Eddig úgy néz ki, hogy 29-e az a nap, amikor többen el tudnának jönni. Legnagyobb sajnálatomra sok régebbi (nálam legalábbis sokkal régebbi) írótárs nem jelzett vissza. Őszintén megmondva, még kb 6-10 embertől, legalább visszajelzést vártam volna. Főleg azoktól, akik régebben nagyon fel tudták pörgetni a topicot. Mindegy, aki ráér, jöjjön!
A többiektől kérdezem, hogy senki nem akar jönni? Trophytól-a Topicgazdáig és közte sok régi író?
muggli
Ma délelőtt fél 11-kor kaptam őt lencsevégre.
Megpróbálom feltenni, bár még sohasem sikerült.
Viking, Te mikor fotóztad le? Tavaly minden nap figyeltem, nem láttam.
Gumidani!
A 7 törpén kivül volt még a Kék-Duna és a Tabán az un. 100 személyes tipusból.
130 személyesek voltak a Piroska, Iluska és a János Vitéz.
90 személyes volt a Farkas és még egy.
A 4 vizibusz pedig a Margitsziget, Angyalföld, Lágymányos és a Budavár.
A BKV y.jpg képen a Vidor van, valszeg épp Misa bácsi vezette, mert erősen jobbra dől ;)
Micsodaaaaaaa????????????????????
A teremburáját! :)))) Én meg ilyenekről lemaradok :))) Ejnye....mégegy ilyen, hogy a tudtom nélkül érkezik meg valaki....nahát! :))
A fotót dobd be ide nyugodtan, ha megvan...valóban szép jószág. Én is annakidején lefotóztam és beraktam a gyüjteménybe, de nem kaptam el valami túl jó minőségben...
Nem tudod véletlenül mikor jött? Érdekelne, hogy melyik hajót helyettesítette a rendezésben...
Sziasztok!
Itt volt ma a RIVER QUEEN!!!
Álom-gyönyörű! :-)
Eddig a River Cloud volt a legszebb üdülőhajó, de mától Ő a kedvencem.
A hajótest megegyezik, de a felépítmény és a színvilág még izgalmasabb.
Ki látta még? Én le is fotóztam.
Zoltika!
Nemrég írtam Gumidaninak, hogy kb két hét és van egy diaszkennerem. Segítek, szívesen! (Ezzel az én gyűjteményem is gyarapszik!:-))))))))))))) )
muggli
Add csak ide, az én szkennerem biztos jobb!:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! Léciléciléciléciléciléciléciléci!!!!!!!!! Ha nem ,akkor irgumburgumvaslapát lesz!!!!!!!!!!!:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
muggli
Tettem fel BKV-s képeket is.
http://kep.tar.hu/gumidani/index.phtml?aid=27552949&pid=2249005
További kérdéseim:
A képek forrása szerint
a Tündérnek 1,
a Tudornak 8 (Szende, Szundi, Hapci, Morgó , Vidor, Kuka és még kettő???),
a Piroskának 2 testvérhajója volt.
Ezek nevére ki emlékszik?
Pótkérdés, talán ez könnyebb: Az Attila lánykori neve mi volt?
Persze hogy helyes volt, mert tényleg nem emlékeztem... :)) Bocs a pontatlan fogalmazásért! én mindig testvérhajónak véltem őket (amikor eszembe jutottak), igaz, egymás mellett sohasem láttam őket, és fényképem sem volt róluk. Egyébként nekem is van néhány hajós diám (Balaton, Duna, tenger), megpróbálom beszkenneltetni őket.
