Nagyon fontos lenne, hogy valaki megírja, hogy lehet MPEG2-ből valami értelmes formátumba konvertálni - akármi amit pl a VirtualDub is tud kezelni (akár AVI).
Hat ma delutan eltavolitottam a Nimo nevu codecpack-et a geprol, es lass csodat: a legtobb filmet mar meg lehet nezni a gepen. :-)
Valaki irta lentebb, hogy ezeknek a codekcsomagoknak a telepitesevel ovatosan banjunk, mert sok kavarast okozhatnak. Csatlakozom az illeto velemenyehez.
Igen, felmerult, keress ra az elozo oldalakon (nem tudom pontosan, hol, de valaki mar emlitett hasonlo problemat). Sajat tapasztalat nincs, mert en gond nelkul irok divx-bol Neroval VCD-t.
Egy ismerosom hivott fel, es mondta, hogy a gepen levo filmek kozul egyet sem tud megnezni.
Kezdodott a dolog azzal, hogy a Kazaa medialejatszo resze nemult el, aztan a BSplayer nevu progi, aztan a Windows Media Player, es most legutobb mar a Winamp sem volt hajlando lejatszani egyetlen filmet sem, formatumtol fuggetlenul. Szerintem a Windows keverte el valahova a filmek lejatszasahoz szukseges fajlokat (dll-eket?), de igazabol csak annyit mondtam neki, hogy futtasson at a gepen egy-ket viruskeresot, meg hogy majd itt a forumon megkerdezem a nalam okosabbakat. Szerintetek mi lehet ez?
Nemtom, hogy felmerult e mar a kerdes, de Neroval divx avibol kiirok egy VCD-t akkor miert van az, hogy a kepet megforditva latom asztalin visszanezve?
Varom valaszotokat, Udv!
Jól gondolod a dolgot.
(Ha neroval írod, akkor az egyrészt létrehozza a szükséges struktúrát, másrészt a kiinduló mpg-et is ellenőrzi, hogy a kívánatos formátumban leledzik-e.)
Előre is BOCS a következő kérdésért, de azért biztos ami biztos, felteszem.
Adott egy MPEG-be tömörített SVCD videó a winchesteremen, ezt a későbbiekben asztali lejátszón keresztül is meg szeretném nézni. (Jelenleg még nincs asztali lejátszóm, de talán majd egyszer.)
A kérdésem: CD-re íráskor ezt ugye SVCD formátumban kell megtennem és nem elegendő simán (adatként) felírni a CD-re az MPEG-et?
Gondolom az asztali lejátszónak szüksége van az SVCD könyvtár-struktúrára, még ha nem is csinálok semmiféle extrát hozzá, mint pl. menük.
Szerintem a válasz egyértelmű, de hát az ördög nem alszik!
Pinnacle Studio 8 vs. ATI A-I-W Rage 128 Pro (W98SE-vel)!
A Studio (v. 8.5.21) felismeri a kártyát ill. drivereit, a capture szekcióban választhatóak is, de a capture nem megy (sem tuner sem composit in, nem csak a rögzítés de előnézeti kép sincs), és a VCD írás is fagy, vagy nem lejátszható az eredmény (pl. az állományt nem konvertálja .DAT-ba). Találkoztatok hasonlóval? Ha van ötlet előre is köszönöm!
ellenben újabb kérdés felmerült bennem... ha .avi fájlt akarok kiíratni cd-re a Néroval, (vcd vagy svcd módban) az kb 3-4 óráig tart... hogy lehet rövidíteni ezt az időt?
igen, valszleg a fálj hibás, clonecd-vel megpróbáltam kiírni, beolvasásig működött a dolog, a kiírás végén megszakadt, "hibás fájl" üzenettel, és ami a cdre került az is futtathatatlan... megpróbáltam wincommanderrel szétszedni, úgy 300K körül megszakadt, de az a 300Knyi rész olvasható... és egyébként csak a .bin állomány volt 1,2GB, a belőle készült .mpg úgy 800K... szal most az a kérdés, létezik-e vmilyen program, ami helyre tudja hozni a fájlsérülést... persze letölteni lenne a legkönnyebb, de már nincs fent ott, ahonnan leszedtem...
