...és lenyúlták az együttesnevet, amit akartam. Mikor megláttam a Rockinformban a demokritikát róluk (hogy egyáltalán létezik ilyen nevű zenekar), kicsit kiakadtam. De most már mindegy. És tényleg, a szám végén elvágja a torkát?
NA, meghallgattam az ominozus notat, le is irom a velemenyemet, mind hangzasilag, mind zeneileg.
Az nota egyes reszei engem egy olyan '85 koruli metallicara emlekeztettek, mas reszei a Moby Dick-re (foleg az enek miatt).
A szam maga nekem nem jon be, hogy oszinte legyek, otezer ilyet lehet hallani, barhol.
A hangzas nem olyan rossz, en mondjuk mashogyan kevertem volna. Nekem a Dob nagyon hangosnak tunik, a gitarok nehol meg (barmilyen fircsan hallatszik is) erotlennek tunnek.
A Szolo jo kis virga, csak en celtalannak latom, hianyolom a dallamot belole es csak technikai villongasnak tunik, annak viszont fasza.
A szoveg elegge ideje mult. A tema meg elmenne, de ezek a kifejezesek, szofordulatok, rimek gazok szerintem.
Az enekes kritikan aluli, en lecserelnem a helyetekben, gondolom ezt a fasza szoveget is o alkotta.
Az osszkepet tekintve, csodalkoznek, ha ezzel befutna valaki, de M.o.-n minden lehetseges.
Vegul is fejlodokepesnek tunik a dolog, kivancsi vagyok mi lesz belole egy ido mulva.
Na, lehet anyazni.
Van a Schmidt Stúdió, a Gellérthegyen, marha kicsi, a cucc se nagy eresztés (bár a minimumot azért hozta). A nyilvántartás kicsit kavarodik, 2x-3x előfordult egymásra szervezés, ilyenkor másik alkalom, extra idővel kiegészítve volt a megoldás.
Volt a Peek stúdió a Fehérvári úton, azóta elköltözött Kőbányára, az valamivel nagyobb, és preferálják a saját Peek electronic erősítőiket, ami, hmm... de mindenki döntse el maga. A termek igényesebbek.
Egyébként egyszer-kétszer jártunk Őrmezőn, a nevelőotthon alagsorában. Nem tudom, az mennyire publikus, de ha érdekel vkit, rá tudok kérdezni.
Az a kis sertés gyerek a prohászka, és ezt a lefoglaljuk előre, odamegyünk és kidobnak játékot velünk is megcsinálták egyszer, egy hiphop zenekarrol van szó, annyit kell tudni, hogy voltunk vagy 9-10 átlagosan 20-21 éves srácok, és helyünkre pedig bejöttek a tini numetalosok, azért mert arra a vécépapirra amire felirjak, hogy jön valaki egy nappal arrébb irtak. A dühítő az volt, hogy senki se környékbeli(pl budafok, angyalföldről), nem mi hibáztunk, és erre nem megoldást keres a tulaj(Gergő) és a csicskája, hanem mondták, hogy hello. Poénból mondtuk, hogy akkor leverjük a kis numetalosokat, ugyis létszám fölényünk meg volt, erre Prohászka okoskodott, hogy az ö védelme alatt állnak a fiúk.
Ráadásul hiába van 4-5 terem a cuccok szarok, leharcolt h&k basszus cuccok vannak mindenhol, kivétel abban a teremben ahol a normális dob van, ott egy peavey combo van, ami tényleg proszívó hangú volt. Prohászka szerint nem szar, csak én nem tudom beállítani...
A dobok katasztrófálisan szólnak...
Még egy dolog jutott eszembe, hogy sokszor pénteken délelött 11kor probáltunk, és a tulaj mindig elkésett, de se tovább nem játszhattunk, és kevesebbe sem került a próba.
Viszont mellette van egy másik terem, amit a Gál Miki vezet, csak egy terem van, underhanghoz képest leányálom, persze azért nem a világ vége de megteszi.
11, 22 kerületben tud valaki épkézláb próbatermet ajánlani?
Itteni hozzászólások alapján rosszabbra számítottam. Zenei/gitár kritika:
Ritmus: elképesztően általános ritmusképlet. Ilyet akkor szoktam hallani mikor felinstallálom a cakewalkot és megnézem szól e a dob, oszt beírok valami variációt a lábdobra. Bármelyik megadeth/metallica cédén hallani ilyet mikor elfogyott az 5letük, csak jobban szól.
Ének: no comment. Gondolom a zenészurak tudják maguk is.
