Keresés

Részletes keresés

Doci20 Creative Commons License 2003.05.01 0 0 269
Szia Tibbe!
Köszi a felvilágosítást! Tényleg érdekelt, hogy hogy van ez. De a párom most azt mondja, hogy nem volt arról szó, hogy bronzkoszorús, vagy milyen, csak simán annyi, hogy mestertenyészet. De akkor gondolom az valamilyen koszorús. nem? Nekem ez már kicsit bonyolult. De ha van olyan, hogy csak simán mestertenyészet, akkor is fenn tartom, amit írtam, hogy nem gondoltam, hogy nem is fognak érdeklődni felőle.
Ahonnan az előző keverék (!!) kutyámat elhoztuk, még ők is mondták, hogy szeretnének tudni róla, hogy minden rendben van e vele. És beszéltünk is.

James törzskönyvi neve különben: Remizmenti Buflák Dugó. Az oldalunkon ott van a törzskönyve (származási lap) is.

Előzmény: Tibbe (268)
Tibbe Creative Commons License 2003.05.01 0 0 268
Egy fajtán belül!::
_Bronzkoszorús mestertenyésztő:
:: a kenneléből kikerült négy alomból egy-.egy győztes (CAC) cimet elért kutya ...
Ezüstkoszorus mestertenyésztő:
:: nyolc alomból egy-egy győztes (CAC_s)kutya...
Aranykoszorús mestertenyésztő:
:: 12 alomból egy egy győztes (CAC) cimet elért kutya esetén kérelmezhető a cim kiadása a MEOE-től.
_mi a kennelneve a kutyusnak?
Előzmény: Doci20 (267)
Doci20 Creative Commons License 2003.05.01 0 0 267
Hello!
Csömöri felüljáróra gondoltam, igen. De a Páskomliget vége felé lakik a sógornőm. Majd ha arra járunk, leslek titeket. James mopsz és ma 4 hónapos.
És ő is elég beteges (remélem csak volt). És én is szomorúan olvastam, hogy a fórumozó tenyésztők közül szinte mindenki tartja a kapcsolatot az elvitt kutyikkal, de sajnos mi sem számíthattunk a tenyésztőre. Pedig megvan neki is a számunk. Soha nem érdeklődött. Egyszer, hívott, amikor még nála volt James, hogy pontosan mikor mehetünk érte. azóta semmi. Pedig bronzkoszorús mestertenyésztő. fogalmam sincs mitől lesz valaki az, de én kis naiv azt hittem, hogy ez jelentheti akár azt is, hogy lelkesen foglalkozik a kutyáival és azok kölykeivel...
Előzmény: BúvárKund (264)
Tibbe Creative Commons License 2003.04.30 0 0 266
Erről szó van, de még nem vették el.
A törzskönyveket (((származási lap:)-pedig készítik.
Nem tudom miért nem tud a te tenyésztőd törzskönyvet csináltatni?
Lehet, hogy nem is akar?
Hivd fel a MEOE-t és kérdezz a tenyésztőd beadta e a kérelmet. Két hét az intézési ügy a MEOE-nél!!!!

Én kapcsolatban maradok azokkal,akik tőlem kutyát vettek-én kérem őket!

