Keresés

Részletes keresés

phantomII Creative Commons License 2003.03.27 0 0 3351
A Corsair az nem A7?
Előzmény: neutron (3350)
neutron Creative Commons License 2003.03.27 0 0 3350
Nincs valalkinek elfekvoben egy 1/48-as Revell/Hasegawa A-6E Corsair-je?

neu

phantomII Creative Commons License 2003.03.25 0 0 3349
Szilikonolajat szoknak mondani az okosok.

Esetleg ha valaki egy Lehel szervíz irányában jár, megkérdezhetné.

A nyomásról meg annyit, hogy úgy kell beállítani, hogy szépen fújjon. Tudom, nem valami egzakt, de végül is erre megy ki a dolog.:-)))))

Előzmény: rezgaras (3348)
rezgaras Creative Commons License 2003.03.25 0 0 3348
tamastamastamas írta:

> már félóra alatt is "komoly" mennyiség? olajat gy?jt össze

Te, nem áll véletlenül ferdén az aggregát? A hűtôkompresszoroknak szigorúan függôlegesen kell állniuk, pont az olaj miatt. Ha folyamatosan veszti az olajat, akkor szvsz. egy idô után elfogy belôle az olaj, és bekrepál! (erre szokták adni azt a tanácsot, hogy a légbeszívô nyílást be kell dugni egy olajos pohárba, és "megszívatni" a kompresszort. Sajnos azt nem tudom, honnan lehetne szerzni hűtôkompresszor-olajat! Gondolom, a motorolaj nem jó erre!)

> mekkora lenne a szükséges légnyomás érték?

Lehet, hogy ez is úgy van, mint az ízlések és pofonok, de szvsz. a szintetikus festékekhez kisebb nyomás kell, úgy 1-1,5bar - esetleg felmehet 2-re is. Vizes festékekhez (akril) nagyobb nyomás kell, 2 bar fölött. Szerintem (!) ez függelten attól, hogy külsô- vagy belsô keverésű a készülék.

Előzmény: tamastamastamas (3347)
tamastamastamas Creative Commons License 2003.03.25 0 0 3347
Jó neked!

Nekem az infúziós szereléken levő tartályocska már félóra alatt is "komoly" mennyiségű olajat gyűjt össze. A végén még nekem esik valamelyik olaj-vadász nagyhatalom... :-)
De tényleg, állítólag a standard hűtőkompresszornál ez általános jelenség. Csak azt nem tudom mit csináljak ha végképp bekrepál egyszer.
Egyébként a Kager DoubleAction pisztolyok esetén mekkora lenne a szükséges légnyomás érték? Az enyémhez kapott papírokból ez valahogy nem derült ki.

Előzmény: rezgaras (3346)
rezgaras Creative Commons License 2003.03.24 0 0 3346
tamastamastamas írta:

> szintén jó olajleválasztásra

Nem egészen értem ezt az olaj dolgot. Én évek óta használom a hűtôgép-kompresszoromat. Minden alkalommal a szeánsz után lefújatom a tartályt, de olajat még sohasem találtam benne. Vizet szokott lefújni.

Egyébként a nyomszabályozót a tartályhoz egy olasz barkácsboltban vettem, valami 22e líra volt, ami ma kb. 2500Ft-nak felelne meg. Az a furcsa baja van, hogy túl erôs a szabályozásban a "negatív visszacsatolás". Ha a tartályban kis nyomású levegô van, a kimeneten nagyobbat ad ki, ha pedig nagy nyomású, akkor kisebbet. Olyannyira, hogy a 3bar tartálynyomás mellett még szépen működô pisztoly 5bar mellett alig kap levegôt. Hiába, olcsó húsnak....

Előzmény: tamastamastamas (3340)
patrona Creative Commons License 2003.03.23 0 0 3345
Hmmm
Bocsi a ?-ek miatt. Opera rulz, de valamiért a hosszú ü, és ö helyett ? jelenik meg abban amit beírok, tehát ezekkel helyetesítsetek be:-))
Előzmény: patrona (3344)
patrona Creative Commons License 2003.03.23 0 0 3344
Álltalában rétegekre bontott papírzsebkend? megfelel, ha mondjuk ?léseket kell vele bevonni. Fogsz valami vízben oldódó papírragasztót, kicsit meghígítod, hogy ecsettel lehessen kenni. Ezzel átitadod a p.zs.-t, és ráteríted a felületre.
Egyetlen hátránya, hogy száradásnál kifeszül, tehát ha gy?rött felületet akarsz, akkor sokkal nagyob gy?r?déseket kell kialakítanod a nedves p.zs.vel, mivel úgyis összemegy kiszáradásnál.

