Keresés

Részletes keresés

marcipannyuszi Creative Commons License 2003.09.01 0 0 879
SZVSZ Loutro a legjobb Sfakia-ból, gyalog a part mentén!!
Előzmény: Vad (873)
ke_p Creative Commons License 2003.08.30 0 0 878
vasárnapra van valami program, lehet hogy ezt beszéltük meg?
Előzmény: Uff (877)
Uff Creative Commons License 2003.08.30 0 0 877
Megqkkantjuk jövő héten ?
Előzmény: ke_p (876)
ke_p Creative Commons License 2003.08.30 0 0 876
ha minden igaz, akkor nemsoká megtuggyuk!
Amúgy meg majd rádhúzok egyet, mert ide sokkal többet beírsz, mint amit nekünk elmondtál! ;o))))
Előzmény: Uff (875)
Uff Creative Commons License 2003.08.30 0 0 875
Aki lekéste az uccsó hajót, annak szinte mind1 mennyi a szállás :-)

Pontos árat Agia Roumelihez sajna nem tudok, mert nem idén volt, de relatív skálán mérve az északi parti apartmanárak alsó-közép kategóriás árát fizettük. Lutro-hoz képest olcsóbb volt. Ja és alkudni lehet, érdemes, bár nem muszáj :-))

Anópoli délen is van ezek szerint? Mi ilyen nevű helyen Iraklion közelében fordultunk elő, ahol egy hatalmas méretű csúszdaparkban voltunk egy domb tetején, innen remek kilátás nyílt a csúszdák tetejéről a tengerre, bár ez nem a part közelében van. ( kíváncsi vagyok milyen lesz a mogyoródi csúszdapark ehhez képest)

Előzmény: Vad (873)
xtazi Creative Commons License 2003.08.30 0 0 874
szia
már alig vártam hogy írj:))))
de nem müködik semmi...kivéve a krétai térképet:((((((
csinálj gyorsan valamit:)
Előzmény: Vad (873)
Vad Creative Commons License 2003.08.30 0 0 873
Azér egyszer próbáljátok ki a visszautat Sougia felé, meg fogtok lepődni, mind az árakat, mind a tengerpartot illetően. :))

És mint már leírtam, Loutro megközelíthető Anópoliból is, gyalog.
És nem olcsó, mert számítanak a turistákra, méghozzá a hajózókra.

Kiváncsi lennék egyébként, hogy mennyi a szállás Agia Roumeli-ben, annál is inkább, hogy legyen mit javasolni annak, aki lekési az utsó hajót.

Továbbra is a kalótakszidi:

Vad

Ja, és lassan már télleg már lesz honlap:
kreta.assos.hu

Előzmény: Uff (871)
leif ist leif Creative Commons License 2003.08.29 0 0 872
Tapasztalatból azt javaslom, hogy ha Santorini-t élvezni szeretnétek felejtsétek el a Krétáról szervezett egynapos utat. Az a 4, max. 5 óra amit ott lehet így tölteni kevés ahhoz, hogy az igazán szép helyeket felfedezzétek. A járatlanok ezt az időt Thira-ban töltik, ami valóban gyönyürű, de csak töredéke a szépségeknek. A legtöbben így kihagyják Firo Stefanit ( fordításunkban Szentistván-telep), Imeroviglit ( alias Imrefalva) ami napközben óriási élmény, míg Oia ( ejtsd Ía) a sziget északi csücskében a kora esti órákban lenyűgöző. (Itt a tömeget sajnos nem lehet megúszni.) Santorinire több kell, hogy valóban átéld és Krétával összehasonlítva is összehasonlíthatatlanul jobb alternatíva az adott 1 hét (horribile dictu 2 hét)kihasználására.

A legjobb, ha nem vesztek utazási irodától szállást Krétán, hanem csak a repülőjegyet és felszálltok az első Santorini-be induló hajóra. Ott szállás annyi van, amennyi csak kell, még főszezonban is. 2003-ban nagyon jó volt a Pannon Airlines közvetlen Santorini charter járata, kár érte.

Persze nem Thira és Oia között kell szállást keresni, az nehezen megfizethető. A sziget másik oldalán pl. Kamariban érdemes megszállni.

Előzmény: ayera (868)
Uff Creative Commons License 2003.08.29 0 0 871
Samaria-hoz kapcsolódva, azoknak, akik szintén szeretnek úgy utazni, hogy repjegy megvesz, ótán maj-megláttyuk-holalszunk ( hátizsák szükségeltetik )

Javaslom, hogy szánjatok több napot a dél-nyugati partszakaszra(is).

