Keresés

Részletes keresés

Csbalázs Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26497
"A női NB I-ben teljesnek látszott a mezőny, amelyet a legutóbbi bajnokság 1–10. helyezettje, valamint a felkerülő Tiszaújváros és a Hypo NÖ (osztrák) alkotott volna. Ám a Tiszaújváros – korábban benyújtott nevezése ellenére – hétfőn bejelentette: mégsem vállalja az első osztályú szereplést. "Ráadásául ezzel az értesítéssel együtt azt is közölték velem az újvárosiak, hogy a csapatot sem tartják fenn tovább, vagyis a városban megszűnik a versenyszerű kézilabda” – sajnálkozott Vanyus Attila. A csapat edzője, Berzsenyi Mária, a válogatott hajdani világhírű kapusklasszisa nem nagyon lepődött meg a hír hallatán. "Néhány hónapja még azt mondták a város vezetői, hogy az NB I B-s csapatra nem tudnak több pénzt költeni, de ha együttesem feljut az NB I-be, akkor támogatják – mondta a tréner. – Ehhez képest alaposan megváltozott az álláspontjuk, és beigazolódott azoknak a sejtése, akik szerint Tiszaújváros vezetőinek nem kell a kézilabda. Pedig a város lakói szeretik, pontosabban szerették a csapatot, hiszen öt-hatszáz szurkoló járt rendszeresen a mérkőzéseinkre. Tanítványaim február óta egy fillért sem kaptak, de a saját költségükön is vállalták a bajnokság befejezését. Megnyertük a bajnokságot, szerény támogatással is vállaltuk volna az NB I-et. Még mit kellett volna tennünk a kézilabdáért és a szakosztály megmaradásáért? A szurkolóknál csak játékosaimat sajnálom jobban. Nekem is lejárt ott a szerződésem, és néhány napon belül elköltözöm a városból.” Bővebb információt reméltünk Miklósi
László szakosztályvezetőtől, aki azonban csak enynyit tudott hozzátenni: "Sajnos bekövetkezett a legrosszabb, nem lesz kézilabda a sportvárosban. Ötvenmillió forint kellett volna, de tizenötre is csak ígéretet kaptunk, ennyivel nem vághatnánk neki az első osztálynak. A város a második ligára pedig egy fillért sem ad, tehát szélnek kell ereszteni a bajnokcsapatot, amelynek annyit sem mondtak a siker kivívásakor, hogy gratulálunk.”
Hogy melyik csapat lesz a női NB I-ben a 12. együttes, erről még a héten szeretne dönteni az MKSZ. Ugyanakkor a szövetség várja a nevezések kiegészítését azoktól, akik – négy kivétellel – nem mellékelték az APEH- és a VPOP-igazolásukat (a férfiaknál is csak hat klub nevezése volt minden tekintetben rendben). A hiányosságokat július 25-ig kell pótolni, mert csak így lesznek érvényesek a most hiányos nevezések."

(NS Online)

Előzmény: Redondo (26495)
Csbalázs Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26496
Én meg arra gondoltam, hogy a topictársak - és nemcsak a győriek - ugyanúgy tudnak kérdezni Vanyus Attilától, mert ugye ő is itt van a topicban!:-)))
Előzmény: barca8_d (26492)
Redondo Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26495
levélben be is jelentették.

barca8_d?

Előzmény: Csbalázs (26491)
pfrenki Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26494
Sziasztok!
Budapesti NB II-es férficsapatba(egyetemisták) keresünk balkezes játékosokat!Ha tud valaki segíteni dobjon egy mailt!
furuja Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26493
Szegény Berendit sajnálom a történetben, ha még ő marad a Gyöngyös edzője. Ebben a tényleg erős keleti csoportban mihez kezd majd a „Mágus”? Megint nyilatkozik majd, hogy itt adják veszik a meccseket?
Előzmény: fafa211 (26482)
barca8_d Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26492
TOM2 ezt írta:

Redondo!

Ha nem lesz 12. jelentkező a női NB.I-re, akkor csonka mezőnnyel, vagy a Hypo nélkül indul a bajnokság???

TOM2

Ezt miért nem Attilától kérdezi? Erre gondoltam.

Csbalázs Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26491
Valóban az, de azt is nyilatkozat Attila, hogy ezt levélben be is jelentették.
Előzmény: Redondo (26489)
Redondo Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26490
Helyesen:

ad. Tiszaújváros.

