A Győri Graboplast ETO serdülő csapata immár 8. éve!!! folyamatosan, igy az idei évben is veretlenül nyerte meg a magyar serdülő bajnokságot. A mai napon Békéscsabán a döntőben a hazaiak ellen 19:13 arányban diadalmaskodtak. A 3. helyért a Dunafett 1-el verte a Debrecent.
Igy utánpótlásban ismét teljes az aranyérem kollekció, hiszen az ifik már két fordulóval a bajnokság vége előtt szintén aranyérmesek!!!
Hát igen.... :-)))
A másik kedvencem, amikor valakit azért állítok ki, mert szabaddobásnál sípszó után kirongyol, és a szabaddobást elvégzőre rázuhan, miközben az még el sem dobta a labdát. Sőt még azzal védekezik, hogy "dehátmá vótsípszó!!!"
Ilyenkor meg szoktam kérdezni, hogy a hetesnél, amikor megadom a jelet, miért várják meg, hogy eldobja, akkor miért nem szaladnak oda, hogy elvegyék a labdát? A válasz ez szokott lenni: "mer az más..."
Az utolsó forduló(k) időpontjával kapcsolatban: a csapatok azt csinálják, amit a szabályok nem tiltanak. Lehet ez csúnya, visszatetsző, de szabályos. Ezért egyértelmű, hogy a kiírásban kell ezt szabályozni, tehát a szöv. feladata lenne.
FTC-Dunaferr 36:30
Jelképes éremosztó
A találkozó után Bohus Bea, a Dunaferr csapatkapitánya sorba állította játékostársait a pálya közepén, és pantomimosokat utánzó mozdulatokkal átadta nekik a képzeletbeli aranyérmet. „Nem gondoltam volna, hogy a szövetség illetékesei eltérnek a szokástól, és nem az utolsó bajnoki mérkôzésünkön adják át nekünk az aranyérmeinket – mondta Bohus. – Szinte elhűltünk a csodálkozástól, amikor megtudtuk, ma nem vehetjük át egész évi munkánk megérdemelt jutalmát, az aranyérmet.”
Nem nyugszanak a kedélyek Dániában a Dunaferr–Slagelse (27–22) EHF-kupa-döntő első mérkőzése után. A dán csapat edzője, Anja Andersen a mérkőzést követően olyan kijelentéseket tett, amelyet méltán sérelmezhetnek a mérkőzés ukrán játékvezetői és a dunaújvárosiak. A BT című napilapban "Megfizetett győzelem” címmel jelent meg írás, amelyben a dán edző alaposan lehúzza a vizes lepedőt az ukrán bírópárosról. Eddig talán még rendben lenne a dolog. Andersen szíve-joga úgy kommentálni a mérkőzést, ahogy ő látta, vagy ahogy a fejében lezajlott. A Ritzau hírügynökségnek tett kijelentése viszont, miszerint teljesen biztos, hogy extrán megfizették a bírókat, már kimeríti a becsületsértés fogalmát. A dán közvélemény mellett az edzőkollégák is elhatárolták magukat a Slagelse szakvezetőjének súlyos vádajaitól. "A bírók jól vezették a mérkőzést, elkövettek néhány hibát, de azt állítani róluk, hogy le voltak fizetve, erősnek tűnik a számomra” – jelentette ki Christian Dalmose, az Ikast edzője ugyancsak a BT hasábjain. Ulrik Wilbek, a Viborg mestere szerint lehet, hogy a bírók kedveztek a hazai csapatnak, de nem többet, mint amennyit bármelyik otthon játszó csapat megkap. A két szakember úgy véli, nem a bírók, hanem a kihagyott büntetők és a második félidőben bekövetkezett "15 percnyi filmszakadás” volt a vereség oka. Anja játékosként kijelentette, hogy ő szótárában olyan kifejezések, mint "jó vesztes”, nem szerepelnek. Tartotta magát a kijelentéséhez.
BL: L'Eliana Valencia (spanyol)-Krim Ljubljana (szlovén) 30-27 (14-13)
KEK: Szpartak Kijev (ukrán)–Besancon (francia) 30–27 (16–12)
Challenge Kupa: Borussia Dortmund (német)-Selmont Baia Mare (román) 24-16 (13-9)
Majd szombaton, a dániai visszavágón dől el, hogy elég-e a kupagyőzelemhez a Dunaferr hazai pályán elért 27–22-es győzelme. Az viszont már most bizonyos, hogy a dán sztárcsapat, a Slagelse FH játékosait alaposan megviselte az újdonsült magyar bajnok remek játéka.