Rethimno felől reggel (érdemes korareggel) kell elindulni "BKV"-val Xiloskalo. Délután 3 óra után már nem engednek be a szurdok bejáratán. Mi ezt nem tudtuk, úgyhogy vissza kellett vonulnunk Omalosra, ahol egy éjszakát eltöltöttünk egy egyszerű falusi szálláshelyen, hogy másnap bebocsátást nyerhessünk. Így legalább megismerkedtünk a fennsíkkal is hatalmas délutáni-kora esti séta keretében. Rengeteg kecskét láttunk legelni, de tíz méternél közelebb nem engedtek magukhoz. A reménytelen küzdelmet, hogy megsimogassuk őket feladtuk és nyugovóra tértünk szerény hajlékunkon, ahol kárpótlásul kiváló kilátás nyílt a hátsó tyúkudvarra. Ellenberger este részesei lehettünk egy hamisítatlan helybéli esküvői vacsorának egy helyi étteremben.

Reggel akadálytalanul bejutottunk a kisebb belépődíj ellenében ( ami a szurdokban fenntartott biztonsági felügyeletért fizetendő. Ez kb. annyit tesz, mint amikor a sípályákon a hegyimentők a záráskor utolsóként ledöngetnek, csak itt gyalogosan teszik ezt). A szurdokon -fentről lefelé is- végig menni jó fizikai állóképességet igényel, nekünk 7-8 órát vett igénybe, hogy kisebb pihenők beiktatásával leérjünk. Az azonban biztos, hogy utat téveszteni nem lehet a szurdokban.

Az utat szinte végig kíséri egy patak, egy-két helyen ivóvíz "csap" is található, de azon túlmenően semmi infrastruktúra. Kaja csak az van, amit magatokkal visztek, de innivalót főleg tanácsos magatokkal inni. Mi ittunk a patakból is, nem volt gond belőle később sem. Az út "talaja" jelentős részben kőtörmelékből áll, bokákra különösen vigyázni. Onnan kificamodott bokával kijutni... hát jobb nem belegondolni. Mi nem túracipővel, hanem átlagos sport cipővel vágtunk neki, de az már necces ezen a terepen.

Az igazi szurdok, a több száz méter magas sziklafalak közt valójában a Samaria alsó részén található. Tényleg ritka élmény ezt látni, képek nem adják vissza. Szerveznek túrákat a déli part felőli indulással, ami kb. 1-1,5 órás oda-vissza, de az nem igazi, nem javaslom fakultativ program keretében befizetni.

A szurdok alján a patak vize a tengerbe ömlik a képeslapokon látható szűk hasadék után nemsokkal. Remek érzés az út végén a patakkal együtt beleömleni a tengerbe és a fárasztó túra végén belevetni magatokat Agia Roumeli ( erről valamiért mindig a Rejtő könyvek jutnak eszembe) homokos strandszakaszáról a tenger hűsítő vizébe.

Agia Roumeli csak hajóval a tengerről, vagy gyalogosan közelíthető meg a szurdok felől ) A falucska mintegy 40 lakóházból áll a meredek, magas hegyoldal és a tenger közé zárva, két "sarki kisbolttal" és két-három étteremmel. Hogy a helybéliek miből élnek meg az rejtély, de a túristákból biztos nem, mert a csoportok jellemzően csak átrohannak rajtuk. Halászati "infrastuktúrának" sem igen láttam nyomát.

Azt gondoltuk a túra elején, hogy aznap tovább is hajózunk. Ez a legnagyobb balgaság lett volna.
Nagyon szimpatikus volt a falu, így kivettünk egy apartmant a tengerparton egy új építésű házban, csupa márvány, tágas terek, stb., a kis keresletre tekintettel alacsony ár ellenében.
A következő három éjszakát ott töltöttük, mert nem volt lelkierőnk elszakadni onnan. A hosszú homokos strandon szinte csak mi voltunk egész nap. Napernyő, koktélbár, stb. itt persze hiánycikk, de éppen ettől remek ez a hely. Az egyetlen dolog, amit bérelni lehetett az egy kis motorcsónak volt. Ezzel megnéztük a Líbiai tenger felől a déli part hatalmas szikláit, amelyek beleomlanak a tengerbe, amíg a szem ellát.