Szerintem két különböző dolog az, hogy vki vmit nyilatkozik, és az, hogy vki vmit tesz, jelen esetben pl. az MKSZ-nél hivatalosan bejelenti a visszalépést.

Redondo Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26489
ad. Tiszaújváros.

Szerintem két különböző dolog az, hogy vki vmit nyilatkozik, és az, hogy vki vmit tesz, jelen esetben pl. az MKSZ-nél hivatalosan bejelenti a visszalépést.

Csbalázs Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26488
1. Vanyus Attila és Berzsenyi Márta valamint a szakig-jük nyilatkozta az NS-nek, hogy nemhogy az első osztályt nem vállalják, de meg is szünnek!:-(((

Egyébként Attila is reggelt ide a kocsmába és nyugodtan fel lehet tenni neki itt a kérdést. Rendszeresen olvassa és válaszol is!

Előzmény: barca8_d (26484)
fafa211 Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26487
A Tiszaújvárossal kapcsolatban olvasd el a múltheti Észak-Mo-t, ott hosszú interjú van a felekkel, abban már 99% mondták, hogy megszűnnek!

A Békéscsabáról annyit tudok, még ott is kérdéses, hogy egyáltalán vállalják-e, de szerintem fogják. Bár ott is alig van felnőttjátékos...

Az ffi NB I/B-ben nagyon nem értünk egyet, pl. Te láttad már életedben a Diósgyőrt?

Előzmény: barca8_d (26484)
Luca_41 Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26486

A következő évadra szerényen tervez a Vasas l NB I-es lehet a Békéscsaba

NB I: Kevés a változás Vásárhelyen

BORSÁNDI ISTVÁN, SIMON JÓZSEF

NS, 2003-07-09

A Liss-Hódmezővásárhelyi NKC női csapata megtartotta első foglalkozását, amely előtt Pintér József elnök bemutatta a 16 játékosnak az új edzőt, Tamás Sándort, valamint a mester segítőjét, Giricz Sándort.

Az elmúlt bajnokságban hatodik helyen végző csapat keretében alig történt változás, egyedül a házi gólkirálynő, Kocsik Viktória távozott a Herz-FTC-be. Visszatért Vásárhelyre a Túrkevének kölcsönadott balkezes átlövő, Tamás Kornélia, s átigazolta a klub a Szeghalom fiatal balszélsőjét, Bacsa Edinát. Próbajátékon tesztelik Daniela Ionatát, a román bajnoki ezüstérmes Vilcea irányító-átlövőjét. A tavasszal szerepeltek közül továbbra is számítanak Szabó Krisztina és Vörös Henrietta kapusok, valamint Virág Erika, Mucsi Zsuzsanna, Szabó Mónika, Asztalos Judit, Kósa Anikó, Gaál Adrienn, Prok Beatrix, Baunok Bernadett, Szendrei Tímea, Sztvorecz Erika és a nyáron férjhez ment Monika Nikolics-Kalanovics játékára. Hiányzott az első foglalkozásról Kocsis Ágnes és Szabó Valéria, akik a juniorválogatottban Kovács László mester keze alatt készülnek a korosztályos világbajnokságra (Macedónia, augusztus 4–17.).
Még nem jött Magyarországra a korábban beharangozott ukrán balkezes átlövő, a juniorválogatott Olga Nikolajenko, akit alighanem fiatal kora akadályoz abban, hogy légiósnak álljon, de a vásárhelyi vezetők még nem mondtak le róla.
A Hódmezővásárhely július 16-ig napi két edzéssel hazai környezetben készül, majd július 19. és 26. között Békéscsabán edzőtáborozik. Az már biztos, hogy az együttes indul az augusztus közepén megrendezendő Balaton-kupán. A vásárhelyiek minimális célja az NB I-ben a hatba kerülés, de a hatodik helyezéssel – a hírek szerint – nem lenne elégedett a klub vezetősége.
Az egyik leghíresebb honi női együttes, a nemzetközi porondon is elismeréssel emlegetett Vasas július 14-én kezdi a gyakorlást. "Három hétig a Fáy utcában edzünk – mondta Köstner Vilmos edző –, majd hétnapos erdélyi portyára indulunk. Ott Szováta környékén készülünk, és több tesztmérkőzés is szerepel a programunkban. A Fradiból kölcsönkapott Pastrovics kapus és Kamper visszatér a Népligetbe, és egyelőre nem tudjuk pontosan, kivel pótoljuk őket. A kapus helyére talán szerb vagy román lányt igazolunk, Kamper posztjára pedig talán visszatér hozzánk egy hajdani Vasas-játékos. Ezekre a kérdésekre július második felében választ kell adnunk. Csapatomban kilenc lány még tizenéves, de többségük a tavasszal már bebizonyította, méltó arra, hogy ebben a patinás csapatban játszszon. Legutóbb a tizedik helyen zártunk az NB I-ben, és a következő évadban szeretnénk előrébb végezni. Ha sikerülne még erősítenünk, akkor a nyolcba kerülés is elképzelhető lenne, de erről a vezetőinkkel még nem beszéltünk. Az anyagi helyzetünk megszilárdult, de jelenős javulás nem várható. Reálisan tervezve a bajnokságban a tízbe jutás lehet a célunk.”
A 12 csapatos női NB I mezőnye egyelőre nem teljes, mert a Tiszaújváros nem vállalta a szereplést. A helyére kerülő együttesről még ezen a héten szeretne dönteni az MKSZ. A legesélyesebbnek az NB I B-ben a Tiszaújváros mögött ezüstérmet szerző Békéscsaba tűnik, amelynek az elnöksége – Vanyus Attila MKSZ-alelnök ismeretei szerint – csütörtökön tárgyal arról, előteremthető-e a nagy múltú békési klubban az első osztályú szerepléshez szükséges pénz.