Hmm, ha jól értem, a clonecd-vel próbáltad meg kiírni, és nem sikerült. Ez azt sugallja, hogy a fájl a hibás.
Az, hogy 1,2 GB-os a fájl (ennyit legjobb esetben is 122 perces CD-re lehetne kiírni, ilyenről pedig még nem hallottam), szintén azt sugallja, hogy valami nem stimmel vele.
Ahonnan én szoktam letölteni, a nagy fájlok mellé egy hasonló nevű kis fájlba beteszik az ellenőrzőösszeget, ezt a kis fájl is le lehet tölteni, és egy ellenőrzőösszeg-számító segédprogrammal ki lehet számoltatni az ellenőrzőösszeget a letöltött anyagra és összehasonlítani az eredeti ellenőrzőösszeggel - ha egyezik, a két fájl (eredeti és letöltött) jó eséllyel azonos; ha különbözik, biztosan különböznek, vagyis letöltés közben sérült az anyag.
Én elég amatőr vagyok ebben a témában,de úgy látom van itt egy-két szakember, aki otthonosan mozog a video-digizésben. Kérnék Tőlük egy kis segítséget!
JVC GR-AX210-es vhs kamerám van, és az ezzel készített felvételeket szeretném a gépemre archiválni ill. szerkesztgetni!
A kamerán 4 kimenet van:
EDIT
AUDIO
RF DC AUT
VIDEO
Milyen kábelt (vagy más cuccot) kéne beszereznem hogy összekössem a géppel és be tudjam digizni a felvételeket?
GeForce3 Ti200-as video kártyám van, a gép az meg elég erős.
a deamon tools virtuális cd meghajtó, jó tulajdonsága, h pl .cue .iso állományokból másolható, kiírható állományokat készít...
tehát fájlkezelővel úgy látod, mint egy külön meghajtót, benne a lemezzel, azon meg az eredeti könyvtárakkal, fájlokkal (tehát nem csak annyit, h xy.cue xy.bin v xy.dat(?))
clonecd lefagyott amikor be akartam olvastatni vele...
nem cdről, hanem egy weboldalról töltöttem le egy .cue és .dat filet, amiből a .dat 1,2GB-s daemon tools-szal beolvastam látja is az mpg-t, de elindítani nem bírom, gondoltam feldarabolom, hátha az megy...
Nagyon meglepő nekem, hogy egy CD-ről 1,2 GB-os (gigabájtos, és nem Gb - gigabites) méretű fájlt le tudtál másolni. Bizotos vagy benne, hogy helyesen történt a másolás?
Vdubba beolvasod a filmet, video/direct stream copy - audio/no audio és file/save as.
Igy meglesz a video audio nélkül.
Ehhez meg hozzáilleszted a zenét (wav fejléces mp3): video/direct stream copy, audio/wav audio, file/save as.
Legalábbis az originál Vdubban.
Kép alá?
Gondolom avi-film (video) alá az eredeti hang helyett.
Virtualdub.
Csak az alap Vdub nem veszi be az mp3-at, ezért kell hozzá mondjuk a Wavemp3:
A tool that converts MP3 files to a MP3 encoded WAV (not a PCM encoded WAV - the converted file still needs a MP3 codec to be installed for playback), and also from a MP3 encoded WAV back to a MP3.
Ezzel lesz egy olyan mp3-ad, aminek wav-headere van, igy a Vdub elfogadja, mert azt hiszi wav.
Vagy használod a Vdub nemhivatalos módositott változatait, amik kezelik az mp3-at (kérdés, ki kell próbálni, hogy a cbr-t és a vbr-t is, vagy csak a cbr-t:
Kérdés, hogy nálad milyen az a darabos.
Mindenhol az, vagy csak a dobott frame-eknél
Hat sajna mindenhol. Pont olyan, mintha a lentebb ajanlott 15 fps-sel vennem fel. Meg nezem majd Prewiev-val is.
Mas kerdes: tudom, hogy itt van a valasz a majd' 3000 hozzaszolas kozott, de mondd meg nekem legyszi, hogy melyik progival lehet a kep ala tenni zenet (mp3)? A Neroban nem talaltam ilyen lehetoseget. THX!