Keresés

Részletes keresés

muggli Creative Commons License 2003.07.02 0 0 3589
Üdv az Uraknak!
Itt vagyok ám, csak sok a melóm, Sopronban kukacoskodnak egy szállítmányommal, mostanában ott töltöm a napjaimat.:-((((((((((
Azért benézegetek esténként, de sajnos semmilyen hajós infóm nincs mostanában, így ezért nem írogatok. Most ráadásul 15-ig nem is leszek itthon, így majd csak akkor találkozunk. Össze kellene hozni egy találkozót, megvitatni, hogy kinek hogy tetszik Guberavera eddigi munkája a honlappal kapcsolatban. Jó lenne ajánlatokat tenni, kinek mikor lenne jó és valami optimális időben megvitatni, hogy hogyan tovább. Lassan Bócman vizsgái is kész lesznek és kapunk valami infót arról, hogy állnak az elkezdett dolgok.
No, most ennyi. Legyetek szorgalmasak!!! :-)))))
muggli©
Pedrofon Creative Commons License 2003.07.02 0 0 3588
Akkor írom egyszerűbben:
www.panorama-hajo.hu
Pedrofon Creative Commons License 2003.07.02 0 0 3587
Előzmény: DLala (3586)
DLala Creative Commons License 2003.07.02 0 0 3586
Ha tudtok segíteni, dobjatok meg egy emillel ezzel kapcsolatban:

Duna, kb. 50 fő részére, rendezvényhajózás.

idő: szeptember első két hetében vmikor, délután 4-6 óra magasságában. Svédasztalos kaja lehetősége.

Eddig találtam a Legendát, a Mahart Passnave-t és egy OHB nevű csapatot akik ilyesmivel foglalkoznak. Tudtok valami mást?

Köszönöm!

FOMA Creative Commons License 2003.07.01 0 0 3585
"a Tisza középső szakasza gyakorlatilag hajózhatatlan a rendkívül alacsony vízállás miatt"

Tiszabő környékén három helyen is 10 dm alatti gázló van 30-40 méteres szélességben, 800-1000 méter hosszban. érezni a Tisza III. hiányát. A Zebegény viszont hétvégén is menni fog, a Tisza II.-nek köszönhetően Tiszacsege és Kisköre között 8-12 méteres a vízmélység.

Előzmény: Mad Scientist (3578)
vizivaros Creative Commons License 2003.07.01 0 0 3584
De igen, ugyanaz, csak kissé átalakítva.
Előzmény: trophy (3577)
Zoltika Creative Commons License 2003.07.01 0 0 3583
ms Falkenstein /gumidani képtára

trophy!
Az Inotát a Rákóczi hídjáról láttad? Mert ha igen, pár órával előbb a fejed fölött öt méterre bicikliztünk el a Lánchídon :-)

Előzmény: muggli (3582)
muggli Creative Commons License 2003.07.01 0 0 3582
Szia Trophy!
Valószinűleg nem a szemed káprázott, már Viking kollega is látta Horánynál, meg a pesti szakaszon is valaki, él és dolgozik (csak nekem nem sikerült még lencsevégre kapnom!:-(( )
Okosmedve!
Ez nem az a vizibusz, amit egyszer egy osztrák oldalon találtunk, valaki be is linkelte talán.
muggli©
Előzmény: okosmedve (3581)
okosmedve Creative Commons License 2003.07.01 0 0 3581
üdv. pedrofon
a fonyódról nincs képem. 2 évvel ezelőtt kreifeld kikötőjében keresett éjszakázó
helyet egy tavi vizibusz.
érdekessége az volt hogy itthon készült,dolgozott a balatonon, majd szinte hihetetlen a tavoli
kambodzsa partjainal volt pilot hajó, onnan sulinán keresztül, eu.csatornán, majnán, és a rajnán,gentbe vitték ,és onnan tovább portugáliaba.a hajón vegyes személyzet volt. bulgar és német. sok sikert üdv.mindenkinek. kérdezz mit akarsz még milyen infót. medve.
Előzmény: Pedrofon (3580)
Pedrofon Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3580
Ha erről valaki tudna képet szerezni...
Előzmény: okosmedve (3579)
okosmedve Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3579
becs felett a fonyod ms. meg űzemben átkelőként.a mecsek ms. vontatta föl. kb. l985-82. között.
Előzmény: gumidani (3342)
Mad Scientist Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3578
Én nem bánnám, ha visszajönnének a 400-asok a Dunára, az Attila is teljes kihasználtsággal üzemel. Biztos lenne, aki kihozná itt belőlük a legtöbbet még jó pár évig. Igény lenne rájuk, ahogy látom.
A Balcsin meg legyenek tavi vizibuszok.
1 a lényeg, hajót szétszedni nem ér!!!

