Keresés

Részletes keresés

palos_gyorgy Creative Commons License 2003.08.28 0 0 87
___A Mistrál a legszemetebb számítástechnikai cég Magyarországon, ezt szerintem mindenki tudja.
Írtátok páran, hogy milyen jó cég ebben teljesen igazatok van, de csak addig amíg működik az alkatrész amit vettetek, ha tönkre megy akkor kíváncsi leszek a véleményetekre, amit a tschymo az mind igaz + a nézzétek meg a felíratok.hu-n a mezi nevű emberke hozzá szólását a témához (A BSA-s rovatban van) akkor talán megváltozik a véleményetek.
+ már csak maga a számla is törvénytelen amit minden vásárlásnál alá írattatnak veletek, ha nekem nem hisztek akkor kérdezzétek meg a Fogysztóvédelmi Felügyelősséget
E-mail: bpfogyved@felugyeloseg.datanet.hu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ricae Creative Commons License 2003.08.22 0 0 86
Kedves Mindenki!
Borzalmas volt olvasni a hozzászólásokat, éspedig azért, mert túlságosan ismerősek a történetek....Minden cégnek megvan a Bors Kingája, a tökös tőkés tulajdonosa, pattogó mitugrálsz "felettesei", akik valamilyen lepedőakrobatikai mutatványuk vagy családi származtatásuk miatt alig képzetten bekerülnek vezető pozicióba és a hatalomtól megittasulva, visszaélve játsszák a játszmáikat az Emberekkel! Tudatosan nagy E-vel írtam, mert sajnos a fogalom igazi értéke semmibe veszett. Több munkahelyen voltam személyes tanuja, elszenvedője hasonló történeteknek. Ezekban csak az az elképesztő, hogy kénytelenek vagyunk türni, csendben elviselni a megaláztatásokat, mert:
1.) család van mögöttünk, akiket a jövő hónapban is el kell tartani!
2.) ügyvédi költségek a csillagos eget rúgják, és ahogy az egyik hozzászólásban is olvasható volt, a pénz kezet mos....Vagyis szinte mindenkit meg lehet venni, és egy perben sincs sok esélyünk, nem készülünk fel a bizonyítékok gyártására és legtöbbször alul maradunk...Ebből következik..
3.) egy munkáltató elleni per elkísér a jövőben is, bárhova mész utánad nyúlnak és kiderül....így nem alkalmaznak, mert Te olyan "pereskedős" alkat vagy...ccccc....:-(( - ismerős a Kovács kabátlopási ügybe keveredik szlogen?
4.)A lehetőségek korlátozottak, akár diplomás vagy, akár csak érettségizett, örülsz ha találsz valamit és mindig remélsz, hátha jobb lesz a körülmény.....hátha.....
5.)nincs igazán érdekvédelem....bár a jog állítólag védi az alkalmazottat, de mint tudjuk, legtöbb esetben nem vesznek fel alkalmazottként, csak megbízottként (eseti, amit mindig akkor készítenek el, amikor épp hirtelen szükség van rá), vagy vállalkozóként, ahol csak a kötelességed van, jogod ZÉRO, és azonnal elküldhetnek, a fizetési napon, a számlaegyeztetés alkalmával pedig játszadozik a megbízó mint macska az egérrel, mindig megcsonkítva a jutalékot mondvacsinált ürüggyel....Megteheti? persze, mert az ő kezében van a lóvé, a munkát pedig már letetted, hibát pedig mindig lehet találni.

6.) vagy...EGy X Kft-nél dolgozó alkalmazottak egymás között sírnak, panaszkodnak a körülményekről, a boltban lévő leltárhiány okát is ismerik, tudják, látják mi történik, a boltvezető visszaéléseit is látják, de egyik sem meri felvállalni a dolgok felszínre hozását, mert gyakori tapasztalat, hogy a többség nem mer szólni...talán a fenti okok miatt, így mindenki fél, hogy egy "balhé" során magára marad, nem mernek szembesülni a "vezetéssel", inkább nyelnek!!
7.) akinek van még ötlete folytathatja nyugodtan....szerintem végtelen lehet az ok.

Persze mindezeknek létezik az ellentéte is, tudok erre is példákat, de azok a poziciók, állások nincsenek megpályáztatva, vagy csak ritkán...Oda be kell tudni kerülni.