Szöveg: no comment. Ez nem az én világom, ezért erre nemírok semmit.
Szóló: Nyújtások és vibrátó nem hallatszott elég hangszerbiztosnak, szekvencia rendben levőnek tűnt. Rosszindulat nélkül: nekem a Friedman jutott eszembe a megadethből. Összességében nem nagy téma, sok virga.
Tegnap voltunk a rocktogonban, na ott volt ilyen érzésem, úgy jöttem ki a buliból hogy semmire sem emlékszem ... ja de, a DantePokla billentyűje emlékeztetett a Toto-ra.
Na ebből a Pengéből se maradt meg semmi. Jobb 5letek kellenének, eddig kevés. Bocs.
na: nem nézek ide egy kis ideig és máris megy a bunyó :))
Milyen volt a meghallgatás? (Pyramyd, Blind, Aor)?
Amugy nem olvastam el, miről megy itt a fikázás, a Penge anyagot én is meghallgattam, és én csak annyit mondok Kramertomnak, amit már korábban is mondtam neki, ill. ő azt válaszolta, h eddig mindenki ezt mondta, akit megkérdezett, h sztem azt az énekes arcot le kéne cserélni.
Nemtom, h érdemben tuttam e segíteni bárkinek a vitában.
Pyramyd:
Szeretettel várunk z@kk topicjában a Malmsteen a gityóistenben, ti. a vasárnapi koncertről van szó, és jó lenne valami bennfentes arc élménybeszámolóját is meghallgatni magunk és utódaink okulására...
Jaés Blind:
a vasárnapi koncerten hat éves legenda omlott össze.
Most már tudom a polgári nevedet is. Amit Te nem mondtál meg, elmondta az idő (z@kk wylde-ban testet öltve) ;))
GG
Nekem eddig nem volt különösebb véleményem rólad, de ezzel előhoztad belőlem az állatot, és nem úgy ahogy a te "építő jellegű" kritikád, ami arról szólt hogy kössünk bele valamibe mert beszólt a demóra.. tipikusan a "nyuszin megin nincs sapka" esete volt amit előadtál.. úgyhogy estére megkapod a kiritikát az anyagról, zeneileg is.. és szerintem nem lesz benne köszönet, pedig csak őszinte leszek..
az hogy ki mennyire zeneértő, és ki mennyire vegyi előre a rocksztárságot, a külsőségeket, azt neked nincs jogod ennyire látatlanban eldönteni, amikor nem is tudsz az illetőről, -nevezetesen rólam- semmit.. az hogy eccer láttál egy akkora helyen 5 ember előtt játszani az nem hiszem hogy túl sokat jelent.. elég negatív hangulatot hozott az a hely mindenkire (bár eddig életem folyamán egyetlen bulimmal sem voltam 100%-ig elégedett. )az a hely nem arra való amit mi ott csináltunk...
de én is leszűrhetek rövid idő alatt dolgokat rólad, és akkor kapásból nem bírom a képed.. de ez nem az én szokásom
És pontosan ugyanannyi közöm van ahhoz hogy hogy tekered fel a húrokat, mint amennyi neked ahhoz hogy én miben lépek színpadra.. ja hogy nem szoktam színpadra lépni.. hát ezt is biztos jobban tudod, és erről is én tehetek..
És most húzok, mert meg kell játszanoma Rocksztárt kicsit AORBandi előtt is, meg arcoskodnom kell, meg jól leugatni, hisz ehhez értek, nem?
Kedves Razzle!
Erős mazochista késztetés lehetett benned, hogy másodszor is odamentél! Én ha ilyen hozzáállást tapasztalok, azonnal elhagyom a terepet. Remélem az oda járó zenészek is rádöbbennek arra hogy van még más próbahely Pesten.
Elhatároztam, hogy a múltkori kis vitánk alapján készítek egy budapesti próbaterem körképet, és a tapasztalatokat leírom ide, hátha tudok segíteni valakinek a választásban.
Szóval a próbaterem körkép újabb állomásához érkezett.
Ezúttal az Óbudán található Under hangstúdió (???) és próbaterem lesz a terítéken. Szerintem így nem sokan tudjátok, hogy miről van szó, de talán egy szó segíthet: Goldberger.
Azt hiszem ennek a névnek a hallatán sokan felszisszennek - jogosan. Nekem is voltak ott tapasztalataim évekkel ezelőttről (bunkó „személyzet” kesztyűben játszás, stb), de nem tudtam előre, hogy hova megyek. Ha tudtam volna, inkább otthon maradok. Amikor ott voltunk először lefoglalni a dolgot, mar hajtott a kíváncsiság.