A Dunaferr számára kritikus első játékrészben Ferling Bernadett és Borók Rita tartotta a lelket a társakban. A dunaújvárosiak közül valószínűleg a balkezes átlövő tudja a legjobban, mire is számíthatnak a visszavágón, hiszen két szezont játszott a Viborg HK csapatában. "Biztos vagyok benne, hogy fantasztikus hangulatú csata lesz a kupadöntő második mérkőzése – mondta Borók Rita. – A dánok a pályán és a lelátón is mindent megtesznek majd azért, hogy a Slagelse nyerje meg a trófeát, s nekünk akkor lehet esélyünk, ha a második félidőben mutatott játékunkat tudjuk hozni. No meg persze az is fontos, hogy ne ijedjünk meg a nagy lehetőségtől és a körülményektől. Ellenfelünk az edző Anja Andersen vezetésével már az újvárosi meccsen is sokszor furcsán viselkedett, ezek után nem nehéz kitalálni, hogy hazai környezetben minden, számukra nem tetsző ítélet után vad reklamálásba kezdenek. Nekünk nem szabad felvenni a kesztyűt, mert csak akkor lehetünk eredményesek, ha a saját dolgunkkal, a játékkal foglalkozunk. Ezt tettük Dunaújvárosban is, és huszonhét huszonkettőre nyertünk.”
igen, a szöglet.))))
de a szétzárás, vagy a nyílt(-:))-))védekezés sem rossz.))
a 2perces kisbüntetésről( ez nem a jégkorongban van?:)),vagy a végleges kiállításokról(3x2perc esetén mondják be)), nem is beszélve....
a legjobb, amikor időkérés van...és nem tudja a riporter, ki kért időt.)))))))))))))))
ilyen ember kézizett valamikor?:)
Kedves Suzan!
Nem egy dologról beszélünk! Én arra próbáltam itt célozgatni, hogy a kérdést a szövetségnek kellene rendeznie. Nem most, hiszen ezek az időpontok már fixek. De biztos, vagyok abban, hogy a jövőben erre is oda kellene figyelni. Itt írta valaki, hogy pont az lenne a cél, hogy a kézilabdában is minél tisztább viszonyok legyenek, ne lehessen a zavarosban halászni. Ahogy többen is írták az alsóbb osztályokban sincs rend ebben a kérdésben. Most biztosan azt gondolod, hogy azért fírtatom ezt annyira, mert a Vásárhely érintett. Nyugodj meg, szó sincs erről. Csupán nekem az a véleményem, hogy azonos időpontban kellene az utolsó meccse(ke)t rendezni. Ennyi és nem több. Részemről lezártnak tekintem az eszmecserét, vagy ha gondolod e-mailben folytathatjuk.
U.i.: a vásárhelyiek (szinte) minden hazai meccsüket szombaton 18 órától játszották, a szurkolók ezt szokták meg, ezért nem kért senki változtatást. Ha jól tudom az Egom pedig mindig vasárnap játszik, tehát még egyszer hangsúlyozom, nem a két csapat döntését kritizálom és semmit sem szeretnék rájuk fogni.
Kedves Dormas.
Az időpontbejelentéskor a Hódmezővásárhely képviselőjének joga lett volna -senki sem gátolta volna meg- vasárnap 18 órát is bejelenteni kezdési időpontnak. Ők kérték a szombatot, igy nem sportszerü másra fogni a vásárhelyi vezetők /finoman fogalmazok/ ballépését.
Szeretném, ha nem kötözködésnek vennéd,csak kicsit "szakmásitanám" a szóhasználatodat.
Írod..."Bohust reklamálásért végleg kiállították (3. kétpercessel)..."->ez kizárás.Azért írom le, mert - bár pontosan tudom, hogy Te nem kevered a fogalmakat-, sokan olvassák ezt a topicot->így félreértelmezhető a végleges kiállitással(ami, ugye nem ugyanaz).
De, azt hiszem mindenki ismeri az MTV nagysikerű kézilabdariporterét, aki átalakította a szakmai fogalomtárat a köv. kifejezésekkel:
- talpról lövés (kitámasztásos lövés)
- kapuskidobás ( ki más végezhetné még el?:))
- támadóbelemenés ( VAGY támadóhiba, VAGY belemenés, de így együtt...)
- oldalbedobás :)))
...stb...Neki(k) sem ártana néha egy kis továbbképzés:))
Sok sikert kívánok a Dunaferrnek a visszavágon.
Remélem több szerencsével járnak Dániában, mint mi tavaly, a történet kisértetiesen hasonló (5 gól úgy, hogy 7 is volt), csak a második meccset ne kopirozzátok le!
Ja és egy üzenet azoknak akik elkisérik a csapatot: ha dán rendezőt láttok, nyugodtan kérdés nélkül vágjátok pofon!
Üdv
Pityu
HAJRÁ GYŐR!!!