Előzmény: BúvárKund (265)
BúvárKund Creative Commons License 2003.04.30 0 0 265
Multkor szó volt arról,hogy a MEOE-től elveszik a törzskönyvezést...Tudtok erről már valamit.Nagyon aggódom mert már lassan 3 hónapja,hogy elhoztuk a kutyát és a tenyésztő csak hiteget.Már esküszöm nekem kellemetlen őt felhívnom mert mindíg csak valami kifogás van és egy újabb határ idős ígéret,ami persze eltelik és megint csak izélgetnem kell telefonon,mert persze ő nem képes felhívni.....Kicsit keserűen írok,de komolyan ti amikor eladtok egy kutyát és a vevőnek valami problémája van akkor azért segítetek(legalább vissza hívás lelki vagy szakmai tanács)?Én már nagyon el vagyok kenődve mert sok problémám volt a kis kutyunkal és párszor felhívtam a tenyésztőt,ígérte is,hogy visszahív.....semmi.Most már ott tartok,hogy ha meglessz a törzskönyv az életben többet semmivel nem keresem(ESKÜSZÖM).
Előzmény: Tibbe (263)
BúvárKund Creative Commons License 2003.04.30 0 0 264
Hali!
Gondolom a Csömöri felüljáróra gondolsz....Onnan eléggé messez vagyunk a Páskomliget u-ban,annak is a legvégén a kertes házak határán,de nyáron költözni szeretnénk a Nádastó parkba.James milyen fajta kuty?:-)És mennyi idős?ha gondljátok egyszer össze futhatunk,mi naponta 5-6x lehozzuk Chilit.
Előzmény: Doci20 (262)
Tibbe Creative Commons License 2003.04.30 0 0 263
femaledoggy

Az MKSZ ; - a Magyar Kutyások Szövetsége- tagja a MEOE-nek. Ezért az MKSZ-kiállitásokra a MEOE-tagságival teljes jogúan részt lehet venni!
Az eredményeik a származási lapra felkerülnek, és ugyanugy ott is lehet gyűjteni a Championátusokért.

Doci20 Creative Commons License 2003.04.30 0 0 262
Hopppp!
Nyomott pofik Újpalotán? Meg még baba kutya is?! Újpalotán belül merre laktok, mert Jamessel az a bajunk, hogy a nagyobb kutyák nem igen veszik kutyaszámba. Szeretne ő játszani minddel, de még túl picinek találják. Megszimatolják és tovább állnak. Csak egy uszkár kölyök van, akivel tud játszani. Hátha összehaverkodnának Chilivel. James már úgyis szokta a bulldogokat! Mivel a tenyésztőnél 1 (max.2) hét különbséggel ellett az angol bulldog szuka és a mopsz mama, 6 hetes korukig eggyütt voltak a babák.
És a fekete-fehér franciák is a gyengéim közé tartoznak! Amilyen mákom van, biztos Újpalota túlsó felén sétálgattok. (Mi nem sokkal a felüljáró után lakunk.)
Előzmény: BúvárKund (261)
BúvárKund Creative Commons License 2003.04.29 0 0 261
Nem Gyálon hanem Újpalotán találkoztunk,és nem is csikos volt hanem fekete-fehér foltos.Egyébként Chili is gyors de csak rövid távon ez kb annyi amíg bele tud harapni a kezembe:-).Vagy amikor a lakásban szaladgál mint a mérgezett egér,össze visza faltól falig,ütközik szaltózik.Nade lent az utcán változnak a méretek és a távolságok és "sajnálattal" :-),tudatom,hogy ő a leglomhább kutya a környéken:-),egyik kedgvenc játszótársa egy kis korcs kuty,kb egy idősek,az marha fürge kis jószág.De a mi kis drágánk meg okos,megvárja amíg a kiskuty kifutja magát csak tessék lássék megy utána,amikor már a másik elfáradt ....na akkor jöhet a bírkózás:-).
Előzmény: femaledoggy (260)
femaledoggy Creative Commons License 2003.04.29 0 0 260
Süti nevű? nem Gyálon futottál össze vele?
Ott van egy ilyen nevű csíkos lány francia.
nekem a nagy fül tetszik. Ugyanis a franciák rövid jellemzése: Csupa szem és fül kutty.
A kicsi fül már ismét egy ,,átszabása" a fajtának. A Fülnek a tövénél vastagnak kell lennie, felfelé keskenyedve és legömbölyítve, nem meg kicsi gömbölyűnek.
Mindegy, mindenkinek más a favorit.
Az biztos, hogy a franciák fürgébbek, mint az angolok, de az angolok tömegesebbek is, így nyilván nem annyira mozgékonyak. Bár, az én Tamim, ha bturbózza magát....... hát, csak egy kondenzcsík látszik belőle. Aztán 2 óra szunyóka következik a körtefa alatt a fűben.....
Előzmény: BúvárKund (258)
Tibbe Creative Commons License 2003.04.27 0 0 259
Francia bulldog.!-Francia bulldog
Előzmény: BúvárKund (258)
BúvárKund Creative Commons License 2003.04.27 0 0 258
Nekem inkább a denevér jut róla eszembe.:-)Egyébként amit én szintén laikusként megfigyeletem a Francia sokkal mozgékonyabb kuty mint az Angol.Legalábbis a multkor összefutottunk egy Franciával(süti nevű) séta közben,hát mit mondjak 3x körberohanta Chilit mire megmozdult a kis drágám:-)
beritibi Creative Commons License 2003.04.27 0 0 257
A rövidebb tetszik, mert a másikról mindig a nyúl nevű állat jut eszembe, ez pedig mégsem szerencsés egy kutya esetében...! :-)
Előzmény: Tibbe (256)
Tibbe Creative Commons License 2003.04.27 0 0 256
Szerintem divatfüggvény:::)))
Neked melyik tipusú fül tetszik?
Előzmény: beritibi (255)
beritibi Creative Commons License 2003.04.27 0 0 255
Köszönöm!