Az általánosságokon kívül néhány konkrétum:
Ne menjetek biztosítókhoz dolgozni, főleg olyan cégekhez, ahol a megbízási szerződésben (mer ugyebár csak vállalkozóként mehetsz!!!) több évre előre jutalék-visszafizetési kötelezettséget szabnak meg! Megszabják a konkurrencia-tilalmat is, meghatározva az oktatási költségek visszafizetését ellenkező esetben...Soxor az oktatások színvonala szégyenletes, és kemény összeget határoznak meg a szerződésben(100.000-akár 400.000-ig is!)
A szerződésben homályosan fogalmaznak a teljesítmény-elvárást illetően, így az alulteljesítés esetén visszatartják a jutalékot.
- ha pedig megszerezted az üzletet/teket, többször voltál az ügyfélnél, fizeti is 1 évig, aztán nem bírja nyögni a havi részletet, visszamondja a szerződést - bukik rajta ő is, de 2 évig a biztosító követeli vissza a teljes!!! jutalékot az üzletkötőtől, céljutalékkal, prémiummal együtt! Költséged volt vele, időd ment rá, és rajtad kivül álló okok miatt Rád terhelik, holott az ügyfél 1 teljes évet pl. már befizetett. Gyülik a nyakadon a tartozás, ha nem fizetsz beperelnek, rád küldik a végrehajtót és semmi nem véd, mivel aláírtad a szerződést!!!
- Na persze amikor elhelyezkedsz a cégnél, örülsz hogy van valami a kezedben, teljes lelkesedéssel belevágsz, nagy reményekkel, eszedbe sem jut, hogy kifogásolj pontokat, nem vagy abban a helyzetben, hogy átszabd a feltételeket, vagy vállalod, vagy éhenhalsz! Utána reszketsz, hogy mikor veszik el a kocsidat ha nem fizeted vissza a tartozásodat(???!!!!)
- Hiába védekezel, hogy az ügyfelek 50 %a nem kapja meg sorozatosan a csekket, mert akkora a káosz a társaságnál, hogy a hanyagságnak nincs határa,...az ügyfél berág, és abbahagyja a fizetést...ki issza meg a levét??? az üzletkötő na és az ügyfél! Nincs esélyed.....
- Ha van egy főnököd, aki rávesz, hogy köss a nevedre szerződéseket, amiket Ő hoz, mert neki nincs jogosultsága üzletet kötni, átszámlázod a jutalékot, aztán később ezek a szerződések "fuccsolnak", szintén a nyakadon marad, de persze Te vagy a hibás, miért vállaltad?? Talán mert elhitted, hogy ezek jó üzletek, meg persze az eredmény is fontos volt, nehogy kirugjanak, ha pedig nem vállalod fel, azért rúgnak ki....Esetleg a beígért prémium is vonzó....hát miért is voltál ilyen naiv??
- Ezek miatt természetesen állandóan rettegsz, hogy mi lesz veled és a családoddal, de mindenki jogosan jár el....Te pedig elmehetsz a bizonyítékaiddal.
Szerintem a fél ország kipróbálta már ezt a szakmát, sokan tudnának hasonló elrettentő tapasztalatokat hozzáfűzni.
...sajnos....

Előzmény: orKán (85)
orKán Creative Commons License 2003.08.22 0 0 85
Elárulom a nemzetközi statisztikákat:

Vevő (több 100 ezer) kb. 30-40%, adminisztációs kb. 10%, belső dolgozó (néhány 10-100) kb. 50-60%!

Előzmény: Tündérpótló (84)
Tündérpótló Creative Commons License 2003.08.22 0 0 84
Mondjuk szerintem a hiány 1/3-a kolléga nem ütötte be amit elvittek, 1/3-a vevő általi bolti lopás és 1/3-a a főnökség által véletlenül vagy készakarva rosszul bevitt árukból való volt.
Szerintem. Aztán ki tudja? Egy biztos. Fizetést szinte soha nem kaptunk. Viszont nem dolgoztam volna ott, ha ennek ellenére nem érte volna meg.:-)
Előzmény: kapucziner (83)
kapucziner Creative Commons License 2003.08.14 0 0 83
Leltárhiánynak azt nevezik, aminek az oka ismeretlen.
Amiről Te írtál, hogy a kollégák vittek el, de nem ennyit, az azt is jelenti, hogy tudod, hogy mennyit, az már egészen más jogi kategória.
Tündérpótló Creative Commons License 2003.08.14 0 0 82
A pénzből soha nem hiányzott.
A leltár nem stimmelt soha. Nem azt mondom, hogy a kollégák közül senki nem vitt haza semmit fizetés nélkül, de nem ennyit.
Előzmény: GombocArtur (80)
Tündérpótló Creative Commons License 2003.08.14 0 0 81
Kedves.