A zsepiél találtam sokkal jobb anyagot is, méghozzá az a cucc, amit vérvétel után kaptam:-)) Vastag, nagyon szép struktúrájú anyag, csak a megszerzése kicsit kellemetlen...:-)))

Előzmény: neutron (3343)
neutron Creative Commons License 2003.03.23 0 0 3343
Sizasztok!

Ti mit hasznaltok vaszonhoz es hasonlo anyagokhoz? Ugy ertem ha ilyet szeretnetek gyartani (ponyva, katapult ules ulofelulete, stb). Milyen technikakat ismertek/probaltatok ki?

neu

patrona Creative Commons License 2003.03.23 0 0 3342
phantomII: Köszi a tippet, ez eszembe se jutott:-))

Más téma: Nem tudja valaki, hogy most ki gyártja az azthiszem Sdkfz 222 névre hallgató páncélozott sinautót. Régen gyártotta a Dragon, és a Revell is, de most nem láttam egyik katalógusban sem.

tamastamastamas Creative Commons License 2003.03.22 0 0 3341
Helló!

Kérdésem lenne: szeretnék egy Tamiya 1/24-es Alfa Romeo 155 DTM-et (piros matricás) makettet szerezni.
Úgy néz ki, hogy hosszas utánjárás után is csupán a Tamiya Martini-matricás verziót tudnám megvenni. A két kit között mi a különbség?
Van valakinek elfekvő piros matricakészlete? Elcserélném a Martinis-ra, illetve megvásárolnám... Ha esetleg akad egy bontatlan készlet, arról is szó lehet.
Kérdés2: a net-en találtam egy DMC nevű dán céget, akik forgalmaznak matricákat. Ismeri valaki? Hol lehet ilyesmit venni kis hazánkban? Interneten keresztül vettek már valahol, milyen az ügymenet?

Üdv,

agriamodeling

tamastamastamas Creative Commons License 2003.03.22 0 0 3340
Én egy régi orosz Aerograph-hoz (ami ugye folyamatos levegőellátású) csakis és kizárólag kórházi infúziós szereléket használtam. Abban is van egy kis tartályféle, ami persze szintén jó olajleválasztásra.
Előzmény: phantomII (3339)
phantomII Creative Commons License 2003.03.22 0 0 3339
Milyen nyomásszabályzót kell beszereznem(és persze hol), hogy kicsit vissza tudjam fogni a hütökompresszor erejét?

Én (más ötlete alapján, tehát másnak is müxik) a következőt csináltam:

szilikongumi csővel hozom fel a kompresszortól a levegőt a pisztolyhoz, amit a komprsszorhoz közel kicsit tűvel 5-6 helyen megszurkálok. Ha nagy a nyomás, akkor ott szépen folyamatosan leszabályozza, lefújja.
Volt egy srác, aki hagyományos (membrános, kapcsolgatós, golyós-lefúvós, meg a jó ég tudja milyen) nyomásszabályozókkal próbálkozott, szépen le is égett minden kompresszora. Pedig olyan jól néztek ki....:-)
Lehet még közbeiktatni üdítős műanyag palackot puffernek, (ez olajcsepp csapdának is jó), meg persze szűrőket, én autós benzinszűrőt használtam.

A szilikongumicső legolcsóbban az autósboltokban kapható, ablakmosó cső jeligére.

Előzmény: patrona (3335)
phantomII Creative Commons License 2003.03.22 0 0 3338
A Fujiminek volt 300CE-24-ese, de ma már beszerezhetetlen.
Előzmény: Törölt nick (3337)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.22 0 0 3337
Gyart e valamelyik ce Mercedes W 124 es makettet?
ha igen milyen meretben es hol lehet kapni,lehetoleg nem versenyauto kene,hanem egy szolid varasi modell.
DINGO Creative Commons License 2003.03.21 0 0 3336
üdv mindenki!

hirtelen 5lettől vezérelve bekukkantottam :-)

nygma

EZT láttad az autó-motor szekcióban?

Előzmény: nygma (3322)
patrona Creative Commons License 2003.03.21 0 0 3335
Hali!

Újabb kérdésem lenne az egybegyült nagytudásúakhoz:-))(itt legalább értelmes választ is lehet kapni)
Milyen nyomásszabályzót kell beszereznem(és persze hol), hogy kicsit vissza tudjam fogni a hütökompresszor erejét?

rezgaras Creative Commons License 2003.03.21 0 0 3334
Láttátok már ezt?

http://www.missing-lynx.com/gallery/axis/szzrin.htm

part Creative Commons License 2003.03.20 0 0 3333
íme egy-két remek alkotás az alább említett oldalakról kedvcsinálónak:)

http://www.steelnavy.com/images/2003February/Reno&Zuni2a.jpg
http://www.steelnavy.com/RevellArizonaWreckMB.htm
http://www.steelnavy.com/Dragedio.htm
http://www.modelwarships.com/gallery/bb/sms/szent-istvan-700-jb/sinking-index.html

part Creative Commons License 2003.03.20 0 0 3332
hahó!
steelnavy.com
modelwarships.com

mindkét oldalon vannak magyar hajómakettezők munkái és el is mondják a módszereiket a vizet illetően.
meg egyébként is szenzációs diorámák meg hajómakettek vannak itt.

