Keresés

Részletes keresés

nyomdász Creative Commons License 2003.06.17 0 0 3732
Turista Magazin 2003. június, 18-19. oldal.
Lieber Tamás interjúja a Baradla felújításáról.
-ny-
Előzmény: nagypapi (3730)
asciimo Creative Commons License 2003.06.17 0 0 3731
Van rola cikk vagy a Magyar Turistaban, vagy a TuristaMagazinban. Van hosszu tura, de modositott utvonalon, Közep tura nincsen, es az Aggteleki rövid is masfele megy.
Előzmény: nagypapi (3730)
nagypapi Creative Commons License 2003.06.17 0 0 3730
Valahol mintha arról olvastam volna, hogy a Baradla Hosszú-túra (Aggtelek-Jósvafő) felújítás miatt egyelőre nem járható végig. Mondom, nem vagyok benne viztos, de szvsz egy telefont megérne leellenőrizni, mielőtt mentek.
Előzmény: felazso (3727)
Zete Creative Commons License 2003.06.17 0 0 3729
Na, még pont időben, ma fogok telefonálni - kösz!
Előzmény: felazso (3728)
felazso Creative Commons License 2003.06.17 0 0 3728
Zete!

Van egy 5. érdeklődő is.

Felazso

Előzmény: Zete (3721)
felazso Creative Commons License 2003.06.17 0 0 3727
A Putnok -> Bódvaszilas irányban 2 fő érdeklődővel (Felazso+FGG) számol6cc!

A barlangtúrát még mindíg olyan borsos áron kínálják? 5-6000 HUF-ra emléxem. Ja, és csak alőzetes megrendelésre van, gondolom létszám alapján. Ez a része (a középső nap) családom többi tagját is érdekli.

Felazso

Előzmény: pavarotti (3725)
burnie Creative Commons License 2003.06.17 0 0 3726
Múltkor említettem már, hogy idén nyáron a Dél-Dunántúlra megyünk túrázni. Ime a teljes kiírás. Akit érdekel szóljon.

VÁNDORTÚRA A DÉL-DUNÁNTÚLON

Időpont : 2003. július 11-26.
Szállás : saját sátorban
Étkezés : önellátás
Részvételi díj : 400 Ft/fő/nap (szervezés, táborhelyek, felszerelés
szállítása a táborhelyek között)
A túrához bárhol lehet csatlakozni
Jelentkezési határidő : július 1.

Táborhelyek:

július 11-13. : Sötét-völgyi Gyermektábor (Szekszárd)
július 14-16. : Villány, sportpálya
július 17-19. : Sellye, sportpálya
július 20-25. : Pécs, PVSK sportpálya

Hazautazás július 26-án

pavarotti Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3725
OKT javaslat a legszebb nyárban
- talán még az Aggteleki barlang is érdekel részletesen? -

Július 19-20 (Szo-Vas) + 1 nap, amelyik jobb a társaság nagyobbik részének:

Putnok - Bódvaszilas
- irány: Majd meglátjuk
- útvonalterv:
1. nap Aggtelekig v. Jósvafőig (iránytól függően)
2. nap Aggtelek-Jósvafő vezetett barlangtúra (a túra végig túraöltözetben (tehát különösebb + felszerelés nélkül) teljesíthető)), igény szerint Retek-ági kitéréssel (ez gumicsizmát és melegebb ruhát igényel), majd egyéb elfoglaltságok a környéken (pl. felszínen is teljesíteni, kocsmázni, stb. ízlés szerint:) //A hivatalos kiírás szerint a lenti végigjárás a szakasz teljesítését jelenti//
3. nap Putnokig v. Bódvaszilasig (iránytól függően)

Igény esetén a túra egyes részeire is lehet jönni (tehát pl. csak hétvége, v. csak barlangos nap)

Részletes program a jelentkezők függvényében.

