Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
szvsz nem menő. A világon semmire nem tudod használni, és önvédelemre is cinkes. Anno próbálkoztunk "virtuális" késpárbajokkal, gyakorló késekkel, aminek az volt a tanulsága, hogy ha a penge látszik, azaz hüvelykujjirányban van, akkor egy nyugodt és gyakorlott emberke meg tudhat fékezni egy késest, komoly zűr nélkül. Ha viszont a penge nem látszik (kisujj felé néz, alkar mellett van) akkor gyakorlatilag nem tudsz vele mit kezdeni, előbb megvagdal, után penge 90 fokkal ki, és döfés :-(
Mármost a marokkéssel ez nem megy. Egy erősebb embre eltöri az ujjaidat a markolatán.
Értem. Úgy tudom statisztikailag híven képviselték a hazai körülményeket ;) Ketten tartoztak a világos bőrről felismerhető kaukázusi nagyrasszba, míg egyikük képviselte a hazai legnagyobb kisebbséget. Igaz, mindannyian degenerált rohadékok voltak ;)
Bocs, ezt elnéztem..
Azért számít, mert elég jól ismerem a roma etnikumot, és tudom, hogy nagyon félnek a késtől.
Ha határozott vagy + megvillan a kezedben a penge, akkor a legkeményebb roma etnikum is lenyugszik.
Félreértések elkerülése végett: soha nem volt még cigányokkal afférom.
Úgyhogy pusztán statisztikai szempontból érdekel... :-)
A Karambit most a legforrobb. Nincs is belole nekik, az elso sorozat nehany napon belul elfogyott. Az, aki forgatja a videokon egyebkent maga Ernest Emerson.
A Róbert Karcsi és a Lehel sarkán dolgozom, az itteni aluljáróban gyakran vannak zsebesek.
Ha látom hogy akcióznak, odaszólok a kiszemelt áldozatnak, ilyenkor nagyon szép fenyegetéseket kapok.
Engem ez nem zavar, de a kolleganőimnek én is azt tanácsolnám, hogy még véletlenül se szóljanak, mert egy kisebb termetű kollegám egyszer majdnem megjárta, szerencséje volt hogy éppen ebédidő volt ezért több kollega is járt arrafelé.
"Ugyan, amint látták, hogy gázosodik, mindenki elhúzott másik kocsikba, vagy gyorsan leszálltak."
Én soha nem keresem a bajt, de ha ott lettem volna, odamegyek: nem csinálok semmit, csak odamegyek, és megállok mellettük.
Szerintem ettől zavarba jönnek, és letesznek a szándékukról. :)
Persze hülyeség beleavatkozni ilyesmibe (gvass sporttárs mindjárt megkövez érte :), de ilyenkor mindíg arra gondolok, hogy én is, vagy a szeretteim is kerülhetnek ilyen helyzetbe..
Önvédelem: én a gázspray (Pfeffer KO) + egykezes kés összeállítást preferálom.
A kés kontakt távolságból, a spray pedig messzebbről (vagy pl. késes támadó ellen), nem zárt helyen.
Az ilyen villamosos sztoriban az a gond, hogy ha komolyan gondolják, akkor abban a pillanatban ahogy a zsebedbe nyúlsz, leüthet a három közül az, akinek leginkább háttal vagy: szerencsére az ilyen kóstolgatásokat határozott fellépéssel le lehet szerelni.
Egy kés (főleg egy értékesebb darab) olyan intim dolog, amit az ember nem szivesen ad oda másnak.. max. barátnak/ismerősnek, megnézni.
De inkább azt sem: egy (itt a topicban is jelenlévő:) cimbora kölcsönadta a Civiliant, és tűhegy nélkül kapta vissza.. :(
Más: mi a véleményetek a Spyderco Military-ról, sima éllel ?
Ez a serrated, ez padig a plain edge:
Nagyon tetszik a 440V porkohászati acél, és maga a kés felépítése.
En nem kaptam sem nyugtat, sem kulcsot. Azt mondta a ficko, hogy ez illegalis es elkobozza. Aztan gondolom hazavitte magaval. Azota termeszetesen en is atestem egy parszor a "dobozba tesszuk a kesedet es kapsz egy szamot" szindroman, de ilyen helyzetben inkabb kint hagyom a cuccot a kocsiban. Nem akarom, hogy valami felhulye biztonsagi or jatszadozzon vele (nem sertesnek szanom a biztonsagi orok fele).
Én útálom a késeket, de mostmár azt mondom, mindenkinél legyen valami!
