Keresés

Részletes keresés

Tiger205 Creative Commons License 2003.06.04 0 0 3285
Hello!

Márminthogy jóval több nem?
A 22 tonnás Pzkfw-III-hoz kellet 45 tonna vagy mennyi?
De mivel gyártókapacitás van bőven, helyet könynű lenne találni.
De akkor inkább javasolnám a Leopard IIA6 gyártását, mondjuk kb. 124 példányban (a'la Finnország)

üdv:
TGR

Alhazred Creative Commons License 2003.06.04 0 0 3284
Már csak hatvan tonna acél köll hozzá.

Basszus egy ilyen szerkentyünek én is örülnék:-))

Előzmény: joxy (3283)
joxy Creative Commons License 2003.06.04 0 0 3283
Bazze ha lenne 2000eurom....
Vennék mingyán egy ilyet....
Ezek állatok, 1:4 tiger készül!!!
Lassan el jutnak az 1:1 -hez :))))
KublaKhan Creative Commons License 2003.06.04 0 0 3282
ja, és "az amerikai fegyver az amerikai nép hős fiai kezében legyőzhetetlen" stílusban...:(
Előzmény: hirzel (3280)
vlopez Creative Commons License 2003.06.03 0 0 3281
Itt az ízelítő:

hirzel Creative Commons License 2003.06.03 0 0 3280
Hai!
Egy tipp: teganp este a Spektrum Bevetésen c. sorozatában az M1 Abramsről szólt minden, persze a szokásos abszolut laikusoknak szóló mondanivalóval, de elég sok belső felvétellel és persze menetfelvételekkel.
Lee
vlopez Creative Commons License 2003.06.03 0 0 3279
Üdv mindenkinek
Találtam egy érdekes oldalt, ahol 1:8-as, 1:6-os RC-s hk vannak. http://www.bigtanks.de/
Ízelítőnek:

Alhazred Creative Commons License 2003.05.29 0 0 3278
kint _lennénk_.
Előzmény: HUNTERKILLER (3277)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.05.29 0 0 3277
Kint lennél vagy nem? :-)
Előzmény: Alhazred (3273)
Hamburger Creative Commons License 2003.05.29 0 0 3276
Szia Cifu!

Noha részletesebben még nem olvastam róla, de tegnap valahol már egy harckocsin nem csak hátul, de oldalt is láttam a "grilled shield"-et. Nagyon úgy néz ki, hogy hasonló szerepet játszhat, mint a II.vh. alatt a magyarok áttört páncélkötényzete, illetve a hálós kötényzet. A páncéltörő rakéták hatását csökkentheti. Odakint békefenntartás kiképzésen is oktatták, hogy a beásott járgányok köré célszerű könnyen lebontható "drótkerítést emelni", amely teljes magasságig takarja a járgányt, de a figyelést még lehetővé teszi a kezelőszemélyzet számára.

Hamburger

Előzmény: Cifu (3269)
Tomy44 Creative Commons License 2003.05.29 0 0 3275

"hogy a fenébe lehet vezetni biztonságosan"

Gondolom ütközés esetén egész biztonságos a karosszéria. :))

Előzmény: Alhazred (3274)
Alhazred Creative Commons License 2003.05.28 0 0 3274
isten ez a szerkentyű. Ha venne ilyet a honvéccség, akko' mégis elmennék katonának.
Előtte lefogynék vagy negyven kilót, meg valahogy összenyomnám magam.

Bárr anno a Top Gunban írták a Leclercről, h 24 órás bevetésekre tervezték, viszonylag tágas a belső tere (bár illúzióim nincsenek).

Én csak azt nem értem még mindig, h ezt a hk-t, ami ez egyik leggyorsabb, hogy a fenébe lehet vezetni biztonságosan, miközben az ember ollan pici lukon figyel ki. Basszus, ez a szar hetvennel tud menni, ami kurva sok.

A leo2-ről írták valahol, h egy teszt során egy autópályán száz fölötti tempóval kocogott.
Jaj.

Al

Előzmény: Ren (3272)
Alhazred Creative Commons License 2003.05.28 0 0 3273
ja, csak lehet, hogy darabokban.
Előzmény: HUNTERKILLER (3270)
Ren Creative Commons License 2003.05.28 0 0 3272

Egy Leclerc produklja magat :) MPEG, ~9MB

NZ 350 Creative Commons License 2003.05.27 0 0 3271
Üdv!
Érdekel a rendezvény.Kinél lehet bővebb infót szerezni.
Üdv!
Előzmény: Számvéber (3257)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.05.27 0 0 3270
Figyi mássz be valami nagyon szűk nyíláson egy kis helyre.Utánna kérj meg valakit hogy vágjon már be egy zacskó higítót meg egy égő gyufát.Ha a kijárat olyan szűk mint a tű foka akkor is kint leszel egy másodpercen belül.
Próbáld csak ki.
Előzmény: savaz (3267)
Cifu Creative Commons License 2003.05.26 0 0 3269
Roppant egyszerű: mivel azt még senkinek sem sikerült igazán jól megoldania, hogy egy méretes diesel-motort úgy helyezzen el a jármű orrában, hogy aztán a sofőr kilátása még legalább elfogadható legyen - pláne figyelembe véve azt a tényt, hogy a homlokpáncélzat is ott ücsörög ugyebár.

