Sziasztok!
Dormas koma!
Nem tartom szerencsésnek a foci, illetve más csapatsportágak összekeverését ez ügyben (sőt általában sem). A foci-közvetítésért a tv fizetett, míg más sportágak esetében (pl.: kézi) a szövetségek fizettek! Ég és föld!
A foci ügyében a lehető legjobb megoldás született; szinte hihetetlen, hogy kis hazánkban egy ilyen horderejű döntést meg mertek hozni! Remélem, ez csak az első lépés, hogy a jelenlegi magyar foci a megfelelő helyre kerüljön, vagyis a félprofi/amatőr szintre!
A kézilabda-közvetítések ügye teljesen más kérdés. VagyusA korábbi hozzászólásából (27446) ki is derül a jelenlegi állapotok miatt a klubok bojkottálják az MTV-t. Bízzunk benne, hogy lesz megoldás.
Abban teljesen igazad van, hogy a közszolgálati tevének kötelessége lenne a legfontosabb sportesemények közvetítése, főleg a válogatottak esetében. Ez ügyben felháborítónak tartom, hogy már harmadik éve a Sport1 adja a kézi világversenyeket (habár persze örüljünk, hogy legalább ők adják). Remélem, a botlábú, szélhámos focistáktól elvont 450 millió (+áfa) Ft hozzájárul majd, hogy végre az egész ország láthassa a valódi értékeket hordozó csapatsportágak mérkőzéseit!
Üdvi.
Ezzel csak egy bajom van! Mégpedig az, hogy ezek után milyen sport lesz az MTV-ben? Foci se magyar, se BL, kézi és kosár elvétve, póló még ritkábban. A kereskedelmi tv-ket nem érdekli a sport (lásd TV 2), az RTL pedig csak oda megy, ahol pénz van, sport kevésbé (lásd profi box, Forma 1). Szerintem éppen a közszolgálati tv dolga lenne, hogy pénzt?l (jogdíjtól függetlenül) minden sportot adjon, ami eredményei alapján (póló, n?i kézi vagy akár fogathajtás) megérdemli! Sajnos az MTV m?ködése, pénzügyi helyzete sokkal közelebb van a politikához és ez dönt fontos kérdésekben. Azon meg lehet vitatkozni, hogy a magyar futball mennyit ér, de ez sajnos nem err?l szól, hanem félig meddig a magyar sport lehet?ségeinek további besz?külésér?l. A meccs közvetítések közben ugyanis számos riportot, beszámolót leadtak más sportágakról (többek között kézilabdáról is), ehelyett msot lesz tíz-tíz perces TeleSport a meccsek helyén. Azaz mégkevesebb id? fog jutni az egyéb sportágakra is...
Akkor fogadjuk el, hogy fafa Fradi-_szurkoló_. Hozzá képest nekem nincs Dunaferr-bérletem hosszú évek óta, nincs Dunaferr-papucsom, nincs Dunaferr-törülközőm, nem vagyok ott minden hazai Dunaferr-meccsen, és ha elvetődök egy Dunaferr meccsre, akkor nem _szurkolok_ a Dunaferrnek, hanem "csak" megnézem a meccset. Tehát ha fafa _szurkol_ a Fradinak, akkor egyezzünk meg abban, hogy nekem meg _szimpatikus_ a Dunaferr.
Ui.: és ha már írta fafa, hogy nekik milyen jó a viszonyuk a Dunaferr-rel: mi is vezettünk (edzőmeccset) a Dunaferrnek nyáron, és jól összevesztünk a Kiss Szilásddal - nyílván nem azért, mert annyira látszott a _szimpátiám_... (és azért sem, mert hülyék voltunk, meccs után elismert a Szilárd, hogy igazunk volt.)
Ui2.: az óvásról teljesen megegyezik a véleményünk.
Nem lovagolok rajta,de nekem úgy tünik,hogy Te A Dunaferrnek szurkolsz és ez nem a mostani óvási ügy miatt alakult ki bennem.Már régóta megfigyeltem.Egyébként meg nincsen ezzel semmi baj.Emberek vagyunk érzelmekkel.A baj ott kezdődne ha játékvezetőként ezt mondjuk egy olyan meccsen érvényre juttatnád amin érdekelt a Dunaferr.De ez fel sem merült bennem!Én győri vagyok mint azt tudod és ha ellátogatsz az ETO topicba megismerheted az óvásról a véleményemet,ami nem hiszem hogy elfogult lenne.Nekem az a véleményem,hogy ha úgy volt ahogyan az óvásban leirta a Dferr akkor jogos az óvás.A kérdés az,hogy valóban úgy történt-e a dolog mint ahogy ők leirták.Ezt én nem tudom megállapitani,mert a GyőrTV közvetitéséből nem tudtam megállapitani.
Ez az! Sosem tudhatod, mi a döntően befolyásoló. Mivel nincs két lehetőséged. A játékos ha rálövi és gól, nyilván örül. Viszont ha csak kapufa, akkor lefelé indul el a morálja, és akár ez IS lehet döntő tényező.
Tehát mivel nem tudod, hogy "mi történt volna, ha...", ezért nem lehet megmondani egyértelműen, hogy mi a "mérkőzést döntően befolyásoló tényező".
Ja, és még egy kiegészítésképpen. :) Ezt ugye Balázs mindig szörnyűlködve hallja. :)))
Velünk a Dunaferr - a Fradi egyik legnagyobb riválisaként és ezt klubot éppen nem igazán szeretik ugye a fradsiták... - összesen kétszer kapott ki (egyszer a lányok, egyszer a fiúk), pedig nem 3 meccset fújtunk nekik...:) Sőt, azt hiszem, velük vagyunk az egyik legjobb viszonyban.
