Keresés

Részletes keresés

Jabe Creative Commons License 2003.08.17 0 0 33055
Szia Tkrinya!
Üdv a fedélzeten! Sok sikert a hamarosan kezdődő inszemhez. Fostimon injekcióról nincs tapasztalatom,a mellékhatásokkal meg előre ne foglalkozz.Van akinél egyáltalán nincs,van akinél előfordul.Mindenki másképp reagál a hormonokra.
Szóval hajrá!
Előzmény: tkrinya (32973)
zserbó Creative Commons License 2003.08.17 0 0 33054
szia monyo
neked milyen fokú endód volt? nekem súlyos, ahasüregben , petefészekben is volt. megműtötték és semmilyen más kezelést nem kaptam. utána rögtön stimuláltak.
téged műtöttek?
Előzmény: Törölt nick (33052)
G_ABUS Creative Commons License 2003.08.17 0 0 33053
Szia H3X!
Látom, Fruzsi alaposan tájékoztatott már. Néhány info a részemről:

A stimulációnál a szurikat nekem a férjem adta be (hasba, bőr alá). Nagyon könnyen megtanulta a módját, így sokkal egyszerűbb volt, mint naponta bejárni a Kaáliba. De egyébként a körzeti orvos is beadhatja mert kaptok róla egy papírt, hogy nektek ez ekkor meg ekkor kell, a tűk és az injekciókba való gyógyszer úgyis nálatok van, úgyhogy helyben is megoldható.
A leszívásnál nincs annak jelentősége, hogy a petevezetékek el vannak-e záródva, ugyanis ugyan a hüvelyen keresztül juttatják be a leszíváshoz használatos tőt, ám onnan átbökik a hüvely falát és úgy közelítik meg a petefészkeket. Így elég horrornak hangzik az egész, de mindez általában altatásban történik, így nem érez belőle semmit sem a szenvedő alany. Bár itt a fórumon többen is vannak, akiknek sikerült mindezt ébren véggcsinálni - minden elismerésem az övék!
Fejlődési rendellenességek: hát erről megoszlanak a vélemények! Nekem a most már 21. hetes terhességem lombikterhesség, így volt alkalmam ilyen és olyan véleményekkel is találkozni az elmúlt hónapokban. Van olyan orvos, aki egyből azt mondta, hogy szükséges az amniocentézis (magzatvízvizsgálat), mert bizony gyakoribb a baj az ilyen kisbabákkal. Mások viszont határotottan azt állítják, hogy mivel itt szűrve vannak a spermiumok, így csak a legszebb és legegészségesebb egyedek tudják megtermékenyíteni a petesejtet, azaz felesleges az aggodalom. De mondom, mindenki mást mond. Én az utóbbiaknak hiszek. És annyi gyönyörű lombikbabát láttam már, hogy az meggyőz! Nézz át a Babavár fórumba, ott van egy táblázat a babák képeivel. Na szóval olyan lesz nektek is!!!!!
A szervezetet szerintem egy ilyen kezelés változó, hogy mennyire viseli meg. Van, aki kevesebb hormont kap, és van, aki sokkal többre reagál sem. Ettől is függ. Meg attól is, hogy kinek a szervezete hogyan reagál. Erre nincs szabály. Én szerencsére nem híztam meg, nem szőrösödtem meg. Lelkileg azért nagyon nyomasztó tud lenni. Főleg miután csak a nagy bizonytalanság van az út végén: lesz-e egyáltalán gyerekünk? De hinni kell benne! És lesz!
Endometriózis témában pedig sajnos van itt a topicon is néhány zsakértő, majd ők biztosan segítenek.

És hajrá a kezdéshez, csak optimistán :))))
gabus

Előzmény: H3x (33049)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.17 0 0 33052
Szia H3x!

Röviden:
Ha jól tudom, a petesejteket közvetlenül a petefészekből szívják le.
Endometriózis (szintén zenész): a www.endometriozis.hu oldalon elég sok mindent találsz róla, fórumot is. A 6 hónap szurit ki lehet bírni, mivel ez klimaxos állapotot idéz elő, a legjellemzőbb mellékhatás a hőhullám lesz. Viszont: ha tuti, hogy lombik, akkor az endo súlyosságától függően nem muszáj kivárni a 6 hónapot, hiszen a lombiknak tökmindegy, hogy ott van-e az endo, viszont a szurikezelés kiváló alapot nyújt az endora. Erre sztem érdemes rákérdezni a dokinál. Egyébként sztem az "jó" jel, hogy a hasfalon volt, nem a petefészken, így most jó esélyetek van ép petefészekkel nekiindulni a dolognak.

Kispepe!
Naggggyon drukkkkolok Neked!

monyo, aki ismét orvoskeresőben van, mert a Margitban nem csinálnak hiszteroszkópiát...

