Keresés

Részletes keresés

pavarotti Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3512
Mint már több* említettem, én nem tudok szabadságot kivenni, "ha próba van, hát próba van".
Ezért tehát - mivel az elsődleges szempont (bár nagyon épphogy:) a túra végigjárása - előferdülhet, hogy esetleg én utánatok mennék le csak, szépen ágyba fektetni, betakargatni a díszes(és csaprészeg:) társaságot.
Előzmény: larzen (3511)
larzen Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3511
vonat van, kérdés akarunk-e fél tizenegyre odaérni a szállásra, hogy nekilássunk a mulatozásnak. :)
szóval akárhogy is nézzük, 4-5 óra az út.
Előzmény: pavarotti (3510)
pavarotti Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3510
Kérdés: van-e vonat, ami 1/6 ill. azután indul a cél (rajt:) felé.
Ui. a próbarendünk szerint:

10-13 próba
14-17ig próba lehetséges

Na ezt tedd a falvédőre...! :(
Viszont ebben egyben az is benne van, hogy a két full nap nekem biztos nem jó.
Csiga val.szeg dolgozik, majd +kérdezem őt is.

Előzmény: larzen (3505)
Tibet Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3509
Addig talán elkészül egy rövid Zempléni beszámoló is.
A Szent-Imre vándortúrára nem biztos, hogy egyértelmű volt, de szeretnék menni.
Előzmény: larzen (3508)
larzen Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3508
Én a Rákóczi túra előtti vagy utáni héten fogok ezzel foglalatoskodni. A szabit már kivettem.
A jelentkezéseket regisztrálom, írjatok csak! :)
Előzmény: Tibet (3506)
efemm Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3507
Kérnék én is egy Zemplén700-as igazolófüzetet!
Köszönöm.
efemm.
Előzmény: larzen (3502)
Tibet Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3506
Nekem van, sőt 6 csúcs meg is van.
:-)))
Lehetne ezekre a csúcsokra is túrát szervezni, nem?
larzen Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3505
bármelyik megszavazható.
én ráérek :)))
az eredetileg felvetett ötlet szerint péntek du. lemennénk, este eszem-iszom, másnap a túra és vissza pestre.

Krysia: ok, örülök!
lükepék: ok, rendelek!
:)

Előzmény: pavarotti (3504)
pavarotti Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3504
Jún 20-21.
20 Péntek, ha jól látom..?
Akkor abban gondolkozunk, hogy péntek du. mennénk le, és szombaton, vagy teljesen kétnapos?
lükepék Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3503
kérekkérek!!!
plíz. tnx.
lp
larzen Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3502
Kell valakinek Zemplén 700-as túramozgalom igazolófüzete? 200 forint darabja, én rendelek magamnak, ennyiér szerintem ingyen van. :)

Szóval ki kér? Határidő: hétfő.

------------

Szent Imre vándorút
Időpont: június 20-21. Van akinek ez _nem_ jó?

Krysia Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3501
Larzen! Én is szívesen csatlakozom a Szt Imrés csapathoz. Nekem tetszik az a verzió, hogy jún. 20-án pénteken délután leutazás, szombaton pedig a túra és haza.
Előzmény: larzen (3474)
Güsziológus Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3500
19. szakasz, 2. nap
(Vekeri Pihenőközpont – Álmosd)

Korán ébredtem, 5:00-kor már menetkész voltam. Akkor még nem hittem, hogy ez lesz a záloga a sikernek.

Még látszott a lehelet és tapadt a homok a harmat miatt. A madarak nagyon éltek. A jelzés egy idő után együtt halad a P- jelzéssel, ezen a szakaszon szépen felújítva, kellő sűrűséggel.