(De még így sem értem a "fül-ellentéteket"...!)
:-)

Tibbe Creative Commons License 2003.04.27 0 0 254
Francia Bulldog
FCI Standard Nr. 101 / 1998. 04. 06./ D
Fordítás: Michéle Schneider asszony
Származás: Franciaország
Az érvényes és eredeti standard dátuma: 1995. 04. 28.
FCI csoport beosztás: IX-es fajtacsoport Társasági-és kísérőkutyák
Szekció 11 Dog típusú kiskutyák
Munkavizsga nélkül

Rövid történeti áttekintés: Mint minden Dog, a francia bulldog is az Empirien és a Római Birodalom molosszusaitól származik. Rokona az Angliából származó Angol-Bulldognak, rokon a középkor alanerkutyáival és Franciaország kis és nagy dogjainak. A francia bulldog, úgy ahogy ma ismerjük, különböző keresztezések eredménye, melyeket az 1880-as években, Párizs munkásnegyedeiben szenvedélyes tenyésztők folytatták. Régebben Párizs központi piaccsarnokaiban hentesek és kocsisok teherhordója volt, de különleges testfelépítésével és jellemével, gyorsan meghódította a jobb társaság és a művészek világát. Így nagyon gyorsan elterjedt. Az első fajtaegyesület 1880-ban, Párizsban alakult. Az első törzskönyv 1885-ből származik és az első standard 1889-ben készült, abban az évben melyben a Société Centrale Canine a francia bulldogot önálló fajtaként elismerte. 1887-ben állították ki az első kutyát versenyen. A standardat 1931/32-ben és 1948-ban módosították, és 1986-ban H.F. Reant és R. Trquet átdolgozta (FCI megjelentetést 1987-ben). 1994-ben a Comité du Club du Bouledogue Francais R. Triquet úr segítségével újra átdolgozta.

Általános megjelenés: Egy tipikus kis formájú molosszer. Nagysága ellenére egy erőteljes, minden tekintetben rövid és zömök kutya, rövidszőrű, tompa orrú pofákkal és álló fülekkel, és természettől rövid farokkal. Élénk, eleven, nagyon izmos állat benyomását kell keltenie, tömör alkattal, és szolid csontozattal.

Viselkedés/Jellem (Wesen): Társaságot kedvelő, vidám, játékos, sportos, élénk. Különösen barátságos a gazdájával és a gyerekekkel.

Fej: A fejnek erőteljesnek, szélesnek és kvadratikusnak kell lennie. A fejbőrön szinte szimmetrikus ráncok és redők képződnek. A francia bulldogra jellemző a behúzott rövid arcorri rész, különösen az orr tájékán. A koponya szélességében bepótolja azt, amit a hosszában elvesztett.