Ezen még nem gondolkoztam, de addig míg nem én veszem át az árut, nem én viszem fel a gépbe, hogy mennyit vett át valaki, nem én határozom meg, hogy minden mögöttem legyen és nem olyan helyen ahol bárki bármikor ellophat bármennyi csokit, illatosítót, stb... addig miért én feleljek érte?
Dolgoztam benzinkúton, nem mondom, hogy rossz volt anyagilag, de tudtuk minden hónapban, hogy mindíg volt egy komolyabb 20000-30000.-Ft-os dolog ami eltünt és kb. 100000.-Ft apró-cseprő dolog.
Ezen kívül volt olyan, hogy 100 db illatósítóról szóló szla kétszer lett felvíve a gépbe és hiányként szerepelt amit nekünk kellett szintén kifizetni. Azt a főnök sem tudta megmagyarázni, hogy amikor havonta egyszer jön a srác abban a hónapban miért kétszer jött két nap eltéréssel.
Ugye nem kell ecsetelnem, hogy kinek a zsebébe vándorolt a mi 35000.-Ft.-unk?

Előzmény: kapucziner (79)
GombocArtur Creative Commons License 2003.08.12 0 0 80
Kérdés, tényleg van-e hiány és ha van, mihez képest. Persze ha zárás után elviszik a pénzt és a záróösszeget tartalmazó szalagot majd később jönnek vissza, hogy hiány van, akkor hülye, aki kifizeti.
Előzmény: kapucziner (79)
kapucziner Creative Commons License 2003.08.12 0 0 79
Szerinted a hiányt kivel kellene megfizettetni?
Tündérpótló Creative Commons License 2003.08.09 0 0 78
Sziasztok

Én is jelentkeztem az Auchanba és ezek után szerencsére nem vettek fel.:-)
Nem volt elég a vendéglátóipari tech. és a 10 év kereskedelemben és vendéglátásban eltöltött 15 év gyakorlat és a két nyelv ismerete.
(Még a Tescotól várom a visszajelzést, oda se menjek?)
A Match sem jobb mint a többi kereskedelmi lánc. Ott is a franciák nagyon szemetek. Már nem vagyok ott:-)
Benzinkútra sem menjetek dolgozni, mert elég meglepő, hogy a shopban lévő hiányt a dolgozókkal fizettetik meg. Létminimumra vannak bejelentve, de azt sem kapják meg, mert hiány mindíg van. Amiből pénzt csinálnak az a számlák eladása. Ha van sok ismerősöd aki igényli, átveszi a számlákat akkor nem rossz:-)
Ha lebuksz akkor pedig te húzod a rövidebbet és nem a cég aki alkalmaz.

T.