A Ludas csárda romjai helyett egy tanyát találtam. Itt van a távolsági busz megállója is. Az aszfaltos szakasz után jól van jelezve a bekanyarodás. Az út jobb oldalán hatalmas irtás. Kicsit később ugyanez a baloldalon. Mikor törik az út, akkor jön a biciklisek rémálma. A füves úton keresztbe kidőlt fák sokasága. Jókat kell kerülgetni. Később vékony akácágak az úton, majd a természetvédelmi területen összenőtt erdő. Keskeny a csapás. Az erdő csodaszép. Természetvédelmi területen járunk. A távolság kevesebb, mint 1 kilométer.
A TVT után újra homokos „országút”, majd egy furcsa kanyar. Otthon elolvastam a leírást, kár, hogy bedőltem a furcsa jelnek. Kavartam egyet, de időben korrigáltam. A problémát az okozza, hogy amikor a P- jelzés elválik, a K- „visszaminősül”. Régi jelek, ritkán. A tanyánál megtaláltam a sárga színű jelet. Kutya nem volt.
A tanya után figyelni kell, de vannak jelek. Örökkévalóságnak tűnt a Vértesi-út. Szép tanyák, csodálatos fák, ligetek. Kár, hogy a „kiváló” térképünkön fontos objektumok hiányoznak. Pl. villanyvezeték.
Sokáig kell menni. Egy szakaszon a réten (térdig érő, nedves fű), mert az utat benőtte az erdő. Itt lehet, hogy valamikor tocsogó volt, de árokásás nyomait véltem felfedezni, lehet, hogy ennek következménye a „kiszáradás”.
Az elkanyarodás tökéletesen van jelezve. Szép, vegyes erdőben bandukolunk a következő kanyarig. Innen állítólag jelek vezetnek Létavértesre, de én nem láttam jeleket. Sőt. A mi jelzésünk is megszűnt. Egy komoly útelágazás jött, a bal oldali utat választottam. Nyertem. A végén volt jel. Itt kellett jobbra fordulni. Csodálatos a farm és környéke. Az út északi oldala a Ligettanya, a déli oldala a Kepecs-tag. A füzetünkben fordítva van. És tanya, nem farm. A farm máshol van.
A Ligettanya valamikor egy Kárándi nevű egyén tulajdonában volt, de már 5 éve eladta. Akkor állítólag még volt bélyegző. De ez régen volt. A Kepecs-tag lakosait nem a nap barnította, a Ligettanya új tulajdonosa úgy látszik, nem szereti a turistákat.
A házak után jobbra egy szép fenyőerdő, melyet villanyvezeték keresztez. Az erdő után egy hatalmas fa, rajta a jelzés. Itt déli irányba fordultam, hisz víz készletemet fel kellett tölteni és bélyegezni is kellett. Kíváncsi voltam a PIREMON lovas tanyára, meg aztán időm is volt még. Akkor.
A térképen is jelzett szekérút a „Liget-farm” felirattól délkeletre elkanyarodik, a vége a műútnál van. Ott, ahol a műút keresztezi a Villongó-eret.
Ennél a pontnál kicsit délebbre van az elágazás, melynek a végén (a műúttól nyugatra) van a lovas centrum. Lehet, hogy van híd és akkor nem kell kerülni az országút felé, de ennek már nem néztem utána.
Ezek az utak a már hivatkozott "kitűnő" térképen "természetesen" nincsenek jelölve. A villanyvezeték sincs. Pedig de jó lett volna!

Visszafelé a műúton mentem, talán megbocsátható. A távolság közel két kilométer.
A mi utunk egy buszmegállónál keresztezi a műutat. Tanyák között vezet az út a Pungur-hegyi épületig. Balra sztyeppe. Az épület elég rozzant állapotban volt, a jelet megtaláltam.
Az épület után kacérkodtam a rövidítéssel, de végül úgy döntöttem, hogy maradok, időm még volt. Ennek ellenére sikerült jobbra letérni, vonzott a puszta. Három hatalmas karám, kissé roggyant állapotban, de jelek sehol. Elindultam a balra lévő tanya felé (itt volt nagy élet és egy birkanyáj). A pásztorok útbaigazítottak, mintegy 500 métert kanyarodtam keleti irányba, feleslegesen. A 136,5 pontnál lévő spiccet sikerült tehát kihagyni, de a hídnál megtaláltam az igazi utat. Szép erdő a következő hídig, a Konyár-Kálló hídjáig.
Ezt követően szép ligetben megy az út, majd a Homoki-major környékén megjön a villanyvezeték is.
Megbámultam a kutat (elég mélyen van a víz), majd jött a „pormentesített” út.
Lelassultam tisztességesen.
Ha egy kicsit hamarabb értem volna Álmosdra, elmehettem volna Vámospércs felé a busszal, ebben az esetben elértem volna a korábbi gyorsot is.
De szomjas voltam és bélyegezni is akartam. A múzeumot ki kellett hagynom, nem voltam olyan állapotban.

A többit már leírtam.

Még egy kis magyarázat a leírtakhoz. A megyei igazoló füzet más, mint az MTSZ által kiadott színes. Több helyen kell betűjelet leolvasni és feljegyezni. És ami a lényeg, a megyei füzetben van részletes leírás is. Több helyen erre hivatkozok.

ifj. Esti Kornél Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3499
Nos, tehát a kiírás, az igazolólap és a térképvázlat letölthető.
ifj. Esti Kornél Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3498
Nos, tehát a kiírás, az igazolólap és a térképvázlat letölthető.
Güsziológus Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3497
Egy ötlet a túra és az RP-DDK összekapcsolására.
(Én így tervezem.)

Szállás Körmenden.

Az Egyházasrádóc és Ivánc közötti szakasz 2-3 nap alatt kényelmesen bejárható, viszonylag jó a közlekedés, Nádasd - Körmend között vasút, Ivánc - Körmend között busz, stb.
Tágítható a kör, hisz egész Szombathelyig "vissza" lehet mennni, de én ezen a szakaszon már túl vagyok.

Körmendről hajnalban el lehet menni Szentgotthárdra vonattal, onnan visszafelé jövet egy nap alatt kényelmesen bejárható az útvonal.

Érdekes, hogy Nemesmedvesre még a VOLÁN sem közlekedik. Legalábbis én nem találtam járatot. Pedig kb. félúton van. (A lassabbak miatt lenne fontos a megszakítási lehetőség.)

Körmenden van elfogadható árért szállás, a vasútállomás környékén.

