Keresés

Részletes keresés

lumbaho Creative Commons License 2003.06.25 0 0 867
Ezt talán mégse itt beszéljétek meg...
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.25 0 0 866
Persze. Nem is arról volt szó. Egy autó fékje nem tud akkora lassulást produkálni, hogy attól bajod lehetne, nyilván nem is szabad. Viszont nézd meg, mekkora úton áll meg 110-ről egy padlófékező, de nem ütköző autó és mekkorán az, amelyik ütközik. Itt van a különbség.
Előzmény: Törölt nick (865)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.25 0 0 865
megkérdeztem a volt kedvesemet, és ő azt mondta, hogy ha magától áll meg az autó (csak fék, nincs ütközés) akkor a belső szervek nem szakadhatnak le..
Előzmény: Törölt nick (859)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.25 0 0 864
110-nél talán nem, de erre sem vennék mérget. Milyen és milyen állapotú gumik voltak rajta? Hogy csak egy lényegit kérdezzek ezzel kapcsolatosan.
Előzmény: MGPB (861)
Leadfoot Creative Commons License 2003.06.25 0 0 863
Kedves MGPB!

Csak most találtam rá erre a topicra. Elolvastam a kezdő hazzászólást, és nagyon kiütött... Még most is emlékszem a balesetre. Nekem nincsenek gyerekeim, még csak 21 vagyok, de amit oda írtál, teljesen hazavágott... Én 4 éve vezetek, és igyekszem megfontoltan, óvatosan, szabályosan, olvasom/követem a közlekedésről szóló topicokat. Szerintem a kezdő hozzászólásod az a dolog, amit elolvasva, mindenki, akibe szorult legalább egy minimális mennyiségű jóérzés és értelem, ha lehet, úgy fog legközelebb a járművébe ülni - legyen az Kamaz vagy Kispolski - hogy megpróbál egy kicsit nyugodtabban, megfontoltabban vezetni. Egyszóval, többet ér minden közlekedésbiztonsági szónoklatnál...

A lakodalmas balesetről: egy másik helyre, én is azokat írtam az életben maradt srácról, amiket itt olvastam. Megértem, hogy védeni próbálja az elhunyt vétkest, de ebben az esetben én nem mutogatnám a TV-ben, a szenzációhajhász műsorok készítői viszont nem így gondolkodnak, pedig biztos vagyok benne, ezt azért ők is végiggondolták...

Másik hasonló téma: néhány hete volt a Harley-s balesetről riport az egyik hasonló műsorban. Agyba főbe dícsérték a vétkest (meghalt miatta két ember - beleértve önmagát -, több másik megnyomorodott). Lehet, hogy nagyszerű ember volt, de nézzük csak meg, hány VÉTLEN ember hal meg Magyarország útjain hetente. Megsaccolni se merem? Róluk ki forgat filmet???

Előzmény: MGPB (861)
MGPB Creative Commons License 2003.06.19 0 0 862
Valószínűleg egy fizetett hirdetést adok fel a legolvasottabb ír lapban. Egyenlőre nincs jobb ötletem.
Előzmény: telefongyula (856)
MGPB Creative Commons License 2003.06.19 0 0 861
Mások, akik az esküvőn ott voltak, úgy nyilatkoztak, hogy Csaba nem kevesett ivott, mielőtt autóba ültek. Egyébként egy két tonnás Mercedes 110-nél, jó úton még esőben sem csúszhat meg...

A túlélő fiú nyilatkozata tényleg nagyon hiteltelen. Ne ítéljük őt el, valószínűleg csak mentegetni akarja a barátja meghalt apját. Egyébként az is elég zöldség, hogy "elindultunk Pestre, elintézni valamit, elaludtam, amikor felébredtem, mondtam Csabának, hogy biztosan aggódnak már értünk, forduljunk vissza. Így is lett, aztán újra elaludtam, stb..."

A legvalószínűbb az, hogy gyorshajtás + ittas vezetés okozta 6 ember halálát. És ilyen ember rengeteg van az utakon.