Előzmény: bicsi (3328)
bicsi Creative Commons License 2003.03.19 0 0 3331
Hali!

Köszi mindkét tippet. A Sasba amúgy is készülök, más ügyben megnézem a műhanyagot, de lehet hogy kerülök egyet az alufóliával...

Előzmény: prepo (3330)
prepo Creative Commons License 2003.03.19 0 0 3330
Hello Bicsi!

Amit Phantomll mondott szerintem is a legjobb megoldás. Másik lehetőség, amely a Modell és Makett egyik régi számában szerepelt,az az, hogy alufoliát összegyűrsz, majd kisimítassz. Ezután lefested.A hajó által húzott csíkot szódabikarbónából alakíthatod ki.Ezt szépen megcsinálni nehezebb, mint elmondani.Az újságban elég profin megcsinálták. Ez csak egy javaslat,én még egyik módszert sem próbáltam ki.

phantomII Creative Commons License 2003.03.19 0 0 3329
Vizet a legélethűbben azzal a műanyaggal lehet, amelyiket ha megolvasztod (meleg vizes fürdőn) szépen alakítható. Aztán visszaszilárdul és festheted.

Plastic water vagy valami hasonló a neve, néha a Sas-ban is lehet kapni.

bicsi Creative Commons License 2003.03.19 0 0 3328
Sziasztok!

Abszolút amatőrként egy kérdésem volna: egy diorámán gondolkodom, amiben egy 1:600-as anyahajó lubickolna.

Kérdés: 1:600-ban a hullámzó tengert hogy illik kivitelezni? Minden segítségnek örülnék.

angel_6 Creative Commons License 2003.03.18 0 0 3327
Marmint a hangaros kepekbol.
angel_6 Creative Commons License 2003.03.18 0 0 3326
Popeye:

Voaa, NFTC? Nagy keres lenne ha en is kernek par darabot ezekbol a kepekbol?

Előzmény: Popeye (3323)
neutron Creative Commons License 2003.03.18 0 0 3325
muagya = mugyanta. Egyebkent a ceg weboldala: http://www.collectaire.com. Szinte csak ritkasagokat keszitenek ritka merataranyban. Nagyon borsos az aruk :( Ok csinalnak 1/48-as E-2C-t is, de 239USD :(((

neu

neutron Creative Commons License 2003.03.18 0 0 3324
Popeye

Nagyon sok foto kene! Reszletfotok is, meg ugy altalaban a hangarrol is. Biztos hogy en nem tudok bejutni? Digitalis masinaval 30perc alatt megcsinalnek mindent, no meg a vizualis memoriamban tudom a legtobb ertekes adatot tarolni, raadasul mivel nem tudom mi van ott, nem tudom mit szeretnek lefotozni :) Tuti nem tudok veled bejutni? Csak azert mert lehet hogy ugy gyorsabb lenne. Ha nem megoldhato, akkor szivesen veszem a felajanlasodat! 32-es Albatros-t a Collectaire csinal, ez egy ceg ahol limitalt peldanyszamban gyartanak full muagya kiteket. Sajnos nagyon dragak. Mig-21UTI-t a Trumpeter csinal ilyen meretaranyban. Az olyan 25k korul van. Ha kizart hogy egymas mellett aljanak, alljanak azeke a gepek, akkor marad a 29-es. Talan abbol lehetne egy UB meg egy sima. Ne kerdezd meg hova rakok egy ekkora dioramat, lovesem nincs :)

neu

Előzmény: Popeye (3323)
Popeye Creative Commons License 2003.03.17 0 0 3323
Neutron!

A fotókat meg tudom neked csinálni, amennyit csak akarsz és ahonnan akarod. Viszont nyáron már remélem Kanadában leszek, szóval azt sajna nem tudom neked elintézni.

A diorámához csak annyit, hogy hangárban szétkapva 29-es sem Albatros sem 21-es mellett nem állt tudtommal. De majd meglátod a képeken. Honnan szedsz 1:32-es Albatrost vagy 2 üléses 21-est? A képekért cserébe hozhatnál nekem is:)

Előzmény: neutron (3317)
nygma Creative Commons License 2003.03.17 0 0 3322
Hi!

Kezdo modellezo vagyok (illetve az leszek ha tenylegesen belefogok). R/C automodellek erdekelnek, foleg buggy vagy terepjaro. Nezegettem a topicokat, de meg mindig ez tunt a leginkabb latogatottnak es temaba illonek.

Van itt valaki hasonlo erdeklodesi koru?

Nygma

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!