Keresés

Részletes keresés

Hogyisvanez Creative Commons License 2003.11.13 0 0 3170
A mérlegképes könyvelők nyilvános névjegyzékéből összeszedett címekre küldözget a BSA "szoftverbevallási nyomtatványt". Kéri a könyvelők segítségét ügyfeleiket illetően. A kitöltött bevallás visszaküldése után Igazolást adnak, hogy megtörtént a 2003. évi szoftverbevallás.

Van ilyen kötelezettség?
A téglatörvény erre is kiterjed?
Hogyisvanez???

lakatos_attila Creative Commons License 2003.09.22 0 0 3169

Nekem még szerencsére nem volt ilyen ügyem, de hozzá fűznék 1-2 dogot jó szándékkal.
(Van 1-2 rendőr ismerősöm, köztük az egyik kapcsolat tartóa BSA-val) Az esetek 99%-ban feljelentés alapján mennek ki,hirdetéseket,újságot stb-t nem nagyon néznek (Pl intenrettes hirdetések évek óta tele vannak,onnan nem kaptak el senkit sem hírdetés útján,legalábbis én még nem halottam) 98%,bármilyen szomorú a konkurencia jelenti fel a másik embert. A hatóságoknak minden bejelentést meg kell vizsgálni.
Ház kutatási parancs, sajnos ez az amit ha kell akkor kitöltenek a kocsiban, mert van náluk alá írt példány csak a címet és a nevet kell rá írni.
A rendőrök ugyan úgy másolják a CD/DVD-ket ,mint bárki más (egyet el is kaptak és elég nagy balé volt belőle)
+ sok van közülük akik azt hiszik, hogy szinte bármit megtehetnek, sajnos ebben valamilyen szinten igazuk van ,itt most nyomozókra és felettük lévő személyekre gondolok.
A ha elkapnak ne mondj ügyvéd nélkül semmit.
Egy jó ügyvéd nagyon fontos, kb. 500.000Ft-ból meg van az egész,itt most a CD másolókra gondolok, aki csak vett szerintem sokkal olcsóbban is megússza, aki CD-t másolt annak meg szerintem nem olyan sok az a félmillió.
Utánvételes csomag alapján évek után is megtalálnak, sajnos a hatóságnak mindent kiadnak csak parancs kell hozzá, ez mindenre vonatkozik.
Erre az a megoldás, hogy ahová megy a pénz ott ne legyen semmi, a csomagban bármi lehetett,cukorka/csokika stb :)
Nekik kell azt bizonyítani, hogy kereskedtél a CD-kell vagy hogy vettél CD-t,de csomagra nem szokták rá írni ,hogy CD van benne, bár én már találkoztam 1-2 ilyen okos emberkével is :)
(Tehát, ha nem jelentgetnék fel egymást az emberek akkor sokkal kevesebb,ilyen jelegű ügy lenne,én ezeknek elég komolyan utána néztem mind fórumokon, mind ügyvédnél és rendőrismerősnél stb.)
Ezt ajánlom figyelmetekbe: http://www.artisjus.hu
Szoftvert kivéve bármi lehet nálad,ha nem kereskedsz vele/ha nem tudják bizonyítani a kereskedést, mivel hogy a CD/DVD tartalmazza a jogdíjat.
Csak sajnis mit megjegyeztétek tschymo_dvd-nél "lszart ér a törvény, a bíró azt gondol és azt dönt ami jól esik neki.."
az 100% igaz + ,hogy bizonyitsd az igazad sok-sok szerencse,pénz,kapcsolatok,évek kellenek.
+ talán elöször azokat az embereket kéne elkapni akik miatt este nem merünk ki menni az utcára nem azokat akik CD-t másolnak, nem hinném hogy a világ cégek ebben fognak csődbe menni.
+ talán nem kéne 4-5000Ft-ért adni egy zene CD-t és 5-6000Ft-ért adni egy DVD-t stb,az a durva ebben az egészben hogy külföldön sokkal olcsóbbak a CD/DVD-k és, ha ehez még hozzá teszem hogy a fizetésük is sokkal több akkor elég durva + nyugaton általában megveszik ezeket a dolgukat, mert ott megengedhetik maguknak,de itt sokan még a számítógépet is részletre veszik.
Ez oknál fogva feltételezem, hogy annak az embernek nincs pénze megvenni a 30.000Ft-os Windowst és a 140.000Ft-os Office programokat és akkor még a többit nem mondtam.

