Szegény Gyöngyös! Legalább az eredeti színeket meghagyhatták volna! :((
De látom a hozzunk be egy kiselejtezett Moszkvát, és csináljunk belőle rendezvényhajót típusú mozgalom idén sem hagy alább. :))
Persze hogy üresek a konténerek, ezért olyan virgonc a "Kis-Körös". Rakott konténer-forgalom még nincs a Dunán, az okokról azt hiszem szó van egy szakcikkben, ami a MAHART honlapon is megtalálható. Rakott konténereket egyébként a hagyományos tolt bárkáink fenéklemezelése nem bírna el, arra a forgalomra már speciális folyami konténerszállító hajót kellene beállítani.
Üdv: c
Sziasztok hajósok!
Ismét feltűntem a ködből, hogy a segítségeteket kérjem. Nincs valakinek fotója vagy rajza a váci alumíniumvízibuszok csavarjáról, kormánylapátjáról? Hajómaketthez volna szükséges. Amit találtam pocsék minőségű retusált, amiről csak az állapítható meg, hogy négyágú csavarjai vannak. Semmi több.
Nagyon megköszönném, ha lenne valakinek, és megosztaná velem úgy, hogy ellövi mailbe, vagy dob egy linket.
Én szkennelt diákat ígértem. Be is szkenneltem néhány régi képemet, csak béna voltam, és még alakítgatni kellene őket, mert eléggé túlméretesek. Most erre éppen csak korlátozottan van időm, de kettőt azért átalakítottam fogyaszthatóra.
A Mecsek Regensburgban kikötve 1982 júliusának végén. (A félreértések elkerülése végett: a képet nem hajósként, hanem szájtáti turistaként készítettem.)
Ez a kép a Petőfit ábrázolja 1976 júliusában, ahogy hegymenetben elhagyta Dömöst. A képet a börzsönyi oldalról készítettem; sajnos, mire előszedtem a gépet, már belapátolt a lombok mögé.
Akkoriban még működött a rév Dömösi átkelésnél. Emlékszem, haza a Petőfin jöttünk.
Pedro fotója a Kőrösről tényleg nagyon jó. Szinte érezni a víz szagát! (ahogy azt valaki nagyon szellemesen megjegyezte).
Véletlenül nem üresek azok a konténerek? Nekem (laikusnak)úgy tűnik.
Találtam fotókat nagyanyám 1937-es újságjaiban. Viribus Unitis fedélzetmestere, a haditengerészemlékmű, gabonarakodás kézzel stb. Be is tudom szkennelni. Ha valakit érdekel ...
Szia Puppi!
Neked van ilyen albumod? Ha igen, ideadnád beszkennelni? Esetleg a neten van valami belőle?
Más: Urak!
Tegnap sikerült elesnem, az operált térdemet rendesen bevertem, igy lehet, hogy néhány napra ismét be kell feküdjek vele a kórházba. Ha eltűnnék, ennek tudjátok be! A mobilom velem lesz, be is lesz kapcsolva.
muggli
Zoltika és Muggli.
A Petőfiről nagyon jó szines képeket lehet találni régebbi Budapestet bemutató albumokban.
Én találtam tőbbet is ugyszintén a Fotó ujságban ,
de ott a müvészi beállitás volt a mérvadó. Érdekes hogy a müvészet mennyire öncélu persze mi racionális emberek a való dolgokat jobban müvészinek tartjuk.
Ha simán lefotóztak valamit az bizony csak ronda kritikával került bele a Fotó ujságba.
De szentendrét bemutató kiadványból is talátam jó felvételt a Petőfiről.
Ezek a fotósok gondolom csináltak egy rahedli képet csak kérdés hogy nem dobták a kukába és mennyi maradt meg nekik. A szerző szerencsére majnem mindenütt mellé van irva a fotónak. Éedekes apám képei soha sem nyertek kiállitáson pedig mindig elküldte/nem használt csupaszem optikát meg egyéb marhaságot/az utókór már a müvészi beállitás nem értékeli.