Valóban, a legfontosabb, hogy ne vágják szét őket. De ha jövőre selejtezésre kerülnek (márpedig ez a terv), akkor hogy kerülnek vissza a Dunára? A Sió belátható időn belül nem megnyitható, (már most június végén fél méterrel kisebb a Balaton mint kéne), ezeket közúton vinni meg nem lehet. Végül is megtehetik, hogy addig járatják őket, amíg nem elvihetők (a Haláppal is ez volt), vagy netán éveket állnak majd Siófokon, ha már egyáltalán nem kellenek. Jobban ki lehet őket használni a Dunán, ezt nem vitatom, de azért ne csak tavi vizibusz legyen a Balatonon...
Ja, és déli Híradó: a Tisza középső szakasza gyakorlatilag hajózhatatlan a rendkívül alacsony vízállás miatt

Előzmény: Pedrofon (3572)
trophy Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3577
Szombat késő éjszaka az Inota jött velem szemben a Matróznál. Remélem nem csak a szemem káprázott!! :)

Az a bizonyos katamarán, amit a Tahi tolt egy időben kisérletképpen, és utasférőhely bővítés miatt építették, az nem a későbbi Titanic discohajó volt. Tudjátok, ami sokáig a Lánchíd pesti lábánál, majd a Batthiány-n állt? Az is 400 főre volt vizsgáztatva, és katamarán test.

tpuppi Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3576
Pénteken voltam Mohácson.
AZ állomás mellett épült egy emeletes komoly ház , az van rajta Hajózás felügyelet Baranya Megye. Mire felügyelnek biztos Eus-tagságunk határát hivatott figyelni. Nem messze töle horgonyzott az IsacceaII, és a Kapitany Gaidar.
Ez már élesbe müködik ki tud róla.
Más összeszedtem több hajóst akiknek vannak régi dokumentumjaik Baján ki ismerös illetve ráér mert nekem sajnos egyre rosszabb állapotba van a nejem és nem érek rá.
hanseat Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3575
állítólag ma újabb 4 konténeres bárka indul BP-ről hegymenetben. Ismét lehet pályázni a hónap fotója cimre !!!

Hajrá !!!

muggli Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3574
muggli Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3573
Szia Pedro!
Ezt megbeszélted velünk, a hajókkal, de az ÁPV Rt-vel is? :-))))))))))))
muggli©
Előzmény: Pedrofon (3572)
Pedrofon Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3572
Én nem bánnám, ha visszajönnének a 400-asok a Dunára, az Attila is teljes kihasználtsággal üzemel. Biztos lenne, aki kihozná itt belőlük a legtöbbet még jó pár évig. Igény lenne rájuk, ahogy látom.
A Balcsin meg legyenek tavi vizibuszok.
1 a lényeg, hajót szétszedni nem ér!!!
Mad Scientist Creative Commons License 2003.06.29 0 0 3571
Évente új hajó??? Ambiciózus terv, az ugye szinte biztos, hogy jövőre jön a Lelle III., de akkor félő, hogy a négyszázasok fognak erre rámenni...
Előzmény: MALWIN (3569)
viking star Creative Commons License 2003.06.29 0 0 3570
Üdv! Megvan a Gyöngyös! Lehozták a Gubacsi-hídhoz, itt áll orral lefelé, a bal parton. Az orra frissen festve, a neve már nem látszik.
MALWIN Creative Commons License 2003.06.29 0 0 3569
Szasztok!
újhajóval bővült a balatoni hajózás...
okosmedve Creative Commons License 2003.06.29 0 0 3568
Üdv mindenkinek!!

A keresett hajó 26.-án Komáromnál hegymenetben elhagyta az országot.

Előzmény: Pedrofon (3532)
vizivaros Creative Commons License 2003.06.29 0 0 3567
A kronológiai sorrend nem helyes, mivel a kata-
marántologatásra csak a Tahi átalakítása után ke-
rült sor.A motor kis teljesítménye miatt csak
pár alkalommal tolt - kizárólag különjáratként-,
a Tahi, utána csatolták vontatóhoz szegény se-nem-hajó, se-nem-étterem 400 személyes uszóeszközt.
/az utasok nem szerették, ők igazi hajón akartak
utazni/.
Az érdekesség kedvéért:
a hatvanas évek közepén a Tahi farát átalakítot-ták / a ladik helyére bakot szereltek, a lemezre
kötélterelő nyílást vágtak/ így a személyhajózási
szezon után vontatóhajóként dolgozott.....
Előzmény: gumidani (3557)
Coala Creative Commons License 2003.06.29 0 0 3566
Sziasztok!