Ha nincsenek kapcsolataid vagy sok pénzed akkor tulajdon képen azt csinálnak veled amit akarnak, sajnos Magyarországon most így megy.
----------------------------------------

Qqberci Creative Commons License 2003.08.27 0 0 3168
Neked egyiket sem, mert ezek a SW- illetve számítógépes bűncselekményeket vizsgáló auditoroknak kellenek. Van ezen kívül egy nyilvános adattár is, az "Expert Witness", ahol sok mindennek utána lehet nézni.
Előzmény: rali (3167)
rali Creative Commons License 2003.08.27 0 0 3167
Nekem - buta usernek - melyiket javaslod?
Előzmény: Qqberci (3166)
Qqberci Creative Commons License 2003.08.27 0 0 3166
Ahogy ígértem, néhány eszköz lelőhelye:

EnCase

SafeBack

Forensix

Természetesen vannak mások is, nem túl olcsók, ámde hatékonyak. Általában az összes file-rendszert ismerik.

Előzmény: Qqberci (3165)
Qqberci Creative Commons License 2003.08.26 0 0 3165
A másik gépemen van, megkeresem.
Előzmény: best sunday dress (3164)
best sunday dress Creative Commons License 2003.08.26 0 0 3164
tudsz esetleg valamilyen linket ilyen eszközökről? puszta kíváncsiságból, hogy miként is működik (pl. linuxos filerendszerekkel is boldogul-e)
Előzmény: Qqberci (3163)
Qqberci Creative Commons License 2003.08.26 0 0 3163
" nem igaz, hogy nem lehet egy rohadt filelistát csinálni a gép tartalmáról, a cuccot meg otthagyni,"

Persze, hogy lehet. Vannak olyan audit-eszközök, amikkel percek alatt közhiteles "lenyomatot" lehet készíteni a gép tartalmáról, csakhát ezeket szagértőkémnek meg kellene vennie meg meg kellene tanulnia használni meg akkor sokkal kevesebb szakértői órát tudna elszámolni.

Előzmény: best sunday dress (3160)
Jon_Dough Creative Commons License 2003.08.25 0 0 3161
Nekem a haverom volt érintve az ügyben, most már lezárták, egy ügyészi megróvással, mivel az okozott kár nem érte el a 500000-et se. Ami felettéb jópofa volt, az a szakértői vélemény. Shareware játékra kihozott a faszi 10000ft körül, ami viszont a legdurvább: Emlékeztek még az indiana jones: fate of atlantis-ra. Ez is ott volt a gépén, a szakértő szerint a progi értéke 8000!!Ft körül van. És a másik poén, hogy az EA-t pontosan 254Ft-al károsította meg!! Most erre mit lehet mondani!!
best sunday dress Creative Commons License 2003.08.25 0 0 3160
egy ismerősömnek kb. egy éve vitték el a gépét. linux volt rajta, de elvitték, mert írt cd-i is voltak (úgy 50 db, főleg mp3). mivel pár cd-n wines progik voltak (a srác még nem merte eldobnia wint, akkor még nem volt magabiztos linuxos), talán 2-300.000 forint kárra becsülte a szakértő. azóta sincs semmi az ügyében, pedig lassan egy éve volt házkuti nála (nem bsa ügy, absz. rendőrségi önszorgalom).

na most ha semmit nem kap is, mondjuk odaadja vki neki az eredeti w98 cd-t, hogy bemutassa, akkor is sz*pott, hogy a vasa hónapokat (ahogy a dolgok haladnak, még akár 1-2 évet is) rohadjanak.

szerintem ez kb. az ávó szintje: elviszik a cuccodat, hosszú-hosszú időre lefoglalják, mire szart se ér az egész visszakapod (talán még működik...), miközben adott esetben semmi, de semmi bűnt nem követtél el. figyelem, a srác GÉPÉN nem volt win, csak "elfelejtette" a régi win telepítő cd-t kib*szni a kukába, ahova való

én ettől teljesen kiakadtam. nem igaz, hogy nem lehet egy rohadt filelistát csinálni a gép tartalmáról, a cuccot meg otthagyni, ha már képtelenek arra, hogy egy szakértő helyben megmondja, van-e egyáltalán windows azon a gépen. végülis ha van c:/program files, meg c:/win, az is tiszta sor szerintem. de hogy nincs időbeli korlátja, hogy mennyi ideig foglalhatnak le egy komplett gépet, ez szerintem teljesen ellentétes a jogállamisággal

Előzmény: bubus (3156)
csemege_paprika Creative Commons License 2003.08.25 0 0 3159
azért azt is tegyük hozzá, hogy a bsa alig tizenegynéhány ügyet indított (/év), a rendőrség - önszorgalomból - a sokszorosát.
Előzmény: SaGa (3101)
Andrew_s Creative Commons License 2003.08.16 0 0 3158
A szerzői és kapcsolt jogok a filmekre is igazak. Öt év nehéz vasban. Mert első a szabad kulturálódáshoz való alapvető emberi jog. A Tau Cetin.
Előzmény: Stanlee (3155)
Ablakos indián Creative Commons License 2003.08.15 0 0 3157
Azért ehhez pl. a szabadalomnak Magyarországon is bejegyzettnek kéne lennie.
Előzmény: bubus (3156)
bubus Creative Commons License 2003.08.15 0 0 3156
Megint egy újabb jogsértés !