Solt Creative Commons License 2003.06.18 0 0 860
Megcsúszott az autó, felébredt a kétségbesett sikítozásra és üvöltözésre. Erre gyorsan leolvasta a sebességmérőt és fel is írta, nehogy a becsapódás és a halottak által okozott sokk hatására esetleg elvesszen ez a hiteles adat.
Hat halott, egy kómában fekvő és egy hamisan tanuskodó túlélő.
Ehhh... :-(
Előzmény: Laja73 (841)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.18 0 0 859
Világos, hogy amíg nem veszik komolyan a meglévő szabályokat, addig nincs miről beszélni. Tökfejéknél úgyis csak a szankciók hatnak valamennyire, sajnos.
Sebesség túllépéshez: Nem csak abból származik a veszély, hogy az autó műszaki állapota ilyen vagy olyan. Sőt, néha ellenkezőleg. Lásd a 11-es úton az esetet, ahol ha nem egy hiperállat merci van alatta, hanem mondjuk csak egy pémerci, akkor valószínűleg nem érezte volna magát annyira biztonságban már 110-nél sem, nemhogy nagyobb sebességnél. Márpedig az autókat törés szempontjából nem arra méretezik, amekkora sebességet el tudnak érni. Ehhez még hozzájön a szembejövő autó sebessége is, továbbá az, hogy az ilyen ütközéses baleseteknél hiába zsugorodó-zóna, meg miegymás, ha a hirtelen lassulástól leszakadnak belső szervek (pl. szív). Ami miatt még nagyon vezsélyes a sebességhatár túllépése, az az észlelés. Azt hiszed, nem jön semmi, egyszerre csak ott egy száguldó akármi, amit esélyed sincs meglátni időben. Ilyenekről van szó. És akkor még itt volt az épp elkezdődött eső, hát alapszint, hogy ilyenkor csúszós, nyálkás az út. Van, aki sosem tanulja ezt meg, és vélhetően mindig lesz ilyen.
Előzmény: Laja73 (858)
Laja73 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 858
hát itt már mérlegelni kell, mert ha kimondjuk, hogy mindenki potenciális gyilkos, akkor senki semmit nem tesz ezután sem
akik minenféle szakadt autókkal 100-zal nyomják a városban, azok sokkal inkább veszélyesek, mint egy 600-as merdzsó 245-ös gumikkal az országúton, 20km/h túllépéssel
fel nem menti persze őt sem, de amíg a társadalom (annak ellenére, hogy szerintem kevés ember van aki nem rákban vagy autóbalesetben hal meg) ennyire nem veszi komolyan az autózás veszélyeit, amíg a rendőrök (felső utasítás hiányában) a kisembereket b*sztatják az életveszélyes barmok kiszűrése helyett, addig mit várunk?
szerintem az autóvezetéshez való jogokat ugyanolyan szigorúan kellene szabályozni, és (pld rengeteg traffipax-szal) folyamatosan ellenőrizni, mint pld a repülőre való feljutást (különösen, ha a halálozási statisztikákat nézzük)

költeni kell rá, tudom én, de hát költünk a képviselők védelmétől kezdve mindenre, amit féltünk - hát ideje volna a pórnépet is félteni

Előzmény: Törölt nick (855)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.18 0 0 857
ezzel egyetértek
Előzmény: Törölt nick (855)
telefongyula Creative Commons License 2003.06.18 0 0 856
Most olvastam csak a topicot. Három év távlatában is elmondhatatlan érzések keringenek bennem. :,(
Magamról annyit, hogy bár több, mint tíz éve van jogsim nem vezettem még le egy ezrest sem, saját kocsi hiányában. A héten kaptam meg első saját autómat, egy Trabantot. Ahogy hoztuk hazafelé vidékről, megdöbbentett, hogy ahol 70-es táblánál 80-al mentem (sajnáltam szegény szekeret:-)), mindenki dudált, előzgetett, minimum 100, de inkább 120-al. Mire hazaértünk 140km távolságból, kezdtem úgy érezni, hogy nem is vagyok az utakra való, mert nem repesztek :-(( Ja, és lakott területen következetesen betartom a sebességhatárokat, nem érdekel, ha letolnak az útról. (országúton kb. 10%-ot néha megengedek magamnak, bevallom.)

Nem válaszoltak. Ismer valaki arrafelé egy újságírót?

Arrafelé nem. De a The Budapest Sun-nál van ismerősöm, ha az segít valamit. Legalább egy-két erre járó üzletember okuljon a történtekből... Ha érdkel, írj emilt.

tgy

P.s Gratula a kis Barnushoz és kivánok további gyógyító történéseket az életetekbe.

Előzmény: MGPB (831)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.18 0 0 855
A baleseti szakértők viszonylag pontosan meg tudják állapítani, hogy mennyivel ment az az autó. Ezzel szemben ott egy bóbiskoló srác, ráadásul ilyen trauma után nem szoktak emlékezni a balesetet megelőző másodpercekre, percekre sem.
Egyébként hajnalban, vélhetőleg nem a legfrissebb állapotban egy egyszerű kétszámjegyű főúton, épp kezdődő esőben 110-zel menni nálam a gyilkossági kísérlet kategóriájába tartozik. Ez esetben meg is valósult. Ha az autósok 99%-a ezt csinálná, akkor sem jelentené azt, hogy az illető ettől áldozat, hanem azt, hogy az autósok 99%-a potenciális gyilkos. Itt nincs "többség dönt" elve.
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.18 0 0 854
sztem azért mi eléggé kívülállók vagyunk ahhoz, hogy ítélkezzünk fölötte. és saját példából tudom, hogy a sajtó néha azért hozzátesz a dolgokhoz.
Előzmény: kéremszépen (853)
kéremszépen Creative Commons License 2003.06.18 0 0 853
Nem az a baj, hogy elbóbiskolt, hanem az a kérdés, hogy ha aludt, akkor honnan tudta hogy mennyivel mentek.
Előzmény: Törölt nick (851)
Laja73 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 852
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.18 0 0 851
én megértem, hogy keserű vagy, de szerintem ne légy ilyen elítélő. nem az a fiú vezette az autót. miért ne bóbiskolhatott volna el hajnalban?
Előzmény: ZöPö (849)
Laja73 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 850
mondjuk az valóban érdekes, hogyha aludt, honnan tudta, mennyivel mennek...
Előzmény: ZöPö (849)
ZöPö Creative Commons License 2003.06.18 0 0 849
Aludt, persze, hogy aludt. Ez is életszerű. Hajnalban az emberek aludni szoktak, nem?