Jabe Creative Commons License 2003.08.17 0 0 33051
Szia Krisina!
Nekem az első két lombikomnál a Deca-t,ill. a Suprefact-ot kaptam a Profasi napján is,viszont ez volt az utolsó injekció a punkció előtt,vagyis a Profasi után semmit!
Most viszont a Profasi előtti injekciót reggel kellett kapnom (ez a Cetrotide volt),nehogy befolyásolják egymás hatását!
De én javaslom,hogy telefonálj,mert szerintem ebben is lehet eltérés.
Előzmény: krisina (33048)
fr.uzsi Creative Commons License 2003.08.17 0 0 33050
Szia H3x!
Minden kérdésedre nem tudok válaszolni, de egy-két dolgot azért el tudok mesélni.
Az IVF menetéről:
Először amikor bejelentkeztek bármelyik intézetbe a kivizsgálásokat csinálják meg. Jó,ha az összes korábbi leleteteket viszitek, mert így időt és felesleges pluszvizsgálatokat spórolhattok meg. Az ilyenkor szokásos és szükséges vizsgálatok úgy emléxem a Kaáli honlapján is le van írva. Ez a szakasz általában két esetleg három alkalmat jelent. Aztán a lombikprogramnál az utazgatás attól is függ, hogy ún. rövid vagy hosszú protokollos kezelést kap a párod. A rövid azt jelenti, hogy a menstruáció második-harmadik napjától kezdődik a stimuláció és még abban a ciklusban megtörténik a sejtleszívás és a beültetés. A hosszú protokollnál pedig már a leszívást és beültetést megelőző ciklusban van "előkezelés". Ez injekciókat vagy orrspray-t jelent. Az hogy mikor melyiket választják, azt az orvos dönti el, de meg nem mondom neked, hogy milyen szempontok alapján. Nekem az első kettő rövid protokollos volt, a mostani meg hosszú.
Hányszor kell menni? Menni kell 20. napi vérvételre, ha minden rendben, akkor indulhat az injekció/orrspray. A következő a 2.napi vérvétel. Ekkor írják fel a stimuláló szurikat. Aztán menni kell az 5. vagy 6. napon. Utána meg olyan gyakran ahogy a peteérés diktálja. Az is lehet, hogy naponta, az is lehet, hogy csak 2-3 naponként. Ezt előre senki nem tudja megmondani. Nekem az elsőnél összesen 9 napig tartott a stimuláció, a másodiknál viszont két hétig. Átlagban számolhattok 5 úttal. Aztán persze a sejtleszívás és utána a beültetés újabb utat jelent. Ezek az időszakok elég zűrösek, de megéri.
Az injekciókat is kérdezted. Ezért természetesen nem kell állandóan odautazgatni, beadathatjátok otthon is. Én ismerek olyat aki a helyi kórházba jár be beadatni a szurikat, van aki esténként elsétál az ügyeletre és ott adják be neki. Én rohadt lusta vagyok és elég rendszertelen és kiszámíthatatlan a munkám miatt az életem, ezért nekem az volt az egyszerűbb, hogy én magamnak adom be a szurikat. És vagyunk még néhányan önszurkálók itt a fórumon.
Kérdezted a punkciót. Hát én az elsőt ébren "élveztem" végig, de nem tudom megmondani, hogy pontosan mi és hogyan történt. Azt éreztem, hogy átszúrták a hüvelyfalat (fájt) és utána már csak a petefészkemnél éreztem a szúrásokat (az is fájt), utána mindezt a másik oldalon is megismételték.
Az endometriózisban hál'istennek nem vagyok érintett, de van erről is egy topic, ha jól emlékszem. És sajna közöttünk is van aki ezzel a gonddal küzd.
A gyógyszerek ára nagyon magas, arra készüljetek fel. Nem ijesztegetésből írom, de nekünk az előző lombiknál a gyógyszerköltség elérte a 200 ezer Ft-ot. De ennél jóval olcsóbban is meg lehet úszni.
Azt is kérdezted, mennyire viseli meg szervezetet egy ilyen kezelés. Erre nem tudom mit írjak. Persze hogy megviseli, hiszen, az nem természetes dolog, hogy egy jól sikerült stimulációnál akár 10-15 tüsző is megérik. De még ha nem, akkor is telepumpálják az ember lányát egy csomó hormonnal. Én az első lombikig soha nem értettem, ha valaki arra panaszkodott, hogy fáj a petefészke. Én csak azért tudtam, hogy az enyém hol van, mert tanultam anatómiát. Na aztán a stimulációnál megtudtam. A végén már minden lépésnél éreztem. És például iszonyú feszült és sírós leszek minden kezelésnél a hormonoktól. Olyan mint menstruáció előtt, csak szorozd be 10-zel. De ezt a babucik kedvéért szerintem mindegyikőnk boldogan bevállalja.
Én se lettem túl rövid, de remélem tudtam segíteni.
Fel a fejjel! Én mondjuk annak idején amikor megtudtuk, hogy csak a lombik jöhet szóba inkább megkönnyebbültem, mert olyan régóta nem jött össze a baba, hogy úgy éreztem végre megtaláltuk a megoldást. És ha nem is könnyen, de nekünk is lesz végre gyerekünk.
H3x Creative Commons License 2003.08.16 0 0 33049
Köszönet a gyors válaszokért mindenkinek, na meg a sokat segítő honlapokért !

