Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2012.09.27 0 0 15

Felforralod, tiszta üvegbe (csavaros vagy csatos) töltöd, lezárod, fejreállítod pár másodpercre és jól hőszigetelt helyre teszed (dunsztolás). Ha jól csináltad, sokáig eláll.

Előzmény: Bubus1111 (14)
Bubus1111 Creative Commons License 2012.09.27 0 0 14

A hőkezelés az mit takar?

öreg_néne_b Creative Commons License 2012.09.27 0 0 13

Vagy hőkezelni vagy fagyasztani vagy tartósítószerezni kell. Vagy gyorsan meginni. :)

Előzmény: Bubus1111 (9)
Bubus1111 Creative Commons License 2012.09.27 0 0 12

Tegnap néztem meg egy videót amiben egy angol hapsi ledarálta a saját készitésű darálójával az almát és utána berakta valamilyen szövetbe amiből kicsavarta a levet és aztán már ihatta is.

Bubus1111 Creative Commons License 2012.09.27 0 0 11

Én is erre a megállapitásra jutottam.

tanonc1 Creative Commons License 2012.09.27 0 0 10

Szerintem lehet mindenféle szer nélkül csinálni, csak gyorsan meg kell inni.

Bubus1111 Creative Commons License 2012.09.25 0 0 9

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy almalé készitéséhez kell-e valamilyen különleges nem mindennapi tartósitószer?

TTAMAS Creative Commons License 2003.10.01 0 0 7
Nekem egy komplett robotgép (Moulinex 2000?) részeként van gyümölcscentrifugám, jól működik.
A készülék ára elég húzós és elfoglalja a fél munkapultot. :(
Előzmény: raistlin (6)
raistlin Creative Commons License 2003.09.30 0 0 6
A kifolyó-témával én is keserű tapasztalatokat szereztem: ugye oldalt/alul folyik ki az edénykébe a lé. Első használat után keveselltem, amennyit kifacsart. Döntögettem, rázogattam, nem jött ki több. Bánatosan kikapargattam belőle az alma-répa keveréket és eközben fejjel lefelé fordítottam a gépet. Kábé feleannyi lé ömlött ki még belőle, mint amennyit addig az edénykéjébe facsart. Kicsit se lettem ideges.
Előzmény: Don Palesz (5)
Don Palesz Creative Commons License 2003.09.30 0 0 5
Én meg 9900-ért egy Solacot, az sem az igazi. Néha, nem tudom miért, sokkal hangosabb mint máskor, másrészt a kifolyója is elég vacak.
Előzmény: raistlin (4)
raistlin Creative Commons License 2003.09.30 0 0 4
Én 5 ezerért vettem Clatronic-ot, de senkinek nem ajánlom. Nagyon gagyi. Ha jót akarsz, szánj rá több pénzt.
Előzmény: TTAMAS (2)
vox humana Creative Commons License 2003.09.23 0 0 3
Igaza van annak, aki a nyers fogysztásra esküszik! Érdemes befektetni 1x egy gyümölcscentrifugába, minden idénygyümölcshöz jó, lehet benne "egészben fogyasztásra nem alkalmas portékákat" is zúzni.
Ha valaki űzi már gyümölcscentrifugálást 1 jó tanács: időnként pihentetni a gépet (nekem ugyanis múlt héten leégett a motorja).
Különben még egy valami: érdemes mindenhez egy sárgarépát centrifugálni a karotinoidok miatt.
TTAMAS Creative Commons License 2003.09.22 0 0 2
Lehet úgy is, hogy megfőzöd, turmixolod, + cukor + citromsav + víz, felforralod,+ szalicil, de ha lehet sokkal jobbat is, akkor minek?
Azt hiszem, ~10 eFt egy centrifuga.
Előzmény: Don Palesz (1)
Don Palesz Creative Commons License 2003.09.22 0 0 1
Köszi, akkor már csak gyümölcscentrifugát kell vennem:)
Mennyibe kerülhet?
Előzmény: TTAMAS (0)
TTAMAS Creative Commons License 2003.09.22 0 0 0
Almát és körtét nagyjából összekaszabolsz és berakod a gyümölcscentrifugába. friss, vitamindús, valóban 100 százalékos gyümölcslevet kapsz, ami, ha tisztán dolgozol, hűtőben akár egy hétig is eláll(na, ha addig meg nem innád).
Előzmény: Don Palesz (-)
Don Palesz Creative Commons License 2003.09.22 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Gyümölcslét akarok csinálni, de semmit nem találok a neten. Pontosabban alma és körtelét. Tudnátok receptet adni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!