A terem kinézete egy punkok által lakott súlyosan alternatív beütésű pincehelység volt. Csupa szemét, áporodott szag, és dübörög a metál mindenhonnan, 90 százalékban a kemény nu metál vonalbol, egy kis hardcore-ral fűszerezve.
A lényegre térek. Két héttel a próba előtt tehát lefoglaltunk 2 óra időtartamra egy termet. A termek és a dobszerkók átnézése után kiválasztottunk egy termet. Ekkor ért az első meglepetés, mivel egy nagyon unszimpatikus viselkedésű (értsd: hülye paraszt) „széle-hossza egy” típusú srác azt mondta, hogy nem tudja az általunk kért termet garantálni, oda oszt, ahol éppen hely van.. Természetesen vita lett belőle. Én nem értettem, hogy miért nem lehet az általunk választott teremben játszani, ő meg nem értette, hogy miért nem mindegy nekünk.
Sajnos nem sikerült meggyőznünk, ezért faképnél hagytuk. Lesz, ami lesz.
Két hét múlva odamegyünk a megbeszélt időpontra. Ekkor ért a második meglepetés.
A srác elkezdett makogni, hogy nem tud termet adni, mert jött egy amerikai zenekar, és német turnéra készülnek. Természetesen hiába mondtuk, hogy szarjuk le, megbeszéltük előre, kérjük a termet. Erre elkezdett szívózni, hogy mi nem vagyunk amerikai zenekar. Erre Valaki azt mondta, hogy „az igaz, de mi is egy zenekar vagyunk, és nem is rossz”, mire ő: „de ti nem mentek német turnéra”.
Ekkor nem tudtunk mit csinálni, kitört belőlünk a röhögés, rácsaptuk az ajtót és eljöttünk.
Szerintem nincs még egy olyan hülye mint mi, aki megpróbálná még egyszer, de annyira exrtrémnek tűnt ez a hely, hogy a világ minden kincséért sem hagytam volna ki egy jó kis muzsikálást.
Szóval újra foglaltunk helyet (inkognitóban J ).
Odamegyünk, persze az a terem, amit kértünk nem volt szabad, de ezen már egy másodpercig sem csodálkoztunk. A srác egy pici terembe vezetett. Ezalatt az öt lépés alatt tízszer elmondta, hogy a dobcucc egy millió forint volt, és hűha, ilyen nincs senkinek, óvatosan játszunk.. Azt azért hozzá kell tennem, hogy egy olyan zenekar jött onnan ki, hogy én végighallgatni nem mertem volna, nemhogy egy ilyen egymilliós dobot alájuk tenni. Amikor bent a teremben is elkezdte elmondtuk neki, hogy a hármunk gitárja sem egy jolana árkategória, és körülbelül annyiba kerül, mint a négy terem berendezése összesen. Mondjuk ez nagyképűnek hangzik, de enyhén szólva idegesített már a srác. Szerencsére kiment.
Az én erősítőm egy Marshall valvestate 100-as combo volt, ha jól emlékszem. A másik gitáros hozott egy Marshall JCM 800 fejet. Sajnos nem kellett volna.
Kértünk hozzá egy ládát, amelyen – mint később kiderült – olyan volt a legjobban beállított hangzás, mintha egy régi orosz Raketa porszívót keresztezünk egy felsőkategóriás Bosch sarokcsiszolóval. Röhögtünk is eleget. A basszuscuccról nem szólok, mert nem nagyon értek hozzá, de amikor megkérdeztem a bőgőst, hogy milyennek találja, nagyon csúnyán nézett rám.
Amikor az énekcucc megszólalt én már csak rángatóztam, és a könnyek folytak a szememből a röhögéstől.
Egy bő háromnegyed óra múlva bejött a srác, és megkért, hogy fáradjunk át egy másik terembe, mert kell a dob a tulajnak.
A hatást szerintem el tudjátok képzelni. A pakolás volt vagy 15 perc, persze az a mi időnkből ment.
A másik teremről nem írok, mert sajnos a szókincsemben most hírtelen nem találok megfelelő kifejezést annak leírásához.
Tehát én azt mondanám, hogy a játszott zene stílusától függetlenül kerüljétek el a helyet nagyon-nagyon messzire. Totális dilettantizmus és kóklerkedés jellemzi a helyet, ami semmi másra nem jó, csak a fiatal srácok zsebéből kivenni a pénzt – semmiért.