Nem tudom jó helyen járok e, szeretném kérdezni, hogy ismeri e valaki a Duna rapszódia nevű céget. Hajókra közvetítenek vendéglátósokat, és szeretnék náluk jelentkezni konyhai segédnek, csaképpen nem tudom, hogy egy német nyelvű hajón milyen nyelvtudást várnak el. A telefonos kisasszony elég diplomatikus választ adott rá, engem viszont közelebbről is érdekelne. Nem akarok potyára elmenni. Szóval, ha valaki már járt náluk, segíthetne hogy mire számítsak a nyelvi interjún. Köszönöm!

Pedrofon Creative Commons License 2003.06.29 0 1 3565
Ha 1 hajó megkapja a Zebegény nevet, akkor az nem tud megmaradni a Dunán. Az első kettőt a Balatonra vitték, ezt meg a Tiszára...
Hogy van ez? :o)
Mad Scientist Creative Commons License 2003.06.29 0 0 3564
Igen, az egy Moszkva, nemrég mutatták tööbször is a TV-ben idegenforgalmi témákhoz "aláfestésül".
Előzmény: LUCzI FERencz (3563)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2003.06.28 0 0 3563
Egy Zebegény nevezetű most a Tiszán szolgál, a Tisza-tavi szakaszon. Ez egy nagy kirándulóhajó, sokszemélyes. Azt hiszem, a volt CSEGE és Mathias Rex utóda. T.csege és Kisköre között jár.

Előzmény: Mad Scientist (3562)
Mad Scientist Creative Commons License 2003.06.28 0 0 3562
Tahi:

fedővel rendelkező iskolahajót építenek

Fedővel??? Tény, hogy kissé ormótlan lett, de mi ez, fazék? (Gondolom a zárt teret akarták így kifejezni).

Ami a motorját illeti, nos, az tényleg a Halápé (ex Zebegény) volt, szintén lassú fordulatú, de a hangja még sokkal jobb (szerintem) mint a többi 400-asban ma szolgáló hasonló motoré, azok kissé tompábban - de ütemesen - mormognak, ez viszont kifejezetten csattog. Gyermekkorom kedvenc hajója volt pont a hangja miatt, nyaralónk kertjében ülve hallgattam, hogy jön a Zebegény... Így aztán 1995-ben nagyon szomorú lettem, mikor nem találtam sehol a Balatonon. A hajósok azt mondták, pont azért ezt vitték el, mert ez volt a legöregebb, és ebben nem lett kicserélve a Láng motor a többiekben ma is használatos (azt hiszem NDK?) gyártámnyra. Ehhez képest a hajó és a motor is élnek, igaz, test s lélek sajnos elszakadt egymástól, de lényeg, hogy ebből a szerintem nagyon szép hajótestből egy sem került (eddig?) lángvágó alá, és a hang is megmaradt a mai Hunniában.

Előzmény: Tom_ (3556)
guberavera Creative Commons License 2003.06.27 0 0 3561
Urak, a magyar hajózás ismét reflektorfényben! A robbanóanyagszállításról elhíresült (Baltic Sky megelőzően Sea Runner) 37 évvel ezelőtt Budapesten készült a Ganz hajógyárban. Riversea képtárában még előző nevén látható.

Enzo Creative Commons License 2003.06.27 0 0 3560
Üdv mindenkinek a Tisza-partról!
Ismét felbukkantam.

A múlt szombaton Badacsonyban jártam, és megkértem a haverokat, hogy álljunk meg a kikötőnél egy kicsit. Szerencsére elég jól tolerálják a hülye mániáimat. Láttam is egy hajót közeledni, de először azt hittem a Lelle az, mivel a Fonyódot két nappal korábban még a siófoki webkamera előtt láttam ácsorogni. Aztán gyanús lett, hogy a Lellének kék az oldala, és nincsenek sötétített üvegei.

Szóval kattogtatni kezdtem. Az eredmény megtekinthető:

http://kep.tar.hu/enzo

Beszélgettem a kapitánnyal is egy keveset, aki készségesen elmondta, hogy előző nap állt a hajó forgalomba. Kérdeztem a bulba orrot is, amire azt mondta, hogy azért kell, mert az nyitja szét a hajótest előtt a vizet, és nem a test. Ettől csökken a hullámverés. Nem nagyon értem ugyan, de tényleg elég minimálhullámokkal siklott tova.

Másnap Révfülöpön a Földvár vízibuszt fotóztam alaposan körbe, de az a tekercs még a gépben van. Ha kész lesz megosztom azt is a nagyérdeművel.

Üdv!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!