gbrl Creative Commons License 2003.07.12 0 0 77
kíváncsi lennék azért konkrét (ft) fizetési összegekre is. kíváncsi lennék (és azt hiszem, nem csak én vagyok így vele), hogy pl mennyit keres egy pénztáros, csemegés vagy műszakis pl a tescoban vagy a (f)auchanban vagy egyéb multinál........ - és mennyi ez managerként?
gbrL
Előzmény: Kasszalédi (72)
verdin Creative Commons License 2003.07.04 0 0 76
még nem tértem teljesen magamhoz. léteznek ilyen emberek?
csatlakozom az előttem szólókhoz. aki képes egy állatot bántani, az rongyember.
jegyzőkönyv Creative Commons License 2003.07.02 0 0 75
Valaki, akinek nem volt annyi vér a pucájában, hogy nemet mondjon. Mert féltette az állását.
Én biztosan összeszedtem volna a cicusokat és másnap már a Jáksó műsorában kerestettem volna gazdikat nekik, persze úgy, hogy a történetük is nyilvánosságra került volna.
Ha a kutya kinzáson felháborodott az ország, ezt a ribancot biztosan kikapták volna a bőréből.
Megnézném...
Előzmény: DOT (74)
DOT Creative Commons License 2003.07.02 0 0 74
Az egy dolog, hogy utasítást adott a macskatömörítésre (ha igaz is), de tuti nem ő csinálta. Hanem, ki ?
Léleklepke Creative Commons License 2003.06.27 0 0 73
Hilsen!
Jesszusom, a gyomrom. A macskatömörítés olvastán majdnem sírtam: milyen lelkivilága lehet annak, aki ilyenre képes?! Az állatvédők száját vaskos pénzkötegekkel betömni...pfúj. (Ez kicsit visszaélés is az állatvédelem anyagi helyzetével...)
Előzmény: Kasszalédi (72)
Kasszalédi Creative Commons License 2003.06.26 0 0 72
Sziasztok!
Én is lehúztam majdnem 1 évet a Budaörsi Auchanban, szerencsém volt Bors Kingát ismerni. Miért nem küldik el?
Mert a főgóré ?egyik? szeretője volt-van-lesz!
Mert pont azt teljesíti, amit a franciák elvárnak tőle. Ő karriert akar csinálni, az, hogy nem hányja el magát, hogy a honfitársait alázza meg, azzal meg ő maga számoljon el, amikor a tükörbe nézz. Teljesítményt, számokat várnak tőle, ő meg hozza.
Amikor eljöttem, én is manager voltam, ki akarták fizettetni velem a 400.000 Ft tanulmányi szerződéses pénzt, én viszont nem voltam hajlandó egy kanyi fillért sem fizetni nekik, akár mehettünk volna a bíróságra is, ők húzták volna a rövidebbet, már a munkaszerődésben is vannak olyan dolgok, ami jogszabályellenes, nem hogy a tanulmányi szerződés. Hogy lehet olyanra tanulmányi szerződést kötni, amiről nem kapsz semmilyen papírt, és nem tudod sehol máshol használni az ott tanultakat, csak az Auchanban? beszéltem munkajogásszal, akár be is lehetne őket perelni, és egy hatalmas botrányt a nyakukba zúdítani. Nem véletlen, hogy a Főjogászuknak is betelt a pohár, és eljött. Nem volt hajlandó a mocsokhoz asszisztálni.
Macska tényleg tömörítve lett, sajnálom, hogy nem lett belőle nagyobb ügy, ill. az Állatvédőket is megvették, fizettek pár millát, hogy ne legyen sajtó belőle.
Nekem volt olyan napom, amikor reggel 5-re mentem, és este 10-kor jöttel el bentről, de amikor leltár volt, reggel 9-től, másnap reggel 6-ig voltam bent, és az egyik szabadnapon a következő nap volt. Pedig plussz nap járna.
Kárácsonykor, sátras ünnepekkor még az 1 szabadnap sem járt, kevés volt az ember, tölteni kellett, kasszában kellett ülni, stb...
Se család, se magánélet, semmi nem fér bele ebbe a munkába.
Az, hogy jól fizetnek? Viszonyítás kérdése. Ha azt számoljuk, hogy hány órát dolgztunk egy hónapban, szarabbra jön ki az órabér, mint az alkalmatottaknak. Egészség, szabadság, pihenés, felejtds el.
Ha cégekre levetítve nézzün, a legtöbb mesterséges megtermékenyítésre jelentkezett nő volt Auchanos. Ha véletlenül meg természetesen összejön a gyerek, akkor szinte biztos, hogy ott megy el. Nézzétek meg a székeket, amiken a lányok ülnek a kasszában. Jó pár életképes gyerek ott ment el, a hideg, a rossz körülmények miatt.
De tudnék még nagyon sokmindent mesélni, de minek. Vagy lehiszitek, hogy NEM SZABAD oda menni dolgozni, vagy majd a saját bőrőtőkön megtapasztaljátok.
Sok sikert!
wga Creative Commons License 2002.09.04 0 0 71
És én még azt hittem, hogy csak a diák munkásokat szivatják az Auchan-nál... :(
a Voxlinehoz nem Creative Commons License 2002.06.17 0 0 70
Én a Voxline Kft-t messziről elkerülném...
éhescica Creative Commons License 2002.06.14 0 0 69
crayzBMV ez egy jó kérdés... tényleg miért nem? Ennyi ember hagyja, hogy egy fejlődésben visszamaradott, viselkedni nem tudó, magyargyűlölő elmebeteg ápolja??? Valaki tényleg vélaszút elé állíthatná végre. Mondjuk legyen a két lehetőség a hazautazás és a betömörítés.
miau
crazyBMW Creative Commons License 2002.05.20 0 0 68
Ennyi probléma van ezzel a Bors Kingával,akkor miért nem csinál már vele valaki valamit!?
Akinek megvan a márciusi Kacsa Magazin az tegye már ide fel a fórumra a cikket erről a ribancról!
Előzmény: Hung (66)
d_attila1 Creative Commons License 2002.05.20 0 0 67
Sziaasztok!Én is a fosanban dolgozom mert 40km-es
körzetben a lakhelyemtől nem találok
olyan helyet ami ennyit fizet!Nem fizet tul jól
föleg ha azt nézzük hogy mit kell elviselnünk minden
nap!Az igazgató egy román(erdélyi MAGYAR)aki utálja
a magyarokat az-az mindenkit!A vezetőségről csak
annyit hogy nem a tudásuk miatt nevezték ki őket!
A dohányzó fontos hely mert itt dől el minden a
fizetés emelés és a kinevezések is!Hiába dolgozol
mint az állat le se szarnak de ha dohányzól TE
vagy a király(a nyelved is legyen hosszú)!
AprO dolgok a mindennapi életünkről:
-a macskák tényleg be lettek dobva a hulladék
tömöritőbe
-ha nálad van a mobilod kirugnak ha az öltözőbe
hagyod és ellopják az a te bajod minek hozod magaddal
-ha ki van türve a polód rádszólnak
-ha Wc-re mész rádszólnak
-ha kajálni mész akkor mehetsz amikorra ki vagy
irva ha vásárlóval foglalkozól hagyd ott
Rengeteg dolog van még de nem akarok oldalakat
irni!Ha valaki ide akar jönni dolgozni ne tegye
mert kikészülhet idegileg!