Ebből a faluból sem jutottunk aztán messzire, mert a hajó következő állomása úton Sfakia felé egy Lutro nevű még kisebb település egy öbölben, amely ugyanúgy egy, a világtól elzárt falu, mely csak a tenger felől közelíthető meg a hegyoldal és a tenger közé beszorítva, mintegy 30 m széles sávban. Hihetetlenül jó hely azok számára, akik szeretnek távol lenni az utazási irodák által benépesített "egyentúrista" útvonalaktól. Láttuk Malia-t is, úgyhogy van összehasonlítási alap.

Előzmény: szalapala (743)
roberto Creative Commons License 2003.08.29 0 0 870
A hajónk Heraklionból indult. Ez nem a fakultatív ajánlat volt, az kettőnkre kb 60-70 euroval drágább lett volna.

Elmentünk egy helyi utazási irodához, előző hozzászólásban megtalálod a nevét és címét, és azzal kirándultunk.

Előzmény: ayera (868)
roberto Creative Commons License 2003.08.29 0 0 869
Ha szereted a nyüzsgést, akkor tetszeni fog!

Nagyon finom-homokos (arany színű) a strandja, ha csendes a tenger, akkor gyönyörű tiszta a víz, a fenék is homokos.
A kis szigetre érdemes beúszni, ott sziklás a fenék és van élővilág is rendesen! Sajnos az utóbbi két hétben elég szeles volt az idő (nagy hullámok, zavaros víz), de így is gyönyörű volt.

Nem hasonlítható Nyugat-Krétához /sajnos ott még nem voltam:( / , mindkettőnek meg van a maga szépsége, de keleten amerre jártunk Malia strandja tetszett a legjobban.

De hangsúlyozom, csak ha szereted a nyüzsgést, mert egész Malia /az óvárost leszámítva/ nagyon zsúfolt, nyüzsgő hely! Nekünk bejött

Úgy hallottam Malia Sissi felöli strandjai nem olyan zsúfoltak, de erről nincsenek személyes tapasztalataim.

Robi

Előzmény: SHReK (866)
ayera Creative Commons License 2003.08.29 0 0 868
Szia! Mi két hét múlva megyünk, és érdeklődnék, hogy Santorinibe honnan indultatok, és hogy ez fakultatív program keretében volt vagy sem!
Köszi!
Előzmény: roberto (867)
roberto Creative Commons License 2003.08.29 0 0 867
Sziasztok!

Múlt vasárnap érkeztünk haza Krétáról (2hét Malia), szeretnék néhány infot megosztani. Ha valaki Maliaba megy ajánlom a Sarpidon tourst /Mc Donalds tól 40m-re délre/ néhány ár:

Szantorini 1 napos, benne volt a szokásos transzfer, reggeli, vacsora 49 euro!

Chrissi 14 euro +13 a hajójegy.

Aqua Splash fél nap 12 euro (transzferrel együtt)

Búvárkodás 1 merülés 32 euro (transzferrel, full felszereléssel együtt, ugyanez Horvátoknál kb duplája!)

Autóbérlés 3 nap 40 euro /biztosítással/

Autót nem béreltünk, így arról nincs tapasztalat, de a többi szolgáltatásukkal meg voltunk elégedve!
Mindenhol volt angol-német nyelvű idegenvezetés!

Ha bármi kérdés van Malia, Szantorini, Chrissi, viziparkok, Knossos témában szívesen válaszolok...

Mi a TUI-val voltunk egy *** apartmanban, nagyon meg voltunk elégedve: szervezéssel, szállással, a katalogusban megadott infok is korrektek voltak, tényleg 100m-re volt a strand!

Üdv mindenkinek!

SHReK Creative Commons License 2003.08.28 0 0 866
Szia!

melyik hotelben voltatok? Malianál milyen a tenger? lelátni az aljára több méterre is? Homok sötét színű?