Ezzel nem magamat akartam fényezni, hanem inkább Redet megvédeni, hogy azért mert valaki szimpatizál, szeret egy klubot, akkor nem jelenti azt, hogy a legnagyobb riválisát a pályán automatikusan utálja, netán szándékosan ellene is fújna! Ki lehet kapcsolni a dolgot szerintem.
Jó, mondom, a Fradi- Dunaferrt nem vállalnék el...:)))
Érdekes kérdés ez a játékveztők részéről valamely csapat iránt megnyilvánuló szimpátia, unszimpátia, netán szurkolói mivolt.
Magam részéről én el nem tudom képzelni, hogy valaki fiatal korában, amikor megszerette a sportot, akkor vagy családi, vagy más egyéb hatás révén ne vált volna valamely csapat szurkolójává!
Ez persze lehet nagyon erős vagy kevésbé erős érzelmi kötődés, de biztos, hogy vmi kialakul, sőt az sem elképzelhetetlen ugye, hogy valamely csapat(ok) iránt meg igen erős ellenszenv...
Namost ha az illető játékvezető lesz, az erős érzelmi kötődésűek lesznek a legnagyobb bajban, és vagy fölvállalják ennek ellenére a szimpátiájukat vagy ugye nem... Szerintem az utóbbi sokkal rosszabb.
Én soha nem titkoltam, hogy fradista vagyok, minden évben be is írom, hogy nem kívánok az FTC semmilyen osztályú csapatának meccset vezetni. Szerintem ez így tisztességes, nem kell szégyellni, hogy az ország legnépszerűbb klubját imádom és örök szerelembe estem vele. :)
Nincs többé foci a TV-ben! Olyan jó érzés ez!!! Legszebb öröm a káröröm! Belegondolni is rossz, hogy 2000-2003-ig évi 650 milliót fizetet az MTV a fociért!!! Ezért ment az összes szponzor a focicsapatokhoz, mert ingyenreklámot kaptak 90 percen át!!! Ezért nem volt szponzora az igazi értékeket felvonultató sportágaknak! A liga azt mondja, hogy az MTV részéről ez egy sportellenes döntés volt. Épp ellenkezőleg ez a döntés elősegíti, hogy a szponzorok majd olyan sportágak, köztük a kézilabda felé áromoljanak, (ahol egy meccs közvetítéséért csak 5 millát kérnek), ahol igazi teljesítményeket láthatunk nemzetközi szinten is! Ez a döntés a sport érdekeit szolgálja! És ha ettől mégse lesz több kézilabdaközvetítés a Tv-ben akkor is marad a káröröm, hogy legalább foci sem lesz!!!
"Nem szurkolok senkinek, legfeljebb egyik csapat szimpatikusabb, mint a másik. De ez szerintem belefér."
Csak erre válaszoltam.Nincs is semmi baj,hogy Te inkább a Dunaferrnek szoritassz.De azt ne ird,hogy nem szurkolsz senkinek,mert az évek során olvasott hozzászólásaidból nem ez derül ki.
RED!
Azért az egyik csapat mindig sokkal szimpatikusabb volt neked!(és ez lehet,hogy már nem is szimpátia?)Bár ezt sehol nem irtad le de az előéletedből(eddigi hozzászólásaid)ez jön ki.
Ahhoz képest, hogy ez az eset az első félidő közepén volt 3 gólos Dferr vezetésnél. jaj ne gyere nekem azzal, hogy attól még ugyanaz, hiszen nem én fogalmazok úgy, hogy a "mérkőzést döntően befolyásoló..."! Innentől kezdve pedig szubjektív a dolog! Egyébként pedig: azt sem tudjuk, hogy történt-e hiba, csak azt tudjuk, hogy a DFERR VEZETŐI SZERINT igen! Na ennyi!
Persze, hogy nem értesz minket, hiszen - elvben -egyik csapatnak sem szurkolsz! Egyébként pont az a baj, hogy nincsenek tények, vagy legalábbi még senki nem ismeri azokat!
Egyébként valóban más helyzet, de tök mindegy. De persze a Dferr abba az óvásba is megpróbált belekontárkodni, sőt ők akartak továbbóvni az Orosháza helyett! Gondolom ez az, ami meg te nem akartál hallani, drága Leki. Elég szelektív a memórája egy szurkolónak nemde? :-)
"még egy dunaújvárosi 2003. szeptember 18. 07:35 #4
Én kint voltam a meccsen. Zavaros a dolog, kiállítás közben csináltnuk kettős cserét, majd az asztalnál levő bíró avatkozott a dologba, és ítélt újabb kiállítást. Teljes két percig kettős emberelőny volt a Győrnél.
Talán igaz, hogy bírói tévedés történt, de dunaújvárosiként is azt mondom, nem ezen múlt a vesztes meccs. Nem kellene óvni, ez nem fogja a csapatot javítani.
Nem játszottunk igazán jól, a Győr megérdemelten nyert.
Persze akkor a 17. percben mindenki fütyült és - lehet jogosan - a vezetők egy emberként ugrottak a főbíróhoz reklamálni és a nézők is kikeltek magukból - érthetően.
Mégegyszer mondom, nem csak ezen múlt a meccs.
Lesz még alkalom javítani, elegáns lenne az óvás visszavonása. "