Előzmény: Hung (66)
Hung Creative Commons License 2002.05.02 0 0 66
Ehhmm.. igen Auchan.. Dolgoztam ott 1 hónapig és nekem is volt szerencsém Bors Kingával megismerkedni.
Kereskedelmi manager pozicióra jelentkeztem, ami "vezetőt" jelent a cég szerint
Előzmény:
1. rögtön az első munkanapomon a toborzási vezető nyeritve(!) azzal fogadott, hogy nem tudom aláirni a munkaszerződésemet, mert azt Dunakeszire továbbitották.. Kérdeztem:
"Akkor ez azt jelenti, hogy eredetileg nem is Budaörsre, hanem Dkeszibe kellet volna, hogy menjek?" A válasz: "Igen"...
Itt már majdnem megfojtottam, mert az, hogy Budaörsön kellett, hogy letelepedjek az havi 15e Ft pluszkiadást jelentett ahhoz a verzióhoz képest, hogy otthonról autóval mindennap bejárjak Dkeszire... szóval egy kis baki a munkaszerződésemmmel. (Az meg csak hab a tortán, hogy a felmondásomban is akadt egy kis malőr, nyilván nehéz 3 soros szöveget hiba nélkül leirni, és itt most nem helyesirásbeli dologra gondolok.)
2. Mivel nem volt elég ember a friss osztályon, mehettem tejeket pakolni. (mindig is az álmom volt, hogy 2 diplomával tejet rakodjak). Ok. az ember karier szempontjából sok mindent elvisel, elvégre azt mondták csak egy hónapig tart, hogy átlássuk a helyzetet, tudjunk a beosztottjainktól követelni. Ezután elkezdik képeni az embereket, addig csak pakoljunk szorgalmasan. (Utólag rájöttem.. alkalmazotti dupla bérért , igaz két műszakban dolgoztattak minket.. és hol itt a haszon az áruháznak? Kaptak egy lelkes ambiciózus munkaerőt pakolni.)
3. Egy hónap után közölték, hogy ennyi volt.. köszönik szépen próbaidőn belül pápá.
Indok: nem hipermarketbeli munka számomra a megfelelő. (ez igy elég homályosan hangzik..nemde?). A beosztott alkalmazottaim, amikor közöltem velük, reagálása először egy kis döbbent csend volt.. csodálkoztak rajta, majd elkezdtek panaszkodni a vezetésre. Nem értették, hogy azok a vezetők, akik hibát hibára halmozna, hogy maradhatnak bent, és pont én megyek (Szerencsére az előző munkahelyemen emberszámba vettek, sőt visszavárnak, ami ugye elég nehéz elhinni egy olyan emberről aki "nem tud megfelelően dolgozni")