Egyébként ilyen cégtől szoftvert vásárolni, jogilag is nagyon kockázatos, mert ezesetben a felhasználó is jogosulatlan felhasználóvá válhat.
A magyar szerzői jogi tv. kifejezetten tiltja annak vizsgálatát hogy a felhasználó úgy járt e el, ahogy az adott helyzetben elvárható.
A törvény alapján a biró mérlegelés nélkül köteles elkoboztatni a felhasználó számitógépét.
Ez jelentős kockázat.

PinaBubus

Stanlee Creative Commons License 2003.07.15 0 0 3155
Udvozletem!

Nemreg olvastam egy cikket a supergamezon a warez helyzetrol Mo-n. Volt benne egy cd kuldos nagy lebukasrol is szo, ami nem is erdekelt volna, ha nem epp a kozeleben lakom, hmvhely-en, es igy jutottam ide, hogy ennek az ugynek a topicjat olvastam el.

Kerdesem annyi lenne, hogy ha pl nalam csak filmeket meg zeneket talalnak, mert a jatek meg program nem erdekel, akkor milyen buntetesre szamithatok?(marhogyha jon valami szerv a lakhelyre) Meg egyaltalan hogy allunk ezzel mi itt Mo-n. Magan a gepemen minden program a WinCommandert leszamitva legalis.
Meg hozzatennem, hogy egyetemi kollegiumbol neteznek...

Udvozlettel:

Stanlee

ha hulyesget irtam, akkor elnezest

Zelézi Lala Creative Commons License 2003.06.21 0 0 3154
Az mit csinál, mire jó?
Előzmény: a forest mighty black (3152)
a forest mighty black Creative Commons License 2003.06.21 0 0 3153
Persze lebukott a hülye gyerek...

hat neked sincs sokkal tobb eszed, ha penzert kalozmasolatokat rendelsz.

Előzmény: TTTom (3119)
a forest mighty black Creative Commons License 2003.06.21 0 0 3152
ha mar annyi eszed van, hogy ilyen irdatlan mennyisegu cuccot tartasz otthon, legalabb raktal volna fel egy SafeGuard-ot.
Előzmény: tech77 (3151)
tech77 Creative Commons License 2003.06.20 0 0 3151
Leírom én is az esetemet:
Egyik nap megjelent a munkahelyemen a rendőrség, hogy elvigyenek a lakásomra házkutatás céljából. Amit találtak és rámbizonyítottak: 200 SVCD film, 100 PSX CD, pár db felhasználói prg, +lefoglalták a gépem. Úgy tudják hogy a filmek egyik fele az internetről van, másik fele a tékából származik.
A gépemen leragasztották a floppyt, cd-t, ház oldalát. De az usb-t, hálókártyát nem. Mondhatom-e azt, hogy azokon a portokon bárki rárakhatott bármit a vizsgálat ideje alatt? Milyen bírságra számíthatok, ha nem tudják rámbizonyítani az üzletszerű tevékenységet (szóval ha csak magáncélra másoltam). Számít ilyenkor a CD-kbe beépített jogdíj?
A feljelentő egy buzi öregasszony a lépcsőházból, névtelen levélben (én tudom hogy ő az). Beperelhetem-e rágalmazásért, hitelrontásért?
theeye Creative Commons License 2003.06.15 0 0 3150
TTTom!

Én is voltam Pakson múlt héten pénteken (jún.6.). 10-re voltam beidézve, természetesen mint mindenki én is gyanúsítottként.
Nekem azt mondták, hogy ha 1 jogtulajdonos "kára" nem éri el az 1 millát, csak megrovási javaslattal küldik tovább az ügyészségnek. Ennek én nagyon örültem (mármint annak, hogy nem lesz tárgyalás), de utána a hódmezővásárhelyi ügyben érintettek felvilágosítottak, hogy ne nagyon mosolyogjak, mert náluk, és mindenkinél átverés volt az egész és mindenkinek volt tárgyalása. (mivel ellenkező esetben nem kéne a szakértői díjat kifizetnünk) Szerintem írj emilt (theeye@netposta.net), és majd ott cserélünk tapasztalatokat, rendben?