Francis Ciaran Tobin úr ír barátai például könyvet olvastak, miközben az ír úr 100-150-es tempóban előzgette a lassan haladó, folyamatos kocsisort. Könyvükbe mélyedtek akkor is, amikor az ír úr a járdára hajtott, elmélyülten olvastak, amikor a járda vonalában hajtottak át egy kereszteződésen, kidöntöttek két kresztáblát, elgázoltak egy babakocsiban ülő másfél éves kislányt és a mellette álló négy éves kisfiút, olvastak, amíg kocsijuk végigszántotta a megállóban álló busz jobb oldalát. Gondolom, mikor letették a könyvüket, azt kérdezték: "miért álltunk meg?"

Így szokott ez történni.

Előzmény: kéremszépen (842)
Laja73 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 848
azért ez általánosítás

az a baj, hogy mindenki az ilyenekre élezi ki (merdzsós kiscsávó) az egészet, közben meg rajtuk kívül is tele vannak az utak szürke, hétköznapi - de agresszív, életveszélyes tagokkal

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (843)
Laja73 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 847
aludt, de amikor kicsúsztak az útról, felébredt, és utána volt az ütközés
azért a 110 és a 200 között van különbség, persze fogalmam sincs, melyik igaz
amikor először meghallottam, hogy 200-zal ment, arra gondoltam, vajon hány ilyen *** maradt még az utakon, mikor "fogynak el"
de ha 110-zel ment, akkor igazából ugyanazt tette, mint az autósok 80%-a, nap mint nap, és így áldozat ő is
Előzmény: kéremszépen (842)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.06.18 0 0 846
Tudom, tegnap majdnem elütött egy állat. A zebra túlfelén torlódott a sor, ezért nem is értem, miért volt neki olyan nagyon fontos még előttem átmenni, hogy aztán megálljon úgy, hogy a csomagtartója még a zebrára lóg.
Előzmény: Törölt nick (844)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.18 0 0 845
És akkor ott volt még egy 20 éves lány is a Toyotában...bele sem merek gondolni, hogy őt pl. várta valahol valaki...
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (843)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.18 0 0 844
Az "országút önjelölt királyai" azon is átszáguldanak kétszázzal, ha úri kedvük úgy tartja.
Előzmény: Gombócartúrné (840)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.06.18 0 0 843
Ha jól értettem, a sofőr 35 éves volt, és a fia, akit megölt, 16. Vajon van valamiféle összefüggés aközött, hogy egy ürge 19 évesen már szaporodik és hogy később feltehetően rendszeresen gyilkos módon száguldozik? Mert azt sem hiszem, hogy ez volt az első jelentős gyorshajtása. (Gy. k.: szerintem egyik sem a felelősség megnyilvánulása.)
Előzmény: MGPB (837)
kéremszépen Creative Commons License 2003.06.18 0 0 842
Teljesen életszerű, ha három ember egy esküvői buliból hajnalban "autókázni" indul egy merdzsó sportkupéval, azok lassan mennek.
Ez az a nyilatkozó ugye, aki a hátsó ülésen ALUDT?
Előzmény: Laja73 (841)
Laja73 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 841
tegnap volt a tv2-n egy anyag róla, a srác, aki túlélte, azt mondja, kb 110-zel mentek
Előzmény: MGPB (837)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.06.17 0 0 840
Már tüntettek. Békésen. Gyalogátkelőhelyért.
Előzmény: Törölt nick (839)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.17 0 0 839
Ki/mi ellen fognak tüntetni? A kupémerdzsóban kétszázzal száguldozók ellen?
Előzmény: Gombócartúrné (838)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.06.17 0 0 838
Valamelyik nap volt a tv-ben, hogy a helybéliek (nem is tudom, hogy volt nevezve) csendes tüntetést csináltak az említett útszakaszon.

Én már szinte mindegyik baleset híren elsírom magam - mióta decemberben eltemettem egy barátomat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!