Előzmény: highlandfan (864)
ayera Creative Commons License 2003.08.28 0 0 865
Sziasztok!!
Köszönöm a tanácsokat!! Érdeklődnék, hogy volt e valaki a Questor Anikó Apartmannjában (Agia Marina) és milyen?
highlandfan Creative Commons License 2003.08.28 0 0 864
Nagyon jól éreztük magunkat, Kréta fantasztikus, még akkor is ha Malián van az ember szállása:))) Ha valaki járt ott, az gondolom egyetért abban, hogy Malia nem említhető egy lapon mondjuk Agios Nikolaos-al (hogy ne menjünk messzire példáért). Mi valami hasonló helyre vágytunk volna, Malia inkább azoknak való akik a nyaralást bulizással akarják tölteni, mint például az a rengeteg -többségében angol - fiatal akik esténként az új ismeretség és új "játszótársak" szerzése reményében ellepik a főutca kocsmáit. Jobb esetben ezt gyalogszerrel teszik, de sajnos a legtöbben inkább felülnek a bérelt járgányaikra ha már egyszer kifizették, és fel-alá száguldoznak a gyalogosokat kerülgetve. A főutcán pubok, gyorséttermek és motorkölcsönzők követik egymást, mindegyik előtt született angol próbálja beinvitálni az arra tévedőket. Nem akarom ám leszólni ezt a nyaralást, ennek is megvan a maga varázsa, mi ezt esetleg úgy élveztük volna, ha mondjuk máshol szállunk meg, és egy napra átruccanunk ide bulizni.
A szállodánkkal nem volt baj, egy-két extra költségtől eltekintve, amivel megleptek bennünket érkezéskor: se a hűtő, se a légkondi nem volt benne az eredeti árban, mindegyikért külön kellett fizetni, de lehet, hogy ez más hotelekben is így van. Összességében ezekkel nem voltunk megelégedve, szerintünk az iroda elmondhatta volna itthon, hogy Malia egy ilyen hely, akkor valószínűleg nem megyünk oda. Az irodánk az ITB Hellas volt egyébként. Egy nagyon segítőkész és kedves görög származású hölgynél fizettük be az utat, és a fentiektől eltekintve azt kaptuk amire számítani lehetett.
Igyekeztünk minél többet utazni, béreltünk autót, megnéztük a topiklátogatók által ajánlott helyeket, amiket kényelmesen el lehetett érni Maliáról, a nyugati részt pedig átraktuk jövő nyárra. Üdv: h
aloe vera Creative Commons License 2003.08.28 0 0 863
highlandfan,
Leírnád, hogy melyik utazási irodával voltál?

Amúgy jól éreztétek magatokat?

Előzmény: highlandfan (861)
ke_p Creative Commons License 2003.08.28 0 0 862
a magam nevében köszönöm, az ilyen beírások miatt érdemes fórumolni. :))))
Előzmény: highlandfan (861)
highlandfan Creative Commons License 2003.08.27 0 0 861
Sziasztok, én nemrég jöttem haza Krétáról, mi keleten voltunk Malián, hotelben. Tudom, hogy a topikban már eleget kaptak az idegenvezetők - igaz, hogy ennyi minimum jár azért ha valaki a honfitársai bizalmát kihasználva akar szert tenni egy kis mellékesre - ezért én nem is részletezem, hogy milyen negatív tapasztalatom van, csak egy hasznos tanácsot adnék azoknak, akik Krétáról csak egy napra akarnak átruccanni Santorinire: Heraklion-ból több hajó is megy, az ottani idegenvezető nekünk a Golden Prince nevű "luxushajót" ajánlotta fejenként 58 EUR-volt a jegy. A prospektusban az volt, hogy a hajó 11-re és Santorinire és az utasok addig luxus körülmények között tölthetik el az idejüket ami így szinte észrevétlenül elröppen. Na ehhez képest fél egyre értünk oda, a hajón a személyzet kifejezetten bunkó volt, a fedélzeten a kb hatszáz utas osztozott a husz napágyon, illetve a mocskos műanyag székeken, és szívhattuk a jó kis benzingőzt ami kitudjahogyan de a hajó minden szegletében érezhető volt. De nem is ez volt a bosszantó, mert ezt még a gyönyörű négy óra amit Fira-ban töltöttunk simán elfeledtette volna. Az elinduláskor Heraklionban feltunt nekunk egy nagyon szép szárnyashajó rajta nagy Vodafone felirattal amit csodák csodája a megérkezéskor újra láthattunk a firai kikötőben. (Ez még mindig nem bosszantott, gondoltam vagy kettő van belőle, vagy gyorsabb mint a mi hajónk, nem érdekelt különösebben.) Akkor kezdett el nagyon bosszantani a dolog amikor kiderült hogy a hajó másfél óra alatt teszi meg az utat Kréta és Santorini között, és a jegy ugyanannyiba kerül rá, mint a miénkre azzal a különbséggel, hogy nem adnak rajta kaját és nincs transzfer Maliából, hanem el kell jutni valahogy a kikötőbe. Arról az apróságról, hogy van ilyen lehetőség is, elfelejtett minket tájékoztatni az idegenvezetőnk. Rajtunk kívül gondolom vannak még páran akik felcserélnék a tojásrántottás-parizeres reggelit és a hasonlóan feledhető vacsorát kínáló "luxushajót" azzal az öt órával, amit ehelyett Firában tölthetnének ugyenilyen áron. Ezért remélem megbocsátják a topikot gyakran látogatók, hogy ezt leírtam, de szerintem nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az idegenvezetőkkel vigyázni kell. A megérkezés utáni legelső napon felveszik veled a kapcsolatot (amikor még nem tudsz semmiről) és rádsóznak mindent amit csak tudnak autótól kezdve a szervezett programokig, sokkal drágábban, mint ahogyan ezt magadtól is el tudnád intézni. ITT KÉREK ELNÉZÉST AZOKTÓL AZ IDEGENVEZETŐKTŐL, AKIK NEM ÍGY CSINÁLJÁK, SAJNOS ÉN NEM ILYENNEL TALÁLKOZTAM. Ha valaki Maliára megy és van kérdése én szívesen válaszolok nemrég jöttünk vissza, még friss az élmény. Üdvözlet mindenkinek Hghlndfn
xtazi Creative Commons License 2003.08.20 0 0 860
de jóóóó....már nagyon várom....
remélem sok-sok képet teszel fel:)))
Előzmény: Vad (859)
Vad Creative Commons License 2003.08.20 0 0 859
kicsit elrontottam, de azért működik a link
Előzmény: Vad (858)
Vad Creative Commons License 2003.08.20 0 0 858
Hála az Assos nevű jótevőnek, van egy tárhely, meg egy cím is:
http://kreta.assos.hu>

