Keresés

Részletes keresés

(budai-)H.G. Creative Commons License 2003.06.27 0 0 3815
Ez a PP (lásd Teljesítménytúra topic) szempontjából is lényeges. És van valami működő kocsma Becskén? (Május 1-én még olyan szépen működött.:-(()
Előzmény: Joeyline (3811)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2003.06.27 0 0 3814
Szia! Ezek szerint személyesen is találkoztunk (a régi kisvasút töltésén a Bózsva-Nyíri műút keresztezése és az egykori Nyíri v.m. között a legnagyobb dzsuva kellős közepén).
Előzmény: G B (3798)
asciimo Creative Commons License 2003.06.27 0 0 3813
üdv a klubban...
Előzmény: sétáLós bácsi (3805)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2003.06.27 0 0 3812
"Csatlakozom!" Nekem hosszabb ideig (nemhivatalosan 13, hivataolsan 14 évig) tartott.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (3806)
Joeyline Creative Commons License 2003.06.27 0 0 3811
Egyelőre a bélyegzőket beírtam (lényeges a becskei, a Vadász büfé 2 hete megszűnt!) a fórumba, aztán majd még írok, hogy hol kell figyelni egyre-másra :)
Előzmény: asciimo (3773)
kvte Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3810
Hivatalos számuk: (66) 441-403, keresd Varga Juditot. Mobilszámról nem tudok, de nem az ő generációjukkal szokták a legújabb wapos GPRS-es telefoncsodákat hírdetni...

Ha tudok segíteni (lásd úttörők ?. pontja), akkor 30-340-90-98. Pénteken nem mindig leszek bekapcsolva, net csak este.

Cserébe a Mezőtúr-Geszt szakasz friss jelzéseiről ill nagyobb elkavarásaitokról akár privátban is kérnék infókat.

kvte

Előzmény: d_laci (3802)
pavarotti Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3809
Ma beszéltem a TOURinformmal (az ANP oda irányított, hogy ők szervezik) eredmény-> :(((((((((
4500Ft fejenként a hosszú barlangtúra, van diák-katona-pedagógus-nyugdíjas kedvezmény (50%), de a túra csak 10dbnyi teljes belépőjegy megvásárlása esetén indul (ez ugyebár 45.000Ft).
Mivel jelenlegi jelentkezők száma 5-6 fő, ebből én pl. biztos kedvezményes -> barlangtúra storno.

Putnok-Bódvaszilas szakasz ettől függetlenül lehetséges, 12-13-14 OKs,(vasárnap ezekszerint barlangtúra helyett lehet kis-barlangtúra és/vagy barangolás a környéken a csak-szombateste-vasárnapra-érkezőkkel, vagy kihagyva a családot lehet kétnapos a túra).

Ps: Azt még majd megérdeklődöm, hogy a hosszú barlangtúrára van-e a nyárra esetleg már olyan foglalás, ahol megy egy csapat és így be tudnánk csatlakozni.

Előzmény: felazso (3804)
sétáLós bácsi Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3808
Most jut eszembe, mint jelvényszerző túramozgalom, a héten kaptam meg az Ezrenyitó 3. (6000 km) fokozatának díjazását ; 15-ös sorszámmal.
sétáLós bácsi Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3807
Köszi!
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (3806)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3806
Gratula!
Előzmény: sétáLós bácsi (3805)
sétáLós bácsi Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3805
Hali!
Atomóra szerint tegnap 12 óra 51 perc 48 mp-kor Városlőd-Kislőd vasútállomáson bekerült az utolsó pecsét az igazolófüzetembe, ezáltal teljesítettem az OKT-t!!!!!!!! 1999. nov. 14-én (nem atomóra szerint 8 óra 40 perc körül) kezdtem Sirok vmh-n.
felazso Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3804
Csak a 12-13-14 lenne még jó az eredetin kívül. De csak a Putnok->Bódvaszilas irány érdekel. Illetőleg az Aggteleki szállás "működjön" kisgyermekkel is. Ha ez utóbbi nem lehet, azt feltétlenül jó előre kéne tudni.