Közvetlen felettesem: egy 150 kilós nagydarab nőszemély. Munkája abból állt, hogy a középső folyosón járkált, időnként telefonálgatott, evett, bagózott, számitógépen pötyögött. (Durván én is meg lettem volna elégedve ezzel a munkakörrel)
Amit nem tett:
1. hiába szóltunk neki, hogy vigye le az árát egy két terméknek, mert a polcon fog megromlani.. az eredménye az lett, hogy mindennap rekesszámra vittük a selejtbe a lejárt szavis termékeket, volt, hogy két raklap(!) érintetlen tejet kellet kidobnunk. Igy játszik egy vezető az alkalmazottak prémiumával.
2. Több mint egy hétig nem volt képes kodifikálni egy terméket (csak egy két telefonba került volna).. ezért egy keresett margarinfajta a raktárban maradt ez idő alatt.
3. Vezetnie kellett volna egy "képzési könyvet" ergó foglalkoznia kellett volna a beosztottaival. Ez mindig elmaradt ilyen-olyan gyerekes ürüggyel. Neki éppen a bagózás volt a fontosabb..
ILYEN PÉLDÁT KELL MUTATNI VEZETŐ LÉTÉRE????
persze.. aki csemegepultosból lett "valaki" az hiba dolgozik 3 éve a cégnél, nem fog még attól érteni hozzá.
Bors Kinga pedig egy külön tanulmány.. valamiféle keveredése lehet egy ufonautának és egy humanoidnak. 150 centis méretéhez képest akkora arca van, hogy a kétszárnyas ajtót mindig ki kell nyitni, ha belép valahova.
Vezetői értekezleten pedig az a benyögése, hogy "pofozzuk meg az alkalmazottat, ha nem csinálja azt amit akarunk", pedig enyhén ledöbbentett... (Anyuci, kapnál visszakézből egyet az egyik tejes rakodótól, asszem ott aludnád át az éjszakát :) ).
Rakjuk a bontott csirkét tálcástól az élére.. mert az úgy hatékoony... (Anyuci, a szállitó meg tök hülye, hogy a tálcán visszintesen hozza az árút mert biztos nem ért hozzá. Egyébként meg ha élére állitjuk 5 perc mulva tök dzsuva lesz az egész, mert ugye a bontott csirke már csak olyan, hogy levet ereszt. Az nem érdekel, hogy a vevő összekeni magát a szutyival, esetleg mást is, és undorral guberál a csirkék között, mert mindegyik csöpög, csurog... Az nem érdekel, hogy a vásárló kultúrált körülmények között szeretne vásárolni, mert te nem a vásárló pénzéből élsz.. ugye? :).. bár ezt diploma nélkül azt hiszem nehéz megérteni, pedig sok embernek már sikerült ).
Ugyebár az a Bors Kinga lett az igazgató akiről a Kacsa Magazin egy oldalas cikket irt, hogyan bánt a vásárlóval amikor, még Soroksáron volt ig helyettes (tanulságos cikk, ajánlom mindenkinek, márciusi szám). Az Auchan francia ill, magyar vezetője biztos nem olvasta.
Az meg csak ugy pletyka szinten terjedt az ebédszünetekben, hogy hulladéktömöritő gépbe rakatta elevenen az áruház területén "élő" macskákat. (nekem nem azzal van problémám, hogy el KELL távolitani a macskákat az áruház, a raktár és az udvar területéről.. csak hát a módszer...)
..na meg az utolsó megmozdulása, már kirúgottként beszéltem vele:
... hogy én ne tanitsam kereskedelemre amikor ő már 5 éve dolgozik, én kijövök a főiskoláról nulla tapasztalattal... (nemtom mi váltotta ki belőle ezt a felpaprikázott hangulatot, de tény, hogy már a plafonon volt (ami elég szép teljesitmény a Fosan belmagasságát tekintve :), de én elég nyugodtan és kulturáltan próbáltam meg vele beszélni. ).
Csak egy pár dolgot utólag:
Kedves Kinga:
1. Te 5 éve dolgozol ott, én meg 6 éve tanulom, hogyan kell a vásárlókat kiszolgálni és mi a marketing. (felsőfokú képzés, főiskola, világszervezet diplomája, most pedig MBA... nem szeretek dicsekedni vele.. de neked mid van?)
2. Pont azért tanulom, hogy ne kövessem el azokat a SÚLYOS hibákat, amiket te elkövettél az egy hónap során. Persze főleg csak a tejeket rakodtam, de azért ez a szakmám igy még onnan lentről is látom azt, amit te fentről nem.
3. honnan vetted a nulla tapasztalatot? kereskedelmi tanácsadóként dolgoztam (-ok), egy olyan munkahelyen, ahol emberszámba vesznek.. sőt..

Nem kell a 40 órás heti munkaidőmben sosem 75 órát dolgozni túlóra pótlék nélkül.
Nem idegbeteg a főnököm...
Ha a 75 órát visszavetitjük 40-re, még jobban is keresek.

Az előttem szóló tanulságaival pedig tökéletesen egyetértek.

Üdv: Hung

Előzmény: Auchan (65)
Auchan Creative Commons License 2001.12.23 0 0 65
Sziasztok!

Velem a következő érdekes esemény történt a budaörsi Fosanban. Tegnapi napon (2001.12.22.) bevonszoltam magamat dolgozni, mivel gondoltam, felmondási idő ide vagy oda, utsó napomat azért illenék ledolgozni (hmm, én, a kis lelkiismeretes...). Szal bevágódtam, becsekkoltam, hogy megjöttem. Ezután elindultam a kib... hosszú úton, hogy eljussak az osztályra, ahol dolgoztam (fehéráru vagy háztartási gépek). Összes tegnapi tevékenységem egy villanyborotva eladása volt, összes munkaidő kb. 5 perc.

Sikerült összeismerkednem az áruház új igazgatónőjével, egy bizonyos Bors Kingával, aki kis túlzással éppen hogy csak leveri a 150-es lécet a fejével. Ebből már lehet következtetni arra, hogy a csajnak lehet valami "enyhe" kisebbségi komplexusa.