Hát meghalgattam Pengéék nótáját,mely oly felzaklatta a kedélyeket. Sajna be
kell látnom érdemben nem tudok rám mit mondani. Nem tudom ti min halgattátok, de a számitógép dobozán nem igazán jön át mit mixeltek hangnyelők. Talán csak annyit, kicsit vékonynak tűnik, de ismmételten lehet ez csak a két müanyag doboz miatt van.
A másik, valaki említette, meglehet ezzel a nótával fognak befutni. Ez nagyon kétlem, minden
bántás nélkül ez dal olyan zenei panelekkel van teli amit már több tucat bandánál lehetett halani. Ahhoz, hogy valaki befusson közhely: nem
kell virtuóz zenésznek lenne (de nem árt) csak valami olyat kell csinálni, hangban, stilusban,
színekben amit még más nem csinált. Erre a nótára ez nem mondható. Mér van az a
legtöbb együttes nem meri felválalni saját hangját helyette majmol másokat.
Más az is feltünt átlagnál több itt a széles képernyő, mitől van ez ?
Ennyi jó gitáros lenne itt, vagy csak a pacsirták :)
Tessék felrakni a demót valahová és mellé rögvest egy Triple Trouble demót is ( istenem , add hogy jól irtam le a Blind-ék zenekarának a nevét !!! ) Ha, kő akkor rögtön rakok mellé egy Semmi Cicó -t is !
A zenész fogalma számomra is ugyanazt jelenti, mint neked. Épp ezért
próbáltam rávilágítani arra, hogy amikor a külsőségek már a játék
("zenészség") rovására mennek, ott már gáz van. Én ezt éreztem
Blind-nál; a "rocksztárság" a gitártudástól fontosabb számára (persze
ez az én szubjektív véleményem, nem kell vele egyetérteni.)
Hidd el, hogy nekem is van "imidzsem"; nem egy zselézett hajú, pihent
agyú, főiskolás fazon (elnézést az általánosításért, tisztelet a
kivételnek) vagyok (bár - véleményem szerint - akár egy kisiskolás,
egy "átlagember" is játszthat jól a hangszerén, mint ahogy
emlékezetem szerint pont te fejtetted ki, hogy az USA-ban egy
kamionsofőr, vagy számítógépszerelő olyat játszik, hogy "kiesik az ember
szeme"), és tizenéves is rég elmúltam már. Nem tegnap kezdtem el
gitározni, bár korántsem tartom magam profinak (talán annak is eljön
majd az ideje). Volt már "egy-két" fellépésem életem folyamán és
játszottam olyan nevekkel is egy színpadon, akikkel nagy
megtiszteltetés közösen elnyomni akár egy nótát is (főleg ha azóta is
megvan a jó kapcsolatom ezekkel az emberekkel). Én is léptem már fel
fejkendőben, de szerintem egy egyéniséggel rendelkező zenésznek
(vagy akár művésznek is nevezhetjük, ahogyan te tetted) akkor is van
egyénisége, ha csupaszon beáll a zuhany alá, vagy ha kétezer ember
előtt lép fel "teljes harci díszben". A zene elsősorban a zenéről kell,
hogy szóljon; minden más másodlagos; az öncélú pózolgatás meg
egyenesen szánalmas!
"Kedves" Blind!
Lehet, hogy nem olvastad elég figyelmesen a hozzászólásomat, de én
úgy emlékszem, hogy egyszer sem kurvaanyáztalak téged, mindössze
leírtam a véleményem rólad, ugyanis a tököm már tele volt azzal, hogy
te bárkit élből (gondolkodás nélkül) lefikázol, kritizálsz; az hogy
történetesen a mi demonkról volt szó, ebből a szempontból
majdhogynem lényegtelen. Pyramidnak már rég kifejtettem ezen
véleményemet, kérdezz rá esetleg!
Nekem (vagy a zenekarnak) egyáltalán nincs szüksége arra,
hogy "kielemezze" a demonkat egy olyan arc, akinek a zenei
dilettantizmusa a hozzászólásaiban magáért beszél. Amit te mondasz,
az legjobb esetben is csak egy hozzá nem értő alak
véleménynyilvánítása.
