szia pedrofon, a hír igaz. elég olcsó volt, akkor meg miért ne? most regensburgban van, mivel nem a saját lábán jön, és "leültetve" megfelelő vízmélység kell neki. tehát várunk még egy fél méter vizet, azután jöhet haza.
más: a ddsg tillysburg-jából lett a pannon-cargo johann strauss-a. üdv: c
Van valakinek digi képe a Csobáncról (BHRT) és a Balatonról (Vanyolai-féle kis hajó)? A Csobáncról annyit tudok, hogy a szezon eleje óta Keszthelyen van, a Balaton valószínűleg meg Füreden. Szinte minden balatoni hajóról van képen a Balatoni hajók oldalon. Ha tud valaki segíteni, akkor küldjön néhány képet, előre is köszönöm. Megj.: az ideális az lenne, ha olyan képek lennének, ahol előről, oldalról és hátulról van a hajó lefotózva. (Lehet, hogy túl sokat akarok, de a honlapomon minden hajóról így vannak a képek.)
Tud nekem valaki segíteni a következő problémában? Be szeretném regisztráltatni a Balatoni hajók oldalamat a hajo.lap.hu linkgyűjteménybe, valamint rossz a Balatoni Hajózási Rt. linkje, ezt is ki kellene javítani. Kb. egy hónapja küldtem egy levelet az ott megadott címre, de semmi. A lap szerint 2002. novemberétől számítva 6 hónapig távol van szerkesztő, az már letelt. Nem reagált senki se frissítéssel, se válasszal.
Megjegyzés: Jó lenne, ha többiek képtárainak hivatkozásai is felkerülnének ide.
Szia FOMA!
Nem én voltam az első, hanem Viking kolléga, én a második becsapódásra reagáltam, illetve akkor én voltam az első. Ha lábra áll a képtár, akkor lesz nekem is újdonságom.
muggli
Ugyan csak egyszer írtam, de úgy látszik, hogy a mail bolyongott egy jót a cybertérben, aztán méh egyszer megérkezett.:-)
Köszönöm, hogy feltetted, én meg igyexem pótolni a lemaradást, tátom, hogy volt itt szépen élet.:-)
Muggli!
Jók a koleszos képek!
Az 1. vagy a Tillysburg, vagy a Schaunburg.
A 2. meg nagy valószínűség szerint a Leitha, akit sohasem sikerült lekapnom:-)
Osztrákok mindketten. A burgok DDSG, a Leitha eredetileg DDSG, majd COMOS hajó lett.
A 3. vagy a Volga, vagy a Dnepr még szovjet színekben.
Várhatóan ma elindulhatnak a román–szerb határon több mint egy hete a Dunán vesztegelő Mahart-uszályok, mert a szerb hatóság visszavonja a tranzitforgalmú hajókra a vámgarancia megfizetésének előírását. Egyelőre hivatalosan meg nem erősített információnk szerint egyedi esetekben a jövőben is kíséretet rendelhet a nagy értékű szállítmányok mellé, mint például cukor, szója, alumínium. Lapunk úgy tudja, még a rendelet visszavonása előtt, már ma megnyitják a vízi utat az Al-Dunán várakozó hajók előtt. A megállapodás – a szerb nagykövet budapesti meghallgatása és a Duna Bizottság korábbi tiltakozása után – vélhetően tegnap, a Duna Bizottság és a szerb kormány belgrádi megbeszélésén született meg.
A Mahart illetékesei remélik hogy a mostani vámgarancia eltörlése nem csak átmeneti állapot lesz déli szomszédunknál. Ebben az esetben visszaáll az Al-Dunán a korábbi közlekedési rend a formális – a forgalmat nem korlátozó – garanciával. Litvai Jánostól, a Mahart árufuvarozási üzletágának logisztikai vezetőjétől megtudtuk, hogy a romániai határ közelében várakozó három hajóvontájuk tegnap estig még nem indult el.