Elég sokat olvasgattam ma a témáról, még az Önök kérdezték rovatot is átböngésztem.
Nem túl rózsás a helyzet. Ha figyelembe veszem, hogy a páromra milyen hatással volt az, hogy csak
lombik lehet, akkor miyen lesz majd az esetleges sikertelenség, hogy a vetélésről már ne is beszéljek.
Be kell valljam, hogy a nagy olvasgatás közben többször elérzékenyültem... Úgyhogy rám sem hatnának túl jól ezek.

Azért lenne még pár kérdésem.
- IVF esetén mi a pontos "menetrend" ? Mert ugye Pestre kellene feljárnunk innen Miskolcról ?
Vagyis egy-egy kezelésnél hányszor kell odautazni, általában milyen időpontra, és mennyi
ideig tart egy-egy ilyen alkalom ?
A petefészek stimulációnál ugye napi injekciózás van. Ezt is ott végzik ? Bár ezt
nehezen tudom elképzelni.

- Még mindig nem tudom, hogy elzáródott petevezetékek esetén hüvelyen keresztül hogyan
tudják levenni a petesejteket. Bár ez valószínűleg csak hiányos anatómiai ismereteimnek
köszönhető.

- Menyivel magasabb a születési és fejlődési rendellenességek kialakulása IVF esetén a normál
terhességhez viszonyítva ?

- IVF esetén végeznek genetikai vizsgálatot ? Esetleg kérhető ?

- Mennyire viseli meg egy-egy ilyen kezelés a nő szervezetét - eltekintve az esetleges kudarctól - ?

- Bár gondolom mindenkinek más "jött be", de azért kíváncsi lennék, hogy melyik intézetet
tartjátok a legjobbnak ? Főleg a hozzáértés, a lehetőségek és a "beteggel" törődés
érdekel, bár a pénz sem lényegtelen.
A medlomb-on néztem a táblázatot... Az alapján a Kaáli, esetleg a Forgács, meg a SOTE I.
tűnik szimpatikusnak.

Eddig a páromnál 1x volt vérkép, egy UH és laporoszkópia, nalam meg 1x spermatológia.
Szerintem ez még kevés, úgyhogy függetlenül attól, hogy az IVF jogos, még lehetnek egyéb
problémák is. Nem igaz ? 8-(

A műtétet végző dokival még most sem sikerült beszélnem, pedig lenne pár kérdésem hozzá is !
Párom elmondásából még kihámoztam, hogy sajnos
valószínűleg endometriózisa is van - hasfali, ha minden igaz -. Eléggé
rosszakat olvastam erről. A fokát még nem tudom, de azért tudtok valami vígasztalót mondani ?
Ő még nem nagyon tudja, hogy ez nagyon rossz is lehet, de ha elkezd olvasgatni ő is...
Valamivel meg kell nyugtatnom !

Úgy néz ki, hogy egy 6 hónapos szuri-kúra lesz az endometriózis kezelésére.
Ez mennyire viseli meg a szervezetet ?
Ez után szükséges újra laporoszkópia, vagy más módon is meg lehet állapítani, hogy megszűnt-e ?
És ha nem szűnt meg, akkor is bele lehet kezdeni az IVF-be ? Mert erről eltérő információkat
olvastam.

Na jól van, most már lekötöm a kezem, nehogy többet írjak !
Bár biztos lesz még kérdésem...

krisina Creative Commons License 2003.08.16 0 0 33048
Sziasztok Jányok! :-)

Tudna nekem vki abban segíteni, hogy a profasi napján kell e kapnom decapeptylt? És utána is kell egészen a punkcióig? Elfelejtettem mit mondott a dokibá. :-((((

Törölt nick Creative Commons License 2003.08.16 0 0 33047
Sziasztok, ma egy igen vidám nap van a hátam mögött, jó volt:) Végeredményben ma volt először az hónapok óta, amióta elveszitettem apukámat és a nagyamamámat, hogy csak kettesben voltunk napközben az én egyetlenemmel. Valljuk be, ez már nagyon-nagyon hiányzott. Mindenféle dolgokat megnéztünk, megfogtunk, vettem egy vidám szines papucsot pár száz forintért, szóval jó volt:)

Csissz, jó hogy hallok már felőled valamit:) Gyógyulj szépen tovább, pozitiv energiát majd importálok valahogyan:)

Csinnka, ma az Árkádban a könyvesboltban miközben Szardinia útikönyvet keresgéltem megtaláltam a Maldivos könyvedet.:)) Istenem, hogy az ott milyen gyönyürűűűű:) Ház ügyben pedig a földhivatal méltóztatott belenyögni a telefonba - szinte láttam magam előtt a bamba arcát -, hogy jaaaaa, elfelejtették az OTP sürgősségi kérelmét csatolni a bejegyzési kérelemhez. Akkor éreztem azt, hogy kicsit lefekszem bent az irodában a hideg kőre, hogy lehűtsem magam.

