Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.06 0 0 2927
Hello!

Nagyon fontos lenne, hogy valaki megírja, hogy lehet MPEG2-ből valami értelmes formátumba konvertálni - akármi amit pl a VirtualDub is tud kezelni (akár AVI).

Előre is köszi,
Amras

Callisto Creative Commons License 2003.07.04 0 0 2926
Hat ma delutan eltavolitottam a Nimo nevu codecpack-et a geprol, es lass csodat: a legtobb filmet mar meg lehet nezni a gepen. :-)

Valaki irta lentebb, hogy ezeknek a codekcsomagoknak a telepitesevel ovatosan banjunk, mert sok kavarast okozhatnak. Csatlakozom az illeto velemenyehez.

Előzmény: Callisto (2922)
_Andrew_ Creative Commons License 2003.07.02 0 0 2925
Koszi Callisto, utananezek!
Udv!
Előzmény: Callisto (2923)
Jani_bátyó Creative Commons License 2003.07.02 0 0 2924
mr_ricsi!

Köszönöm!

Előzmény: mr_ricsi (2920)
Callisto Creative Commons License 2003.07.02 0 0 2923
Igen, felmerult, keress ra az elozo oldalakon (nem tudom pontosan, hol, de valaki mar emlitett hasonlo problemat). Sajat tapasztalat nincs, mert en gond nelkul irok divx-bol Neroval VCD-t.

Call'

Előzmény: _Andrew_ (2921)
Callisto Creative Commons License 2003.07.02 0 0 2922
Egy ismerosom hivott fel, es mondta, hogy a gepen levo filmek kozul egyet sem tud megnezni.

Kezdodott a dolog azzal, hogy a Kazaa medialejatszo resze nemult el, aztan a BSplayer nevu progi, aztan a Windows Media Player, es most legutobb mar a Winamp sem volt hajlando lejatszani egyetlen filmet sem, formatumtol fuggetlenul. Szerintem a Windows keverte el valahova a filmek lejatszasahoz szukseges fajlokat (dll-eket?), de igazabol csak annyit mondtam neki, hogy futtasson at a gepen egy-ket viruskeresot, meg hogy majd itt a forumon megkerdezem a nalam okosabbakat. Szerintetek mi lehet ez?

Call'

_Andrew_ Creative Commons License 2003.06.27 0 0 2921
Sziasztok!

Nemtom, hogy felmerult e mar a kerdes, de Neroval divx avibol kiirok egy VCD-t akkor miert van az, hogy a kepet megforditva latom asztalin visszanezve?
Varom valaszotokat, Udv!

mr_ricsi Creative Commons License 2003.06.27 0 0 2920
Jól gondolod a dolgot.
(Ha neroval írod, akkor az egyrészt létrehozza a szükséges struktúrát, másrészt a kiinduló mpg-et is ellenőrzi, hogy a kívánatos formátumban leledzik-e.)
Előzmény: Jani_bátyó (2919)
Jani_bátyó Creative Commons License 2003.06.27 0 0 2919
Sziasztok!

Előre is BOCS a következő kérdésért, de azért biztos ami biztos, felteszem.

Adott egy MPEG-be tömörített SVCD videó a winchesteremen, ezt a későbbiekben asztali lejátszón keresztül is meg szeretném nézni. (Jelenleg még nincs asztali lejátszóm, de talán majd egyszer.)
A kérdésem: CD-re íráskor ezt ugye SVCD formátumban kell megtennem és nem elegendő simán (adatként) felírni a CD-re az MPEG-et?
Gondolom az asztali lejátszónak szüksége van az SVCD könyvtár-struktúrára, még ha nem is csinálok semmiféle extrát hozzá, mint pl. menük.

Szerintem a válasz egyértelmű, de hát az ördög nem alszik!

Köszönöm előre is!
Jani_bátyó

Bandi-T Creative Commons License 2003.06.26 0 0 2918
Bocsánat, nem halalzona, hanem mr_ricsi írja.
Előzmény: Bandi-T (2917)
Bandi-T Creative Commons License 2003.06.26 0 0 2917
Kétségtelen, ezt a lépést ilyen nyersanyagból azonban nem tudod elkerülni - csak gyorsítani, a hardver gyorsításával ahogy halalzona írja lent.
Előzmény: HT Miskolc (2915)
mr_ricsi Creative Commons License 2003.06.26 0 0 2916
HT Miskolc
"hogy lehet rövidíteni ezt az időt?"
Egyszerű: veszel egy (vagy kettő) gyorsabb procit, valamint több és gyorsabb memóriát.
Előzmény: HT Miskolc (2912)
HT Miskolc Creative Commons License 2003.06.26 0 0 2915
na ja, de ha a .avi-t át akarom alakítani .mpeg-gé, az is 3-4 óra...
Előzmény: Bandi-T (2914)
Bandi-T Creative Commons License 2003.06.25 0 0 2914
Szerintem úgy, hogy ha közvetlenül megfelelő MPEG fájlból próbálsz CD-t írni.
Előzmény: HT Miskolc (2912)
halalzona Creative Commons License 2003.06.25 0 0 2913
Hali!