A BMP-1/2 esetén úgy hidalták át a problémát, hogy a motor jobboldalon-elöl van, míg a vezető (és a BMP-1-nél a parancsnok) mellete, bal oldalon. A Merkava a másik kivétel, de ott is trükköztek a tervezők - a sofőr kilátását áldozták fel a védelem oltárán.

Amúgy találtam egy érdekes dolgot a BMP-T-vel kapcsolatban: ez kérem nem APC (Armoured Personal Carrier), nem is IFV (Infantry Fighting Vehicle(, hanem TSCV - Tank Support Combat Vehicle. :DDD

A BTR-T is hasonló megjelölést kapott, ám közben pár érdekességet találtam a két járműről:

-A BMP-T személyzete mindössze 5 fő (sofőr, parancsnok, toronylövész, 2x géppuskás-lövész), elnevezése alapján én eddig azt hittem, hogy ez egy IFV. Nos nem egészen. Inkább egy gyalogsági tűztámogató harcjármű. A géppuskások (illetve AG-30 esetén: a gránátosok:))) is a személyzethez tartoznak.

-A BTR-T már valóban IFV, személyzete 2+5 fő, a gyalogosok ki- és beszállása azonban a test tetején lévő ajtókon keresztül történik, legalábbis csak ilyen információt találtam...

-A BMP-T homlokpáncélzatán, a test oldalán és a tornyán ERA található, a hátul látható rácsos szerkezetet 'grilled shield'-nek nevezik, de nem igazán látom át, miféle védelmet szolgálhat...

Előzmény: Alhazred (3268)
Alhazred Creative Commons License 2003.05.26 0 0 3268
én egyáltalán azt nem értem, minek kellett az a motor hátra, mikor a BMP1/2 -n még elöl volt.
Előzmény: savaz (3267)
savaz Creative Commons License 2003.05.26 0 0 3267
Ha valaki beássa magát a témába nem tudna valaki egy képet vagy egy linket keríteni a BMP-3 személyzeti bejárójáról. Elméletileg a motor fölött hátrafelé lehet kimászni. Láttam egy makettet is róla, de akkor sem hiszem, hogy kiférnék ott.
Előzmény: KublaKhan (3266)
KublaKhan Creative Commons License 2003.05.26 0 0 3266
De hol másznak ki?...

HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.05.26 0 0 3265
Király vagy!!! :-)
Szuperek a járgányok.
Előzmény: Cifu (3259)
Cifu Creative Commons License 2003.05.24 0 0 3264
Jobb ha tudod, hogy én is Dial-upos vagyok :D
Előzmény: Alhazred (3262)
Maz Creative Commons License 2003.05.24 0 0 3263
> Botond tehergépkocsi, mozgó T-34/85, 11 különféle löveg

Kedves Norbert!

Azért ehhez legyél szíves hozzátenni, hogy az a "Botond" egy ZiSz-151 alvázas filmgyári utánzat. Legyünk pontosak. Tudom, hogy te se szereted a téveszmék terjesztését.

Köszönöm.

Előzmény: Számvéber (3257)
Alhazred Creative Commons License 2003.05.24 0 0 3262
ugyan elég lassan jönnek le, de azért isten vagy:-)))
Cifu Creative Commons License 2003.05.23 0 0 3261
Elnézést kérek, a fáradtság miatt elszúrtam a linkeket, szóval második neklfutás (ehhh, ilyenkor átkozom, hogy itt nincs lehetőség a már elküldött hozzászólás editálásához...)

Előre is elnézést az újabb képek miatt, de elkezdte nekem is piszkálni a csőrőm, hogy vajon hogy is van egy a ki- és beszállás a gyalogosoknak, és a következő képeket találtam a BMP-T-ről:

Ez egy jó kis áttekintő kép. Ami figyelemre méltó, az a sofőr melleti két kiemelkedő célzóperiszkóp torony, amely a két géppuskás-lövész helye (mint a BMP-3-nál), és a két lánctalp felett ott látható a két géppuska helye is:

Nos azért látszik, hogy a 'jól páncélzott gépágyú' kijelentés egy kicsit leegyszerűsíti a valóságot. A BTR-T-ken is látható néha 'Konkursz' páncéltörő rakéta, és itt meg négy daram 9M133 'Kornet' rakéta látható. Vagyis ezek alapján a BMP-T nyugodtan együt említhető az M2A2 Bradley-vel...

Itt a hátsó traktus. Láthatóan nyoma sincs hátsó ajtónak, inkább úgy tünik, hogy aféle 'teherautóplatós' személyszállitásra van felszerelve. Nyilván a harctérre való fel-/elvonulásra, és nem itt ücsörögnek golyózáporban a bakák...

