gondolok itt vmi promo CD-re,pl...
(koszi!)
A maxin loszar sincs (na jo, a Dave Aude-n kivul):(((
nekem egyebkent a the book... a kedvenc dalom a lemezrol, a MJB-duett szerintem eleg halovany, sot, az egesz albumrol ugy gondolom h a dalok alapban semmi ujat nem hoznak, de a production menti meg oket es az album osszhatasa nagyon kellemes... egyertelmuen jobban bejon, mint a BND
Tegnap hallottam először az albumot, nekem tetszett. Talán azért, mert volt időm felkészülni arra, ami majd fogad. Szerintem jóval Stingesebb, mint a Brand New Day. Az előző két stúdióalbum elég lapos, bár vannak rajtuk jó számok, ez meg végre valami kiforrottan új. Az Inside és a Book Of My Life tetszenek a leginkább, a Stolen Car a legkevésbé. Lehet, hogy nem kellett volna lecserélni a Like A Beautiful Smile-lal. Pont ebben a számban hiányzik az a Bogyó által említett középtartomány, valamint egy picit érőltetettnek érzem az elektronikus hangszerelését (ez igaz a Dead man's Rope-ra is). A Send Your Love egyértelműen slágernek lett gyártva, a Whenever I Say Your Name meg valahogy túl rövid, elég rossz a szerkezete, de egyébként kellemes hallgatni, kb. ennyi negatívumot tartalmaz számomra a lemez. A Sacred Love egyébként szerintem kifejezetten vicces dal a sok stílus keveredése miatt. A bonus trackeket ajánlom hanyagolni a lemez hallgatásakor:) Nem annyira alaptalan azt mondani, hogy Sting fáradt, de ismét egy színvonalat tartó (illetve az utóbbihoz képest magasabb színvonalú) lemezt készített. Nem egy TST, de mindenképpen hasonlóan jó, mint pl. a Blue Turtles, vagy a Mercury Falling. Egyébként ez utóbbit nagyon szeretem, de az a probléma vele, hogy a korábbiakhoz képest nem mutatott fel semmi újat.
Én tegnap megvettem a MOM Parkban, a Fotex Recordsban.
Nos: a lemez összességében inkább rossz, mint jó. Értékelhető alkotások: Inside, Never Coming Home, Stolen Car (Take Me Dancing), The Book of My Life. Elmegy még a Forget About The Future és a This War, de a többi fos. 10 számból 4 értékelhető, 2 talán: ez nagyon rossz arány. A Mary J. Blige-os szám kifejezetten rossz, erőltetett RNB utánérzés, lapos hangszereléssel. A Send Your Love eklektikus marhaság, csúnya nagy Desert Rose "nyúlás". A Dead Mans Rope gyakorlatilag nem bír megjegyezhető zenei témával. A Sacred Love szintén elég fáradt. A bevallottan töltelék-számok (Send Your Love remix és Shape of My Heart live) kifejezetten rosszak. A Shape of My Heart nem véletlenül maradt le az All This Time koncertlemezről, hamis a cselló, gyakorlatilag egy ötlettelen Unplugged-verzió.
Generálice: a lemez nagyon elektromos hangzással bír, ami lehetne jó is, itt viszont inkább semmilyen. Ezt a hangulatot hivatott ellenpontozni a This War torzított gitáros-Hammondos őrjöngése, ami ilyen kontextusban teljes mértékben betölti szerepét. Visszaköszön a Madonna által is használt modern popzenei hangszerelés: erős basszus, mélyek nélküli dob, magasan csilingelő, repetitív gitár és villanyos prünnyögések, amiből hiányzik a középtartományt terítő függöny-szinti. Szinte minden számban trasnszponál egyet a szám végén, ez olyan Sting-védjegy :-) Sok "egzotikus" hangszert használnak, szitár, töröksíp (turkish clarinet :-), arab ütősök, vokalisták, komplett fúvós-szekció, csak a lényeg hiányzik: a jó zenei témák, hiába emelte be a Rai és egyéb észak-Afrikai arab és indiai zenék elemeit, ez kevés. A Stolen Car témája és a Book of My Life is gyönyörű, más ötlet nem nagyon van a lemezen.
Valóban tele van a net fake dalokkal, de már hónapok óta. Ettől függetlenül a netről már le lehet tölteni a teljes albumot, mely egyébként csak ma késődélutántól kapható, pl. a Duna Plazaban.
Hát nem kimondottan Sting téma lett belőle, szóval mielőtt kifizetném az árát gondoltam belehallgatok és körülnéztem a Kazaa-n. Le is szedtem fél óra alatt az összes számot és most hallgatgatnám, de szinte mind ugyanannak tűnik, mintha egy mix lenne a lemez számaiból, különböző hosszakkal másképpen indulnak, de mintha előbb utóbb mind ugyanarra a számra váltana. Így benyomás nincs, csak bosszankodás. Lehet, hogy ez egy trükk? Teleszórták a netet fake számokkal? Vagy oda a hallásom?
Gratulációként itt egy ajándék-szöveg (magyarul) a Frank Zappa topikban: a 88-as turnéról, amikor Sting beugrott egy dal erejéig ("Murder by Numbers", megjelent az 1989-es Broadway The Hard Way lemezen).