FLZs

Előzmény: pavarotti (3796)
asciimo Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3803
nem sok jot fogsz hallani roluk...
Előzmény: d_laci (3802)
d_laci Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3802
Én is gratulálok!Nekem egy kis infóra lenne szükségem.Tudsz valami mobil elérést a Békésiekhez?Most robogtunk át a megyéjükön,de nekem csak vonalas számuk van,amit még nem sikerült elérni.Előre is köszi
Előzmény: kvte (3764)
asciimo Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3801
Persze jo hogy irtal. Ird meg a kektura forumra is legyszi (ttt.tr.hu/okt/forum.php) , ott ezek az infok rendszerezve vannak.

A kocsma meg ahol en voltam, a föutra nyilo volt, ezert nem tudtak a masikban semmit a pecsetrol..

A retrol a bejaratot elhiszem hogy benotte az erdo. Hasonlo problema van Matraverebelytol felfele az Agasvar iranyaba... Kepzeld el ugyanazt, raadasul mi sotetben voltunk ott.

udv!
asciimo

Előzmény: G B (3800)
G B Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3800
Kérdés melyik kocsma. Volt egy bezárt, ami a főutra (kövesút) nyilt és volt egy a bezárt mögött egy kis utcából nyiló a bezárttal egybeépitve. Mi ide tudtunk csak betérni.
Hogy hova lett a pecsét, vagy hogy egy azon a helyen kerestük-e mint Te, nem tudom. Nekünk csak fagyis néni pecsét jutott, de azzal is elégedettek voltunk.

Most már nagy a lomb, és tényleg olyan volt kiérni a rétre, mintha egy lomb-lengőajtón jönnél ki. A hátad mögött összezáródott-összecsapódott a lombajtó.
Ezt persze csak figyelem felhivásnak gondoltam.
B.

Előzmény: asciimo (3799)
asciimo Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3799
"Makkoshotyka előtti rétre kiérve, az erdő teljesen összezáródik a vándor után. Meg is jegyeztük, hogy aki a másik irányból jön, az bizony nehezen fogja kitalálni, megtalálni"

Marcius vegen voltam ott, es az atlasz leirasat figyelve, jol megtalalhato a bejarat.

"Makkoshotykára 13 ó. körül leértünk, kocsma így vasárnap ebédtájt üres volt. Itt kéktúra pecsétet mi nem találtunk, "
Ez erdekes, pedig naluk volt meg marciusban.

Előzmény: G B (3798)
G B Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3798
Szép napot!

Zemplén: kb. két hete tettük meg a Hollóháza –Makkoshotyka szakaszt 3 nap alatt ( P-Szo-V) Hollóházáról indulva. Ez kényelmesen teljesíthető táv füzéri és vágáshutai éjszakázással.
Füzéren 1500.- Vágáshután 1300.-Ft volt a szállás díja magánháznál.

Szállás kereséséhez használjuk Turinformot ( Deák téren a Sütő u-ban is van irodájuk, és a Kéktúra Atlaszban található címeket. )
Indulás Bp-ről 6,05-kor Rákóczi expresszel, miskolci átszállás után Sátoraljaújhelyről induló busszal ( minden kis faluba bemegy , körbekerüli Füzért ) 12-re értünk Hollóházára.

Küzdelmes szakaszt ( ember magasságú szederbokrok, csalánerdő ) Nbózsva, előtt, ( Fűzérről tartottunk odafele) az egykori kisvasúti nyomtávon haladva ( vasúti kövek, hidak ) találhattok. Kezdi ezt a részt teljesen benőni az, ami ott nő, de dzsungelvágó kés még nem kell. A sebeim még csak most kezdenek eltünedezni kar és lábszár tájon. ( Belefutottunk a zempléni teljesítmény túrába, így párszor ezen a szakaszon jó kis csalánosban kellett álldogálnunk, míg elhaladtak mellettünk). Csípős élmény marad.
Érdekesség: ezelőtt a vasúti szakasz előtt bal oldalon találhattok egy kör alakú mélytányérhoz/ gyerekmedencéhez / hasonló beton építményt. Ez volt az egykori mozdonyfordító. Ráállt a mozdony. Középen volt a tengely, mint egy tányért körbefordították és már mehetett is vissza. Erre a beton építményre most ráborítgatták a villanyoszlopokat, és pont az egyik kidőlt oszlopon van a kék jelzés.

Jelzésekkel nem volt gondunk, bár az is igaz, hogy többen már megtették ezt a távot a csapatból korábban, így emlékeztek mindenre, még az eltévedéseikre is.