Azt viszont már észrevettem, hogy amikor téged kritizál valaki, te
azonnal elküldöd őt a kurvaanyjába, mert pont te vagy az, aki
egyáltalán nem tudja elviselni a kritikát (jobb esetben "csak" lepereg
rólad, mint a falra hányt borsó). Arról, hogy a te témához kapcsolódó
hozzászólásaid (vagy bármelyik hozzászólásod) mennyire építő jellegű,
lehetne vitatkozni, de szerintem nincs értelme, mert egy fafejű tuskó
vagy, aki a saját álomvilágában él. Milyen rocksztár az, akit senki nem
ismer, sehol nem jegyzik? A tükör előtt sokat szoktál pózolni otthon? Az
nagyon jó, ha te ilyen showt tudsz csinálni a színpadon, de csak akkor,
ha közben nem felejtesz el gitározni sem. Én igazából egyszer láttalak
a Triple Trouble zenekarral játszani, de ott nem fedeztem fel ezeket a
showelemeket, vagy ezek nálad csak szavakban élnek?
Az meg hogy én milyen irányból tekerem fel a húrokat, az én
magánügyem, amihez neked van a legkevesebb közöd, "barátom", de
ha te zenei szempontból ennek is különleges jelentőséget
tulajdonítasz, ezzel is csak azt bizonyítod, mennyire gyökér vagy!
Szerintem pedig kajakra olyan.. de mindegy, én személy szerint kukábavágnám az anyagot, és újravenném egy rendes helyen.. és ezzel még mindíg csak a hangzást illettem..
.. még gondolkozok azon hogy a zenét is kritizáljam, a múltkori személyeskedős, kretén beszólásán felbuzdulva..
...köszi a kritikákat lányok :) valójában megköszönném Blind-nak is a beszólását, miáltal egy kis ingyenreklámot csinált a zenekarnak, hasonlóképpen amikor a Soundchek stúdió volt teritéken :)))
pele_! feltöltöttem hozzád az anyagot, ide a teljes track felment, valamint feltettem egy vonalból készült anyagot is, ami KramerTom egy régebbi témája, ezt házilag vettük fel a laptopomra többsávos technikával...
z@kk (c)
Pláne, ha az énekdallamot is ő írja... De ez is csak megánvélemény, mint lejjebb írtam, van hova fejlődni, a zene nem rossz, főleg a bevezetés ígéretes, megérdemelne egy jobb énektémát.
Én is meghallgattam. Szerintem is hülyeség olyat állítani, hogy úgy szól, mintha vonalból jönne a gitár. Ha már a hangzást akarjuk kritizálni engem jobban zavar, hogy a dob meg az ének baromira előre van keverve. És hát ezt az énekest ugyebár célszerűbb lenne eldugni valahova a mix legaljára... de hát ez már magánvélemény, nem feltétlenül a hangzás kritikája.
Csatlakozom Angel-hez, megszólalás szintjén, viszonylag korrekt az anyag, legalábbis a gitár nem szól rosszul. Az összmegszólalást illetően, talán egy kicsit mintha egy tömbből szólna az egész, de ezt a stúdiósok biztos jobban tudják, kicsit jobban szét kellett volna panorámázni vagy miafasz.
Ami meg a zenét és a szöveget illeti, az tényleg a személyes művészi szabadság témakörébe tartozik, tény, hogy kicsit még kiforratlannak tűnik, de legalább van hova fejlődni és érdemes is. Bár ha meg ezzel kurva nagy rajongótáboruk lesz, akkor nosza!
Azért nekem vannak fentartásaim az ilyen kijelentésekkel szemben!
Utoljára ilyet a Lakodalom Lajostól hallottam:
"Mivel sokoldalúan képzett zenész vagyok, nekem bármilyen (akár ismertelen, még képről sem látott) hanxer esetén is elég egy félóra-óra ahhoz hogy elfogadhatóan tudjak játszani rajta"...
Nem t'om, hogy ugyanarrol az emberrol van szo, de az egyik ismerosomnel beleolvastam a Westel-Talalkozasok februari szamaba. Az egyik westel-diler megfelel a leirasnak (22 évesen J.S. Bach (d-moll) Chaconne-janak (vagyis annak gitaratiratanak) hatasara autodidakta modon kezdett el jatszani, "egy ev alatt 15 evet fejlodott"?, stb.) Szval, Domonkos Matenak hivjak az illetot.
Lsd. http://www.westel900.net/talalkozasok/7_02/12.html
kozvetlen/sajat honlapot nem talaltam,
Ha esetleg vki masrol lenne szo, akkor elnezest...(sok "csodagyerek/csodafelnott" van, nem akarom megbantani az illetot, de az ilyen "egy ev alatt 15 evet fejlodtem" cimu kijelentesek mindig idegesitettek...foleg azert, mert utana meg azt irja, hogy nem erzi magat eleg erettnek a szoloban valo jatekhoz..., vkinek vagy legyen batorsaga vagy ne "dicsekedjen"...)