Az eset a következő volt. Jött a csaj, megkérdezte, hogy ezen az osztályon dolgozom-e. Mondom persze, aztán bemutatkozott, lekezeltünk. Mondta, hogy mutatni akar valamit. Mondtam, jó, csak ki kell szolgálnom egy vásárlót. De őt ez nem izgatta, mert valami kib... érdekeset akart nekem mutatni. El is vezetett arra a helyre, ahol a fagyasztóládák vannak, mellesleg ott van egy eladópult is. A kedves kollégák, akik újak az osztályon, csöppet szétdobálták a használati utasításokat és a garjegyeket a fagyláda tetejére. Upsz, pöti malőr! Kérdezi az izgatónéni, hogy ez szerintem itten normális-e. Mondom, hogy mint sokminden más, ez sem normális. kérdezi, hogy akkor ezzel most mi lesz. Mondom, hogy most semmi, mert ki kell szolgálnom egy vásárlót, aki rám vár. Ja, mert egy kollégám épp ebédelni volt, egy a raktárban, én meg kint az osztályon virítottam egy másik kollégával. Nos, ugye négy ember, egész napra nem igazán elég egy ekkora forgalmú áruházban, aranyszombaton. Eladó alig, vásárló kurva sok, nem győzni munka...:o)))

Szóval asszem ott tartottam, hogy megismertem izginénit. Jó, megmutatta rendetlenség, ok. Kell csinálni ezt valamit (copyright by Gerald de Bordelon)rendetlenséggel. Ok! Én vissza akartam menni vásárlóhoz. És most kell kapaszkodni! Elém áll a picsa a tenyerét rányomta a mellkasomra, engem azonnal elöntött a forróság (hú, milyen szexuális, mi?), mert majdnem megütöttem már! Mexólal, hogy "Te nem mész sehova, MOST azonnal fogod magad és összepakolsz!!!" Hoppááááá! Hö, kicsit, erős, mi? Ránéztem és azt mondtam: "Úgy érted, hogy legyek szíves összepakolni?" Nem vagyok egy ideges típusú ember, de az emberi hülyeségnek és a TAPLÓSÁGNAK eme magas foka már kívánnivalót hagyott maga után. Szóval a picsa reakciója az volt, hogy "most akkor el kéne döntened, hogy itt akarsz-e dolgozni vagy nem." Mire én: "Hát, az az igazság, hogy én nem akarok itt dolgozni, ezért is adtam be a felmondásomat. Jelenleg felmondási időmet töltöm és ma vagyok itt utoljára." Korrekt, diplomatikus válasz, nemde? Erre a picsa, kikerekedett szemekkel, vérvörös aggyal: "Hát jó, akkor tűnés innen, többet nem akarlak meglátni az áruházAMban!!!" Wow, ez aztán már nő a javáből. Kicsi a bors, de nagy a pofája. És még mellé mekora paraszt. Aztán nevetve továbbindultam, mondtam, hogy én is így gondoltam, további jó munkát kívántam neki és miközben a vásárlók gyűrűje kezdte szegény csöpp kis Bors Kingát körbezárni, én angolosan távoztam.

Hát ennyi volt az én kis történetem az Auchanban. Ja, és ugye minden történetnek van tanulsága is. Az enyémnek a következő:
1. Ne menjetek dolgozni az Auchanba, könyörgöm!!!!!!!!!!!!!!
2. Mert csak rabszolgák lesztek.
3. Régi igazgató el, új jön, nem tetszik a pofád, másfél évi melódat így értékeli. Ember ez?
4. Akármennyire is ő akar lenni a "basszájba" (tk. a legnagyobb), kisebbségi komplexusát a beosztottakra kivetítve kirúg mindenkit, aki nem tetszik neki.
5. Ezzel párosul a felelőtlensége. Vezető létére mérlegelni kellene, hogy mikor ilyen nagy a forgalm, akkor mi a fontosabb: kiszolgálni vagy rendet rakni.
6. Teplóság, parasztság, unintelligencia, műveletlenség. Akármennyire is ő a valaki, egy szaros kis "légyszi"-t azért oda lehet köpni a mindat végére.
7. Intelligens vezető létére nem a vásárlók előtt kellene csinálni a hepajt, nem?
8. Ennyit a Fosanról
9. Szevasz Bali!
10. Szevasz mindenki, és ne feledjétek: az Auchanban nem csak az árak járnak a földön, hanem a színvonal és a dolgozók megbecsülése is.

