:D
Saját kortársai??? Gyermekkoromban, amikor még sokkal szívesebben vette volna MP, ha Kun Bélához hasonlítják, ez a Kiegyezés-dolog elég ambivalens volt a törikönyvben. :)
"Nyilatkozata nevetséges, senki nem veszi komolyan." Akkor biztos ilyen a humora.
Mint ahogy a mai Magyar Hirlap is valószínűleg összetévesztette a kabaréval a mai szám 18. oldalát, ahol ilyen "olvasói levelet" közöl tiszta humorból:
"Mit adott Orbán és mit Medgyessy?
A Orbán-kormány számlája: elvette tőlem a demokráciában való hitemet, feszültséget és félelmet keltett, ígért kötelet, strigának, múmiának becézett, hazaárulónak nevezett, nem voltam polgár, és így polgármesterem se volt, nem voltam magyar és nemzeti, hiányzott belőlem a szeretet és gonosz voltam, elvette tőlem Hofit és Komlós Jánost, újra adott egy vezéreszme félelmet, még most is rémálom az úriszék, dézsma, bot gondolata, régi Lúdas Matyi helyett kaptam egy Orbán Lúdas Matyit. Megtanultam, hogy a függetlenséget fel lehet vagy netán fel kell ajánlani.
A Medgyessy-kormány számlája: nyugalmat és békességet, szeretetet adott, toleranciát, megértést ad, polgár, nemzeti és magyar vagyok. Kezdem érteni, mi az a köztársaság, unokáim jövőjét biztosabbnak érzem, uniós polgár leszek. Remélem, hogy fizikai és szellemi esélyegyenlőségemet megvalósítja."
"Görgey Gábor, a nemzeti kultúrális örökség (volt) minisztere: A magyar kultúrális élet rendbetételéhez valószínűleg nem alkotó művész a legjobb karmester."
Mit is jelent ez köznyelven?
Na, inkább nem fordítom le. :)))
"Csak egy szimpla megválasztott miniszterelnök.
Hálistennek. "
Húú, basszus kulcs. Ha nem volnék apolitikus, akkor azt gondolnám, hogy Te vagy Forró Tamás.
Én másért szoktam Istenek hálálkodni. Mondjuk a gyerekeim egsézségéért.
:-)))
Olyan szempontból igazuk van, hogy a JEL is csak egy Malgottal készült NSZ interjúból indult, nem kellett pártkongresszuson emlegetni. Szóval ha akarják, felőlem teljes joggal hívhatják Medgyessyt Deák Ferencnek.
Szerinted Orbánt ki emlegeti Jelként Kerényin és rajtatok kívül?? De amikor Kerényi ezt mondta/írta, akkor walahogy nem az wolt a reakciód, hogy "Nyilatkozata nevetséges, senki nem veszi komolyan."
Deákferenc, hehe. :]
Forró Tamás úgy hülye ahogyan van. Nyilatkozata nevetséges, senki nem veszi komolyan. Majd akkor szóljatok, ha mondjuk pártgyűléseken vagy kongresszusokon vagy mondjuk május 1.-ei összeröffenéseken bárki is őt A XXI. század Deák Ferenceként említi.
Akárhogyan is erölködtök, belőle nem lehet JEL-et csinálni, mert ő nem egy JEL. Csak egy szimpla megválasztott miniszterelnök.
Hálistennek.
Már mér kéne nekünk áttérni a Deák Ferencezésre? Nektek kell. Teljesen jogos lenne egyébként. Ugyanolyan seggnyalás ez, mint amit Malgot követett el a Jellel.