Közelebbről a sofőr és az egyik géppuskás-lövész búvónyilás-teteje, valamint balra-alul látható a lövész géppuskájának helye (ide lövész PKT géppuskája vagy AG-30 gránátvetője kerülhet).

A BTR-T-be amúgy 5 fő gyalogosnak van hely, a két fős személyzet mellet. A BMP-T-be sem férhet több szerintem, tehát ott is 2+5 fő szoronghat...

Ha sikerült, ha nem, mára már megszünök, igérem :))

Előzmény: Cifu (3260)
Cifu Creative Commons License 2003.05.23 0 0 3260
Előre is elnézést az újabb képek miatt, de elkezdte nekem is piszkálni a csőrőm, hogy vajon hogy is van egy a ki- és beszállás a gyalogosoknak, és a következő képeket találtam a BMP-T-ről:

Ez egy jó kis áttekintő kép. Ami figyelemre méltó, az a sofőr melleti két kiemelkedő célzóperiszkóp torony, amely a két géppuskás-lövész helye (mint a BMP-3-nál), és a két lánctalp felett ott látható a két géppuska helye is:

Nos azért látszik, hogy a 'jól páncélzott gépágyú' kijelentés egy kicsit leegyszerűsíti a valóságot. A BTR-T-ken is látható néha 'Konkursz' páncéltörő rakéta, és itt meg négy daram 9M133 'Kornet' rakéta látható. Vagyis ezek alapján a BMP-T nyugodtan együt említhető az M2A2 Bradley-vel...

Itt a hátsó traktus. Láthatóan nyoma sincs hátsó ajtónak, inkább úgy tünik, hogy aféle 'teherautóplatós' személyszállitásra van felszerelve. Nyilván a harctérre való fel-/elvonulásra, és nem itt ücsörögnek golyózáporban a bakák...

Közelebbről a sofőr és az egyik géppuskás-lövész búvónyilás-teteje, valamint balra-alul látható a lövész géppuskájának helye (ide lövész PKT géppuskája vagy AG-30 gránátvetője kerülhet).

A BTR-T-be amúgy 5 fő gyalogosnak van hely, a két fős személyzet mellet. A BMP-T-be sem férhet több szerintem, tehát ott is 2+5 fő szoronghat...

Cifu Creative Commons License 2003.05.23 0 0 3259
Kérésed számomra parancs. A képek mérete miatt elnézést kérek.

BTR-T, amelynél az alap egy T-55-ös.

Ez pedig a BMP-T. Ennél az alap egy T-72-es.

És egy kép az említett Izraeli megoldásra - az Achzarit-ra.

Ez pedig hasonló átalakítási boszorkánymű: egy 122mm-es ágyúval szerelt T-55 rohamlöveg:

Előzmény: HUNTERKILLER (3253)
Alhazred Creative Commons License 2003.05.23 0 0 3258
Hát biztos ezen is hátul, a motor mellett. Oldalt nemigen lehet, elöl hülyeség, felül szintén.

És ha nincs is benne lövész, csak az egész egy jól páncélozott mozgó gépágyú?

Előzmény: KublaKhan (3256)
Számvéber Creative Commons License 2003.05.23 0 0 3257
Kedves Mindenki!

Az Élő Magyar Hadtörténelem sorozat keretében 2003. június 7-én (szombaton) Kecelen, az ottani motorcross-pályán újabb rendezvény lesz. Az egésznapos program során többek között a Magyar Honvédség két Mi-8 helikoptere és kb. 40 fő katona deszantol, majd közelharc-bemutatót tart, illetve rendőrségi bevetési csoport (kommandó) gépkocsis elfogást mutat be stb.
Délután pedig II. világháborús hadijáték kb. 250 fős (magyar-cseh) végrehajtó állománnyal, szovjet, német és magyar egyenruhákban és fegyverekkel. Technika: egy repülő Po-2 és egy Li-2 szovjet repülőgép (utóbbiból "szovjet" ejtőernyősök is ugranak majd!), két német Kübelwagen, több szovjet és német motorkerékpár, Botond tehergépkocsi, mozgó T-34/85, 11 különféle löveg (ebből három Pak 40 és két légvédelmi gépágyú) pirotechnikával, kiképzési bemutatókkal, tűz- és közelharccal, kézigránát-dobásokkal stb.
Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!!!!ű
Ahogy mondani szokás: aki hallja, adja át!!!!

Üdv,
Számvéber Norbert

KublaKhan Creative Commons License 2003.05.23 0 0 3256
Ránézésre a BTR-T-n sem egyszerüen a torony helyére tették a gépágyút. A küzdőtér teljes tetőpáncélját kicserélték, a torony előrébb került. Viszont nem tudom hol lehet ebből a szállított lövészeknek kijönni.
Felül? Utcai harcban nem (sem) egy életbiztosítás...
Előzmény: Alhazred (3254)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!