Kistarcsán van egy nagyon jó bontó, szint mindig van mindenük, Budapesttől nem egy vészes távolság, hévvel ki lehet menni, a pontos cím Kistarcsa, Rózsa utca 1. a telefonszám: 0628471350
Családban van egy 91-es (pontos típusszámot sajna nem tudom) Jawa 350-es. Szükségünk lenne első teleszkóp szárra, de sehol semmi (bontók, boltok). Nem tudtok valahol bontót vagy esetleg boltot ahol láttak már ilyet?
A Losonci boltot is megpróbálnánk, de a tel.szám
ami régebben be volt ide írva már nem jó (körzetszám is változott). De ha esetleg a pontos címet újra beírná valaki azt megköszönném.
Hát, csak sejtésem van, azért voltam csendben...
Rugót kapni szerintem a használtcikk piacon lehet a turkálóban, esetleg telóval együtt. Vagy a Karsainál a Király utcából nyíló boltban, ott is sok vegyes cucc van. Esetleg a Négy Kelemen Kft a Zichy u. 30 (http://negykelemen.fw.hu)
A hátsó teló nem biztos, hogy szétszedhető, nekem a 638 könyv (twinsport)azt írja, hogy "állandó töltet" van benne.
A 643 az melyik gép? Láma vagyok, nem néztem még utána...
Csepptankos, legyezőórás
váz+hátsó villa+teleszkópok+első villa+sárvédők+kormány+lámpafej alsó-felső lemez,
jó állapotban, gyári festés, nem rohad, 5000 Ft.
Cím: Bp.XVIII. Csokonai u 42-vel szemben, Vastelep
Mentse meg valaki, mielőtt bezúzzák.
ELADÓ egy 250-es Jawa váz, csepptankosé volt, 1967-es, papírok sajna nincsenek én is anélkül vettem, fel kell újítani, meg rendbehozni, de meg lehet simán rendesen csinálni.
Ár: ha érdekel, tuti megegyezünk
Írj a fórumba vagy az e-mail címemre: vargamisi666@freemail.hu
Szia!
Pár éve kiszaladtam Losoncra a Motorshop Klementhez alkatrészekért, ott láttam meg. A boltos mondta, hogy ez egy újabb fajta jawaé, Mo-on ilyen nincs forgalomban. Az árára már nem emlékszem, de olcsó nem volt, az biztos :-(
Egy fém lemez kell a felrakásához, ennek a rajzát be tudom szkennelni, ha kell valakinek esetleg. Műszerek, izzók egy az egyben átrakhatók, még a bowden is elért.
Ha valakinek nagyon kell a bolt címe, előásom, bár ide a topicba is beírtam már régebben. Tudnak magyarul, fel lehet őket hívni telefonon.
350-643-5 kerdes:
A hátsó lengéscsillapító egy 'zárt tubus', 3 fokozatban állítható. Legkisebbre beállítva szét lehet kapni= leszedtem a két (randa fekete) müanyag borítást + rugó.
Kérdések:
1. A rugó erősen rozsdás volt (kicsit még mindig az). Lehet-e (érdemes) csináltatni új rugót, mivel kapni szólóban nem lehet. (vagy ha lehet hol ?). Vagy ne szarozzak vele, úgysem látszik stb.
2. amit nem tudok szétszedni az a dugatyú munkahenger (ha így hívják a teló esetében is). Ami látszik: a telószár, egy ~21 csavar, kozepén luk, belőle kilóg a teleszkóp rúdja. Letekerem a csavart és tovább nincs, nem tudom kiszedni a rudat. a likban ott csillog a 20 éves olaj, látszik valami tömítés + egy kereszt alakú fém bigyó, ami forgatható de nem menetes, ezért fél óra után meguntam a tekergetését.
Valami fogja a rudat mint elöl a teló alján levő hosszú csavar, csak itt alul nincsen semmi, mivel alul ugye össze van heggesztve a felfogató gyürüvel.
Hogyan lehet ezt szétszedni ? Vagy hagyjam ezt is a francba, azért az olajat gondolom ennyi idősen jobb lenne cserélni + le lehetne normálisan homokfújni, fényezni a telószárat.