Ps: A barlangtúráról ld. az Aggteleki Nemzeti Park honlapját (Látogató-infó/Barlang Látogatás/Baradla-barlang, Hosszú-túra; Speciális (Retek-ági)-túra)

pavarotti Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3724
Sólyom-bérc tényleg érdemes, én voltam. Nemcsak a kilátás, hanem maga a hely is nagyon érdekes (szép:)
---
Please majd írd meg a szállástapasztalokat, nyár végén (szeptember) terveződik a (szederszedős:)OKT (majdnem?:)befejezése Boldogkőváralja-Eszkála szakaszon.
Előzmény: Zete (3714)
Zete Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3723
Igen, érdekel a Baja-Szekszárd :)
A komplett AKT ugyan nem kicsi falat, de a Gemenc az nagyon vonz, és ha már ott járok, akkor a bélyegzést is meg lehet éppen ejteni ugye... (bár az a hajnali indulás...)
Előzmény: Güsziológus (3722)
Güsziológus Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3722
Vedd úgy, hogy mind a négyőtöknek írtam. A lényeg az, hogy tudja az ember, hogy melyek a lehetőségek. Sokszor előfordult, hogy valamit kihagytam, de mikor később jött az infó, akkor dühített, hogy nem tudtam hamarabb. Mivel hiánypótló "mű" a mennykő, ezért proponáltam. Ha valaki megnézi, akkor már könnyebb eldönteni, én ui. ezt láttam, más mást látott.
A lényeg az, hogy jól érezzétek magatokat és szép időtök legyen!
Remélem, gyalog mentek át a Sátor hegyek völgyei között! Szerdán még erről is válthatunk néhány szót, holnap nem leszek. Ma sem.

Ui.:
Nincs még döntés. Nyitott vagyok. Egy napot tervezek, ha lehet hét végén. Most úgy van, hogy 28-án, szombaton.
Egy biztos, 30-án, hétfőn Pocsaj. Már lefoglaltam a szállást. Nekem 1-e szünnap, így kihasználom az egy nap szabadsággal 4,5 nap távollétet.

Babonás vagyok, de most már mindegy.
Holnap Körösnagyharsány - Biharugra.

Nagyon szeretném július 1-én befejezni, Hencidán. De az is lehet, hogy Szekszárdon, kicsit később. Esetleg érdekel?
Hajnali 3:25-kor indul a vonat, 8:05-kor tudunk indulni Bajáról.
A múzeum telefonszáma megvan, Keselyűsön van csárda (kaja pont).
Bárányfok egész biztos üzemel.
Szekszárd!
Oh, de jó lenne már ott lenni!!!

Előzmény: Zete (3721)
Zete Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3721
Hajrá Güszi, fel az Alföldre!

Baja-Szekszárd mikor esedékes nálad? Továbbra is egy napra tervezed?

Köszi egyébként a javaslatokat, bár nem csak én fogok dönteni. Lehet, hogy nem jött le világosan, de többen (4-en) megyünk, és nem fogom játszani a vezért :)

Előzmény: Güsziológus (3717)
Zete Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3720
OK, most már világos. Bocs az értetlenségért...
Előzmény: kvte (3718)
Zete Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3719
"Azért erre ne tedd le a nagy esküt! "

Azt nem, de azért valószínűsítem... :)
Komolyra fordítva: 2x voltam eddig a Zemplénben, igaz nem kifejezetten túrán, de azért az is volt a programban. Természetesen GYÖNYÖRŰ a Zemplén, sokan mondják a Kárpátokkal való hasonlatosságot is, de az a fránya távolság BP-től nem éppen mellette szól - nálam legalábbis. Manapság 2 napnál többet nem tudok távol lenni az otthontól, így különösen hangsúlyos a választásnál a túra/utazás időarány. Ha befejezem az OKT-t, persze majd átgondolom újra a preferenciákat,de jelenleg így gondolom.

Előzmény: nagypapi (3715)
kvte Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3718
Zete,

Amit írtam az az Oázis kulcsosház, a Szplanyica-völgy elején. Ugyanarról beszélünk...

kvte

Előzmény: Zete (3711)
Güsziológus Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3717
Bakos Bertalan
(46) 387-552

A hely egy panzió, mely a falu északi végén van. (Az atlaszban nem említik, de itt is van bélyegző.) Én itt aludtam. Két éve 1100 Ft volt egy éjszaka.
Itt van bolt is. A boltban "árulják" a házi pálinkát. Hivatkozzál arra az őrültre, aki a fagyos november eleji estén megszállt 2001-ben. Erős szél volt, a hegytetőn állt a jég a tócsákban. De csodás volt, mert sütött a nap. Voltak hasonló őrültek István-kútnál. Ők ott aludtak.