Előzmény: GFQ (26478)
barca8_d Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26485
Kötözködni én szoktam Veled és nem fordítva.:-)
Úgy gondoltam könnyebben meg tudja (tudod) kérdezni az egyik illetékest, (V.A.) mint a többi kocsmatag.
A kocsmázók többsége nem tudja a kérdéseit egy elnökségi tagnak (elnöknek) feltenni.
Előzmény: Csbalázs (26483)
barca8_d Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26484
Korrekt és egyenes válasz:
Nem tudom.

1. Ki mondta, hogy biztosan nem lesz Tiszaújváros?
2. Ki akar egyáltalán indulni ha van hely? Pécs? A mai újság (DN) szerint nem. Békéscsaba igen?
3. Az NBI/B férfi kelet miért lenne erős? Az Every Day-ből a Ceglédből és a Hajdúböszörményből szinte mindenki elment (elmegy) Nem tudok egy kezdőcsapatra való játékost mondani egyiknél sem. Tiszaföldvár jó lesz ha marad Berkó + Debrecen az tényleg jó lesz.

Csbalázs Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26483
Pedig erre Tom2 nem tudja a választ!:-)))
Előzmény: barca8_d (26480)
fafa211 Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26482
A fiúknál az NB I/B keleti csoportja elképesztően erős, szerintem minden idők legerősebb másodosztályú bajnoksága lesz, megkockáztatom, sokkal keményebb, szorosabb meccsek lesznek, mint a legtöbb NB I-es meccsen!
Előzmény: Redondo (26476)
fafa211 Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26481
Tényleg, Te nem tudsz semmit arról, hogy most akkor a Békéscsaba (ahogy a mai NS-ben olvashattuk) automatikusan NB I-ben fog indulni, vagy osztályzó lesz, vagy mi? :)

Ha erre adsz egy egyenes, korrekt, hiteles választ, többet nem szidom a kedvenc városodat, csapatodat! :))

Előzmény: barca8_d (26480)
barca8_d Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26480
Ezen én szoktam jókat mosolyogni, mikor CsBalázs vagy TOM2 kérdez a kocsmában olyat amire ők tudják a választ mi meg nem. :-)
Redondo Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26479
Nem tudom. Szerintem Te magasabb helyről tudsz érdeklődni, mint én...
Előzmény: TOM2 (26477)
GFQ Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26478

A kérdés második részét ugyen nem gondoltad komolyan?...
Előzmény: TOM2 (26477)
TOM2 Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26477
Redondo!

Ha nem lesz 12. jelentkező a női NB.I-re, akkor csonka mezőnnyel, vagy a Hypo nélkül indul a bajnokság???