Igaz már tudjátok a választ a kérédsre , de mivel mással és masutt is megtörténhet ilyen ,hisz más motorban is van hasonló ömlesztett görgős megoldás , van egy aranyszabály annyi görgő van benn ahány belefér, tehát ha a megtalált görgőket bepakoljátok és még férne bele akkor lehet tovább keresgélni. Egyébként van Jawa ill CZ szerelési könyvem ha valami kérdés van irjatok akár mailen is janosak@freemail.hu lehet egyszer beszkennelem és felteszem valahová. Első motorom egy CZ 175sport volt, a barátomnak meg egy 634-es 350-es Jawa, ugyhogy van némi tapasztalatom (igaz az idő már feledtet)
Sziasztok! Porteleken motoros találkozó lesz április 18-20-ig! Várunk minden érdeklődőt! Bővebb info: http://web.tvnetwork.hu/kunyik/motorostali.jpg vagy: ejfelilany@freemail.hu
de a lazított csavarokkal beindítás nem is hülyeség, csak akkor a hengerfej is lötyögne...
elvbe feszegetéssel lejön nem? egy kiló petróleummal locsoltam meg ( a természetes(ebb) anyagok híveként), de nem történt semmi. Csak szívás... Ha műhelybe viszem, akkor meg tolhatom haza utána. Fene, majdcsak megunja és lehuppan magától egy éjjel!
Hát az meg hogy lehet? :-(
A hengerfej tetején a csavarokat kicsavartad?
:-)))))))))
Indítsd be, egy idő után magától lerobban
:-)))))))
Na nem humorkodok, én is tudom milyen néha szívni...
jó hogy írod, de nekem egyelőre az van hogy nem bírom leszedni a hengert hogy egyáltalán ilyenen filózzak... Hogy szeditek le? olyan bika feszítővasam hajlott el rajta (az alsó bordáról nem is beszélve), hogy ihaj...
Válaszolok a saját kérdésemre. 28 db
Okos ember más kárából tanul, tegyetek a forgattyúsházakba rongyot, mielőtt nekilátnátok a dugattyú levételének. És csak óvatosan mert potyogni fognak a görgők.
Ezzel legyél nagyon óvatos, nehogy bent maradjon akárcsak egy is a forgattyúsházban, mert pár száz km után garantáltan a dugattyú és a hengerfej közé "konnektálódik". Egyik barátom járt így, 500km után...
Sajna nem tudom darabra a számát :-(
Guru gyerekek! Mi a franc van a gépemmel? Tegnap óta surrog, kerreg, mintha szorulna, jobban is melegszik mint eddig, pár km után veszít az erejéből, gázfröcsre pedig sokkal lassabban esik vissza a fordulatszám mint eddig. Fene vigye el, egész télen rendesen ment, most 3hétig nem használtam, azóta ilyen. Gyújtást, karbit megnéztem, az egyik gyertya (egy 175-ös!!) el volt kormozódva( a téli hideg miatt volt benne).
No, van valamilyen ötletetek? nincs kedvem ezért a blokkot szétkapni, ha nem muszáj. Olaj van benne dögivel, mikor tegnap láttam hogy melegszik és surrog, dupla adag 2T-t raktam be, hátha. De nem. Segítsetek lécci!
Először írok a topicba, most is rövid leszek, mert időzavarban szenvedek...
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Kaptunk ajándékba egy 350 ccm-es(638) JAWA-t, lekapuk a hajtórúdról a egyik dugattyút és sikerült széthullatni a tűgörgőket. Hosszas keresgélések után összeszedtünk 26 db-ot.
Keresgéljünk tovább???
Mindenkinek ki kell kísérletezni, mert a töltőtől (annak feszültségétől) függ...
Durván számolgatva: ha 12Ah-s aksit töltünk, akkor kb. 1A körüli értékkel szokás. Sorbakötve az akkuval az ellenállást(vagy izzót)azon is 1A fog folyni. Ha a töltő mondjuk 4V-al nyom többet ki, mint az aksi fesz, akkor P=UxI=4x1=4W terhelhetőségű ellenállás kell minimum és 0-2ohm értékű mondjuk.
De a 4W helyett én nagyobbat tennék be és állíthatót, hogy egyedileg be lehessen állítaniés biztosan ne melegedjen túl. Porceláncsőre tekert huzalellenállással szokták megoldani, de pl: a skoda 105 gyújtótrafón lévő kb. 1ohmos (fehér porcelánban)is jó kísérletezni + bontóban könnyen beszerezhető. (szerintem ez a legegyszerűbb az izzó után)
Ha valaki izzót köt sorba, egy 12V 55W-os autó első izzóval próbálja ki szerintem. Egy a lényeg, ampermérővel meg kell mérni, mennyi áram folyik és aszerint kissebb, nagyobb cuccot berakni, újra mérni.
Udv, Acheno!tenyleg megjavitotta a baj csak az hogy Szekesfehervaron kaptam melot ugyhogy nagyon ritkan hasznalom atvinni sem tudom mert havi 50$ a zoldkartya de ha van egy kis idod a hetvegem szabad motorozhatnank egyet.
Hja olvastam hogy auto akkutoltovel nem lehet mociaksit tolteni.Vkinek nincs megis 1 otlete hogyan lehetne????