Agykoponya:
Koponya: Széles, szinte lapos, erősen boltozatos homlokkal. Az előreugró szemöldökcsontok a szemek között húzódó erősen kifejezett barázda választja el egymástól. A barázda nem terjedhet át a homlokra a fejbúb nem különösen fejlett.
Stop: Nagyon kifejezett.

Arcorri rész:
Orrtükör: Széles, nagyon rövid, felfelé illesztett. Az orrlyukak tágak és szimmetrikusak, ferdén hátrafelé húzódó. Az orrlyukak hajlatának és az orrszivacsnak (felgyűrt orr) egy normális orrlégzést kell biztosítania.
Orrhát: Nagyon rövid és széles, szimmetrikus redőkkel, melyek az ajkaknál lefelé húzódnak
(hossza 1/6 az egész fejhossznak).
Ajkak: Vastag, kissé petyhüdt és fekete. A felső ajkak az alsó ajakkal középen találkozik és elfedi a fogakat. A fogak nem látszódnak. A felsőajak profilban lejt és lekerekített. A nyelv soha nem látható.
Állkapocs: Széles, kvadratikus, és erőteljes. Az állkapocs széles ívben húzódik előre, és az állcsont előtt végződik. Az előreharapás mértéke az állkapocságak, ívelt lefutása miatt csökken. Ez az ívelés arra szolgál, hogy az előreharapást mérsékelje.
Fogak: Az állkapocs metsző fogai nem helyezkedhetnek a felső metsző fogak mögé. Az alsó fogív elkerekített. Az alsó állkapocs ne legyen oldalt ferde, vagy torz. A metszőfog íveinek a távolságát nem lehet pontosan meghatározni, alapvetően fontos, hogy az ajkak úgy találkozzanak, hogy a fogakat takarják. Vagyis zárt szájnál a fogak nem látszódhatnak.
Pofák: A pofaizomzat jól fejlett, de nem kiugró.
Szemek: Mélyen illesztett szemek, kifejező tekintet, az orrtükörtől és a fülektől távol ülők. A színe fekete, nagy és kerek, enyhén kidülledő. A szemfehérje nem látható, a kutya előre tekint. A szemhéjjak mindig feketék.
Fülek: Közepesen nagy, a fültűzésnél széles, a fülhegy elkerekített. Magasan a fejtetőn tűzött, de nem túl közel egymáshoz. Egyenesen hordott, a fülkagylók előre nyitottak. A fülbőr vékony és puha tapintású.

Nyak: Rövid, enyhén ívelt, lebernyeg nélkül.

Törzs:
Felső vonal: A felső vonal az ágyéktájékig egyre emelkedő, hogy aztán hirtelen lejtsen a farok felé. Ennek a különös formának az oka a nagyon rövid ágyék.
Hát: Széles és jól izmolt.
Ágyék: Rövid és széles.
Far: Ferde.
Mellkas: Szélesen nyitott.
Alsó vonal: Felhúzott, de nem agárhas.

Farok: Rövid, mélyen tűzött, a combokhoz simuló, a tűzésnél vastag. Csomós vagy megtört farok, a vége felé elkeskenyedő. Mozgásban is mindig a vízszintes alatt hordott. Egy relatív hosszú, de nem a csánk alá érő megtört farok megengedett, de nem kívánatos.

Végtagok:

Mellső végtagok:
Lapocka: Rövid, vastag, jól fejlett izomzat.
Felkar: Rövid.
Könyökök: Feltétlenül a testhez simulók.
Alkar: Rövid, jól illesztett, egyenesen jól izmolt.
Elülső lábtő: Erőteljes és rövid.