Szépséghiba: Füzér a hátunk megett maradt és bizony forgolódtam jó párszor a vártól, a tájtól búcsúzván. ( A várba a belépő 200 Ft ha jól emlékszem, a vár folyamatosan épül, most akarják átadni a bejárati tornyot, télen nincs nyitva ). Itt kéktúra pecsétet a vár alatti parkolóban egy lakókocsi büfésnél találtunk, aki este 6-ig volt/van nyitva.

Vágáshuta utáni erdőszakaszban Sátoraljaújhely felé haladva az út két oldalán hatalmas hangyavárak vannak. Legalább 20, ha nem több. Ha valaki megáll egy pillanatra, azt veszi észre, hogy egy hangyatenger kellős közepén áll. Nem szépítem a dolgot, én bizony szaladtam egy – egy szakaszon.

Makkoshotyka előtti rétre kiérve, az erdő teljesen összezáródik a vándor után. Meg is jegyeztük, hogy aki a másik irányból jön, az bizony nehezen fogja kitalálni, megtalálni, hol is vágjon a sűrűbe. Ahogy olvastam, jártak így. Ezen a réten egy magasles egyik lábán volt egy halvány jelzés, de lehet, hogy csak arról elmélkedtünk, hogy mi oda raknánk. Ha valaki arra jár figyelje meg légyszi!!! Sajna, mivel biztosan tudott úton haladtunk, nem figyeltünk erre oda.

Makkoshotykára 13 ó. körül leértünk, kocsma így vasárnap ebédtájt üres volt. Itt kéktúra pecsétet mi nem találtunk, kocsmai cég pecsétje nem hotykai volt ( illetékes pecsétfelelőst társunk értesíteni fogja, vagy már meg is tette, mert ismerjük). Helyiek szerint csak két helyi bélyegző lelhető fel: a papnál és a fagyis néninél. Fagyizó a buszmegállónál, előtte padok. Sárospatakra 15 perc alatt beér a busz csatlakozva a vonathoz és este 8-ra már a Keletiben voltunk. Mhotyka kivételével minden kéktúra pecsét megvolt, de párnát vinni kell. Ahogy valaki jelezte, Nbozsván nem az eredeti helyen a villanyoszlopon van, hanem az elég új építésű tiszta, rendes „kocsmában”.

Polgármesteri hivatalt szállás ügyben azért nehéz e tájon elérni, (véleményem szerint ), mert heti egy napon 1-2 órás ügyfélfogadást láttam több helyen is kiírva. Valószínűnek tartom, hogy a többi napon talán nincs is nyitva az épület!!??

Hát ennyi. Következő három napot Nagykanizsáról indítjuk júli 12-13-14-ig. Minden hónapban egy-egy alkalommal 3 napra nekivágunk valamelyik távnak.
Ha valakinek szükséges füzéri vagy vágáshutai szállás telefonszáma ( bár utóbbi helyen van vendégház is) szívesen megadom. Jövő héten nem leszek gépközelben, tehát utána

Ps. Most jut eszembe, jó néhány kritikus pontnál a teljesítménytúrázóknak bokrokra és fákra kötött szalagokkal, jelzésekkel bejelölték az irányt ( nem mind volt friss idei szalag ), ez is segített a haladásban.

Szép vidék, nem megerőltető szintemelkedések, sok útszéli működő artézi kút. Egyszóval hőségben is jól bírható táv.

B.

lükepék Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3797
A Hegyes-tű bánya felőli része szépen vasárnapi turistáknak ki van építve, parkoló, kis büfé, kiállítás, nagyon pofás. Min. belépő (igaz, én diákot vettem). Itt a hivatalos részen léptünk be, de hátul a turistaösvényen távoztunk (mi tudtuk, hogy ott van de ő nem tudta, és nem nagyon volt jelzés). A bazaltfalat magát fizikailag nem zárták le, kiépített, helyenként korláttal megerősített út vezet oldalt a tetőre. Szóval, ha mindent szabad ami nem tilos alapon mentek, akkor szerintem jó felszereléssel felmászhattok. Persze célszerű lenne előbb megkérdezni a "hatóságot" is (mondjuk telefonon. vmi Veszprém megyei i.forg. info biztos tud tel.számot adni)
Előzmény: nell (3784)
pavarotti Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3796
Éppen hatalmas kavarás alatt van a hétvége. ANP-nek most fogok telefonálni barlang-ügyben, mert az emil !EGYHÉTUTÁN:(! most dobódott vissza.