A Péter mennykövet nem azért javaslom felkeresni, mert 700-as csúcs. A különleges panoráma az élmény. Látszik a túra elkövetkezendő útvonalának jó része, egész a füzéri várig, a teljes völgy Sátoraljaújhely és Füzér között, háttérben a hegyekkel. Na és a kisvasút völgye is előttünk tátong.
Érthetetlen számomra, hogy az atlaszból miért maradt ki ez a kilátópont. Mintegy 2 kilométer (összesen) a többlet, szint nem nagyon van. Nekem ez volt a csúcs ezen a szakaszon. Ha összejön a szállásod, ahogy tervezed, akkor biztosan belefér.
Természetesen Te döntessz!

Én még mindig Alföld:o)

nagypapi Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3716
Tegnap du. Pusztavacsra vittem kis családomat - ez a Magyarország jellegzetes földrajzi pontjai nevű Jelvényszerző túra egyik ellenőrző pontja, úgyhogy nem vagyok offtopic!

Az „emlékmű" egy rét közepén, a falutól kb. 1 km-re található, a faluban már jelzik az utat, és ha jól láttam, a zöld sáv is erre tart. Az „emlékmű" és az alatta pontosan középen elhelyezett márványtömb (rajta tájolt Mo. térkép) jelzi egészen pontosan az ország közepét. Félve jegyzem meg, hogy még nincs teljesen összegraffitizve az egész, bár az építmény körül van néhány talapzat, ami talán valami oszlopot tarthatott, ez azonban már nincs meg. A rét falu felöli végén eligazító tábla, mely felhívja a figyelmet többek között a környék botanikai érdekességeire. Amúgy természetvédelmi területen van az egész, de valószínűleg nem lenne az, ha nem itt lenne az ország közepe.

A rét szélén, árnyas fák alatt padok, egy szemetes zsák és ivókút (a szokásos kék). Büfé, ilyesmi nincs, aki pecsétet akar igazolásként a jelvény megszerzése érdekében, annak a faluba kell besétálnia, ahol több kocsma is található. Egyik éppen a XV. századi rendkívül impozáns templomrommal szemben, érdemes ide betérni, és gyönyörködni a romokban.

Valahogy nem volt olyan érzésem, hogy én most épp az ország közepén állok, inkább a puszta közepét tudtam volna elképzelni. Talán ha ez a pont Szarvason volna…

nagypapi Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3715
olyan távol van a Zemplén, hogy nemigen fogok én oda meni
túrázni az OKT után

Azért erre ne tedd le a nagy esküt! Na nem azért mintha később közelebb jönne, hanem a szépsége miatt.

Mindig a zárójelekben van a lényeg!! :-)))

Zete Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3714
Igen, a Szt. István Vándorlásban is a zöldön mentek a Petákék, a Rákóczi-kő felé. Kitérőkön nem nagyon gondolkodtam, a 700-as csúcsok nem érdekelnek, olyan távol van a Zemplén, hogy nemigen fogok én oda meni túrázni az OKT után. A Sólyom-bérc felkeresésére gondoltam egyedül, az ugyan "csak" 500-as, de a kilátás állítólag hihetetlenül vagány...

"Makkoshotykáról van busz Sárospatakra! "

Na ezt nagyon nem szeretném igénybe venni. A tervezett táv teljesítése mindenek előtt van...

/Regécen pontosan hol mérik azt a pálinkát?/

Előzmény: Güsziológus (3712)
Zete Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3713
Biztosra veszem, hogy meg lehet csinálni Regécről is a hátralévő távot a legutolsó vonatig, de most spec. nem szeretném "magán ttúrává" zülleszteni ennek a távnak a bejárását. Pl. SÚjhely előtt mindenképp meg szeretném nézni a Magyar Kálváriát, meg a városban is jó lenne még kajálni egyet a hazaút előtt.
Előzmény: asciimo (3707)
Güsziológus Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3712
Zete!

Regéccel kapcsolatban egy apró ötlet.