Látom egyre többen vagyunk újak.:( De együtt csak könnyebb lesz, nem?

Előzmény: Törölt nick (33045)
zsóki Creative Commons License 2003.08.16 0 0 33046
Sziasztok!

Csissz, örülök, hogy jobban vagy! Meglátod, elrepül az idő, és máris te is böködöd magad!

Fruzsi, ez a drogos dolog tetszik. Mondjuk gondolom, te nem mulattál rajta valami jól. Eszméletlen, hogy az orvosi szférában néha milyen tapintatlanok és kíméletlenek tudnak lenni. Mintha az ember hobbiból járna gyógyszertárba!

Kedves H3x!

Mi is miskolciak vagyunk a párommal, a pesti Kaáliba járunk, a harmadik lombikra készülünk. A megdöbbenés és a letargia előszörre természetes, de utána úgy kell felfogni, hogy ez jó dolog, hiszen egyáltalán lehet gyereketek! Szerintem minél hamarabb jelentkezzetek be egy központba, ne várjatok túl sokat! Mi pontosan egy éve tudtuk meg, hogy csak lombikkal lehet babánk, szeptember elején voltunk az első megbeszélésen a Kaáliban, novemberben pedig megvolt az első lombik. Az első konzultációs díjat kellett fizetni, ami 8 000 Ft, meg egy spermavizsgálatot, ami 5 000 Ft, a többi szükséges vizsgálatot itthon csináltattam SZTK alapon. A gyógyszereket nektek kell fizetni mindenhol. Annyit hozzátennék a gyógyszerárakhoz, hogy én pl. könnyen stimulálható vagyok, nekem csak 23 000 Ft-ba kerültek most a gyógyszerek. Ha kell még valami info a Kaáliról, vagy a lombik menetéről, írj, szívesen válaszolok akár magánban is!

Törölt nick Creative Commons License 2003.08.16 0 0 33045
Szia Hmmmmm és sziasztok kedves sorstársak!

Remélem kislánykáddal minden a leghamarabb rendbejön! Jól esett, hogy eszedbe jutottam. Köszi.
Néha bekukkantok, most pont megláttam a nevem. Nagyon el vagyok kapva munkával mostanában, a babaproject pedig kényszerpihenőn. Az egészségi állapotom szépen javul, mostanában egész normális embernek érzem magam. Bár adná a Jóisten, hogy ez így maradjon jó sokáig!

Sajnos bokros teendőim miatt nem tudom követni a topikot napról napra, de higyjétek el, sokszor eszembe juttok és mindenkinek a legjobbakat kívánom!
Üdv mindenkinek!

Előzmény: Hmmmmm (33034)
Jabe Creative Commons License 2003.08.16 0 0 33044
Sziasztok!
Mostanában elég ritkán jutok gépközelbe,de azért,ha tehetem legalább elolvaslak benneteket.

Gabus,Paracsimpo: Megnéztem az UH-képeiteket,eszméletlen jók.Tündériek a babáitok!
Mennyiért csinálnak ilyen felvételeket és hol?

Kispepe: Hogy bírod a várakozást? Én egyre türelmetlenebb vagyok. Nagyon drukkolok neked!

Fruzsi: Ne is törődj az ilyen emberekkel.Nekem sem kértek még soha receptet a fecskendőkért és a tűkért! Sok sikert!

Krisina:Drukkolok neked,és keddre minden jót!

Zoviki:Én is örülnék,ha megkaphatnám a jelszót. Kiváncsi vagyok rátok.

Mindenkinek sok pusz! Remélem hamarosan a pozitív teszttel jelentkezhetek!

G_ABUS Creative Commons License 2003.08.16 0 0 33043
Paivikki! Üdv itt a fórumon. Mesélnél bővebben magadról (mi a probléma, hova jársz, stb)?

Garda: én arra gondoltam DITI tesztje kapcsán, hogy ugye lehet, hogy állapotos lesz valaki, viszont a terhességet valami oknál fogva nem tudja megtartani a szervezete (pl. kevés hormon vagy valami hasonló). Ezt persze teljesen hozzá nem értőként mondom, úgyhogy nem biztos, hogy ez így logikus. De én azt hiszem, hogy a pozitív teszt (halvány két csík?) már előremutató lehet.