Hátsó végtag: Erős és izmos, valamivel hosszabb mint a mellső végtag, ezáltal a far megemelkedik. Oldalról és hátulról nézve egyenesen és merőleges.
Comb: Izmos, feszes, nem túlzottan lekerekített.
Csánk: Mélyen illesztett, nem nagyon szögelt, de nem is meredek.
Hátsó lábtő: Erőteljes, és rövid. A bulldog nem születhet farkaskörömmel.

Mancsok: A mellső mancs kicsi és kerek, un. "macskamancs" talajt fogó, enyhén kifelé forduló. Az ujjak tömörek, a körmök rövidek, és vastagok. A talppárnák kemények, vastagok és feketék. A csíkos egyedeknél a körmök feketék. A "caille" (a fauve csíkos kutyák közepesen fehér foltozással) és "fauve" ( a fakó színű kutyák közepes vagy kiterjedt fehér foltozással) a sötét körmöket előnyben részesítik, de a világos körmök sem büntetendők. A hátsó mancsok igen tömörek.

Mozgás: Szabad mozgás, a végtagok párhuzamosan mozognak a talajon.

Szőrtakaró:
Szőr: Szép, dús, fényes és puha rövidszőrzet.

Szín: - egyenletesen Fauve, (arany-sárga) csíkos, vagy csíknélküli, vagy korlátozott
foltossággal,
- csíkos, vagy csíknélküli fauve, közepes vagy kiterjedt foltossággal.
A fauve összes árnyalata megengedett, a "vörös"- a "tejeskávé" színig. A teljesen fehér kutyákat a "csíkozott fauve kiterjedt fehér foltossággal" színhez soroljuk. Ha egy kutyának különösen sötét az orrtükre és sötétek a szemei, akkor különösen szép egyedeknél, egy kevés pigmenthiány a szemhéjjak körül megengedett.

Nagyság / Súly: Egy jól tartott bulldognak a súlya nem lehet kevesebb mint 8 kg, és nem lehet több mint 14 kg. A nagysága arányban van a súlyával.

Hibák: Minden eltérés a megengedettnél hibának tekintendő és a hiba nagyságának megfelelően kell értékelni.
Szűk vagy összegyűrt orr, krónikus horkolók, rosszul záródó ajkak, pimenthiányos ajkak, világos szemek, nyaklebernyeg, magasan hordott farok, túl hosszú vagy abnormálisan rövid farok, laza könyökök, meredek vagy előre illesztett csánk, rendezetlen mozgás, túl hosszú szőr,

Súlyos hibák: Orrtükör mely nem fekete, nyúlajkak, ollósharapás, tépőfog állandóan látszik, különböző színű szemek, nem álló fülek, csonkított fülek- farok vagy eltávolított farkaskörmök, faroknélküliség, a hátsó végtagokon farkasköröm vagy eltávolított farkasköröm helye, fekete cser jegyekkel egérszürke vagy barna szőr.
MJ.: A kanoknak két jól fejlett herével kell rendelkezniük, melyek a herezacskóban helyezkednek el.

Előzmény: beritibi (252)
Tibbe Creative Commons License 2003.04.27 0 0 253
Nagyon röviden:
CACIB : nemzetközi kutyakiállitás;
CAC : országos kutyakiállitás
Előzmény: beritibi (251)
beritibi Creative Commons License 2003.04.27 0 0 252
Ja és még egy kérdés: miért van az, hogy látok olyan francia bulldogot, amelyiknek "rövid" a füle, míg másoknak olyan, mint egy nyúlnak. Melyik a standard?
beritibi Creative Commons License 2003.04.27 0 0 251
Nekem (mint laikusnak), kérem, nézzétek el a kérdést: Mit jelent a CACIB? :-)

Más: Francia vagy Angol bulldog a nyerő nálatok (és miért)? Van nagy különbség köztük (viselkedésben, alaptermészetben)?