Zseniális fotó Pedrofon, köszönjük a MAHART nevében is. Külön öröm, hogy a tavaly piacvezetővé vált MAHART Container Center-től MAHART járművek viszik a fuvart. Idáig a nemzetközi konténerforgalom szinte kizárólag vasúton és közúton futott. A hajózásnak nagyon fontos megszerezni egy nagyobb részt ebben a piaci szegmensben, mert ez a jövő üzletága. A Rajna ca. 1000 km hosszan hajózható és évente több, mint 1,5 millió TEU (20 lábas konténeregység) a forgalom. A Dunán, ami 2411 km hosszan hajózható, az évi konténerforgalom kb. 5 ezer TEU. Van még mit fejlődni, de az jó, hogy most szinte csak a MAHART ilyen szállításokat.
Üdv, c
Látom nagyon nagy a nyüzsi,mióta kevés időm van fórumozni.( 6-hónapos a fiam.)
De inkább a lényegre térek.. Aki esetleg már látogatta a régi lapomat,láthatta az AM-22 Óbuda modelljét.
A régi oldal megszűnt,helyette van az új:
http://www.nexus.hu/cavland/index.htm
Vasárnap lessz a versenyünk csepelen,ahol látható lessz az 1/30 léptékű RC modell menet közben.
Minden érdeklődőt sok szereteettel várunk.
Aki kíváncsi,megtekintheti a képeket,és bővebb információt is talál az oldalon.
Magyar búvárok a Monarchia cirkálójánál
2003. május 7. 18:59
MTI
Hazatértek Montenegróból azok a magyar búvárok, akik elsőkként merültek le az első világháború idején elsüllyedt Zenta cirkálóhoz. A víz alatti felvételekből film készül az ORTT támogatásával.
Az expedíció sajtóreferensének szerdai tájékoztatása szerint a az expedícióban részt vevő nyolc búvár korszerű, kevertgázos merülési technikával érte el a 73 méteres mélységben nyugvó roncsot. A cirkálóról fénykép- és videofelvételeket készítettek az Országos Rádió és Televízió Testület által támogatott, a Monarchia hajóroncsai című televíziós sorozathoz - ismertette.
A filmsorozatot az év vége előtt mutatják be a magyar televíziós csatornákon. A Czakó László által vezetett búvárcsoportot Dombovári Tibor, Molnár Attila Dávid, Balogh Tamás, Hüvös Ferenc, Rovó László, Sziklai Balázs és Tarpataki Pál alkotta.
A Zenta cirkáló az Osztrák-Magyar Monarchia hadiflottájának egyik büszkesége volt. 1914. augusztus 16-án a nagy túlerőben lévő francia és angol hajókötelékkel vívott tengeri ütközetben süllyedt hullámsírba. A 312 fős legénységéből 139-en maradtak életben, akik segítség híján öt órás úszással érték el a partot.
Sopron-Sombathely mentőcsapat figyelmébe: nehezen érem el a hajómérnök urakat, de a holnapi nap sikerrel kecsegtet.
Ha egyéb frontokon történik valami érdemleges, kérem írjatok a topicba, vagy dobjatok egy emilt, vagy csörögjetek.
Viking: küldöm ám a prosit, bocs a késésért. (Úgy sincs szkennered :)))
Más: hová tűnt az Európa kerékállása. A tetőn lévő suta bakterház eltűnt.
Jók a képek, de ha megengedsz egy pici helyesbítést: A Dnipro-t öszeházasítottad a Dnyeper-rel, az nem Dnyepro, hanem Dnyipro :))
az Arosa pedig nem a Mozart, hanem a Primadonna mellett mosolyog :) Hmmmm...az Oltenitát milyen rég láttam, köszi! Már kezdtem elfelejteni hogy is néz ki :) mindig éjjel, meg hajnalban húz el Horánynál, a hangjára viszont eddig már kétszer felébredtem :))
Annak is örülök, hogy az Erkelt egyre többet látom mozogni, csak nem beindult az üzlet a Pannon Cargo-nál?