A szerb vámrendelet vélhetően a nagy értékű tranzitszállítmányok országon belüli eltűnése megakadályozása ellen született. Ilyen esetekben ugyanis senki nem fizette ki a hajórakományok vámját és egyéb hivatalos díjait. Litvai János szerint azonban nem valószínű, hogy valaki nyomtalanul el tudjon tüntetni több ezer tonna rakományt a hajóval együtt. A Dunán – a közúti fuvarozásban egyébként használatos – vámgaranciát egyik ország sem kér."
Ez van, de mi lesz?
Dunaföldvár: V. Gradiste fel beléptetésre vár.
Harta: V. Gradiste fel beléptetésre vár.
Csepel: Bezdan le beléptetésre vár.
Eger: V. Gradiste fel beléptetésre vár.
Frissítettem a Balatoni hajók oldalt. Újdonságok: Bővültek a képek a Csopak vizibusszal, Új fejezetet írtam "Kötelek és kikötés" címen (képekkel), valamint feltettem néhány vízállással kapcsolatos hajózást érintő képet magyarázattal.
Hírek a Balatonról. Ma volt a névadó ünnepsége a Fonyód nevű hajónak Fonyódon. Jelenleg Fonyód-Badacsony között közlekedik néhány napig, majd a tervek szerint a "G" járatot (Balatonföldvár-Badacsony) fogja csinálni. A Fonyód a Lelle testvérhajója, de korszerűbb. Ez egy orosz típusú tengeri vizibusz modell. Az alvázat vásárolta meg a BHRT, és közúton lett a Balatonra szállítva a az alacsony vízállás miatt. A Lelle és az épülő Fonyód képei a Balatoni hajók oldalon láthatók.
Az jó lenne, ha tényleg ő lenne....
a végén még kiderül hogy szeretett vontatóinkat nem is vágták szét, hanem elhordták a Duna különböző szakaszaira, és a mi feladatunk hogy expediciókat szervezzünk a felkutatásukra :)))))
itt a horányi sarkantyú felett van egy kis öblöcske, amit lehet hogy holnap meglátogatok, mit lehet tudni, hátha ide is elrejtettek egyet :)))
Muggli,
ha hiszed, ha nem, vezetés közben a szemem sarkából hirtelen csak a nevet tudtam olvasni-meg is lepődtem, mert olvaslak titeket, de ilyen nevű hajóról nem tettetek említést-visszafelé meg csak nagyvonalakban láttam a híd túloldaláról, de mintha tényleg vontató lett volna, legalábbis a faron lévő kötéltartó ívek vagy mik mián gondolom így..
Szia guberavera!Nagyon jonak találom amit csináltál:-))).Itt egy történelmi adat:az elsőgőzhajó a"CAROLINA"1818.Szerkesztő,üzembehelyező:Bernhard
Antal eszéki hidfelügyelő.Hordképesség 20 t.Seb.
áruval hegymenet 3.5,völgymenet 15 km/óra.Első
magyar hajózási társaság 1865-ben Győri Gőzhajózási rt.
Sajnos, ugyan volt nálam fényképezőgép, de a fényviszonyok nem tették lehetővé a fényképezést.(nameg nem tenne jót az egészségnek, ha a hídon autóval haladva nekiállnék fényképezni-mondjuk vezetés helyett..:-)
Muggli! Nálam a képek között van 1 pár vontatós, Újpesten készült, meg van a Miskolc zsilipelése a konténerekkel, meg a rajzokat is lehet használni, és ha tudok, még szkennelek, és rajzolgatok, a Kossuth mellett a Bakonyt is elkezdtem, még nemtom mikor lesz meg, de azt is feltehetitek majd.
Adjisten, jóstét mindenkinek:
Mai (2 órával ezelőtti) bajai állapot:
Hid alatt 9-10 bárka horgonyon, gabonakikötőben rajnai nagy bárka, előtte a parton kígyónyi kamion.
A kavicskikötőnél a Tatabánya állt parthoz kötve, mellette-előtte uszályokkal.
Én egy óra körül láttam a Lágymányosi hídról a Petőfi híd alatt azt a kamionszállítót, amit az újságok mutattak a "blokád" áldozataként. Most akkor a "blokád" szabadult fel, vagy az újság volt lusta hajó = hajó alapon? :-))