Köszi

femaledoggy Creative Commons License 2003.04.25 0 0 250
megnéztem az ÁTK honlapját, tényleg a Hungexpo-n lesz, még jó, hogy most leírtad ezt, mert én máshová mentem volna :-)))))))))))))
femaledoggy Creative Commons License 2003.04.25 0 0 249
Tibbe!
A klubkiállítás nem a Népligetben lesz, Ahol tavaly, az Építők teniszcsarnokban?
Én úgy tudom....
Előzmény: Tibbe (248)
Tibbe Creative Commons License 2003.04.24 0 0 248
Máus 17-én CACIB ; 18-án Klubkiállitás;
Mindkettő a Hungexpo területén.
Előzmény: beritibi (247)
beritibi Creative Commons License 2003.04.24 0 0 247
Sziasztok!

Mikor és hol lesz a Klubkiállítás?

Köszi

Tibbe Creative Commons License 2003.04.23 0 0 246
Tibbe Creative Commons License 2003.04.23 0 0 245
Igen ,én csak Astrát neveztem. nem mintha itt Magyarországon kéne neki bármilyen eredmény is, de őtőle tudom már, mit várhatok el. Sok "hozzámtartozó" kutyus lesz, és azoknak szurkolok most. A növendékek csak májusban lesznek kilenc hónaposak, még van időnk. Bár te teszed legokosabban, hogy Darius "beveted a mélyvizbe".,hadd gyakoroljon!
Most hányan vagytok összesen otthon ; -mármint kutyailag?:)
Előzmény: femaledoggy (244)
femaledoggy Creative Commons License 2003.04.23 0 0 244
Az jó lesz, ha talizunk.
Te kit neveztél? Astra-t?
Dariussal megyek a székesfehérvári tájjellegűre.
Hadd gyakoroljon a kis piszok:-))
Előzmény: Tibbe (243)
Tibbe Creative Commons License 2003.04.23 0 0 243
No, nem lesz neked más, úgylátom, csak bulldog!
De az nem is baj, ha valaki szereti és ismeri a fajtát, amit tenyészt!
Te egy elkötelezett bulldogos vagy már, és értessz is hozzájuk.
Szép lehet a csikos Whisky-kislány:) Meg fogom tekinteni. A Klubkiállitáson találkozunk !
Előzmény: femaledoggy (242)
femaledoggy Creative Commons License 2003.04.22 0 0 242
Szia Tibbe!
Már megint hogy jártam......
Elmentem a barátnőmhöz, már régen láttam őket.
Yorkit akartam vanni magamnak húsvétra...
Neki gyönyörű yorkijai vannak és nem is adja horror áron.
Van neki pár francia bulldogja is...
na, hazamentem egy kis francia bulldog, csíkos lánnyal..... Whisky-nek hívják, marha picike, de rettentő formás, gyönyörű fejjel, és ritka, külföldi vonalú az apja felől. Viszem a klubkiállíásra baby osztályba, remélem ott találkozunk! Behalsz neki, ha meglátod, annyira tündérke.
Előzmény: Tibbe (235)
femaledoggy Creative Commons License 2003.04.22 0 0 241
A mopszok 30-80 ezer forint között mozognak, függ attól, hogy milyen vérvonalúak.
Előzmény: Lonni24 (238)
femaledoggy Creative Commons License 2003.04.22 0 0 240
Figyelj rá, hogy mindig tisztítsd ki a fülét. Én paraffin olajjal szoktam nekik, azzal törölgetem a nózijukat, és a pofaredőket is. Lehet, hogy kellene neki egy kis antibiotikum kúra...
Az én kis Darius-omat is kezelem, mert őt is kivert egy kis ragya. A nyakán. csak Amiksiklav-ot adtam neki, és már szépen rendbe is jött. Előfordul a kiskutyákkal az ilyesmi. Viszont, neked nagyyon kell vigyázni a fülével a továbbiakban. Amelyik kutyó hajlamos rá, arra nagyon kell figyelni, tisztítani, kenegetni, hogy ne gyulladjon be állandóan.
Előzmény: BúvárKund (236)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!