A lányom osztálytársát az iskolától 200 méterre rabolta ki késsel egy patkány!
Mobiltelefon, pénztárca: ez a sláger!
Legalább spray-t vigyél!
Hali!
Az engedélyezett pengehossz valóban 8 cm, de az élen mérve, tehét a valós pengehossz egy kicsit kevesebb lehet csak!
A biztonsági őr igenis elveheti tőled a "fegyvert", de nyugtát kell adni róla, vagy egy lezárt kazettában kell elhelyeznie és a kulcsot át kell adnia neked! A rendezvény végén köteles visszaadni neked az eszközt!
Ez a gyakorlat a bíróságokon és más közintézményekben is!
Tokeletes pelda arra, hogy miert is jo, ha van nalad kes (vagy barmi mas "szerszam"). A legalis pengehossznal en ugy emlekszem, hogy 8 centinel rovidebb az elfogadott, de nem eskudnek meg ra. Egyebkent a gvass topictars altal emlitett uj torvenytervezet szerint egyaltalan nem lehet nalad semmifele kes (ami a vilag legnagyobb okorsege, de ez csak az en maganvelemenyem). Remelhetoleg ez csak tervezet marad es soha nem lep eletbe. Nekem meg nem volt gondom a rendorseggel kes miatt, bar egyszer, kb 10-12 evvel ezelott egy IN-KAL security ficko elvette a vadaszbicskamat, amikor megtalaltak a Pethofi csarnokban motozas kozben. Azzal fenyegetett meg, hogy hivja a rendoroket, en meg fiatal takony voltam, ugyhogy rahagytam a dolgot, nem volt kulonosebben ertekes a kes. Ma mar nem ugyanezt tennem.
Nem minden helyzetben tudsz elfutni. Ma a tesóm köré leült három patkány a villamoson. Először rágót kértek, érdeklődtek milyen a mobilja, nem érdekli-e valamilyen jobb típus felkiáltással, aztán rákérdeztek, hogy az ott a zsebében kés? Nemleges volt a válasz. Próbált persze meglépni, de ugyebár hárman állták körül, és hát nem éppen egy szamuráj alkat. Szóval a történet végén ott állt kirabolva és felrepedt szájjal. Ez a három kurvapecér szerintem csak az erőfölény miatt volt bátor, és a hosszú felvezetés miatt nekem úgy tűnik, hogy talán egy kicsi zavaró körülmény miatt is visszaléptek volna. Teszem azt, ha igennel válaszol a késes kérdésre, egy kevés fenyegető hangéllel.
Eddig engem nem érdekelt ez a dolog, csak Hibben fantasy késeim vannak. Az meg egy kicsit más kategória ;) Ok, a kérdésem az, mennyi az a legális pengehosszúság amit magadnál hordhatsz, mert hallottam már 4.5 és 8 centit is. Illetve volt valakinek afférja a zsarukkal amiatt, hogy kést találtak nála?
Letezik egy nagyon jo konyv az egykezes kesek torteneterol, a cime "The working folding knife" es Steven Dick irta, a Tactical Knives magazin foszerkesztoje, eleg hires ember a keses szakmaban. Ez a konyv nemcsak torteneti attekintest nyujt, de az egyes modelleket is reszletesen bemutatja. En ebben a konyvben olvastam azt, hogy a Harpy, Merlin, Civilian milyen celra keszult (halaszoknak). Mint mondtam, nekem nem szimpatikusak ezek a tipusu kesek es nincs is veluk tapasztalatom en csak egyszeruen kozoltem az informaciot, amit olvastam. A konyv egyebkent nagyon, nagyon jo, ajanlom mindenkinek, akit erdekel a tema es beszel angolul. Az amazon.com-on megrendelheto.
Bocs, itt rég voltam. El Lobo, el Hombre, (large?) Vaquero, Vaquero Grande. Ezek a nevek ugranak be nekem a pengeformáról, meg a Desperado, de az nem játszik. Emlékeim szerint ezek szép tornasorban követik egymást. Ha már nem így van, akkor persze a Cold Steelnél egy kicsit jobban tudhatják. :)
a www.ColdSteel.com -on csak háromféle pengehosszút találtam:
. This allows for safe and secure carry in any environment. The series is available in three sizes, the largest being the six inch Vaquero¨ Grande, followed by a four inch model and the third with a three inch blade. Overall, the Vaqueros¨ represent an outstanding package of strength and workmanship, with singular good looks that give these knives a pronounced air of authority.