Baráti üdvözlettel: Funky bácsi

Auchan Creative Commons License 2001.12.23 0 0 64
Kedves emberek!
Abban a halatmas szerencsében volt részem, hogy az osannál 2 évig voltam.Az elején még nagyon jó volt ez az áruház nyitásást követő években volt.Az utobbi időben eléggé rosz lett a hangulat és a színvonal.Az áruház átalakítása óta a színvonal különösen rossz lett.Az emeberek elhidegülnek egymástól mert a veztetők erőszakos vezetési stílus miatt napi 7-8 emeber lép ki áruház szinten.A pénztárosoknak könyörögniük kell hogyh a wc-re mehessenek.Ez elléggé megalázó pláne egy 40 éves nő számára, aki egy 25 éves atatt dolgozik.HA hideg ven nem vehetnek fel meleg nadrágot de még melegebb harisnyát sem így rendszeres a felfázás, és a betegség erre a vezetők azt mondják ,ha nem megy valaki dolgozni betegsége miatt "hévégi vagy nyári betegsége" van.Az új igazgató. mióta itt van az első három nap alatt 17 emebrt rúgott ki,mert munkavégzésükhöz való hozzáállásukat nem megfelelőnek ítélte meg.Pedig régi emberek voltak és persze itt a karácsony is.
Egyéb finomságok:rendkívül kicsi raktár és ott sem lehet közlekedni csodálkoznak ,hogy az hiány megnő, nem tudunk rendessen tölteni mert nem lehet hozzáférni termékekhez.Négy hónapos munkbeosztásunk van nem lehet változtatni még ha beteg a másik kolega akkor sem lehet cserélni, a sok kilépés miatt kaotikussá vát az egész beosztás.Műszakpótlék jelentősen lecsökkentették.Túlórát nem fizetnek de elvárják hogy ott maradj.Ígérik hogy kifizetik de ez nem igaz.Blokkolás percre pontos, mert akkor levonjáka késést hiába maradsz annyival tovább.persze nem nagy késésre kell gondolni max 10 perc, ha tovább maradsz azt persz nem fizetik ki.Ebédidő 1 óráról fél órára csökkentették önkényesen.(a blokkoló órától az út 15 perc az ebédlőig oda vissza, a zsúfolt áruházban, ha szerencséd van az ebédlőben csak 5 percet álsz sorba igy marad 10 perced hogy kultúrátan tudjál enni ha tudsz.)
Az embereket nem veszik emberszámba és ha öszejön egy osztályra egy jó csapat az szét bomlasztják. azt hiszik, hogy egy ember helyére van 10 jelentkező de hát ez nem igaz pedig a felvételi követelményeket felére csökkenteték.Az új alkalmazottak 60%- a még a próbaidő alatt kilép a körülmények miatt.
Auchan
joohee Creative Commons License 2001.12.16 0 0 63
Rosszul járnál!

Egyik rokonom most pereli őket, egyenlőre kevés sikerrel...

Előzmény: ready (62)
ready Creative Commons License 2001.12.15 0 0 62
jahm, managernekmunkadoki jahm hat a hatfajasom , illetve gerincproblemaim tenyleg a penztar miatt vannak-> megtiltotta , hogy visszauljek penztarba-> ugyeletes (az aki futkoz a kodok utan) -> kontaktlencsem elhagytam (ha szemuveged veletlen eltorik , az nem gond, akkor nem kell dolgozni) -7 dioptrias (mivel egyik lencse elveszett, igy fel-)szemmel dolgoztam vagy hat oran at..Mindezt a genya penztarmanagerek miatt...A francia fonok a penztarmanagereknel , na azt meg nem erdekelte ha beteg vagy...lehet beallok a tescos emberke melle, csak en az auchant fogom perelni...Ja es kertem, hogy vegzettsegemnek megfeleloen ugyan rakjanak mar az informatika reszre (szoft uzemeltetoi vizsgam es programozoi gyakorlatom volt, dehat kellett a penz, meg egy no ilyen teren nehezen is kap munkat , meg annyira meg nem voltam profi ...)nem...Probaidon beluli (2 nappal elotte) elkuldtek....
Előzmény: Beebite (60)
pynky Creative Commons License 2001.12.13 0 0 61
horosz: én is voltam olyan helyzetben, hogy nem volt szerzödésem, de az ügyvédem megnyugtatott, hogy esetleges per esetén engem véd a jog a munkaadóval szemben.

p.

Előzmény: horosz (54)
Beebite Creative Commons License 2001.12.13 0 0 60
Auchannal mi a baj? Egy barátom menne oda valami managgernek...
Előzmény: ready (59)
ready Creative Commons License 2001.12.09 0 0 59
Lasertheater...Auchan...
Mindketto a fonokok miatt.
mage111 Creative Commons License 2001.11.23 0 0 58
egyetértek mrs. robinsonnal, tényleg nem szabad, hogy behaljon a topic. most, hogy recesszió van, sok KMV halódik. ilyenkor égbekiáltóan szemetek tudnak lenni a kis magyar munkáltatók :-)...

Egy ilyen KMV a Record Expressz nevű műintézmény, ahol a főnök azzal tölti az idejét, hogy kiszámolja mennyi idő lehetett megírni egy mailt a haverodnak, és le kell dolgoznod az adott időmennyiséget.... ugye nem kell mondanom, hogy a mailek hátad mögötti átnézése is PTK és MT ellenes cselekmény?! Szintén itt dívik, hogy csak közvetlen hozzátartozó temetésére mehetsz el, de azt is csak a rendes évi szabid terhére.

Az Eastizés köcsögöt meg perelje be a terhes kolléganő, a gatyája is rámegy a hülyéjének :-)))

Előzmény: mrsrobinson (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!