Haverom gépén belefutottunk egy problémába:

Pinnacle Studio 8 vs. ATI A-I-W Rage 128 Pro (W98SE-vel)!

A Studio (v. 8.5.21) felismeri a kártyát ill. drivereit, a capture szekcióban választhatóak is, de a capture nem megy (sem tuner sem composit in, nem csak a rögzítés de előnézeti kép sincs), és a VCD írás is fagy, vagy nem lejátszható az eredmény (pl. az állományt nem konvertálja .DAT-ba). Találkoztatok hasonlóval? Ha van ötlet előre is köszönöm!

HT Miskolc Creative Commons License 2003.06.25 0 0 2912
ellenben újabb kérdés felmerült bennem... ha .avi fájlt akarok kiíratni cd-re a Néroval, (vcd vagy svcd módban) az kb 3-4 óráig tart... hogy lehet rövidíteni ezt az időt?
HT Miskolc Creative Commons License 2003.06.25 0 0 2911
mint kiderült már a honlapon (ami ráadásul fizetős) volt fent hibásan az állomány...
Előzmény: Bandi-T (2910)
Bandi-T Creative Commons License 2003.06.24 0 0 2910
Sajnos ebben nem fogok tudni segíteni.
Előzmény: HT Miskolc (2909)
HT Miskolc Creative Commons License 2003.06.24 0 0 2909
igen, valszleg a fálj hibás, clonecd-vel megpróbáltam kiírni, beolvasásig működött a dolog, a kiírás végén megszakadt, "hibás fájl" üzenettel, és ami a cdre került az is futtathatatlan... megpróbáltam wincommanderrel szétszedni, úgy 300K körül megszakadt, de az a 300Knyi rész olvasható... és egyébként csak a .bin állomány volt 1,2GB, a belőle készült .mpg úgy 800K... szal most az a kérdés, létezik-e vmilyen program, ami helyre tudja hozni a fájlsérülést... persze letölteni lenne a legkönnyebb, de már nincs fent ott, ahonnan leszedtem...
Előzmény: Bandi-T (2907)
Callisto Creative Commons License 2003.06.24 0 0 2908
Koszi! :-) Eredmenyrol termeszetesen beszamolok.

Call'

Előzmény: yogibear (2901)
Bandi-T Creative Commons License 2003.06.23 0 0 2907
Hmm, ha jól értem, a clonecd-vel próbáltad meg kiírni, és nem sikerült. Ez azt sugallja, hogy a fájl a hibás.

Az, hogy 1,2 GB-os a fájl (ennyit legjobb esetben is 122 perces CD-re lehetne kiírni, ilyenről pedig még nem hallottam), szintén azt sugallja, hogy valami nem stimmel vele.

Ahonnan én szoktam letölteni, a nagy fájlok mellé egy hasonló nevű kis fájlba beteszik az ellenőrzőösszeget, ezt a kis fájl is le lehet tölteni, és egy ellenőrzőösszeg-számító segédprogrammal ki lehet számoltatni az ellenőrzőösszeget a letöltött anyagra és összehasonlítani az eredeti ellenőrzőösszeggel - ha egyezik, a két fájl (eredeti és letöltött) jó eséllyel azonos; ha különbözik, biztosan különböznek, vagyis letöltés közben sérült az anyag.

Előzmény: HT Miskolc (2905)
P.Peti Creative Commons License 2003.06.23 0 0 2906
Sziasztok!

Én elég amatőr vagyok ebben a témában,de úgy látom van itt egy-két szakember, aki otthonosan mozog a video-digizésben. Kérnék Tőlük egy kis segítséget!

JVC GR-AX210-es vhs kamerám van, és az ezzel készített felvételeket szeretném a gépemre archiválni ill. szerkesztgetni!
A kamerán 4 kimenet van:
EDIT
AUDIO
RF DC AUT
VIDEO
Milyen kábelt (vagy más cuccot) kéne beszereznem hogy összekössem a géppel és be tudjam digizni a felvételeket?