Nincs most előttem a térkép, de ha jól emlékszem, Regéctől észak felé indul a K-. Van egy út, talán jelzett is, a Rákóczi kő irányába. Ez jó néhány kilométert levág.
Ha teljesen szabályos akarsz lenni, akkor délután teszel egy kört a K- jelzésen, majd vissza a rövidebb úton Regécre. Elég komoly szint van a Pengő-kőig, melyet azáltal, hogy másnap levágsz, megspórolsz.
Én így teveztem, de olyan finom pálikával kínált a vendéglős, hogy nem tudtam ellenállni. Benyaltam és ezt követően már nem volt kedvem kimenni a hidegbe.
Meg is bántam, mert másnap eltévedtem. Regéc után elég furcsán megy jobbra az út egy apró útelágazásnál.

Akárhogy szervezed, a mennykövet ne hagyd ki!
Most jó idő van, ha jó korán elindulsz, nem lehetetlen teljesíteni.
Makkoshotykáról van busz Sárospatakra!

Jó túrázást!

Előzmény: Zete (3706)
Zete Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3711
Ez a TH hol van pontosan Háromhután? A "Kossuth u. 30 " nem sokat mond, elég hosszú ugyanis a település. A (lehet, hogy már csak volt) Oázis TH Újhuta majd legvégén van, ahol a Szpalanyica-völgyi út beérkezik Újhutára mint leágazás az OKT-ről. Az elhelyezkedése és az, hogy volt mellette egy kulturált étterem, ideálisá tette volna szállásnak.

A címért természetesen köszönet.

Előzmény: kvte (3710)
kvte Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3710
Rendelés: Kallós Gyula
3936 Háromhuta, Kossuth u. 30
Telefon/fax: 47-338-441, 20-9358-560
A szállás típusa: Turistaház

Ez a kulcsoshaz.hu-ról való. Elvileg ezek az általam januárban pontosított számok, addig rossz adat volt olvasható.

kvte

kvte Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3709
Biztos hogy nem szűnt meg Újhuta, május elején voltunk ott. A tulajnak (Kallós Gyula) megvan a száma, otthon előkerítem. Tényleg ideális hely a kéktúrázáshoz, meg a Zemplén középső részéhez.

kvte

Előzmény: Zete (3704)
asciimo Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3708
Ja, es ha itt szallsz meg, akkor a vendegkonyvben nezd meg az elso vendeget, az voltam en..
asciimo Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3707
Regécröl indulva reggel 7 kor elertem a 16:25-ös Pesti vonatot, ugy hogy fenykepezkedtem, es "odafont" ho volt, igy csuszkaltam sokat.
Tehat huzos, igen, de annyira nem veszes.
Zete Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3706
Köszi a címet, bár Regéccel az a gond, hogy akkor kicsit húzós lenne másnap SÚjhelyig. Ezért gondoltam Újhutára, az pont félúton van. Dehát a szükség az szükség...
Előzmény: asciimo (3705)
asciimo Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3705
Szerintem biztos megszünt, annyi minden valtozott arrafele, hogy csak na.
Egy REgeci maganszallast tudok ajanlani, ahol 4 embernek van hely egy kulon kis hazban, ami nagyon tip-top.
Kovács Laszlo
06/46/308319
06/30/5805514
1500Ft/ej
Előzmény: Zete (3704)
Zete Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3704
Sziasztok!

Van egy kis probléma, ennek a megoldásához kérek segítséget:

Hétvégén mennénk a Zemplénbe, Boldogkő-SÚjhely távra 2 napban, és eredetileg úgy terveztem, hogy Újhután alszunk az "Oázis TH"-ban. 3 éve voltam egyszer itt, jó helynek tűnt, azért gondoltam erre. Volt egy régi tel. számom, de azt nem veszik fel, internetes kutatás nem járt eredménnyel, sőt a belföldi tudakozó sem tudott segíteni. A Háromhuta-Újhuta polg. hiv. számát ugyan megadták, de azt sem veszik fel.
Nem tudom, miért nem jó a szám? Netán megszűnt volna a TH?

Van esetleg valakinek elérhetősége az adott helyről? Vagy más bejáratott/kipróbált szállás ajánlat Újhután?

lükepék Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3703
Ha át tudod szervezni magad, egy csapat már összeverődött az aug. 15-25 időpontra. Szállás csomagszállítás van, szóval nagyon urimuri lesz. Részletek Múzslánál.. (kreicsi@nograd.net ha jól emlékszem)
Előzmény: polaris2003 (3701)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!