TOM2

Előzmény: Redondo (26476)
Redondo Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26476
Férfi NBI

Fotex KC Veszprém
Pick Szeged
Dunaferr SE
Győr
Tatabánya
Pécs
Százhalombatta
Pestszentlőrinc-Elektromos-Rév I
Békés
Nyíregyháza
Szigetvár
Csömör

Férfi NBIB, Nyugat

Komló
Alba Régia
Hort SE
Balatoni KC
Pestszentlőrinc-Elektromos-Rév II
Hargita KC
Szentendre KC
Siklós
Várpalota
Nagykanizsa
Bp. Honvéd
Pápa
Kalocsa
Vác

Férfi NBIB, Kelet

cegléd
Orosháza
Hajdúböszörmény
Tiszaföldvár
Ózd
Makó
Fehérgyarmat
Salgótarján
Gyöngyös
Mezőkövesd
Diósgyőr
Debrecen
Szegedi KK
Kiskunhalas

Női NBI

Dunaferr SE
Herz-FTC
Győr
Cornexi
Esztergom
Hódmezővásárhely
Vác
Spartacus
Vasas
Debrecen
Tiszaújváros (***)
Hypo (AUT)

Női NBIB, Nyugat

Pécs
Győr II
Dunaferr II
Cornexi II
Marcali
Nagyatád
Malév
Tököl
Hévíz
Szombathely
Ó. Goldberger
Tamási
Tatabánya
Veszprémi Beton KC

Női NBIB, Kelet

Túrkeve
Békéscsaba
Mátészalka
Göd
XVII. ker. Lakóhelyi SE
Csömör
Hajdúnánás
Kiskunhalas
Szegedi KK
Derecske
Bőcs
Miskolci Honvéd
Vác II
Gyula

(***) A Tiszaújváros eddig hivatalosan nem jelezte a visszalépést, a nevezési díj be van fizetve.

fafa211 Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26475
Szerintem a versenykiírásban egyáltalán nem szerepelt, hogy ilyen esetben a legjobb kiesőt vagy az NB I/B második helyezettjét kell felkérni az NB I-re. Én továbbra is azt tartanám a legigazságosabbnak, hogy osztályzót írjanak ki a Pécs és a Békéscsaba között. Dőljön el a pályán, ki a jobb!
Előzmény: Pityu Gyor (26466)
FaberK Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26474
Bizony. Hajrá Budapest alvóvárosai!
Előzmény: Destroy (26471)
FaberK Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26473
De az talán csak a két cég vezetőin múlt, hogy nem fordítva van. A városok nem sokat tudtak hozzátenni - esetleg egy fejbólintást.
Előzmény: Leki (26469)
bala_ggio Creative Commons License 2003.07.09 0 0 26472
...és ha jól emlékszem, Játék határok nélkül-ben is (jók voltak).
Előzmény: zsanna (26467)
Destroy Creative Commons License 2003.07.08 0 0 26471
Na, valaki, HELP! Csömör tényleg az NB1-ben?
Gozo Creative Commons License 2003.07.08 0 0 26470
Megvannak már a bajnokságok(NB I,NBI/B,NB II)mezőnyei?Esetleg ha akad valaki,akkor beirhatná ide.
Köszi:Gozo
Leki Creative Commons License 2003.07.08 0 0 26469
Azért a Dunaújváros hasonlatod kicsit sántít, mert ott amíg lehetett mindent megtettek az élsportért és női kézilabdában még mindig az elsők között vannak Magyarországon és már korántsem csak a mammutcégnek köszönhetően. De azt hiszem ezzel te is tisztában vagy...
Előzmény: FaberK (26468)
FaberK Creative Commons License 2003.07.08 0 0 26468
Igen, de ott sem elsősorban a mindenkori városvezetésnek köszönhetően, hanem a néhány éve asszem autóbalesetben életét vesztett triatlonosuk apja a szakosztály életben tartója.

A sportvárosi titulust ugyanannak köszönhetik, mint Dunaújváros, van egy mammutcégük, amelyiknek ezer módja és lehetősége van elsőosztályú élcsapatot fenntartani, csupán néhány ember elhatározásának kérdése. Nos, úgy látszik, ez az elhatározás most nem született meg - sajnos.

Ezzel együtt egy ekkora város 1 elsőosztályú csapatot fenn kell, hogy tudjon tartani. Pláne, hogy a csapat ekkora hűségről és alázatról tett tanubizonyságot.

Előzmény: zsanna (26467)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!