GeForce3 Ti200-as video kártyám van, a gép az meg elég erős.

Kérlek segítsetek! Köszi!

HT Miskolc Creative Commons License 2003.06.23 0 0 2905
a deamon tools virtuális cd meghajtó, jó tulajdonsága, h pl .cue .iso állományokból másolható, kiírható állományokat készít...

tehát fájlkezelővel úgy látod, mint egy külön meghajtót, benne a lemezzel, azon meg az eredeti könyvtárakkal, fájlokkal (tehát nem csak annyit, h xy.cue xy.bin v xy.dat(?))

clonecd lefagyott amikor be akartam olvastatni vele...

utsó kérdést nem értem...

Előzmény: Bandi-T (2904)
Bandi-T Creative Commons License 2003.06.23 0 0 2904
Hmm, értem. Nem tudom mi az a daemon tools.

Próbáltad már lemezre kiírni és visszaolvasni?

Eesetleg ellenőriztél ellenőrzőösszeget, hogy a letöltéskor nem volt-e valami gond?

Előzmény: HT Miskolc (2903)
HT Miskolc Creative Commons License 2003.06.23 0 0 2903
nem cdről, hanem egy weboldalról töltöttem le egy .cue és .dat filet, amiből a .dat 1,2GB-s daemon tools-szal beolvastam látja is az mpg-t, de elindítani nem bírom, gondoltam feldarabolom, hátha az megy...
Előzmény: Bandi-T (2902)
Bandi-T Creative Commons License 2003.06.23 0 0 2902
Nagyon meglepő nekem, hogy egy CD-ről 1,2 GB-os (gigabájtos, és nem Gb - gigabites) méretű fájlt le tudtál másolni. Bizotos vagy benne, hogy helyesen történt a másolás?
Előzmény: HT Miskolc (2899)
yogibear Creative Commons License 2003.06.23 0 0 2901
Vdubba beolvasod a filmet, video/direct stream copy - audio/no audio és file/save as.
Igy meglesz a video audio nélkül.
Ehhez meg hozzáilleszted a zenét (wav fejléces mp3): video/direct stream copy, audio/wav audio, file/save as.
Legalábbis az originál Vdubban.
Előzmény: yogibear (2900)
yogibear Creative Commons License 2003.06.23 0 0 2900
Kép alá?
Gondolom avi-film (video) alá az eredeti hang helyett.
Virtualdub.
Csak az alap Vdub nem veszi be az mp3-at, ezért kell hozzá mondjuk a Wavemp3:

A tool that converts MP3 files to a MP3 encoded WAV (not a PCM encoded WAV - the converted file still needs a MP3 codec to be installed for playback), and also from a MP3 encoded WAV back to a MP3.

http://www.digital-digest.com/dvd/downloads/wavemp3.html

Ezzel lesz egy olyan mp3-ad, aminek wav-headere van, igy a Vdub elfogadja, mert azt hiszi wav.
Vagy használod a Vdub nemhivatalos módositott változatait, amik kezelik az mp3-at (kérdés, ki kell próbálni, hogy a cbr-t és a vbr-t is, vagy csak a cbr-t:

http://www.digital-digest.com/dvd/downloads/virtualdub.html

http://virtualdubmod.sourceforge.net/

Előzmény: Callisto (2898)
HT Miskolc Creative Commons License 2003.06.23 0 0 2899
minda2... 2 cd, az egyik fájl 800Mb körül, azzal semmi gond nem volt... a másik 1,2Gb, azzal nem bírok kezdeni...

olyan progit találtam ami .dat fájlból .mpg-t csinál, lehet, h azzal kell kisérleteznem...

olyan progit, amelyik .avi-ból .mpg-t csinál nem tud vki javasolni?

Előzmény: Bandi-T (2897)
Callisto Creative Commons License 2003.06.23 0 0 2898
Kérdés, hogy nálad milyen az a darabos.
Mindenhol az, vagy csak a dobott frame-eknél

Hat sajna mindenhol. Pont olyan, mintha a lentebb ajanlott 15 fps-sel vennem fel. Meg nezem majd Prewiev-val is.
Mas kerdes: tudom, hogy itt van a valasz a majd' 3000 hozzaszolas kozott, de mondd meg nekem legyszi, hogy melyik progival lehet a kep ala tenni zenet (mp3)? A Neroban nem talaltam ilyen lehetoseget. THX!

Előzmény: yogibear (2891)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!