Nemsokára lesz ott oldal is:)

Vízálló Creative Commons License 2003.08.20 0 0 857
Az Irinitől a "Fő" utcán Chania felé a 3. sarkon(?) ne hagyjátok ki a palacsintást! Nagyon király! A tulaj egyszer volt a Balatonon nyaralni. Vajon minek? :))
Előzmény: Vízálló (856)
Vízálló Creative Commons License 2003.08.20 0 0 856
Az Irini nem rossz. Főleg a nádas érdekes előtte, meg a kertmozi mögötte. Éjjel az ablakból nézheted a legújabb filmeket, angol nyelven. :))))
Előzmény: ercsibe (855)
ercsibe Creative Commons License 2003.08.20 0 0 855
Köszi!
Mi az Irinibe megyünk. Remélem jó lesz. Ha hazaértem beszámolok. Drukkok, hogy tudjatok menni.
Dekódolás: Nemtom, én csak az akciósakat nézem mindig... De a negativ számokat én is néztem egy darabig. Meg az összes többit. Egyedül a főszezon világos. Mondjuk van prosim, ott normálisan benne van minden. De azzal sem tudtam dekódolni. Biztos be volt állva aki ezt feltette...
Előzmény: aloe vera (853)
szalapala Creative Commons License 2003.08.20 0 0 854
Krétán matricát??
Minek?? Nincs ott fizetős út egy centi se, vagy ha van, akkor titokban tartják:)
Valaki viccelődött Veled.
Előzmény: sagia (844)
aloe vera Creative Commons License 2003.08.19 0 0 853
Nekem az Irini apartman a legszimpibb, de persze az drágább.. Nem baj, még úgysem biztos, hogy el tudunk menni.. :-((

Jó utat ercsibe!!!

Előzmény: ercsibe (850)
marcipannyuszi Creative Commons License 2003.08.19 0 0 852
http://www.quaestor.hu/index.phtml?ow_page_number=903&travel_szallashely_id=575&listwhere=persistent
Előzmény: marcipannyuszi (851)
marcipannyuszi Creative Commons License 2003.08.19 0 0 851
Azt tuggyátok, hogy kell dekódolni a quaestor normál árait, különös tekintettel a negatív számokra?!
Előzmény: ercsibe (850)
ercsibe Creative Commons License 2003.08.19 0 0 850
Ezek eléggé elszállt árak. Nézd meg a www.quaestor.hu/travel-t ott már most olcsóbbak az árak. A 49.900-as Chatrin viszont viszonylag messze van mindentől. Ami nem baj ha kocsit béreltek, de ha csak partramászás lenne a napi progi, akkor gázos.

Mi mindig velük megyünk, szerintem korrektek. Ha kérdés van, még ma, mert holnap utazunk... :)))

Előzmény: aloe vera (848)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!