Mindenképpen szeretnék menni.
Felmerült (saját programok miatt), hogy alkalmasabb lenne másik hétvége. Nektek elképzelhető másik, vagy csak ez lenne a jó?
(Szóbajön: Júl. 5-6-7, 12-13-14, illetve /25/-26-27-/28)

Ha csak az eredeti jó, akkor az is megoldható.
Fejlemények holnap.

Előzmény: felazso (3795)
felazso Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3795
pavarotti!

Van már valami helyzet ez ügyben? :

"OKT javaslat a legszebb nyárban
- talán még az Aggteleki barlang is érdekel részletesen? "

Csak, hogy tudjam, mire számítsak! Túrára vagy másra a megadott hétvégén...

FLZs

Előzmény: pavarotti (3725)
Zete Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3794
Múzsla!
E-mail ment neked.
Előzmény: Múzsla (3793)
Múzsla Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3793
OK
Elolvastam.
Előzmény: (budai-)H.G. (3790)
Zete Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3792
Biztos így van, ahogy írod, csak mi jártunk ott rossz időben...
Láttunk két elegáns éttermet a központban, az egyiknek megnéztük az étlapját, és drágának találtuk. Bementünk a másikba, de ott már nem is néztük a kajákat, mert időnk fogytán volt. Mondjuk mi nem is éttermet kerestünk, hanem: büfét,hamburgerest, stb. Az nem volt, még olyan sem, ami éppen zárva lett volna. Sőt,"igazi" kocsmát sem láttunk útközben, pedig annak tutira kell lenni vhol...

Volt viszont kisvasút emléktábla, két frankó dombornyomott mozdonnyal, ha jól emlékszem a volt hegyközi kisvasút épületének falán.

Előzmény: pavarotti (3786)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3791
Néhány éve volt egy ilyen vállalkozása Rigó Zoltánnak, a MÁV akkori elnökének is (aki mellesleg szintén a Lokomotív TE tagja). Ő mondjuk a MÁV határállomásait járta körbe kerékpárral.
Előzmény: Güsziológus (3789)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3790
A neten sikeresen elkerültük egymást, a Corvinon remélem, nem így lesz. Mert közben én meg a TT topicban írtam ezzel kapcsolatosan :))
Előzmény: Múzsla (3788)
Güsziológus Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3789
Most hallottam a hírt, hogy egy túrázó elindult Szobról és körbejárja az országot a határ mentén. Nemrég járt Pocsaj környékén.
Autós térkép segítségével megy, érinti a határ közeli településeket.
A tervezett idő 60 nap.
Tud valaki a vállalkozásról?
Múzsla Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3788
Ha már Kohász-kék és ha már itt vagy.
Reményeim szerint a Corvin céljában megtalálod az elismerésedet.
Előzmény: (budai-)H.G. (3787)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3787
"A térkép nem pontos, tájékozódásra több helyütt alkalmatlan, részben a méretarány (1:60000), részben a helytelen jelölések miatt: ez nem csak a fentebb említett elkerített részre vonatkozik!"

Számomra is teljesen érthetetlen, hogy miért nincs kedvezőbb méretarányú térkép (turistaatlasz) erről a vidékről. Természeti (és történelmi) adottságait figyelembe véve legalább akkora idegenforgalmi érdeklődésre tarthatna számot, mint pl. a Mátra. (Itt elsősorban a Starján környéki részekre gondoltam, a Heves-Borsodi-dombság látogatottságán erősen érződik a rossz megközelíthetőség, a vasútvonalak hiánya.)

Előzmény: nagypapi (3765)
pavarotti Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3786
S.újhelyi infód azért furcsa, mert amikor mi ott voltunk (2001 június) 4napos csillagtúrázni (ekkor kezdtem el a Kéket:), pont hogy úgy maradt meg bennem, mint a - vendéglátás szempontjából - ország egyik legjobb helye.
Találtunk egy éttermet (talán halászcsárda volt, de igazándiból étterem, //a főúton volt, mégpedig ha a vá.tól indulsz, akkor a bal oldalon kb. 1 km múlva, bent a "belvárosban"//,
ahol kb. 3500 Ftból hárman degeszre ettük magunkat (2-3fogás+"ücsi" (sör)). A legeslegdrágább bélszín kaja volt 900Ft...
Előzmény: Zete (3759)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!