Veled hogy viselkedtek? Velem egész normálisan, 2 fiatalember foglalkozott velem: az 1. kihallgatott, de inkább beszélgetésnek nevezném, a 2. pedig levette az ujjlenyomatot és lefotózott, ez is normális volt. Mondták a hmvsrhelyiek, hogy náluk is nyájasak voltak a zsaruk, aztán meg mindenkit jól átvertek...

Mennyire jött ki a károd? Nekem kerek 1 milla összesen. (nem volt fent szerencsére 3ds)

Nálad is elédtolták a lakhelyed szerinti postáról kért papírt, melyen a csomagforgalmad volt rajta?

Mivel küldték tovább az ügyészséghez az ügyedet? Megrovási vagy vádemelési javaslattal?

Mondtak vmi hasznos infot? (hülye kérdés, de hátha)

Egyelőre ennyi, a többit majd mailben.
Üdv, Fecó

Qqberci Creative Commons License 2003.06.05 0 0 3149
No ezért (sem) használok vindózt.
Előzmény: aamen (3148)
aamen Creative Commons License 2003.06.05 0 0 3148
"tele van a hócipőm a BSA és a neki asszisztáló rendőrség hülyeségeivel"

hulyesegekkel jol el vannak latva, de ahogy megfigyeltem, ezek a hulyesegek leginkabb a vindozjuzereket sujtjak.
linuxjuzerek eseten altalaban juzerre kedvezobb a hulyeseguk, meglatjak hogy linux, es azt hiszik, hogy itt nekik semmi keresnivalojuk.
pedig aztan, linuxon is elofordulhat joparmilla ertekben penzes progi...

Előzmény: Qqberci (3147)
Qqberci Creative Commons License 2003.06.05 0 0 3147
Az a baj, hogy a BSA szerint a másolat az másolat, akármiért készült. Az 1992-es adatvédelmi szabályozás értelmében a biztonsági mentéseimet két különböző, biztonságos helyen kell tárolnom. Ha kimentem a komplett gépemet rendszerrel együtt (mert pl a gép megsemmisülése esetén az oprendszer is vele pusztul) és ezt a biztonsági mentést elviszem a számítógéppel rendelkező haverom lakására a város túlsó végére, akkor kedvezőtlen esetben a BSA azt mondhatja, hogy nála egy illegális, működőképes másolat van és elviszi mindenét.

Nem a SW-lopást akarom védeni, csak épp tele van a hócipőm a BSA és a neki asszisztáló rendőrség hülyeségeivel.

Előzmény: aamen (3145)
yol Creative Commons License 2003.06.05 0 0 3146
oké, akkor a biciklijét másolom le. esetleg a szomszédot
Előzmény: aamen (3143)
aamen Creative Commons License 2003.06.04 0 0 3145
asszem, nem a jogszeruen megvett progi biztonsagi celu masolatarol volt szo, hanem a szomszed szoftvererol.
Előzmény: Qqberci (3144)
Qqberci Creative Commons License 2003.06.04 0 0 3144
Attól, hogy lemásolod, mégf nem esik ki bevétele, mert egyáltalán nem biztos, hogy azért másoltad le, hogy ellopd. Az IBM SW-dokumentációk azzal kezdődnek, hogy "Másold le a lemezt! Az eredetit zárd el biztonságos helyre! Helyezd a másolatot a gépbe!"...
Előzmény: aamen (3143)
aamen Creative Commons License 2003.06.04 0 0 3143
" ha meg lemásolsz egy szoftvert.. na mi lesz?"
akkor a szomszednak kiesik az a bevetel, amit a szoftverert fizettel volna, ha megveszed.
Előzmény: yol (3141)
Qqberci Creative Commons License 2003.06.04 0 0 3142
... a szomszédnak akkor se lesz bringája, mert nem is volt, csak szoftverje...
Előzmény: yol (3141)
yol Creative Commons License 2003.06.04 0 0 3141
jaj.. ne... ezt már itt és máshol többször leírták mások, hogy ha ellopod a szomszéd bringáját, akkor neki nem lesz bringája. ha meg lemásolsz egy szoftvert.. na mi lesz?
Előzmény: -nemecsek- (3126)
aamen Creative Commons License 2003.06.04 0 0 3140
megjegyzem, a dologban nem vagyok igazan erintve, de az a benyomasom, hogy pld. a rendoroknel ezzel az eljarassal a bsa egesz jo eredmenyeket ert el, a biroknal azert kevesbe, egyreszt, mert a biro eleve relativ ertelmes emberfajta, masreszt, mert joresze pc alatt a linuxot erti a linuxos jogtarral, a birosagok jo resze ezt hasznalja...
Előzmény: aamen (3139)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!