Zoviki! Kérném szépen a jelszót!!!!!!! Kíváncsi vagyok :))) És drukk, hogy rendbe jöjjenek a dolgok.

Csinnka: hát a soraidon mindig bőgök... Drukk minden "futó" projecthez és már biztosan ott van valahol valakinek a pocakjában a Ti kis gyönyörűségetek is :))))

Krisina: drukk a punkcióhoz +++++++++++

Zsrbó: hajrá és drukk a mensinek, hogy mihamarabb kezdhessetek ++++++++

HMMMM: de jó hogy minden OK Lilikével :))) Tudom, nem lehet most könnyű, de már annyi mindent kibírtatok, minden rendben lesz, meglátod. puszi!!!!!

Fruzsi: felejtsd el ezeket a kellemetlenségeket! És csak előre nézz, sikerülnie kell!!!!

DITI: na mi újság? Remélem a barnásozásnak nyoma sincs és jó hírekkel jössz hétfőn :))))

Kispepe: még erre a három napra kitartást kívánok. És persze el sem hinnéd, hogy lélekben mennyire Veled vagyok :))))

Paracsimpo: aranyos a pici fiú! És hogy telik az idő, olyan hihetetlen!

gabus

fr.uzsi Creative Commons License 2003.08.16 0 0 33042
H3x!

Bocs, itt a nagy kesergésben Rólad megfeledkeztem. Bár a többiek már adtak tippeket, de azért még nekem is van ötletem. :))
www.infertility.hu
Fel a fejjel! Én már a harmadik lombiknak ugrom neki. De vannak itt a fórumon sokkal régebbi motorosok is.
Nem igaz Kispepe? ;o) Jól vagy? tapisugár*********************

Előzmény: H3x (33038)
fr.uzsi Creative Commons License 2003.08.16 0 0 33041
Sziasztok!
Szeretném egy kicsit kipanaszkodni magam. Ma voltam második napi vérvételen. Már 10 napja döfködöm magamba a Decapeptylt. Holnaptól mehet a GonalF. Ez eddig tök jó. De egy kicsit kiakasztottak a gyógyszertárban. Győrben amikor váltottam ki a szurikat, akkor nagyon kellet sietnem, mert csak rövid időre tudtam parkolójegyet váltani és elfelejtettem Aspirin protectet kérni. Amikor hazaértem, akkor vettem észre, hogy hoppá ez kimaradt. Na irány az ügyeletes patika. Hát kifogtam egy olyan bunkó nőcit. Ugyanis Győrben csak két millis fecskendőt tudtak adni, nekem meg két és fél milli Gonal-t kell beadnom. Ráadásul a felszívó tűk is kimaradtak. Szóval mondom, hogy kérek szépen Aspirin protectet és fecskendőre illetve nagyobb méretű tűre lenne szükségem, mert ahol kiváltottam az injekcióimat ott ilyen nem volt. Majdnem rácsapta az orromra a kisablakot, hogy csak receptre adhat, meg egyébként is "Minek az magának?" Jó nem? Erre továbbra is udvariasan közlöm, hogy soha nem szoktak külön receptet írni a tűknek és a fecskendőknek, hanem csak simán kérni szoktam az injekcióim mellé. "Elárulja, hogy minek az magának?" Na itt durrant el az agyam és közöltem, hogy drogos vagyok, csak azzal kábítom a környezetemet, hogy lombikprogramra járok.
Erre nagy puffogva kiadta. Ezek után nem indult el a kocsim... Szóval jó napom volt. :(((
krisina Creative Commons License 2003.08.16 0 0 33040
Kedves H3x!

Isten hozott a klubban! :-) Sajnos egyre többen vagyunk! :-(
Küldök neked pár linket, ezeket érdemes megnézni, mert sok kérdésedre kaphatsz választ. Itt van egy lista az intézetekről például:
http://medlomb.freeweb.hu/
Én a Budai Meddőségi Központba járok és jövő héten lesz az első lombikom:
http://www.lombik-baby.hu/
Sokan járnak a Kaáli intézetbe is:
http://www.kaali.hu

Érdemes ezekre az oldalakra ellátogatni, mert sok mindent megtudhattok róla.

Azt, hogy vannak e életképes peték azt csak akkor lehet megtudni, ha leszívják a petesejteket. (Javítsatok ki lányok, ha rosszul mondom.) Erre a leszívásra a gyógyszeres stimulálás után kerül sor. A stimulálás kb 10-13 nap. Ilyenkor a normáltól eltérő számú petesejtet produkálnak és altatásban leszívják őket. De errő részletes leírást találsz a fenti linkeken.
Majdnem jó az infód az árról. Szerintem azzal kevered, hogy régen az első baba megszületéséig volt ingyenes 5 próbálkozás, a második babánál már fizetni kellett a gyógyszereket is és a beavatkozásokat is. Ma már szerencsére a második babánál is ingyenesek a beavatkozások. A gyógyszereket azonban mindig nekünk kell fizetni. Ennek az ára 70-150 ezer forint között van. A BMC-ben nem kell fizetni a vizsgálatokért, de a Kaáliban úgy tudom, hogy igen, de ezt majd biztos leírja valamelyik lány, aki a Kaáliba jár. Illetve hála Zovikinek? (ebben nem vagyok biztos) hamarosan frissül az intézetes táblicsku.
Sok sikert kívánok nektek.