Kedves Degetzfalvi Zoltika!:-)))))))))
Én már sajnos a "Petőfi" végnapjait asszisztáltam végig '78-ban. Abban az évben a parancsnoka két hibát is elkövetett, minek következtében a hajó annyira sérült, hogy kivonták az üzemből. Azóta, cirka 24 és fél éve nem láttam a hajót. Szerintem még az is szép, hogy annak a híg valaminek, amit az agyam helyén tartok, a kevésbé lötyögős részén ez is megmaradt!:-)))))))))))))))))))))))))))))))))
Sajnálom, mert jó hajó volt, szerettem. Volt neki feelingje, mint ezeknek a vontatóknak is, csak ezeké már más. Ma már olyan nagyon üzemszerű, szinte futószalagszerű az egész. Ha nem ilyen, akkor nem gazdaságos, akkor el kell adni. Ez a ma farkastörvénye. Sajnos. Láthatóan veszíti a hajózás a tradicionalitását. Néhány ember igyekszik ezt megőrizni, dehát ... . '78-ban pl. nem volt elvtárs a hajón, csak Úr!
muggli
Kettő volt, a kémény mellett, kicsit előre. Jobban ismerném a hajódat? :)) Nem lehettek rosszak egyébként a lányok sem... Azt azért én is sajnálom, hogy nem fényképeztem annakidején többet, meg hogy a kikötés hangfelvételét elmulasztottam. A legjobban meg azt, hogy nem megy már az a hajó. A kevés képem közül néhányat valószínűleg ma tudok beszkennelni, este talán fel is tudom tenni.
A kép megrajzolásához azért nagyon precíz oldalnézeti rajz kellene. A fotók nagyon jó kiegészítést adnak, a Kossuth képeit is jól lehet használni, de ezek még nem elégségesek. Legalább a Petőfi modelljéről kellene egy oldalnézeti fotó, és még akkor is bizonytalan maradna sok minden.
Te linkeltél be képeket a "Petőfi"-ről. Azokból egész szépen le lehet rajzolni. Most sajnos nem tudtam csinálni róla, mert valami szányas jószág áll mellette. Anno meg inkább a lányokkal foglalkoztam. Ez akkor nagyon jó volt, de ma már verem a fejem a falba, a sok elmulasztott pillanat miatt, amik nyomtalanul múltak el. A "Kossuth"-tal nem tévedsz nagyot, csak a "Petőfin" a híd egy picit hátrább van és a kémény nem a híd mögött, hanem előtte van. A szellőzőkre már nem emlékszem, de azt hiszem, elől is volt kettő valahol a kémény körül.
muggli
Nincsen oldalnézeti rajzotok a Petőfiről? Meg kéne rajzolni a közlekedési képernyőkímélő részére (nem tudtam belinkelni az oldalt, éppen van vele valami). Mondjuk nagyon élvezném, ha a képernyőkímélőmön méltóságteljesen keresztülúszna, és esetleg még mugglit is odarajzolnánk, ahogy megdönti a kéményt:))
(Ha nem ismernétek, ez egy freeware képernyőkímélő, mindenféle járművek, főleg vonatok színes, léptékhelyes oldalnézeti rajzai mennek keresztül a képernyőn. Az egyes elemeket - mozdony, kocsi, gyalogos, fa, sorompó, repülő, hajó - úgy kell .BMP-ben megrajzolni, hogy egy pixel 10 cm legyen. A Kossuth rajzát nem lehetne esetleg továbbfejleszteni?)
Viking!
Ma aztán tobzódott az élet a kabinosok körül!:-))) Itt volt az Ukrajna, Dnyeper, Viking Star, Swiss Diamond, Arosa, Mozart, Oltenita, Dunaj. Úgy néz ki, nem engedik a hármas-négyes parkolást, mert a Dunaj és az Oltenita már megint a Közraktár utcánál álltak. Nézz be a képtárba, Neked is van néhány oldalnézeti kép.
muggli
Tudok még 2 döngölős jégtörőről, az Újvidéki Heroj Pinki társaság Cakor és Vucevo nevű hajói.
(Mind a 2 c betűn van 1 v, amit nem találok a klaviatúrámon.)
Amúgy a jugóknak vannak még magyar gyártmányú hajóik, pl az FK 700-as típushoz nagyon hasonló tolóönjárók.