Előzmény: Tibet (3479)
Güsziológus Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3496
19. szakasz, 1. nap
(Bánk – Vekeri Pihenőközpont)

A „pont” környékéről már írtam, a túra az országútnál, az iskola sarkánál kezdődik. Bal oldalunkon egy bekerített lovascentrum, lehet, hogy itt is lehet bélyegezni. A K- és a S- jelzések együtt haladnak, szépen fel vannak újítva. Hogy minek két jelzés hosszú kilométereken keresztül, azt nem tudom.

A híd utáni akácerdőben kezdtem idegbajt kapni, de úgy látszik, még nem intenzív a virágzás. Az erdő egyébként csodás.
A Mézes-hegyi-tó a pecások birodalma.

A tó után kicsit figyelni kell (éles kanyar!). A hídon, sajnos nincs jelzés, de egy picit beljebb az erdőben már van. A rövid erdei szakasz után jött a nap fénypontja, a Kati-ér „völgye”. Az elején figyelni kell, de a szabály az, hogy a víz a jobb oldalunkon van. Később lesz jelzés is. A „völgy” hangulata lenyűgözött, kár, hogy nem tartott sokáig. A végén áll a hatalmas nyárfa, a tiszta jellel.

Debrecen és a Hortobágy összekötése marketing szempontból biztos előnyös. De ez a Debrecen környéke azonban nem olyan, mint a Debrecen „előtti” (33-as út) rész. Erdő is van és víz is van. A homok hiányát elviselném!

A hídon átkelve balra invitálnak a sárga jelek, itt van a tábor. Be van kerítve, de az ajtó nyitva van. Az étterem az országút felől közelíthető meg, előtte van a DORCAS Center.

Ideális táborhely, a tóig kicsit még menni kell. Itt is van kerítés kapuval, nem volt zárva.

A pihenőközpont megközelíthető távolsági busszal is. Ritkán jár.

nyomdász Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3495
Sok szeretettel üdvözlök mindenkit!
A Turista Magazint a Timp Kft. átadta a Kornétás Kiadónak. Gondolom ezt már sokan tudtátok.
A honlap átregisztrálása folyamatban van.
Előzmény: Víz (3490)
ifj. Esti Kornél Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3494
Sánta Kutya! Köszönöm szépen az értékes mérést, az észrevételeket, én is akartam módosítani a kiírást meg az igazolólapot a szombati helyszínlelés tapasztalatai alapján.

A te teljesítésed természetesen elfogadom, viszont rövidesen felkerül a végleges, pontosított kiírás, egy térképvázlat és két bónusz ep.

Múzsla Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3493
OK, de nem kukacoskodásnak szántam.
Csak kiegészítettem.
Ismersz már Güszi, nem vagyok én revizor! :)))
Előzmény: Güsziológus (3492)
Güsziológus Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3492
Elkészültek a beszámolók, rögvest kiteszem őket.

Ami a szállást illeti.
Kvte és lelkes csapata is Álmosdon szállt meg, tudtam tehát az iskoláról. A gond csak az, hogy nálam a szállás nyilvános szálláshelyet (panzió, fizetővendéglátó hely, kemping, stb. jelent).
Nem hiszem, hogy egy fő részére kinyitnák az iskolát. Meg aztán én nem viszek magammal hálózsákot, mert nem szeretek cipelni.

Megpróbálok a jövőben árnyaltabban fogalmazni.

Előzmény: Múzsla (3491)
Múzsla Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3491
Várom a beszámolódat!

Csak egy megjegyzés.
Álmosdon nincs szállás,
Ez valószínűleg csak az iskolaidőszakra vonatkozik, mert nekünk nyáron a suli tornatermében lesz szállásunk.
Bocskai István Általános Iskola -
Balla Béla igazgató Tel.: 52/388-141

Előzmény: Güsziológus (3476)
Víz Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3490
Tudja-e valaki, hogy február óta miért nincs frissítve a Turista Magazin honlapja? Az új kiadó ezt nem vette át?
Múzsla Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3489
OK!
Figyelem a boxomat!
Előzmény: Zete (3488)
Zete Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3488
Múzsla!
Postai levél megérkezett, elektronikus ment Neked.
Előzmény: Múzsla (3375)
asciimo Creative Commons License 2003.05.19 0 0 3487
igen azt hiszem inkabb mindenki dolgozott, es be volt zsongva..
Előzmény: nagypapi (3486)
nagypapi Creative Commons License 2003.05.19 0 0 3486
Vagy éppenséggel mindenki dolgozott... :-))
Előzmény: Váci (3485)
Váci Creative Commons License 2003.05.19 0 0 3485
Hú, mi volt itt...?

Pénteken senki sem dolgozott? :-)

Tibet Creative Commons License 2003.05.19 0 0 3484
Előzmény: Tibet (3483)
Tibet Creative Commons License 2003.05.19 0 0 3483
http://www.fsz.bme.hu/mtsz/jelvszer/sztimref.htm

Az előbb próbáltam hivatkozással, de nem sikerült :-(

Előzmény: Tibet (3482)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!