"Elnézést a sok kérdésért, meg az esetleges hibákért, na meg a tudatlanságomért." Majd meglátod, hogy itt mindenki nagyon segítőkész és kedves, nyugodtan kérdezz csak.

zserbó Creative Commons License 2003.08.16 0 0 33039
szia H3x!

tudom, most derült égből villámcsapás nektek ez a hír.
de babátok ettől még lehet. természetes úton nem, mert az elzáródás miatt a peték nem tudnak levándorolni a méhbe, és ott beágyzódni.az elzáródás miatt még életképesek a peték.lombik alkalmával az érett petéket leszívják, megtermékenyítik és a méhbe teszik vissza.ezzel kikerülik az elzáródott petevezetéket.sok ilyen ismerősöm van és babájuk lett. 5 lombik beavatkozás ingyenes-az injekciókat fizetni kell.
miskolc és eger környékéről pestre szoktak járni, több ilyen intézet van.
a beavatkozások fájdalommentesek, emiatt ne aggódjatok. mi itt a fórumon, már több ilyenen vettünk részt.ha van kérdésetek nyugodtan írjatok.

H3x Creative Commons License 2003.08.15 0 0 33038
Sziasztok,

Sajnos úgy tűnik, hogy a párommal mi is gyarapítjuk a "fórumlakók" számát.
Ma volt a műtétje, ahol megállapították, hogy mindkét petevezetéke el van záródva.
Szegény nagyon le van törve. Közvetlenül a műtét után beszélt az orvossall, aki azt mondta, hogy
csak lombikról lehet szó. Bár említett valami gyulladást is, meg gyógyszeres kezelést, de nem
tudom, hogy mire és mennyire is emmlékszik...
Sajnos a dokival nem tudtam beszélni és lehet, hogy hétfőig nem is fogunk tudni.
Van valakinek közületek tapasztalata ezen a téren ? Tényleg csak a lombik lehet a megoldás és ha igen, akkor az menyire biztos ebben az
esetben ? Hiányos biológiai ismertemmel azt sem tudom elképzelni, hogy hová tűnik a pete, ha az
elzáródás miatt nem tud kijutni ? Felszívódik ?
Egyáltalán a műtétet végző orvos meg tudja majd
mondani, hogy vannak-e életképes peték, amiket
majd a lombik programban fel leet haszálni ?
Egyáltalán hogyan veszik le ezeket a petéket és mikor ?
Hol végeznek ilyen bavatkozásokat ? Mi Miskolciak vagyunk.
Úgy tudom, hogy csak az első beavatkozás ingyenes. A többi milyen árban van ?

Elnézést a sok kérdésért, meg az esetleges hibákért, na meg a tudatlanságomért.

Szebb napokat mindenkinek.

Hmmmmm Creative Commons License 2003.08.15 0 0 33037
off:
Szia Gittus
Koszonom kerdesed,jol van...hala az egnek!!
Sepsise volt, valami streptococcus B baci fertozte meg a veret:(( de az intenziven sikertortenetnek jellemztek Lili esetet.:)
Hetfotol viszont Svabhegy(fejlodesneurologia) kicsit izgulok...

biztos szep pocid lehet mar:))
on

Előzmény: GitTus (33035)
zserbó Creative Commons License 2003.08.15 0 0 33036
Manóó

ne aggódj az uh miatt. a múltkor nekem is így volt. azt mondta a doki, hogy,lehet,hogy ciszta, de lehet, hogy a sárgatestet látja,nem volt ciszta.

Előzmény: Manóó (33006)
GitTus Creative Commons License 2003.08.15 0 0 33035
Hmmmmm!
Hogy van Lilike? Kiderült, hogy mi volt a baja? Sokat gondoltam ám rátok!
Előzmény: Hmmmmm (33034)
Hmmmmm Creative Commons License 2003.08.15 0 0 33034
sziasztok csajok!
eloszor is kispepe:) nagyon szurkolok neked

Di_ti:sokat gondoltam rad....

zoviki: nagyon szivesen "atadom" a medlomb hazatajat kezelesre, mert en jelenleg sajna le vagyok maradva.... kell valami hozza tolem? vagy le tudod kapni a netrol? vagy csinalsz ujat? ha kell valami hozza,csak szolj es koszi mindenki neveben

mi van csissz-szel? nem olvastam mostansag...vagy csak atfutottam volna?mert sajna reszletesen olvasgatni nincs idom meg:((

csinnnka:nagyon sok erot kivanok a konyv megirasahoz.En nagyon varom, hogy megjelenjen...a "Varva vart..."-ra sajnaltam a 2800 penzt, azokutan hogy olvastam lesz jobb annal:)))

egyutt_ketten:nem akarok tolakodo lenni es mindenekelott jobbulast kivanok!!! de megkerdezhetem, hogy ilyenkor a mutetet a Kaaliban vegzik? vagy hulyeseget beszelek?