Igazad lehet, nem ellenkezem! Nekem a Tátika teljesen kiment a fejemből, amikor azt írtam, hogy kb. "nem emlékszem, hogy testvérhajója lett volna". Ezek szerint ez a mondat tartalmilag helyes is volt... :))
Legalább addig add ide, amíg beszkennelem!:-))))
Aztán, ha OK, akkor felkerül a képtárba, Viking képei címmel!:-))))))
muggli
Ui: A talira elhozd ám, hallod?!:-)))
E-mailje van neki, nem? telefon? Postagalamb? Lovashírnök? Léggömb? Füstjelek? Semmi elérhetőség?
muggli
:)))))
Jó-jó, csak az a helyzet, hogy nem az én képeim. Az egyik fotócsatornára, ami nekem is rendszeresen lejön, belépett valaki, akinek rengeteg képe van ezekről. Nekem elküldött vagy két tucat képet nézegetni (Dunaföldvár, D. Ferencz, Kossuth, Petőfi, Széchenyi, Felszabadulás) fekete-fehérben, valamint egy sorozatot a Df. elbontásáról színesben, és sztem nagyon jók! Nem tudja most feltenni a netre, én mondtam hogy segítek neki, meg azt is, hogy jöjjön fel a topicra, elvégre minden "hajómániásnak" itt a helye :))) de most valahova eltűnt :)))...addig meg nem akarok pakolgatni :)
"uu = Boglár! Én ezt az egy hajót ismertem, nem tudom, volt-e testvére. "
Szerintem ez a hajo nem a Boglar, hanem a Tátika. (A Boglarnak nem ilyen ivelt oldalablakai vannak, hanem egyenes es a vezetofulkeje is mas.) A Tatika jelenleg a Zankai Gyermekudulo (?? - ez most a neve az Uttorovarosnak?) tulajdona, o szokott az egyik mentohajo lenni a Balatonatuszasnal, ott lattam en is tavaly es beszeltem a kapitanyaval. O mondta, hogy bar nagyon hasonlit a Boglarra, de nem egy tipus, kb. 7-8 ev kulonbseg van kozottuk.
Nos akkor a topictalihoz minden jót kívánok, mivel én másfél hétig nem leszek itt. De aztán TÁJÉKOZTASSATOK!!!
Hogy is van szeretett és becsült Dékány Andrásunk könyvében? T.Q.L. Másfél hétig más vizekre evezek, maj utána ismét "fölvonom a lobogót"
gb
Engem is érdekel a Deák Ferencz és a Dunaföldvár.
Hol lehet megnézni a képeket?
A DEakról van egy filmem ami 56-ban készült szines és az AlDunán tett utját mutatja be. A képtáramba van egy kép a pusztuló Dunaföldvárról. A hajó nevü képen apám látható A Kisfaludy hajon a Balatonon kb1940 körül.
"Ha már úgyis téma...érdekelnek valakit régi Dunaföldváros és Deák Ferencz-es fotók, és a Dunaföldvár elbontása közben készült fotók?"
Ennél butábbat nem is kérdezhetsz Viking!:-))))
Áááááááááááááá, dehogy! Ne erőltesd, itt mindenki skandináv lottózik!:-)))))))
muggli
17:43-as 1. hozzászólásomkor azt mondtam, gyorsan végigolvasom az eddigieket, idáig a 41. oldalon tartok és csak azért függesztem fel, mert korán kelek... Nagyon élvezetes volt, folytatom hamarosan és csatlakozom!
Kérdésem addig: újonc topicolóként részt vehetek a találkozón?
"csapatostúl bemenni" -ez jó :))
bevesszük a Szabadkikötőt...:)
Ha már úgyis téma...érdekelnek valakit régi Dunaföldváros és Deák Ferencz-es fotók, és a Dunaföldvár elbontása közben készült fotók?
Egyébként egyszer, (úgy tíz éve) láttam is őt, csak messziről és nem is akartam hinni a szememnek. Ha legközelebb arra járok, (nem tudom, hogy mikor lesz az) feltétlenül felkeresem. Nem olyan nagy az a tó.
Semmiség! Pár csipás éjszaka, meg az, hogy akármennyit vagyok a neten, ugyanannyiba kerül. Amíg modemes, meg ISDN-es voltam, addig volt olyan, hogy az asszony válni akart! Nem a net miatt, hanem a telefonszámla okán!:-)))))))
muggli, az ADSL-fan