Az EHF éves műsortervében minden egyes mérkőzésnek megvan a kötelező időpontja. A Szövetség ezt vagy nem ismeri, vagy nem bízik annyira csapataiban, hogy ezekre a napokra nem szervez bajnoki fordulót. Egyébként a "kicsiknek" is jól esne a nemzetközi kupahétvégeken egy kis pihenő és a "nagyoknak" sem kellene folyamatosan rakosgatni a meccseiket és szívességet kérni az ellenfeleitől.
Csak egy "költői" kérdés: ha a bajnoki cím forogna kockán, a Dunaferr vagy az FTC érintett lenne, akkor sem kellene azonos időpontban játszni? Én elhiszem, hogy a csarnok foglalt lehet, de könyörgöm, hónapokkal ezelőtt eldőlt, hogy melyik az utolsó játéknap (hétvége). A szövetségnek arra, kellene törekedni, hogy az időpontegyeztetésnél minden vitát megelőzzön. Ezt pedig úgy lehet megoldani, ha - mondjuk az időpontegyeztetésben - egyenlő esélyeket teremtenek. Nem az esztergomiakat hibáztatom, én azt is megértettem volna, ha a Vásárhelynek kell vasárnap játszania. Csak erre oda kellene figyelni, nem csak NB I-ben, hanem - amint a példa mutatja - alacsonyabb osztályokban is. Végül nekem úgy rémlik, hogy kosárlabdában többnyire megtudják az azonos időpontokat tartani, pedig az is csarnokban zajlik.
Arról nem is beszélve, hogy alsóbb osztályú csapatok "noname" játékosait gond nélkül meszelik el akár hónapokra is, míg az élcsapatoknál egy durva szabálytalanságra kapott piroslapra is általában csak ejnye-ejnyét kapnak...
Igen, és miután ezek emberi döntések, ezért érthetetlen, hogy kinek érdeke a káosz fenntartása.
Fociban is érthetetlen, hogy pl miért születik fegyelmi tárgyaláson különböző ítélet ugyanazért a "bűnért". Miért nem lehet előre rögzíteni, hogy pl 2 sárgás piros, utsó emberként elkövetett szabálytalanság, jv megsértése = 1 meccs eltiltás; durva szabálytalanság = 2 meccs eltiltás; labda nélküli szabálytalanság = 3 meccs eltiltás?
Vagy ez nem az a topik? :)
Több topiktársunknak kifejtettem már, hogy azért a kézilabda házatáján is elég sok komolytalanság történik. Abszolút nem tiszták a viszonyok.
A sokat szidott futballunkban azért vannak olyan elemek, amelyet nyugodt szívvel átvehet a többi sportág, mert még mindig tisztább és egyértelműbb, mint másutt...
Pedig most hétvégén is játszottak egy ilyen meccset.2 héttel késöbb mint az eredeti időpont.
És minő véletlen: a már biztos második helyezett otthonában pontot vesztett.Ezzel a másik csapat elött megnyilt az ut a harmadik helyhez.Feltéve ha az utolsó fordulóban most szombaton...
Nem folytatom!
Akkor az a megye aki azt az NB II-es bajnokságot rendezi teljesen szabálytalanul jár el, ugyanis a versenykiirás nem teszi lehetővé a mérkőzések hátrább vitelét.
Ehhez csak az MKSZ adhat engedélyt a Liga /tehát a csapatok/ meghallgatása után kivételes esetekben. Ilyen csak kupacsapat esetében fordulhat elő.
Nálunk NB II-ben nem ritka,hogy az utolsó 2 hétre halasztanak olyan bajnokikat ahol valoszinüleg addigra az egyik csapatnak már tökmindegy mi lesz az eredmény.Rendesen kisorsolt időpontban pedig nem a másik csapat az esélyes,akinek fontos lenne a pont vagy pontok.No ekkor várhatóak a meglepetés eredmények.És a szövetség ehhez aszisztál.
A helyzet az hogy a versenykiirás szerint csak a forduló utolsó napja és időpontja van kötelezően megadva, egyébként a hazai csapat dönt a mérkőzés időpontjáról.
Ez azért van, ellentétben a focipályákkal, mert nagyon sok NB I-es csapat nem rendelkezik saját sportcsarnokkal és ha pld. ott a város rendezvényt tart, akkor nem lehet ott kézi mérkőzést rendezni.
Tehát itt az a helyzet, hogy az Esztergom élt a lehetőséggel és az utolsó napra jelentette be a mérkőzést, amit a Hódmező is megtehetett volna, de nem tette.
Nem erről van szó Luca! De biztos másképp játszik vasárnap az Esztergom a Győr ellen, ha tudja, hogy a vetélytárs mit produkált egy nappal korábban. Ennyi és nem több. Szó sem volt csalásról...