Sajna szomoruan vettem eszre, hogy folyton gyarapodik a forumlakok szama:((
Mikor az emberlanya felett kimondjak az iteletet:"normal uton nem lehet terhes" nem is tudja meg, hogy hanyan kuzdenek gyermekert... Engem a mai napig ledobbent:((( Miert? mikor ez az elet rendje...vagyis ez lenne:(
azert udvozletem mindenkinek akit nem ismerek azoknak is:)))

Hmmmmm akinek itt sirdogal az 1%-a:))

krisina Creative Commons License 2003.08.15 0 0 33033
Most rohanok, de igen a Konc. :-)
Megnéztem! Aug 20-án lombikbébi tali. Az időpontot elfelejettem, de megnézem kedden és mindent leírok neked.
puszi
Előzmény: KataMama (33031)
zoviki19 Creative Commons License 2003.08.15 0 0 33032
DI_TI: Remélem jól vagy, sajnos én hétvégén nem nagyon tudok jönni, de megpróbálok! Addigis nagyon nagy szurk-szurk Neked! És próbáljátok meg a tervezett kerti partit "áthelyezni" valami kis csendes szórakozóhelyre!!
Köszönöm a bíztatást Neked, és a dícséretet!
Maggancs: Hát azért a gyönyörű szó az elég erős túlzás! De a boldogság sugárzik rólunk, és ezért imádom ezeket a képeket! :)
Csinnnka: Nagyon-nagy drukk a hétfői akciótokhoz!!!!!
Egyébként a barátnőd hozzáállását valahogy megértem. Én is hasonlóképpen reagáltam, magamba gubóztam, amikor rossz hír ért. De én nagyon rossz példa vagyok, mert össze sem lehet hasonlítani az Ő tragédiájával az én problémámat!
Keresztanyám viszont sajnos rákos, és Őt kénytelenek voltunk felrázni, meglátogatni, mert magától rendesen elzárkózott. És tudom, hogy drasztikus lépésnek tűnik, de "letámadtuk" Őt, és nem hagytuk, hogy elszigetelődjön a nagyon sötét gondolataival, és kilábalt ebből a mélypontból. Egyébként hétfőn műtik újra, nagyon nagy műtét lesz, úgyhogy már most be vagyunk pánikolva, hát még Ő..
Egyébként egy tündér vagy, és köszi a jótanácsokat ! Máltán voltunk nászúton, csodálatos volt! Most megvárom, hogy 19.-én milyen meglepivel rukkol elő a kedves, és én is kitalálok neki valami meglepit!
klarus1: Köszönöm a bíztatást :)
Elata: Ezek nagyon jó hírek, és örülök, hogy megcsillant a remény!! Remélem jövő héten már egy jó hírre épülő teljes haditervvel térsz vissza :)
Igen, ez már a 3. mensi lesz, ha lesz, remélem lesz :O Köszi a sugarakat!!
krisina: Gratula a szuper eredményhez :) Ezek azok a pillanatok, amikor örülni kell, szóval most félre minden gond és kétely, szépek az eredmények, tessék örülni :)
zserbó: Igen, ez a hidegebb család abszolút jellemző az én férjemre is. Mi pedig tényleg olaszos család vagyunk, sok vita, veszekedés, és valahogy hiányoznak a pezsgős érzések. Vagy egyáltalán az érzések kimutatása. De jó lehet, hogy a férjed magától rájön, hogy mi a helyzet, az én kedvesem olyan jól ellenne magának. Ehhez hozzátartozik még az is, hogy egyedüli gyerek, szóval tényleg jól elvan egyedül.
Bégi: Drukk a teszthez!!!
Kispepe: Neked is mennek a sugarak!!!!
Mindenkinek kellemes hétvégét!
KataMama Creative Commons License 2003.08.15 0 0 33031
Krisina!
Örülj, hogy jónak találja az eredményeket a doki, nem mondaná, hogy nagyon jó, ha nem lenne nagyon jó :-). (Konc? Mert a szövegből őrá ismerek rá :-)) .) Nyugi, minden oké lesz a keddi punkciókor! Nekem ugyan hosszabb volt a stimuláció, de ez is totál okéé.
Előzmény: krisina (33021)
zsóki Creative Commons License 2003.08.15 0 0 33030
Kedves Bégi!

Ugye majd írsz, hogy mi lett az eredmény? Olyan jó lenne már jó híreket kapni! Most megint jöhetne egy sikerszéria (nem önző módon remélve, hogy talán én is beleférnék...) :)

krisina Creative Commons License 2003.08.15 0 0 33029
Kedves Di_TI!

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült, de nekem volt egy olyan ismerősöm akinek másfél hónapos koráig nem mutatta ki a teszt, hogy babás. tudom, hogy most arra gondolsz, hgy a csodák soha nem veled történnek. Én mindig az utolsó pillanatig bízok. (Kézedeeee, hogy nekem mindig az inszem utáni 17. napon szokott megjönni. Pont akkor amikor mennem kell vizsgálatra.)

Előzmény: DI_TI (33027)
Bégi Creative Commons License 2003.08.15 0 0 33028
Sziasztok!!!

Elata! Örülök, hogy jelentkeztél, és hogy sikerült spermatidát találni. Hogy viselte a párod a beavatkozást?

Paracsimpo! Megnéztem a képeket, és olyan jó látni, hogy már ilyen nagy a baba! Gratulálok Kristófhoz!

Kispepe,DI_Ti, Natka!
Szerettem volna nyitni a mostani tesztelésbe a sikerszériát. Aug.01-én voltam inszemen, és ma kellett menni vérvételre. Nem csináltam tesztet. Sajnos 13:00-ig még nem lett meg az eredmény, úgyhogy vettem tesztet, és otthon megcsinálom. Tüneteim nekem is vannak, de ez lehet a gyógyszerektől, meg a melegtől is. 3*2 utrogestant kaptam. Már nagyon kíváncsi vagyok az eredményre!! Mást is megvisel az utrogestan, vagy csak rajtam jön ki minden gyógyszer mellékhatása? Lehet hogy nagyon zöldfülű vagyok, de Ti hogyan tudjátok megoldani napjában háromszor az Utro felhelyezést? Mert a szájon át szedve, fél óra múlva elkezdek szédülni.

Di_Ti még ne add fel! Szerintem próbálj megcsinálni egy érzékenyebb tesztet.

Kispepe! Szerdára produkálsz egy kétcsíkos tesztet ugye!!!

Natka! A Te napod csütörtök. Csináltál azóta tesztet?

Manó! Szerintem is specialistának kell lenni a petefészek UH-ban, hogy valaki megfelelően fel tudja ismerni UH-n, hogy mi a kóros és mi nem az. Nem biztos, hogy a mi orvosaink pl. a szívben jól kiigazodnának. A petefészek nagyon bonyolult.

Mosolygós, mi van veled? Voltál már vizsgálaton, mikor kezded a következő lombikot?

Zserbó: mensihozó sugarak mennek ++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Krisina, hát ha a dokibácsi is azt mondja, hogy nagyon szép, akkor mi csak gratulálni tudunk!! Kedden gondolok rád!

Köszönöm szépen az augusztus eleji rámgondolást!!!
Mindenkinek kellemes babásodó hétvégét kívánok!
Bégi

Előzmény: Elata (33012)
DI_TI Creative Commons License 2003.08.15 0 0 33027
Kedves Zserbó! Köszi a biztatást, de sajnos a csodák mindíg másokkal történnek.
Kedves Krisina! Nagy tapasztalatom még nincs, de az első és eddig egyetlen lombikomnál a 12. napon volt a punkció, és most az inszemnél meg a 11-en. volt az eksön. Szóval ne aggódj teljesen jó idöt teljesítenek a tüszöcskéid!

Kedves Csinnka! Akkor hétfőig még szorítok neked lakás ügyileg! Jó dobozolást!

Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok!
DI_TI

zsóki Creative Commons License 2003.08.15 0 0 33026
Krisina, ne izgulj, ez nagyon jó, nagyon szép, és nem rövid, mire a beültetés lesz, pont félidőben leszel, mintha "normál" esetben esnél teherbe! HAJRÁ!!!

Zserbó, ez az "ikrásodás" tetszik! Ha a doki azt mondja, hogy muszáj, akkor MUSZÁJ!!!! ÉS PUNKTUM!
Úgyhogy nincs más választásod!

Ja, Paivikki, én pl. azért nem válaszoltam neked, mert lombikos vagyok, és halvány gőzöm nincs az inszemről. De gondoltam, ezt felesleges leírni. Ha nem válaszolunk rögtön, nem azt jelenti, hogy téged itten diszkriminálunk, egyszerűen csak lehet, hogy akik épp benn vannak, nem tudnak semmi érdemlegeset mondani. Szívesen látunk egyébként, nyugodtan lehet itt minden bút-bajodat elmondani! (legfeljebb néha nem válaszolunk... na jó, ez csak vicc volt!! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!